Kauldron έγραψε: 06 Φεβ 2020, 20:42
Τους Τούρκους τους πηδάμε και γελάνε οι Σύροι και οι Κούρδοι.
Είναι γελοίοι σαν μαχητές, και θρασύδειλοι. Δεν κάνουν για τίποτα, πέρα απ' το να καθαρίζουν τουαλέτες.
Υπάρχει μια διαφορά. Αυτοί έχουν πολλούς περισσότερους μπαρουτοκαπνισμενους από εμάς.
Το να έχεις βρεθεί σε μάχη και να σφυράνε οι σφαίρες γύρω σου είναι πολύ μεγαλύτερο προτέρημα από το να μην έχει συμβεί ποτέ.
Επίσης τα μπορντό μπερε δεν ειμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι για τον πούτσο. Το αντίθετο θα έλεγα.
Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι το άρθρο λέει παπαριες.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Δεν προβληματίζομαι για την αριθμητική υπεροχή των Τούρκων σε στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα. Θα ευλογήσει ο παπάς μας τα τανξ, τα βαπόρια και τα αεροπλάνα μας και θα υπερισχύσουν των Τουρκαλάδων. Σημαντική βοήθεια θα έχουν και οι φαντάροι μας από τα μπουκαλάκια με αγιασμό (ευλογημένο νερό κορπή από το σούπερ μάρκετ) που θα τους έχει δώκει η μάνα τους να κουβαλούν στην εξάρτηση. Πάμε γερά αδέρφια.
Kauldron έγραψε: 06 Φεβ 2020, 20:42
Τους Τούρκους τους πηδάμε και γελάνε οι Σύροι και οι Κούρδοι.
Είναι γελοίοι σαν μαχητές, και θρασύδειλοι. Δεν κάνουν για τίποτα, πέρα απ' το να καθαρίζουν τουαλέτες.
Υπάρχει μια διαφορά. Αυτοί έχουν πολλούς περισσότερους μπαρουτοκαπνισμενους από εμάς.
Το να έχεις βρεθεί σε μάχη και να σφυράνε οι σφαίρες γύρω σου είναι πολύ μεγαλύτερο προτέρημα από το να μην έχει συμβεί ποτέ.
Επίσης τα μπορντό μπερε δεν ειμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι για τον πούτσο. Το αντίθετο θα έλεγα.
Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι το άρθρο λέει παπαριες.
Οι μπαρουτοκαπνισμένοι τους μην παίρνεις και όρκο οτι μπορούν να πολεμήσουν, από τα PTSD και λοιπά που θα πάσχουν. Μετά, μην ξεχνάμε οτι έχουν και πολλούς Κούρδους. Εδώ σε καιρό ειρήνης και οι "κομανταράδες" τους αυτομολούσαν σ' εμάς (πραξικόπημα). Σε καιρό πολέμου τί θα γίνει?
Εγω βλεπω τι λεει η προιστορια.Οπως οταν παιζει Μπαρτσελονα-Λεγκανες και στα τελευταια 10 ματς η Μπαρτσελονα εχει 9 νικες και 1 ισοπαλια,φαινεται ποια ειναι η ανωτερη ομαδα,πως να το κανουμε.
Εσύ βλέπεις τί λένε οι αφεντάδες σου, αλλά η Ιστορία έχει άλλη άποψη. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει στρατός τον οποίο να πολέμησαν οι Τούρκοι και να μην τον ήπιανε. Μέχρι και οι Κύπριοι κατάφεραν να τους πάνε στο προγεφύρωμά τους, και εκμεταλλεύτηκαν την ανακωχή. Ποιοί? ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΡΕ! Που είναιν κοτάρενς και τshινγκούναροιν.
όντως, σαν χώρα έχεις αποδεκατίσει και εσύ ξένους κομμάντος που αποβιβάστηκαν το αεροδρόμιο σου... oh, wait Spoiler
Lord Snow έγραψε: 02 Οκτ 2019, 22:56
Εγω ξερω οτι σκοτωθηκαν αρκετα ατομα απο την γειτονια μου στο κυπριακο, πολεμωντας ενω οι κυπριοι πεταγαν τα οπλα και τρεχανε ή το παιζαν εγγλεζοι υπηκοοι. Και σημερα ακομα η μονη αξιομαχη δυναμη στο νησι ειναι ελληνικη. Κατι που διαπιστωσα με τρομερη εκπληξη καθως πραγματικα μας θεωρουσα για τον πουτσο. Αλλα δεν ειχα δει ακομα την ''αποτελεσματικοτητα'' των κουμπαρων. Ειχαμε κλασει στο γελιο στο Νικηφορο.
Λοιπον οπως ειπαμε. Αρκετεξ με αυτο το διπλωματικο βαριδι που ειναι χρησιμο μονο στην Γιουροβιζιον.
πάντως όταν χρειάστηκε, μια χαρά κέρασε πόνο η Ε.Φ. τους Άραβες ειδικοδυναμίτες της 777.
εμείς έχουμε καμμιά παρόμοια επιτυχία να αντιπαρατάξουμε;
Πώς να περάσουν από την ΠΑ οι φουκαράδες για ν' αποβιβαστούν και στο αεροδρόμιό μου?
Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να προσγειωθεί σ' ελληνικό αεροδρόμιο, πρέπει πρώτα να περάσει από την αεροπορία μας και την αεράμυνά μας. Και δε νομίζω οτι μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό.
"Ειδικοδυναμίτες" ή οχι, άνθρωποι που βγαίνουν από ένα αεροσκάφος, βγαίνουν από ένα σχετικά στενό άνοιγμα, το οποίο εύκολα μπορεί να καλυφθεί από πυρά. Μη τρελαθούμε κιόλας.
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2020, 01:01
Δεν προβληματίζομαι για την αριθμητική υπεροχή των Τούρκων σε στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα. Θα ευλογήσει ο παπάς μας τα τανξ, τα βαπόρια και τα αεροπλάνα μας και θα υπερισχύσουν των Τουρκαλάδων. Σημαντική βοήθεια θα έχουν και οι φαντάροι μας από τα μπουκαλάκια με αγιασμό (ευλογημένο νερό κορπή από το σούπερ μάρκετ) που θα τους έχει δώκει η μάνα τους να κουβαλούν στην εξάρτηση. Πάμε γερά αδέρφια.
Ξέχασες το βασικότερο υπερόπλο: Τις προφητείες του παισιου. Θα εκτυπωθούν άμεσα όλες οι καταγεγραμμένες από ελληνορθόδοκσα σαιτ προφητείες που προβλέπουν παράδοση της ιστανμπουλ κων/πολης στους Έλληνες και θα επιδοθούν στην τουρκική κυβέρνηση για να συμμορφωθεί το ταχύτερο δυνατό.
Τέλος πάντων, μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που έχω δει για το ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου είναι η παρακάτω. Ο τυπάς φαίνεται ότι ξέρει πολλά από στρατηγική και έχει κάνει πολλά βίντεο με υποθετικές αναλύσεις πολέμων (π.χ. ΝΑΤΟ εναντίον Συμφώνου Βαρσοβίας). Δείτε το, πραγματικά αξίζει.
Να σημειώσω όμως ότι το βίντεο φτιάχτηκε πριν την αγορά των S-400 από την Τουρκία. Επίσης το βίντεο μιλάει για έναν υποθετικό πόλεμο χωρίς να λάβει υπόψη του άλλους παράγοντες όπως εμπλοκή ΝΑΤΟ, αντίδραση Κούρδων κλπ. Μιλάει μόνο για face to face σύγκρουση Ελλάδα-Τουρκία με συμμετοχή και της Κύπρου.
Το πόρισμα είναι ότι γενικά σε έναν μικρής διάρκειας πόλεμο καμία πλευρά δεν καταφέρνει αποφασιστική νίκη. Ωστόσο η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει μια μικρή νίκη με την κατάληψη των ελληνικών νησιών που βρίσκονται πιο κοντά στις ακτές της και είναι δυσκολότερο για την Ελλάδα να τα υπερασπίσει. Κάτι ανάλογο μας έλεγαν και κάποιοι αξιωματικοί στη Σάμο όπου υπηρέτησα, ότι δηλαδή αν δεν ενισχυθεί έγκαιρα το νησί, θα αντέχαμε για μερικές μέρες ή βδομάδες μόνο.
Σε έναν μεγαλύτερης διάρκειας πόλεμο η Τουρκία έχει σαφές πλεονέκτημα λόγω του μεγαλύτερου πληθυσμού που θα ανανεώνει τον στρατό και της ικανότητας της Τουρκίας να παράγει μόνη της βαρύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό σε σχέση με την Ελλάδα.
Ποσα Μαντζικερτ,Μυριοκεφαλα,Σμυρνες και Ατιλες πρεπει να φατε στη μαπα για να παραδεχτειτε την αυτονοητη ανωτερωτητα του Τουρκου Πολεμιστη;
Δε μου λές, εσύ, σα να λέμε, έχεις γνωρίσει προσωπικά πολλούς ανώτερους Τούρκους πολεμιστές?
Εγω βλεπω τι λεει η προιστορια.Οπως οταν παιζει Μπαρτσελονα-Λεγκανες και στα τελευταια 10 ματς η Μπαρτσελονα εχει 9 νικες και 1 ισοπαλια,φαινεται ποια ειναι η ανωτερη ομαδα,πως να το κανουμε.
Η προϊστορία λέει οτι η Ελλάδα έγινε κράτος σε εδάφη της Τουρκίας, μεγάλωσε διαδοχικά 4 φορές με εδάφη που για αιώνες ήταν στην κατοχή της Τουρκίας αν και σε δυο περιπτώσεις (Θράκη Δωδεκάνησα) δεν τα πήρε κατευθείαν από την Τουρκία αφου για λίγο είχαν προλάβει άλλοι και μόνο τα Επτάνησα δεν ήταν ποτέ Τουρκικη κατοχή.
Παράλληλα με αυτά είχε μια ήττα η οποία δεν της στοίχισε εδάφη που κατείχε αλλά εδάφη που ήθελε να πάρει και μια εθνική ήττα εκτός Ελληνικών συνόρων στην Κύπρο.
Το ποδοσφαιρικό σου παράδειγμα δεν έχει σχέση μς την πραγματικότητα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
τεν τεν έγραψε: 06 Φεβ 2020, 21:51
Η Ρωσική αεροπορία . Τι ο τρομερός τουρκικός στρατός δεν μπορεί να τα βάλει με τμήμα της ρωσικής αεροπορίας και έναν τσακισμένο στρατό;
Εσυ εχεις αντιληφθει οτι οσες φορες οι Ελληνες πολεμησανε τους Τουρκους 1vs1 πηρανε πανυγηρικα πουλο?
Οι Έλληνες για να αποδώσουν πρέπει ο αντίπαλος να είναι από πενταπλάσιος και πάνω, όπως το 40 με την Ιταλία, με καλύτερες αναλογίες απορυθμίζονται και τα γράφουν στ αρχίδια τους.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων