!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Περί εσπρέσσο

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Περί εσπρέσσο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 21:29
Nandros έγραψε: 22 Απρ 2020, 21:16
Νon4me έγραψε: 21 Απρ 2020, 20:32....
Μηχανή με κάψουλες και τέλος
.....
Άλλη μια ερώτηξη:
Οι κάψουλες είναι ΟΛΕΣ το ίδιο μέγεθος και ταιριάζουν σε ΟΛΕΣ τις μηχανές; (ή τουλάχιστον στις περισσότερες;)
.
Τουλαχιστο στις περισσοτερες . Πλεον τις πουλαν στα σουπερ μαρκετ σε μεγαλη ποικιλια . Ειναι της νεσπρεσσο σαν αυτη τη μηχανη που σου εδειξα και βγαινουν γυρω στα 29λεπτά / καφες ( συσκευασια των 10 - 2,9e )

https://www.skroutz.gr/s/20335717/Dimel ... 0caps.html

https://www.skroutz.gr/c/1550/kapsoules ... F%86%CE%B5
Όπως το φοβόμουν αρχίζω να ξε-καυλώνω με το μπρίκι και έσκασα και μια 40άρα! :cry
Πολύς μπελάς για έναν διπλό καφέ!
Ίσως να δοκιμάσω την πρόταση σου. :wave:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Nandros έγραψε: 22 Απρ 2020, 21:47
Άλλη μια ερώτηξη:
Οι κάψουλες είναι ΟΛΕΣ το ίδιο μέγεθος και ταιριάζουν σε ΟΛΕΣ τις μηχανές; (ή τουλάχιστον στις περισσότερες;)
.
Τουλαχιστο στις περισσοτερες . Πλεον τις πουλαν στα σουπερ μαρκετ σε μεγαλη ποικιλια . Ειναι της νεσπρεσσο σαν αυτη τη μηχανη που σου εδειξα και βγαινουν γυρω στα 29λεπτά / καφες ( συσκευασια των 10 - 2,9e )

Όπως το φοβόμουν αρχίζω να ξε-καυλώνω με το μπρίκι και έσκασα και μια 40άρα! :cry
.
Και που να παρεις επρεσσιερα κανονικη (οχι αυτοματη).
Καθαρισμα καθε φορα του κλειστρου,προθερμανση καθε φορα της μηχανης και του κλειστρου,ξεπλυμα μηχανης καθε φορα
και καθαρισμα απο τα αλατα καθε μηνα σχεδον (αναλογα με το ποσους καφεδες πινεις και την σκληροτητα του νερου).
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Άλλη μια ερώτηξη:
.

.
Παρα πολλα χρηματα εδωσες ( εκει στο 10-15 ειναι η τιμη του average ) . Η πρακτικη του εφαρμογη ειναι μονο για καμπινγκ . Καμια αλλη .

Εγω πηρα το δικο μου γιατι ημουν σουπερ μαρκετ και το ειχε 5 ευρω σε προσφορα . Το πήρα που λες και μπορει να μη χρειαστει να το χρησιμοποιησω ποτε . ( απλα να ειναι καπου . ποτε δε ξερεις . ) Βεβαια οταν το εβγαλα απο το κουτι στο σπιτι ψιλοξενερωσα γιατι η βαση του καφε ειναι τεραστια . Δεν ειναι για ενα καφε . ειναι για 3-4 ταυτοχρονα . Πρεπει να χωραει 30-40 γραμμαρια η σιτα - φιλτρο .

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Μαυροβασίλης έγραψε: 15 Απρ 2020, 20:55 έχω κανονική εσπρεσιέρα που δίνει σωστή κρέμα και μπρίκα επίσης αλλά την κλασική, χωρίς βαλβίδα*, ιλλυ συνήθως αλλά μου αρέσει και ο λαβά- αλεσμένοι εννοείται, για άλεσμα και λοιπές νερντοσύνες θα σου πει ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
βασικά όταν είχα πάει γραφείο είχαν εσπρεσιέρα που αλέθει και μου έβγαλε πολύ χορταρίλα ο καφές. Νόμιζα ότι ήταν η ποικιλία όμως λίγο πριν την καραντίνα πήρα κατά λάθος έναν Starbucks χωρίς να δω ότι ήταν σπόρια. Αυτόν λοιπόν για να μην τον πετάξω τον αλέθω καμιά φορά με γουδί, no pb τρως λίγο χρόνο αλλά γίνεται εντελώς πούδρα. Το θέμα είναι ότι βγάζει την ίδια ακριβώς χορταρίλα παρά το κατά τα άλλα διαφορετικό άρωμα και παρά το ότι είναι απίστευτα πιο δυνατός από τον Λαβάτσα με τα εφτά καφεδάκια.

Οπότε εικάζω ότι οι αλεσμένοι έχουν και λίγο παραπάνω ψήσιμο.
Άβαταρ μέλους
Nandros

stergiosbik έγραψε: 22 Απρ 2020, 21:59
Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 21:29Τουλαχιστο στις περισσοτερες . Πλεον τις πουλαν στα σουπερ μαρκετ σε μεγαλη ποικιλια . Ειναι της νεσπρεσσο σαν αυτη τη μηχανη που σου εδειξα και βγαινουν γυρω στα 29λεπτά / καφες ( συσκευασια των 10 - 2,9e )

Και που να παρεις επρεσσιερα κανονικη (οχι αυτοματη).
Καθαρισμα καθε φορα του κλειστρου,προθερμανση καθε φορα της μηχανης και του κλειστρου,ξεπλυμα μηχανης καθε φορα
και καθαρισμα απο τα αλατα καθε μηνα σχεδον (αναλογα με το ποσους καφεδες πινεις και την σκληροτητα του νερου).
΄Καλά, Άντε γειάάάάά!
Με βλέπω για καφέ του φίλτρου, στη χοάνη που προσαρμόζεται σε θερμός και έχεις ζεστό καφέ για ώρες, αλά Βραζιλία!
Τότε χρησιμοποιούσαν πάνινα φίλτρα που τα έπλεναν.
Τους ζητούσα τον δικό μου σε φίλτρο από κυλοτάκι, ελαφρά χρησιμοποιημένο για έξτρα άρωμα και γινόταν της πουτάνας! :g030:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Nandros

Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 22:04

Παρα πολλα χρηματα εδωσες ( εκει στο 10-15 ειναι η τιμη του average ) . Η πρακτικη του εφαρμογη ειναι μονο για καμπινγκ . Καμια αλλη .

.....
Εγώ την επέλεξα και γνώριζα την διαφορά τιμής. Πλήρωσα έξτρα την πατέντα της Μπιαλέττι με την βάλβίδα στο καπάκι της εξαγωγής, που - υποτίθεται - κάνει καϊμάκι!
.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 22:04 ... Δεν ειναι για ενα καφε . ειναι για 3-4 ταυτοχρονα . Πρεπει να χωραει 30-40 γραμμαρια η σιτα - φιλτρο .
Δοκίμασες με τις μισές ποσότητες καφέ+νερού; Ίσως να έχει αποτέλεστα.
.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Nandros έγραψε: 22 Απρ 2020, 22:17
Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 22:04 ... Δεν ειναι για ενα καφε . ειναι για 3-4 ταυτοχρονα . Πρεπει να χωραει 30-40 γραμμαρια η σιτα - φιλτρο .
Δοκίμασες με τις μισές ποσότητες καφέ+νερού; Ίσως να έχει αποτέλεστα.
.
Μπορει ναι . με την μιση θα παιζει λογικα ( για 2 καφεδες . ) για πιο κατω δεν ξερω . Δεν το εχω βαλει καν σε φωτια λεμε . το αγορασα και το αφησα στην ακρη . :lol:
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 13:50
dna replication έγραψε: 22 Απρ 2020, 13:21
Νon4me έγραψε: 21 Απρ 2020, 20:32 Και μια φωτό που τράβηξα εγω ( 20 λεπτα... αφου ειχε βγει το εσπρεσσο και ειχα ηδη πιει το μισο - τοτε θυμηθηκα την κουβεντα εδω :102: )

Εικόνα

που σημαίνει οτι ο καφές αυτός έχει μέσα αφριστικό παράγοντα.
Απο τότε που κυκλοφόρησε οτι η "κρέμα", ο αφρός, το καϊμάκι του εσπρέσο είναι δείγμα καλής πίεσης και ποιότητας της μηχανής και του καφέ, οι φθηνιάρικες νεσπρεσσιέρες θέλουν να αποδείξουν οτι φτιάχνουν καλό καφέ παράγοντας με τη βοήθεια της χημείας ένα δάχτυλο πηχτό αφρό.
Θα λεγα να μην παιδεύεσαι, πίνε φραπεδιές ή πάρε κατευθείαν τον στιγμιαίο ""εσπρέσο"" σε σκόνη
Οι καψουλες ηταν καποιες των σταρμπακς που πουλάνε στα σουπερμαρκετ .

Εικόνα
έλυσα το μυστήριο, η Nestle έχει πάρει τα δικαιώματα να διανέμει Starbucks στην Ευρώπη, οπότε μαύρη λίστα

1ον . Hold you horses . Εγω εχω μηχανη κλασικη αλεσμενου καφε .
2ον . Δεν χρειαζονται αφριστικοι παράγοντας και λοιπες ψεκασμενιες . Καθε καψουλα ειναι σφραγισμενη . Καθε φορα που πατας καφε ειναι σαν να ανοιξες συσκευασια μολις .3ον το ιδιο καιμακι βγαζει και με τις καψουλες της ιλλυ 4ον Η δικια μου η μηχανη αλεσμενου καφε εβγαλε σχεδον το μισο καιμακι πριν λιγο που πατησα ενα εσπρεσακι αλλα οπως ειπα την συσκευασια την εχω μια βδομαδα ανοιχτη και η μηχανη δε βγαζει 19μπαρ πιεση αλλα καπου 12-14

Έχει δίκαιο σε αυτό που γράφει. Αυτό δεν είναι κρέμα αλλά αφρός. Επίσης είναι πολύ νερουλό για εσπρέσο (και για λούνγκο)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Μα εχουν διαφορετικη λειτουργια εφοσον καφες - σιτες ειναι μιας χρησεως ενσωματωμένα στην κάψουλα. Το λουγκο ειναι διπλασια ποσοτητα και λογικο να ειναι αραιωμενο . Το ποτηρι της εικονας σε μεγεθος ειναι σαν αυτο του ποτου το χαμηλο και ειχε τρεξει ως τη μεση . Σαν 2πλο εσπρεσσο δλδ .
Άβαταρ μέλους
Nandros

.
Σχετικοάσχετο:

Εικόνα

Καφετιέρα με ενσωματωμένο μύλο, στο Λιντλ, από αύριο Δευτέρα 27/4.

Πέρα από την πλάκα στον ΓΓ, έχω πάρει κάμποσα πράγματα από Λιντλ σε προσφορά, από αλουμινένια σκάλα μέχρι εργαλεία και είδη κήπου. Δεν έχω παράπονα από ποιότητα.
.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Αυτό κάνει καφέ φίλτρου.
Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 23:23 Μα εχουν διαφορετικη λειτουργια εφοσον καφες - σιτες ειναι μιας χρησεως ενσωματωμένα στην κάψουλα. Το λουγκο ειναι διπλασια ποσοτητα και λογικο να ειναι αραιωμενο . Το ποτηρι της εικονας σε μεγεθος ειναι σαν αυτο του ποτου το χαμηλο και ειχε τρεξει ως τη μεση . Σαν 2πλο εσπρεσσο δλδ .
Δλδ χωριτικότητα γύρω στα 200ml;

Και γιατί ποτήρι και όχι κούπα;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 15:56 .
Σχετικοάσχετο:

Εικόνα

Καφετιέρα με ενσωματωμένο μύλο, στο Λιντλ, από αύριο Δευτέρα 27/4.

Πέρα από την πλάκα στον ΓΓ, έχω πάρει κάμποσα πράγματα από Λιντλ σε προσφορά, από αλουμινένια σκάλα μέχρι εργαλεία και είδη κήπου. Δεν έχω παράπονα από ποιότητα.
.
Αυτο ειναι μηχανη καφέ φίλτρου . δεν ειναι εσπρεσσο . Μη ριξεις κανενα 60ρι και εκει . θα εχεις φτασει στα 100 μαζι με το μπρικι και παλι σωστο καφε δε θα κανεις .

Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:07
Δλδ χωριτικότητα γύρω στα 200ml;

Και γιατί ποτήρι και όχι κούπα;
Αυτα τα ποτηρια τους εχουν μεινει (και μου εχουν μεινει ) απο ζαχαροπλαστειο που παιρναμε παστακια σε γιορτες η ετσι απλα . Αλλες φορες κανω σε κουπα αλλες φορες εκει αφου συνηθως 2πλο εσπρεσσο η καπουτσινο φτιαχνω και βολευει
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Μου θυμίζεις κάτι παππούδες που πίνουν τον ελληνικό σε κρασοπότηρο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Εκτός αυτού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σου σπάσει το ποτήρι και να γίνει το χύσιμο του αιώνα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:16 Μου θυμίζεις κάτι παππούδες που πίνουν τον ελληνικό σε κρασοπότηρο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Εκτός αυτού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σου σπάσει το ποτήρι και να γίνει το χύσιμο του αιώνα.
Εχω και κουπες και χρησιμοποιω και κουπες . κανα 2-3 χρονια παντως που κανω και σε αυτα δεν εχει ραγισει κανενα ποσο μαλλον να σπασει . το κρασοπότηρο ειναι γυαλινο και αυτο μεν - πολυ λεπτοτερο δε .

Το μπολνταρισμενο το παιρνω σαν σεξουαλικο υπονοουμενο μιστρεσσ :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”