Νon4me έγραψε: 22 Απρ 2020, 14:46
Ακου τυπε . δε με πήρε ο πονος να υπερασπιστω τυφλα κατι το οποιο δεν εχω . ουτε και εμπορευομαι ( ώφελος ) Πηγα επισκεψη σε γνωστο μου , μου εκανε ενα εσπρεσακι σε μηχανη με καψουλα και ειπα τις εντυπώσεις μου μηπως και βοηθηθει ο OP . Οπως ειπα κατι σελιδες πιο πριν εχω δουλεψει μπαριστα στα νιατα μου σε μηχανες που στοιχιζουν 10δες χιλιαδες ευρα . Εχω περασει και καποια σεμιναρια οποτε ξερω 2-3 πραγματα και για το πως δημιουργειται το σωστο καιμακι και πως συντηρειται .
Το πειραμα που λες δεν μπορει να γινει γιατι .
Οι καψουλες εκτος απο τον καφε εχουν ενσωματωμενα και τα φιλτρα - σιτες ( εκει ειναι και το κερδος τους . σε καθε πατημα καφε κανεις εσπρεσο
με φρεσκο καφε και καθαρο φίλτρο . και τα 2 αυτα προτερήματα πανε περίπατο με τις αναγομώμενες ) . φαντασου μια καψουλα σαν ενα γκρουπ μηχανης εσπρεσσο μιας χρησεως . Οποτε ο καφες της καψουλας μπορει να ειχε χοντροκομμενος η ψιλοκομμένος για το φιλτρο - σιτα της αλλης μηχανης κ η τραμπα θα ειναι ανουσια . Αυτο ειναι και το ουσιαστικο κερδος τους για τον average χρηστη που δε θελει να μπλεκει με κοφτες καφε - αφαλατώσεις καθαρισματα μηχανων και γκρουπ . Απο την αλλη εχουν μεγαλύτερο κόστος παραγωγης ανα καφε .
δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω και ας μη μαλώσουμε (και) για τους καφέδες. Μπορεί να τα είπα λίγο περίεργα, αλλά τέτοιο καιμάκι χρώμα υφή διάρκεια παραπέμπει σε αφριστικά π.χ.
https://patents.google.com/patent/US5350591A/en
οι κάψουλες δουλεύουν pressurized δηλαδή η πίεση αναπτύσσεται μέσα στην κάψουλα επειδή η κάψουλα έχει στον πάτο της ένα ψιλό φίλτρο.
Οι φθηνές εσπρεσιέρες αλεσμένου καφέ έχουν επίσης ψιλό διχτάκι στον πάτο του πορταφιλτερ για να αυξάνεται η πίεση
οι ακριβές εσπρεσιέρες αλεσμένου καφέ δουλευουν non pressurized με πιο χοντρές τρύπες στον πάτο αλλά βασίζονται στο ψιλοκόψιμο και στο στούμπωμα του καφέ για να δημιουργήσουν πίεση
Από μια κακή εσπρεσσιέρα αλεσμένου καφέ με μπαγιάτικο καφέ είναι προτιμότερη η κάψουλα
η οποία όμως έχει επίσης ημερομηνία λήξης και άλλα μειονεκτήματα (αλουμίνιο πλαστικό κ.λ.π.)
οι καλυτερες κάψουλες δεν είναι το συστημα Nespresso αλλά το Illy iperespresso στην πιο ακριβή μηχανή, οχι στις φθηνές
που βγαίνει ακριβό 0,60 € η κάψουλα