Σελίδα 19 από 28

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:34
από taxalata xalasa
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:33
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:32 ειπαμε πως το κασέρι δεν ειναι τυρί
Ναι, διαζύγιο με τη λογική λέγεται αυτό.
πότε το πήρες;

αφού δεν ξερεις τι ειναι το τυρί και το κασέρι...

γιατί παριστάνεις τον ειδικό;

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:38
από Allah
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:34
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:33
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:32 ειπαμε πως το κασέρι δεν ειναι τυρί
Ναι, διαζύγιο με τη λογική λέγεται αυτό.
πότε το πήρες;

αφού δεν ξερεις τι ειναι το τυρί και το κασέρι...

γιατί παριστάνεις τον ειδικό;
Όχι εγώ. Κάποιοι Θεσσαλονικείς. Σύμφωνα με τους οποίους το κασέρι είναι ταυτόχρονα (α) οποιοδήποτε κίτρινο τυρί και (β) όχι τυρί.

Το πιάνεις; Το κασέρι ταυτόχρονα είναι τυρί και δεν είναι τυρί.

Κάτι σαν τη γάτα του Schrödinger δηλαδή.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:38
από Saturn
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:31

Αλήθεια, τι γίνεται αν τους παραγγείλεις πίτσα τέσσερα τυριά; Λογικά βραχυκυκλώνουν και μετά σου φέρνουν μια πίτσα με τέσσερα κομμάτια φέτα.
Έχεις φάει σπιτικη πίτσα με φέτα?
Άπαιχτη

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:41
από Allah
Saturn έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:38
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:31

Αλήθεια, τι γίνεται αν τους παραγγείλεις πίτσα τέσσερα τυριά; Λογικά βραχυκυκλώνουν και μετά σου φέρνουν μια πίτσα με τέσσερα κομμάτια φέτα.
Έχεις φάει σπιτικη πίτσα με φέτα?
Άπαιχτη
Ναι, όντως. Και με φέτες φρέσκιας ντομάτας από τον κήπο μου. Α, ναι, και με ένα ποτηράκι κρασί για να πάει κάτω πιο όμορφα.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:42
από Saturn
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:41
Saturn έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:38
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:31

Αλήθεια, τι γίνεται αν τους παραγγείλεις πίτσα τέσσερα τυριά; Λογικά βραχυκυκλώνουν και μετά σου φέρνουν μια πίτσα με τέσσερα κομμάτια φέτα.
Έχεις φάει σπιτικη πίτσα με φέτα?
Άπαιχτη
Ναι, όντως. Και με φέτες φρέσκιας ντομάτας από τον κήπο μου. Α, ναι, και με ένα ποτηράκι κρασί για να πάει κάτω πιο όμορφα.
αυτό ακριβώς παρέλειψα να συμπληρώσω

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:42
από taxalata xalasa
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:38
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:34
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:33

Ναι, διαζύγιο με τη λογική λέγεται αυτό.
πότε το πήρες;

αφού δεν ξερεις τι ειναι το τυρί και το κασέρι...

γιατί παριστάνεις τον ειδικό;
Όχι εγώ. Κάποιοι Θεσσαλονικείς. Σύμφωνα με τους οποίους το κασέρι είναι ταυτόχρονα (α) οποιοδήποτε κίτρινο τυρί και (β) όχι τυρί.

Το πιάνεις; Το κασέρι ταυτόχρονα είναι τυρί και δεν είναι τυρί.

Κάτι σαν τη γάτα του Schrodinger δηλαδή.
σαφτο έχεις δικιο και εφερα παραδειγμα την μοτσαρελα που ειναι λευκο κασερι και και δεν ειναι κιτρινο τυρι = κασερι...

το μπαχαλο ειναι αμφιδρομο... ούλοι άσχετοι... και οι σουβλακίδες και οι καλαμακίδες... :D

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:44
από Allah
H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γαύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:45
από taxalata xalasa
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:47
από Saturn
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
δοκίμασα μια φορά να φάω έξω πιτσα με αντζούγιες,κι ενώ τις αντζούγιες τις αγαπώ, η πίτσα δεν μου άρεσε έως και με αηδίασε

Δεν ξέρω με σπιτικό γαύρο μαρινάτο-ΛΑΤΡΕΙΑ-εαν έχει άλλο αποτέλεσμα

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:48
από Saturn
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
νομίζω η αντζούγια είναι παστός
ο γαύρος που λέει εδώ ο Αλλαχ, ειναι μαρινατος (ξυδι+αλατι)

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:57
από taxalata xalasa
Saturn έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:48
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
νομίζω η αντζούγια είναι παστός
ο γαύρος που λέει εδώ ο Αλλαχ, ειναι μαρινατος (ξυδι+αλατι)
κανε την διαφορα...

εσυ φτιαξε μπουγατσα με γαυρο μαρινατο και κασερι...

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 09:58
από Allah
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.

Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.

Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 10:02
από taxalata xalasa
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.

Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.

Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.
μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 10:08
από Allah
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45

φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.

Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.

Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.
μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 10:12
από taxalata xalasa
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:08
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58

Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.

Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.

Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.
μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.
σέιμ θινγκ....

τελικα εμαθες ποια η διαφορα των τυργιών και των κασεργιών;

:P