taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:10
μια σοβαρη ερωτηση
η μοτσαρέλα, πούναι άσπρη, είναι τυρί ή κασέρι;
Λογικά είναι μοτσαρέλα
Και η παρμεζάνα είναι παρμεζανα και το ρεγκατο ρεγκατο
Πέταξε ένας μια χαζομάρα και νομίζετε ότι ισχυει
Το πιο σωστό είναι που είπε ένας για το λιωμένο τυρί, ότι εκεί δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις, τι άσπρο ή τι κίτρινο είναι
jason0 έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:40
Μπουγάτσα με τυρί υπάρχει (λευκό είναι)
Εγώ μπουγάτσα πάντα παραγγέλνω μισό κιμά μισό τυρί
τρομερος συνδυασμος,οταν ειμαι πανω εντωμεταξυ παω δυτικα στον Καππαδόκη τον Μπαντη
που αμα φανε απο εκει τα χιλιαδυο ειδη της(κυριακη γινεται χαμος) θα ψαχνουν να αγορασουν σπιτι κοντα
και θα τρεξουν εξομολογηση για ολα αυτα που εγραψαν εδω μεσα
μου μαθαν να προφερουν,κουρου και μπουγατσα προ δεκαετίας θελουν και αμβωνα ε πχια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κοκκορας την 24 Μαρ 2025, 02:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
jason0 έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:40
Μπουγάτσα με τυρί υπάρχει (λευκό είναι)
Εγώ μπουγάτσα πάντα παραγγέλνω μισό κιμά μισό τυρί
τρομερος συνδυασμος,οταν ειμαι πανω εντωμεταξυ παω δυτικα στον Καπαδόκη τον Μπαντη
που αμα φανε απο εκει τα χιλιαδυο ειδη της(κυριακη γινεται χαμος) θα ψαχνουν να αγορασουν σπιτι κοντα
και θα τρεξουν εξομολογηση για ολα αυτα που εγραψαν εδω μεσα
μου μαθαν να προφερουν,κουρου και μπουγατσα προ δεκαετίας θελουν και αμβωνα ε πχια
Σπύρος έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:57
Μήπως φέτα λοιπόν ονομάστηκε αυτό το φρέσκο λευκό τυρί που δεν τρίβεται;
Η φέτα πήρε το όνομα της από το ιταλικό fetta που σημαίνει ακριβώς αυτό, κάτι λεπτοκομμένο
Μιας και οι πρώτοι τυροκομοι που έφταναν αυτό που πια λέμε φέτα ήταν από την Κεφαλονιά, είναι πολύ πιθανό αυτοί να έδωσαν το ιταλικό όνομα σε αυτό το τυρί
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Η φέτα πήρε το όνομα της από το ιταλικό fetta που σημαίνει ακριβώς αυτό, κάτι λεπτοκομμένο
Μιας και οι πρώτοι τυροκομοι που έφταναν αυτό που πια λέμε φέτα ήταν από την Κεφαλονιά, είναι πολύ πιθανό αυτοί να έδωσαν το ιταλικό όνομα σε αυτό το τυρί
μπαρδον?
Την παραγωγή της φέτας στην Ακαρνανία και τη Στερεά Ελλάδα την δίδαξαν Κεφαλλήνες τυροκομοι από αρχής κόσμου
Οι πρώτες αναφορές για το κεφαλονίτικο τυρί εμφανίζονται στα ομηρικά χρόνια, καθώς και στον Ηρόδοτο. Μάλιστα, αρκετές ιστορικές και λαογραφικές αναφορές κάνουν λόγο για τους φημισμένους τυροκόμους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλες γαλακτοκομικές μονάδες στα Βαλκάνια και ήταν δάσκαλοι στην παραγωγή τυριού!
Αυτοί οι τυροκόμοι, που κατάγονταν κυρίως από το βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς (Πύλαρος), περνούσαν μεγάλες χρονικές περιόδους ταξιδεύοντας σε γειτονικές περιοχές όπως η Ιταλία, η Ρουμανία και η Μαύρη Θάλασσα. Εκεί, εργάζονταν σε μεγάλες γαλακτοκομικές μονάδες και παρήγαγαν την περίφημη φέτα Κεφαλονιάς.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Allah έγραψε: 23 Μαρ 2025, 15:12
Φυσικά και είναι. Έχει τυρί μέσα; Έχει. Ε, είναι είδος τυρόπιτας λοιπόν.
Καλά, όταν μάθεις κάποτε καλά ελληνικά, το ξανασυζητάμε. Έχεις ένα σχετικά καλό επίπεδο αλλά με πολλές ελλείψεις. Επίσης έχεις χοντρά κόμπλεξ. Θα πω το κλασικό ότι θα σου έφαγε κανένα καρντάσι την γκόμενα, γιατί είναι το μόνο που έχει έναν βαθμό δικαιολογησιμότητας για οποιονδήποτε είναι πάνω από 15 χρονών.
Το κασέρι είναι τυρί αλλά η κασερόπιτα δεν είναι τυρόπιτα. Μάλιστα, εντάξει.
Esperos έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:12
Στη Θεσσαλονίκη παραγγέλνω πίτσα τέσσερα κασέρια και μου φέρνουν κανονικά, πίτσα τέσσερα τυριά.
Δεν μπερδεύονται, το πιάνουν το υπονοούμενο.
Αλήθεια, τι γίνεται αν τους παραγγείλεις πίτσα τέσσερα τυριά; Λογικά βραχυκυκλώνουν και μετά σου φέρνουν μια πίτσα με τέσσερα κομμάτια φέτα.
Allah έγραψε: 23 Μαρ 2025, 15:12
Φυσικά και είναι. Έχει τυρί μέσα; Έχει. Ε, είναι είδος τυρόπιτας λοιπόν.
Καλά, όταν μάθεις κάποτε καλά ελληνικά, το ξανασυζητάμε. Έχεις ένα σχετικά καλό επίπεδο αλλά με πολλές ελλείψεις. Επίσης έχεις χοντρά κόμπλεξ. Θα πω το κλασικό ότι θα σου έφαγε κανένα καρντάσι την γκόμενα, γιατί είναι το μόνο που έχει έναν βαθμό δικαιολογησιμότητας για οποιονδήποτε είναι πάνω από 15 χρονών.
Το κασέρι είναι τυρί αλλά η κασερόπιτα δεν είναι τυρόπιτα. Μάλιστα, εντάξει.
έχει δίκιο ο χέλις αν και ισως δεν εχει βρει ακομα τι κανει τα τυργιά, τυργιά και τα κασέργια, κασέργια...
ειπαμε πως το κασέρι δεν ειναι τυρί και η κασεροπιτα δεν ειναι τυροπιτα.
τόσο δύσκολο ειναι να το καταλάβεις;
επίσης το κασερι δεν ειδος τυργιού και το τυρί δεν είναι είδος κασεργιού...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 24 Μαρ 2025, 09:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.