!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Nero έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:35
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:28
Nero έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:16 Δε μιλάω για τα αστεράκια ρε συ. Αναφέρομαι στις περιγραφές. Φυσικά και έχουν και τα ξενοδοχεία, γι'αυτό είπα. Το ίδιο είναι το ρίσκο πάνω κάτω. Τα airbnb σαφώς είναι μάστιγα αλλά δε βρίσκεται στις παροχές το πρόβλημα ή στην ασφάλεια, είναι λίγο πιο σύνθετο
Αν το μέσο σπίτι παίρνει 4.8/5, τι διαφορετικό πιστεύεις ότι θα βρεις στις περιγραφές;
δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια στάνταρ. Πχ κάποιος που βάζει χαμηλή βαθμολογία μπορεί παρακάτω να το δικαιολογεί λέγοντας ότι είχε ένα χαλασμένο πόμολο ή έπρεπε να ανέβει πολλές σκάλες για να μπει στο διαμέρισμα και το βρήκε κουραστικό(πραγματικά παραδείγματα). Για'μένα αυτά δεν είναι πρόβλημα πχ
Εδώ όμως λέω το αντίθετο. Ότι οι βαθμολογίες είναι αντιρεαλιστικά υψηλές και ακόμη κι αν κάτσεις να διαβάσεις περιγραφές, θα διαβάσεις εκθειασμό. Αν κάτσεις να τις διαβάσεις, για χώρο που παίρνει 4.8/5.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:53
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:46
Δεν ξέρω αν θα το κάνει το κράτος αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει.
Υπάρχει το κονσεπτ του κοινωνικού συμβολαίου.
Εμείς που δεν έχουμε ιδιοκτησία σεβόμαστε το δικαίωμα σας να έχετε ιδιοκτησία και να βγάζετε εισόδημα από αυτή, και εσείς σεβόσαστε το δικαίωμα μας να έχουμε βιώσιμη στέγαση.

Μονομερής παραβίαση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για πολύ.
Ακόμη είσαι στην αρχή, θα φας τέτοιο αγγούρι στις επόμενες δεκαετίες που ούτε το φαντάζεσαι. :D
Εμείς να δεις τι σου έχουμε για μετά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

Ήρθε η ώρα ο Ερμής να χαρίζει τις ντομάτες στο μαγαζί του στους ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους γιατί κοινωνικό συμβόλαιο αφού....
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:53
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:36 Ουσιαστικά όμως λες το Κράτος να εμποδίσει τους ιδιοκτήτες να δημιουργούν εισόδημα μέσω AirBnB ώστε να αναγκασθούν να νοικιάσουν τα ακίνητα σε εσένα μπιτ παρά, έτσι δεν είναι;
Εμείς που δεν έχουμε ιδιοκτησία σεβόμαστε το δικαίωμα σας να έχετε ιδιοκτησία και να βγάζετε εισόδημα από αυτή, και εσείς σεβόσαστε το δικαίωμα μας να έχουμε βιώσιμη στέγαση.

Ενδιαφέρουσα οπτική. Μπορείς να αναφέρεις με περισσότερες λεπτομέρειες, με ποιό τρόπο σέβεσαι το δικαίωμα ενός ιδιοκτήτη να δημιουργεί εισόδημα από το ακίνητό του;
Δεν την βρίσκω ενδιαφέρουσα εγώ, βαρετή μου φαίνεται, τα έχουν γράψει οι κλασσικοί φιλελεύθεροι του διαφωτισμού αιώνες τώρα. Και αν μελετήσεις την ιστορία θα δεις τι συνέβαινε κάθε φορά που το ιδιοκτησιακό status quo δεν είχε πια κοινωνική νομιμοποίηση.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:57

Ακόμη είσαι στην αρχή, θα φας τέτοιο αγγούρι στις επόμενες δεκαετίες που ούτε το φαντάζεσαι. :D
Πάλι τα χτυπάνε τα νταούλια :smt005:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:39
Nero έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:35
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:28 Αν το μέσο σπίτι παίρνει 4.8/5, τι διαφορετικό πιστεύεις ότι θα βρεις στις περιγραφές;
δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια στάνταρ. Πχ κάποιος που βάζει χαμηλή βαθμολογία μπορεί παρακάτω να το δικαιολογεί λέγοντας ότι είχε ένα χαλασμένο πόμολο ή έπρεπε να ανέβει πολλές σκάλες για να μπει στο διαμέρισμα και το βρήκε κουραστικό(πραγματικά παραδείγματα). Για'μένα αυτά δεν είναι πρόβλημα πχ
Ο hellegennes φέρεται να πιστεύει ότι αν κάποιος έχει αφήσει το διαμέρισμά του χωρίς συντήρηση, θα πάρει 4-5 αστεράκια.
Δείξε μου μερικά airbnb στην Ελλάδα με βαθμολογία μικρότερη από 4 και πες μου αν πιστεύεις ότι όλοι οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα είναι υποδείγματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:48
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:36 Ουσιαστικά όμως λες το Κράτος να εμποδίσει τους ιδιοκτήτες να δημιουργούν εισόδημα μέσω AirBnB ώστε να αναγκασθούν να νοικιάσουν τα ακίνητα σε εσένα μπιτ παρά, έτσι δεν είναι;

Καλωσορίζουμε τον σύντροφο, Σιδερά, στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο. :D
Υπάρχουν και φιλελεύθερες λύσεις, μπορεί το κράτος πχ να κατακλύσει την αγορά με φτηνά σπίτια οπότε οι τιμές θα προσαρμοστούν μόνες τους.

Όμως ως αρχή στηρίζουμε ό,τι κάνει τη ζωή των μπουμερς ραντιερηδων πιο δύσκολη. Ακόμα και αν έχει αντίθετα αποτέλεσματα δημιουργεί πίεση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2020, 17:03 Υπάρχουν και φιλελεύθερες λύσεις, μπορεί το κράτος...
Εεεμμ...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2020, 17:03 Όμως ως αρχή στηρίζουμε ό,τι κάνει τη ζωή των μπουμερς ραντιερηδων πιο δύσκολη. Ακόμα και αν έχει αντίθετα αποτέλεσματα δημιουργεί πίεση.
Σε ποιόν;
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:08
Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:07
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:00

Μη λες ο,τι θελεις. Οι τιμες των ακινητων καθοριζονται απο τους μισθους της καθε πολης/ χωρας. Δε μπορεις να ζητας 1000 ευρω νοικι για 30μετρα αν ο μεσος μισθος ειναι 500 ευρω. Ωραιες οι αρπαχτες δε λεω αλλα μη τρελλαθουμε κιολας.
Στις διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για το κέντρο τους ισχύει ότι τα ενοίκια είναι πολύ μεγαλα για τα δεδομένα των μισθών.

Κάτι που δεν ισχυε στην Αθήνα και κάποιοι είχαν καλομαθει στο να εκμεταλλεύονται τους ιδιοκτήτες που παρά το ότι ήταν προνοητικοι τα χρόνια της ευημερίας τους τιμώρησε το κράτος άρπαγας με τον κλεπτο-ΕΝΦΙΑ.
:p3: :p3: :p3: :p3:

μαλακα μου εδω λεει οτι οι ενοικιαστες εκμεταλλευονται τους ιδιοκτητες.... :o
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

likosmokeses έγραψε: 06 Φεβ 2020, 17:06
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2020, 17:03 Όμως ως αρχή στηρίζουμε ό,τι κάνει τη ζωή των μπουμερς ραντιερηδων πιο δύσκολη. Ακόμα και αν έχει αντίθετα αποτέλεσματα δημιουργεί πίεση.
Σε ποιόν;
Στον ιστό που κρατάει την κοινωνία ενωμένη.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:34
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:29 Το κάνουν είδη αυτό.Σε τελική ανάλυση απλά αξιοποιησα περιουσιακά μου στοιχεία για ένα εισόδημα.Θα ήταν καλύτερα να μην μπορούσα να τα συντηρήσω και να τα πουλήσω σε καμία εταιρεία real estate?
ρε μαστορα, όλοι μας κάποιο περιουσιακό στοιχείο αξιοποιούμε για να έχουμε ένα εισόδημα, γιατί εσυ να το παίρνεις στο τζάμπα και εμένα να μου ζητάει όλα μου τα έσοδα σε φόρο;
Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών
Ναι αλλά δεν είναι 15%. Είναι πιο κοντά στο 50% αν τα υπολογίσεις όλα συν ένα φλατ τέλος 500-650 ευρώ. Γι' αυτό οι μπιενπάδες προτιμούν να κλαίγονται ότι φορολογούνται επί του τζίρου αντί να ανοίξουν ατομική επιχείρηση και να εκπίπτει η μίζα της AirBnB, το πακέτο με τα κωλόχαρτα των 3.5 ευρώ η δωδεκάδα, το πάγιο του νερού 10 ευρώ το εξάμηνο και τα άλλα """έξοδα""".
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 17:01
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 16:57
Πάλι τα χτυπάνε τα νταούλια :smt005:
Γέλα όσο θες, ραντιέρη.

Το γέλιο σου κρύβει άγνοια της κοινωνικής δυναμικής. Και της κοινωνικής ιστορίας.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

αν φυτρώσουν αρκετά ακίνητα πιστεύω θα πέσουν οι τιμές
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Nostalgia έγραψε: 06 Φεβ 2020, 17:06
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:08
Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:07

Στις διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για το κέντρο τους ισχύει ότι τα ενοίκια είναι πολύ μεγαλα για τα δεδομένα των μισθών.

Κάτι που δεν ισχυε στην Αθήνα και κάποιοι είχαν καλομαθει στο να εκμεταλλεύονται τους ιδιοκτήτες που παρά το ότι ήταν προνοητικοι τα χρόνια της ευημερίας τους τιμώρησε το κράτος άρπαγας με τον κλεπτο-ΕΝΦΙΑ.
:p3: :p3: :p3: :p3:

μαλακα μου εδω λεει οτι οι ενοικιαστες εκμεταλλευονται τους ιδιοκτητες.... :o
Λέει και κάτι άλλο. Ότι τα ακίνητα των ραντιέρηδων ήταν αποτέλεσμα προνοητικότητας και σκληρής δουλειάς, και ότι οι υπόλοιποι ήταν άχρηστοι, τεμπέληδες και χαραμοφάηδες. Λες και δεν γνωρίζουμε στην Ελλάδα, ποιος έκανε ακίνητα και πως. Εφαπαξάκια, καλοπληρωμένοι δεκοτζήδες, φοροδιαφεύγοντες ποικίλων επαγγελμάτων και άλλοι πολλοί.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”