!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μετανάστρια έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 00:49 Να σημειώσουμε όμως ότι η Κούβα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε απείρως μεγαλύτερο βαθμό από τον τουρισμό απ΄ ότι η δικιά μας
Από πού κι ως πού; Σύμφωνα με το World Travel and Tourism Council, η Ελλάδα έχει διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ της από τον τουρισμό σε σχέση με την Κούβα (20,8% έναντι 10,3%) και διπλάσιο ποσοστό απασχόλησης στον τουρισμό (21,7% έναντι 11%).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

kameron έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 01:10
Cecily Anne έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 01:05 Γελοίοι είναι όσοι υπόσχονταν εμβόλιο σε ένα χρόνο και όχι επειδή δε βρήκαν σε ένα χρόνο.
Ε, δεν ήταν και λίγοι αυτοί εδώ που τα λέμε.

Έρευνα προφανώς και έχεις, αλλά αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα το αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής δεν είναι τόσο σπουδαίο ενώ σε άλλους τομείς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα. Ίσως μέχρι τώρα δεν αποδίδετο η ίδια σημασία και δεν έπεφταν τα ίδια χρήματα.
Ας πούμε, εδώ και έναν αιώνα, υπάρχει σχεδόν μηδενική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της γρίπης και των ιών του αναπνευστικού. Δεν υπάρχουν θεραπείες και φάρμακα, πρέπει να αφήσεις τον ιό να κάνει τον κύκλο του. Αν επιβιώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:04
kameron έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 01:10
Cecily Anne έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 01:05 Γελοίοι είναι όσοι υπόσχονταν εμβόλιο σε ένα χρόνο και όχι επειδή δε βρήκαν σε ένα χρόνο.
Ε, δεν ήταν και λίγοι αυτοί εδώ που τα λέμε.

Έρευνα προφανώς και έχεις, αλλά αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα το αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής δεν είναι τόσο σπουδαίο ενώ σε άλλους τομείς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα. Ίσως μέχρι τώρα δεν αποδίδετο η ίδια σημασία και δεν έπεφταν τα ίδια χρήματα.
Ας πούμε, εδώ και έναν αιώνα, υπάρχει σχεδόν μηδενική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της γρίπης και των ιών του αναπνευστικού. Δεν υπάρχουν θεραπείες και φάρμακα, πρέπει να αφήσεις τον ιό να κάνει τον κύκλο του. Αν επιβιώσεις.
Σαφώς και υπάρχουν φάρμακα, όπως πχ oseltamivir phosphate , zanamivir, peramivir , baloxavir marboxil. Υπάρχει και ο μηχανισμός δράσης που πρέπει να σεβόμαστε. ΠΧ πολλά φάρμακα αν δεν τα πάρεις στο πρώτο τριήμερο, δεν έχει νόημα να τα πάρεις ποτέ και πάει λέγοντας. Είναι άκυρο να λέτε ότι δεν υπάρχει έρευνα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχει έρευνα. Δεν το ξέρω αυτό. Αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Μπορεί απλά η προσέγγιση να είναι λάθος και να πρέπει να περιμένουμε την τεχνολογική επανάσταση που θα επιτρέψει σε μικρομηχανήματα να μπαίνουν στον οργανισμό και να κάνουν κομματάκια τους ιούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:14 Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχει έρευνα. Δεν το ξέρω αυτό. Αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Μπορεί απλά η προσέγγιση να είναι λάθος και να πρέπει να περιμένουμε την τεχνολογική επανάσταση που θα επιτρέψει σε μικρομηχανήματα να μπαίνουν στον οργανισμό και να κάνουν κομματάκια τους ιούς.
Εγώ απάντησα στο έχει μείνει πίσω ο κλάδος, δεν έχει έρευνα, δεν πέφτουν λεφτά κλπ.
Μετά απάντησα στον δεν υπάρχουν θεραπείες και φάρμακα.
Τώρα απαντάω ότι και από τεχνολογία γίνεται πανικός, αλλάζουν συνέχεια τα μηχανήματα, έδωσα και παραπάνω παράδειγμα.
Ξέρω'γω μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιούς στην έρευνα για τα βακτήρια.
Κακώς μηδενίζετε καταστάσεις. Είναι η φύση και η δυσκολία της κατάστασης τέτοια, που δεν γίνεται να έχεις ανάλογη πρόοδο με άλλους τομείς.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Και πού διαφωνούμε; Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Το ίδιο συμβαίνει και με την θεωρητική φυσική, είναι λίγο-πολύ σε τέλμα, παρά το γεγονός ότι ξοδεύονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε πειράματα και έρευνα.

Από τα φάρμακα που ανέφερες, ποια μειώνουν τον αριθμό ημερών νόσησης και τις πιθανότητες θανάτου και κατά πόσο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:23 Και πού διαφωνούμε; Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Το ίδιο συμβαίνει και με την θεωρητική φυσική, είναι λίγο-πολύ σε τέλμα, παρά το γεγονός ότι ξοδεύονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε πειράματα και έρευνα.
Τι εννοείς δεν έχεις αποτέλεσμα; Δεν βγαίνει εμβόλιο κάθε έτος που συμπεριλαμβάνει το περσινό φορτίο; Δεν υπάρχουν φάρμακα; Δε υπάρχει πρωτόκολλο που ακολουθείτε; Ναι, δεν μπορούν να τους κάνουν να σταματήσουν τις μεταλλάξεις, αν αυτό ξέρω'γω θα ήταν τρομερή πρόοδος ούτε υπάρχει one size fits all θεραπεία για τα εκατοντάδες είδη.
hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:23
Από τα φάρμακα που ανέφερες, ποια μειώνουν τον αριθμό ημερών νόσησης και τις πιθανότητες θανάτου και κατά πόσο;
Στατιστικά στοιχεία δεν γνωρίζω για κανένα φάρμακο γενικά πόσο μάλλον ειδικά, δεν έχω ανακατευτεί ποτέ σε μελέτες τέτοιου τύπου. Ρώτα κάποιον ειδικό ή ψάξε τα ον-λαιν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:27
hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:23 Και πού διαφωνούμε; Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Το ίδιο συμβαίνει και με την θεωρητική φυσική, είναι λίγο-πολύ σε τέλμα, παρά το γεγονός ότι ξοδεύονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε πειράματα και έρευνα.
Τι εννοείς δεν έχεις αποτέλεσμα; Δεν βγαίνει εμβόλιο κάθε έτος που συμπεριλαμβάνει το περσινό φορτίο; Δεν υπάρχουν φάρμακα; Δε υπάρχει πρωτόκολλο που ακολουθείτε; Ναι, δεν μπορούν να τους κάνουν να σταματήσουν τις μεταλλάξεις, αν αυτό ξέρω'γω θα ήταν τρομερή πρόοδος ούτε υπάρχει one size fits all θεραπεία για τα εκατοντάδες είδη.
Αυτά υπάρχουν από την δεκαετία του '40 και δεν έχει αλλάξει καν η μέθοδος παραγωγής τους, πόσο μάλλον η αποτελεσματικότητά τους.
Στατιστικά στοιχεία δεν γνωρίζω για κανένα φάρμακο γενικά πόσο μάλλον ειδικά, δεν έχω ανακατευτεί ποτέ σε μελέτες τέτοιου τύπου. Ρώτα κάποιον ειδικό ή ψάξε τα ον-λαιν.
Ό,τι στοιχεία έχω βρει δείχνουν ότι στην καλύτερη χαλαρώνουν λίγο τα συμπτώματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 02:41
Αυτά υπάρχουν από την δεκαετία του '40 και δεν έχει αλλάξει καν η μέθοδος παραγωγής τους, πόσο μάλλον η αποτελεσματικότητά τους.
Ό,τι στοιχεία έχω βρει δείχνουν ότι στην καλύτερη χαλαρώνουν λίγο τα συμπτώματα.
:roll: Ρε συν ποιό 40; Παίζει να υπάρχει και προπερσινο στη λίστα. :roll: . Επίσης σίγουρα μπορείς να γλιτώσεις και τη νοσηλεία με κάποια από αυτά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Για τα εμβόλια λέω πάνω. Κάτω λέω για τα φάρμακα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 03:00 Για τα εμβόλια λέω πάνω. Κάτω λέω για τα φάρμακα.
Tα εμβόλια υποχρεωτικά ανανεώνονται κάθε έτος, για να συμπεριλάβουν νέα στελέχη. Αν δεν σταματήσουν οι μεταλλάξεις, δεν μπορούν να αλλάξουν το μοτίβο.

Σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, το τρικ είναι ο μηχανισμός δράσης, το έγραψα παραπάνω (καλά σε όλα τα φάρμακα, απλά εδώ το χρονικό ζήτημα καίει). Θέλουν συγκεκριμένο παράθυρο για να δράσουν, δεν είναι πχ σαν τον μύκητα στο πέος που και τρεις μέρες μετά να βάλεις κρέμα, οκ. Anyway, σε αυτά, καλύτερα να σας απαντάει κάποιος φαρμακολόγος και όχι εγώ. Εγώ μπορώ να απαντήσω μέχρι στο ότι "υπάρχουν, τα φτιάχνουμε, ποιοτικά τα κάνουμε κουκλάκια".
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

nrg έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 11:37
Unique έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 02:47
nrg έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 02:33

Όχι δεν πηγαίναμε καλά... Πού το είδες αυτό;

Αρχές Οκτωβρίου είχαμε φτάσει στους 400 νεκρούς, όταν από το πρώτο 1ο κύμα είχαμε λιγότερους από 200.

Ο Οκτώβριος ήρθε με υπερδιπλάσιους νεκρούς και φυσικά μπροστά μας είχαμε (και έχουμε) έναν χειμώνα και όχι την Άνοιξη.

Και όταν από Αύγουστο ακόμα, οι νεκροί σου αυξάνονται και επιβάλλεις μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται, τότε κάτι δεν πάει καλά και τα ατομικά μέτρα δεν επαρκούν.
Αλλά για να μην χαλάσει το πετυχημένο στόρυ, άργησαν να πάρουν σοβαρά περιοριστικά μέτρα.

Η συνέχεια γνωστή...
H χρονικη αποσταση μεταξυ του πρωτου και δευτερου κυμματος ηταν 3-4 μηνες. Μεσα σε αυτους τους 3-4 μηνες αυξηθηκαν (μονο?) κατα 200 λογω της χαλαρωσης τον μετρων. Λαθος κατ'εμε η χαλαρωση, αλλα δεν ηταν και η απολυτη καταστροφη.

Αντιθετως, η πρωτη εβδομαδα Οκτωβριου (με τις πολλαπλες διαδηλωσεις/διαμαρτυριες) ηταν ο λογος που μετα απο 10-15 μερες εκτοξευσαν τα νουμερα απο 350-400 σε 1000. Ε ποια κυβερνηση (παγκοσμιως) μπορει να κανει κατι, οταν οι πολιτες του κρατους την αγνοούν επιδεικτικα ?
1. Δεν ήταν καταστροφή εκείνη την στιγμή, πράγμα που είναι παραπλανητικό.
Όμως η πανδημία δεν κρίνεται εκείνη την στιγμή, αλλά σε βάθος χρόνου με τον χειμώνα μπροστά.
Όπως σου είπα οι νεκροί αυξάνονταν από μέσα Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ένα και μοναδικό πράγμα: η διασπορά αρχίζει να ξεφεύγει.
Οπότε ή αυξάνεις τα περιοριστικά μέτρα ή τρέχεις και δεν προλαβαίνεις αργότερα.

2. Την ανυπακοή η κυβέρνηση την καλλιέργησε με τα αντιφατικά μηνύματα που έστελνε.
Ο κόσμος βλέπει την κυβέρνηση χαλαρή και ενεργεί ανάλογα.
Οι ίδιοι έλεγαν ότι πριν 3 μέρες το lock down είναι μακριά.

Τέλος ναι... οι πορείες έπαιξαν ρόλο, παρά το γεγονός ότι έγιναν σε ανοιχτό χώρο. Αλλά δεν μπορεί να μαζεύτηκαν στην Αθήνα και να κλείνεις πρώτη την Κοζάνη... Κάτι δεν πάει καλά...

Επίσης ο κόσμος αυτός και πολύ περισσότερος αριθμητικά, μεταφέρεται κάθε εβδομάδα σε ασφυκτικές συνθήκες σε κλειστά ΜΜΜ.

Δηλαδή στην ανοιχτή διαδήλωση κολλάει, αλλά στα κλειστά ΜΜΜ ο ένας πάνω στο άλλο... δεν κολλάει;...
Μήπως δεν κολλάει στις κλειστές αίθουσες των σχολείων;...
Στο πάρκο κολλάει και πρέπει να φοράω μάσκα, αλλά όταν τρώω παρέα με άλλους 5, δεν κολλάει;

Η κυβέρνηση λοιπόν έστειλε αντιφατικά μηνύματα και αποδεδειγμένα έχει χάσει το επικοινωνιακό, με τον κακό χαμό που έγινε... όχι από τα κοθμόνια που βγήκαν για πορείες, αλλά από τους απλούς πολίτες που βγήκαν για "πορείες".
Εγω πιστευω οτι ειναι πολυ πιο σημαντικο η προληψη του ιου, παρα η αντιμετωπιση. Οπως ακριβως εγινε στο πρωτο λοκνταουν και ολα πηγαν καλα.

Το μονο λαθος που κατηγορω την κυβερνηση ειναι οτι δεν εκανε αποκλεισμο πολυ πιο νωρις. Αφου αποφασισε να ανοιξει τα αεροδρομια επρεπε, καπου εκει στα τελη Αυγουστου, να γινει ενα λοκνταουν 2-3 βδομαδων και να τελειωνουμε με το θεριο πριν καν ξεκινησει.

Οσο για τα επικοινωνιακα τερτιπια (και η λιστα Πετσα) που δεν τους βγηκαν ηταν κατ'εμε μια προσπαθεια να "τρομοκρατησει" τον Ελληνα να κανει το σωστο (παραλογο ε?) γνωριζοντας οτι το συστημα υγειας δε θα αντεξει. Δε λογαριαζε με τη δικη της ΧΑ, τους μαθητες και τους γυφτους. Ψαξτο να δεις λιγο τα νουμερα. Απο αρχες μεχρι και τελος Σεπτεμβρη ο αριθμος κυμαινονταν στα 300-350. Ουτε πανω, ουτε κατω. Μετα ομως τις διαδηλωσεις/διαμαρτυριες εκτιναχθηκε στα 1000 μεσα σε 10-15 μερες. Επισης, αυτο που εγινε μετα την ανακοινωση του δευτερου λοκνταουν με τη μαζικη εξοδο των Αθηναιων, ειναι μια αποδειξη οτι δεν φταιει για τα παντα ο αλλος, αλλα το κακο μας το κεφαλι. Ειναι κακος οιωνός για αυτα που θα επακολουθησουν. Μακαρι να βγω λαθος.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Η Δανία είναι στο κέντρο της Ευρώπης σχεδόν χωρίς σύνορα με χώρες που χτυπήθηκαν άγρια απ' τον κορονοϊό
και μέχρι τον Ιούλιο είχε 600 νεκρούς όταν εμείς είχαμε 190.

Τώρα έχει 700 κι εμείς 749

Η Δανία έχει κάνει 5,734,139 τεστ
Η Δανία έχει 5,799,393 πληθυσμό
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Λεωφορείο απ΄τα σαπάκια που μας φόρτωσε ο Κούλης (αυτά απ΄τη Λειψία) πήρε φωτιά στο Σαλόνικα
ή από κορόνα θα πάτε ή από εγκαύματα, με τα λεωφορεία δεν...

Εικόνα

Φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία και τα δώρισε στον Οργανισμό. Κατά την ανακοίνωση των εργαζομένων της παράταξης ΔΑΣ, το λεωφορείο έπιασε φωτιά εν κινήσει, κάτι που υποδεικνύει την ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων λεωφορείων για χρήση.

https://parallaximag.gr/thessaloniki/ot ... ti-leipsia
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 08:53 Η Δανία είναι στο κέντρο της Ευρώπης σχεδόν χωρίς σύνορα με χώρες που χτυπήθηκαν άγρια απ' τον κορονοϊό
και μέχρι τον Ιούλιο είχε 600 νεκρούς όταν εμείς είχαμε 190.

Τώρα έχει 700 κι εμείς 749

Η Δανία έχει κάνει 5,734,139 τεστ
Η Δανία έχει 5,799,393 πληθυσμό
πήγα να κάνω παράπονο για τις ανακρίβειες στο ποστ, αλλά μετά θυμήθηκα...

https://twitter.com/spigaro/status/1325154189635284993
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”