αν το θέτεις έτσι,όχιGherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 13:02Παρεξήγησες.
Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να τα λέμε μεταξύ μας παρά να τα λες με άλλους.
Διαφωνείς;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- ΜπλεΜπουμπυς
Ήδη ακυρώνοντας προγραμματισμένα χειρουργεία έχετε στην ουσία αρχίσει να κάνετε επιλογή το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει ...και τα 4 δις το χρόνο στους μαφιόζους του ΝΑΤΟ απ το υστέρημα του λαού, αντι να τα δώσετε στην θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, συνεχίζετε να τ' ακουμπάτε στην ώρα τους αλήτες !
Χαστούκι
Η μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων έως και 80% στα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της κυβέρνησης, αποτελεί μια ακόμα κυνική ομολογία ότι το «θωρακισμένο σύστημα Υγείας απέναντι στην πανδημία» είναι παραμύθι για μικρά παιδιά.
Οτι στο οκτάμηνο που πέρασε από την έναρξη της πανδημίας, και παρά τη σχετική ύφεση για μερικούς μήνες, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας, ενώ ήξερε ότι το δεύτερο κύμα ήταν αναπόφευκτο. Αν λοιπόν το σύστημα «αντέχει», τότε γιατί σταματούν τα τακτικά χειρουργεία; Γιατί τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε «μιας νόσου»;Spoiler
Το σύστημα Υγείας όχι μόνο δεν είναι σε «πλήρη ετοιμότητα» να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση από τη σταθερή έξαρση των κρουσμάτων, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιδεινώνονται οι υπηρεσίες Υγείας συνολικά για τον λαό, στο έδαφος της πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις.
Αλλά και το lockdown που αποφασίστηκε για τα Λύκεια στις περιοχές με τη χειρότερη επιδημιολογική εικόκαθιστάνα αποτελεί μια έμμεση ομολογία ότι τα σχολεία δεν είναι «υγειονομικές φουσκάλες», όπως έλεγε η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την παντελή έλλειψη μέτρων, πέρα από τη μάσκα.
Για να απορρίπτει επιδεικτικά τα αιτήματα για μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, μαζικά και τακτικά τεστ, εξαντλητική ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος, υγειονομική υποστήριξη των σχολείων κ.ά.
Ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι κίνδυνοι είναι ακόμα μεγαλύτεροι, επειδή τα τμήματα είναι συνήθως πιο πολυπληθή, μαθητές και καθηγητές (μόνιμοι και αναπληρωτές) εναλλάσσονται σε πολλές τάξεις, η εξωσχολική ζωή τούς εκθέτει περισσότερο στον κορονοϊό και, όπως λένε τώρα οι επιστήμονες, η συμπεριφορά του ιού σ' αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με τους ενήλικες.
Για τίποτα απ' αυτά δεν ίδρωνε το αυτί της κυβέρνησης, όταν είχε το χρόνο να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Αντίθετα, «πήδηξε» από το «η μάσκα μόνο φτάνει» στο ...lockdown, κουνώντας μάλιστα το χέρι στη νεολαία ότι με τους αγώνες της μεταφέρει τον κορονοϊό!
Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου το διαχρονικό ξεχαρβάλωμα και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τα καθιστούν επικίνδυνα για την υγεία σε συνθήκες πανδημίας, εξαιτίας του μεγάλου συγχρωτισμού, που για την κυβέρνηση απλά ...δεν υπάρχει!
Τι απαντάει όμως όταν στριμώχνεται από την πραγματικότητα που τη διαψεύδει; Οτι δεν γίνεται να αντιστοιχηθούν τα οχήματα, οι συρμοί, το προσωπικό, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τις πραγματικές ανάγκες και να φρεναριστεί η μετάδοση του ιού, επειδή «δεν αντέχει η οικονομία».
Βρίσκει μάλιστα το θράσος ο υπουργός Ανάπτυξης να εκβιάζει ότι αν «πάρουμε 1.000 λεωφορεία», θα πρέπει «να κόψουμε μισθούς και συντάξεις», καλώντας τον λαό να διαλέξει τι θα χάσει, γιατί προφανώς δεν χωράνε «όλα» σε μια πολιτική που λειτουργεί με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων.
Ολα αυτά λέγονται μάλιστα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για νέα αντεργατικά μέτρα και νέα προνόμια στήριξης του κεφαλαίου.
Οι καταγγελίες, τέλος, που πέφτουν βροχή από σωματεία και εργαζόμενους για χώρους δουλειάς - εστίες υπερμετάδοσης, είναι οι καθημερινές αποδείξεις για τις ευθύνες κράτους και εργοδοσίας στην εξάπλωση της πανδημίας.
Ολα τα παραπάνω δίνουν ένα γερό χαστούκι στο αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», επιβεβαιώνοντας ότι είναι απλά ο «φερετζές» της απροθυμίας του κράτους να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού, επειδή αυτά κοστίζουν και δεν «αποδίδουν» κέρδη για το κεφάλαιο, παρ' όλο που η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία χρηματοδοτεί το κράτος μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων και μάλιστα επιβαρύνεται το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της φορολογίας.
Οταν λοιπόν μιλάνε για «ατομική ευθύνη», δεν εννοούν την ευθύνη του καθενός, ως μέλους μιας κοινωνίας που εγγυάται την υγεία και τη ζωή του, που έχει ως κριτήριο τις δικές του ανάγκες. Εννοούν το «κάνε το κουμάντο μόνος σου και αν νοσήσεις θα φταις εσύ ή οι άλλοι που δεν πρόσεξαν». Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα φταίνε το αστικό κράτος και η εργοδοσία!
Αναδεικνύεται έτσι πως ο μόνος «ασφαλής» δρόμος που μπορούν να βαδίσουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από τα σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς, για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στην Υγεία, στα σχολεία, στα Μέσα Μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς. Εκεί δηλαδή που κρίνεται η υγεία, ακόμα και η ζωή τους.
Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Με μια μικρη ματια στα νουμερα εδω, θα μπορουσε καποιος να ισχυριστει οτι η "εκρηξη" στον αριθμο κρουσματων οφειλεται στο πληθος κοσμου που μαζευτηκε εξω απο το Εφετειο κατα τη διαρκεια της δικης της Χ.Α.
Εκει καπου στις 7 Οκτωμβριου, τα κρουσματα ηταν μεταξυ 250 και 300 την ημερα. Μετα απο 2-2.5 βδομαδες, τα κρουσματα εκτιναχθηκαν στα 1000.
Εκει καπου στις 7 Οκτωμβριου, τα κρουσματα ηταν μεταξυ 250 και 300 την ημερα. Μετα απο 2-2.5 βδομαδες, τα κρουσματα εκτιναχθηκαν στα 1000.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Να σου το πω αλλιώς για να το καταλάβεις καλύτερα.elchav έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 13:08αν το θέτεις έτσι,όχιGherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 13:02Παρεξήγησες.
Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να τα λέμε μεταξύ μας παρά να τα λες με άλλους.
Διαφωνείς;
Λέω να κρατάω την ψυχραιμία μου και να λέω αυτό που θεωρώ σωστό απ' το να φάω μπαν γιατί μου κάβλωσε να μιμηθώ το πιτ μπουλ του ισογείου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Η μάσκα εννοείται ότι δεν είναι πανάκεια.
Είναι όμως ένα ελάχιστο μέτρο, για τον περιορισμό της διασποράς.
Το ότι είναι αποτελεσματικό, αποδεικνύεται από την εξαφάνιση της γρίπης το 2020.

Το ότι είναι αποτελεσματικό, αποδεικνύεται από την εξαφάνιση της γρίπης το 2020.

Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πόσο χοντροκέφαλοι είναι κάποιοι που δε μπορούν να το καταλάβουν αυτό;
Tον χρόνο σου χάνεις. Μία πανδημία που θερίζει παγκόσμια 7 μήνες τώρα, δεν έχει ανάγκη να δείξεις σε κανέναν μία μάσκα για να την πάρει σοβαρά.Gherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 12:33
Μία παρόμοια με αυτή.
Καταλαβαίνεις γιατί ο ξάδερφος μου φοράει αυτή ενώ εσύ φοράς τις απλές ή απλά χάνω τον χρόνο μου;
- hellegennes
Η γρίπη το 2020 στο βόρειο ημισφαίριο ήταν Ιανουάριο-Μάρτιο και ήταν στα ίδια επίπεδα με του 2019. Στο Νότιο ημισφαίριο η γρίπη έχει πολύ μικρότερη επίδραση, άλλωστε σχεδόν το 90% του πληθυσμού ζει στο βόρειο.nrg έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:13 Η μάσκα εννοείται ότι δεν είναι πανάκεια.
![]()
Επίσης η γρίπη επηρεάζεται τρελά από τα σχολεία. Όπου έκλεισαν τα σχολεία η γρίπη είχε περιορισμένη διάδοση, οπότε έχει απολύτως μηδενική σχέση με μάσκες και πίπες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 04 Νοέμ 2020, 14:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
είναι η γνωστή λογική "αφού δε λύνεται 100% το πρόβλημα του περιβάλλοντος αν μαζέψω το σκουπίδι μου, άρα το πετάω".Gherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:15 Πόσο χοντροκέφαλοι είναι κάποιοι που δε μπορούν να το καταλάβουν αυτό;
- hellegennes
Όχι, είναι η λογική ότι δεν υπάρχει καμμιά σοβαρή ένδειξη ότι κάνει κάτι θετικό και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι κάνει κάτι αρνητικό. Οπότε η αναλογία σου είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια.foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:22είναι η γνωστή λογική "αφού δε λύνεται 100% το πρόβλημα του περιβάλλοντος αν μαζέψω το σκουπίδι μου, άρα το πετάω".Gherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:15 Πόσο χοντροκέφαλοι είναι κάποιοι που δε μπορούν να το καταλάβουν αυτό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όταν μίλαγα για άτομα που τρώνε υπαρξιακό τσουτσούνι εσένα εννοούσα.
Βρε συ... τρελάθηκες;hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:22Η γρίπη το 2020 στο βόρειο ημισφαίριο ήταν Ιανουάριο-Μάρτιο και ήταν στα ίδια επίπεδα με του 2019. Στο Νότιο ημισφαίριο η γρίπη έχει πολύ μικρότερη επίδραση, άλλωστε σχεδόν το 90% του πληθυσμού ζει στο βόρειο.nrg έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:13 Η μάσκα εννοείται ότι δεν είναι πανάκεια.
![]()
Επίσης η γρίπη επηρεάζεται τρελά από τα σχολεία. Όπου έκλεισαν τα σχολεία η γρίπη είχε περιορισμένη διάδοση, οπότε έχει απολύτως μηδενική σχέση με μάσκες και πίπες.
Έχει εξαφανιστεί το πλατό και πέρσι τέτοιον καιρό αριθμούσαμε περίπου 4.000 κρούσματα και το αρνείσαι;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
έγινε επίπεδη η γη. Υπάρχει μόνο νότιο ημισφαίριο τώρα.nrg έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:27Βρε συ... τρελάθηκες;hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:22Η γρίπη το 2020 στο βόρειο ημισφαίριο ήταν Ιανουάριο-Μάρτιο και ήταν στα ίδια επίπεδα με του 2019. Στο Νότιο ημισφαίριο η γρίπη έχει πολύ μικρότερη επίδραση, άλλωστε σχεδόν το 90% του πληθυσμού ζει στο βόρειο.nrg έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:13 Η μάσκα εννοείται ότι δεν είναι πανάκεια.
![]()
Επίσης η γρίπη επηρεάζεται τρελά από τα σχολεία. Όπου έκλεισαν τα σχολεία η γρίπη είχε περιορισμένη διάδοση, οπότε έχει απολύτως μηδενική σχέση με μάσκες και πίπες.![]()
Έχει εξαφανιστεί το πλατό και πέρσι τέτοιον καιρό αριθμούσαμε περίπου 4.000 κρούσματα και το αρνείσαι;
- hellegennes
Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό για το οποίο μιλάς είναι το 1% της ετήσιας δραστηριότητας της γρίπης; Επίσης καταλαβαίνεις αυτό που είπα για τα σχολεία;nrg έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:27Βρε συ... τρελάθηκες;hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:22Η γρίπη το 2020 στο βόρειο ημισφαίριο ήταν Ιανουάριο-Μάρτιο και ήταν στα ίδια επίπεδα με του 2019. Στο Νότιο ημισφαίριο η γρίπη έχει πολύ μικρότερη επίδραση, άλλωστε σχεδόν το 90% του πληθυσμού ζει στο βόρειο.nrg έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:13 Η μάσκα εννοείται ότι δεν είναι πανάκεια.
![]()
Επίσης η γρίπη επηρεάζεται τρελά από τα σχολεία. Όπου έκλεισαν τα σχολεία η γρίπη είχε περιορισμένη διάδοση, οπότε έχει απολύτως μηδενική σχέση με μάσκες και πίπες.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Άρα πού καταλήγουμε;enaon έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:21Tον χρόνο σου χάνεις. Μία πανδημία που θερίζει παγκόσμια 7 μήνες τώρα, δεν έχει ανάγκη να δείξεις σε κανέναν μία μάσκα για να την πάρει σοβαρά.Gherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 12:33
Μία παρόμοια με αυτή.
Καταλαβαίνεις γιατί ο ξάδερφος μου φοράει αυτή ενώ εσύ φοράς τις απλές ή απλά χάνω τον χρόνο μου;
Θες παράδειγμα; Σου έχω κι εγώ ένα.foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:22είναι η γνωστή λογική "αφού δε λύνεται 100% το πρόβλημα του περιβάλλοντος αν μαζέψω το σκουπίδι μου, άρα το πετάω".Gherschaagk έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 14:15 Πόσο χοντροκέφαλοι είναι κάποιοι που δε μπορούν να το καταλάβουν αυτό;
Είναι σα να βλέπω μια κολοσσιαίων διαστάσεων πυρκαγιά να με πλησιάζει ταχύτατα και δεν ξέρω αν θα με καταπιεί ή αν θα με γλείψει.
Μάντεψε τι ρόλο βαράνε οι πυροσβέστες τώρα και για ποιο λόγο πρέπει να φοράνε προστατευτικές στολές.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1625 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 6 Απαντήσεις