Νόμος για ποιο πράγμα;axilmar έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 10:51Υπαρχει καποιος σχετικος νομος για ολα αυτα; δεν νομιζω.Ερμής έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:25Το ζήτησε ο Κουλης απο την ΕΕ και πήρε τα παπάρια μου.axilmar έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:19 Λαθος λυσεις ως συνηθως.
Η σωστη λυση θα ηταν περιορισμος των μετρητων (πχ μεχρι 200 ευρω το πολυ ανα μηνα), και ολα ηλεκτρονικα.
Απο τη στιγμή που υπάρχει τραπεζογραμμάτιο 500€, δε μπορει οι επιτρεπτές συναλλαγές με μετρητά να είναι κάτω απο αυτο το ποσό.
Εχω δει συναλλαγή 30Κ να το σπάνε σε πεντακοσάρικα.
Οπότε ξεχάστε το.
Οποτε μιλαμε απλα για δικαιολογιες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες
Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Σε 150.000 υπολογίζονται τα λουκέτα σε πρώτη φάση με την εφαρμογή του νόμου.
Αρθρο από το capital
Άλλο το φοροκυνηγητό και άλλο η "γενοκτονία" ελεύθερων επαγγελματιών
https://www.capital.gr/o-giorgos-kralog ... e_vignette
Αρθρο από το capital
Για το οτι δεν μπορουν να περιοριστουν τα μετρητα κατι απο την ποσο του ανωτατου τραπεζογραμματιου.Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 10:58Νόμος για ποιο πράγμα;axilmar έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 10:51Υπαρχει καποιος σχετικος νομος για ολα αυτα; δεν νομιζω.Ερμής έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:25
Το ζήτησε ο Κουλης απο την ΕΕ και πήρε τα παπάρια μου.
Απο τη στιγμή που υπάρχει τραπεζογραμμάτιο 500€, δε μπορει οι επιτρεπτές συναλλαγές με μετρητά να είναι κάτω απο αυτο το ποσό.
Οπότε ξεχάστε το.
Και το οτι η ΕΕ απαγορευει τον περιορισμο των μετρητων (αυτο ισως υπαρχει).
Αφου το απαγορεύει η ΕΕ τότε τέλειωσε η παραμύθαaxilmar έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:00Για το οτι δεν μπορουν να περιοριστουν τα μετρητα κατι απο την ποσο του ανωτατου τραπεζογραμματιου.
Και το οτι η ΕΕ απαγορευει τον περιορισμο των μετρητων (αυτο ισως υπαρχει).
Μη τα πολυπιστευεις.Ίακχος έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 10:59 Σε 150.000 υπολογίζονται τα λουκέτα σε πρώτη φάση με την εφαρμογή του νόμου.
Αρθρο από το capital
- hellegennes
Αντίθετα με ό,τι λένε τα μποτάκια της ΝΔ, δεν υπάρχουν δουλειές. Δεν είναι μαλάκας αλλά δεν είναι και μάγος.Δημοκράτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:04 Γιατί; μαλάκας είναι να πάει να δουλέψει χωρίς επιδόματα αδείας, δώρα, ωράριο, αναρρωτικές και να βγάζει λιγότερα από τον ανειδίκευτο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Μαδουραίος
54% έδωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην εγκληματική οργάνωση.
Τους λυπάται κάποιος;
Τους λυπάται κάποιος;
Εχουμε κανενα λινκ οτι το απαγορευει η ΕΕ; εχει ψηφιστει καποιος σχετικος νομος/διαταξη στην ΕΕ για αυτο;
Ποιον ρωτησε ο Κουλης; αποδειξεις εχουμε οτι ρωτησε;
- Μαδουραίος
Όχι, φήμες των εφημερίδων είναι. Απλά είναι και λογικό αν το σκεφτείς.
να υποθέσω σου βρωμίζει τα χέρια ο μετρητο ε;
- hellegennes
Υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο που λέει ότι δεν γίνεται συναλλασσόμενος να αρνηθεί νόμιμο τρόπο πληρωμής και προφανώς το 500ρικο είναι νόμιμος τρόπος πληρωμής. Το έχουμε συζητήσει και παλιότερα αυτό σε σχέση με μαλάκες επιχειρηματίες που επί covid δεν δέχονταν μετρητά (κυρίως στο εξωτερικό).axilmar έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 10:51Υπαρχει καποιος σχετικος νομος για ολα αυτα; δεν νομιζω.Ερμής έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:25Το ζήτησε ο Κουλης απο την ΕΕ και πήρε τα παπάρια μου.axilmar έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:19 Λαθος λυσεις ως συνηθως.
Η σωστη λυση θα ηταν περιορισμος των μετρητων (πχ μεχρι 200 ευρω το πολυ ανα μηνα), και ολα ηλεκτρονικα.
Οπότε ξεχάστε το.
Αν δεν καταργηθεί το φυσικό χρήμα, αυτές οι μαλακίες δεν περνάνε. Μπορείς να περιορίσεις τις συναλλαγές στα 500 ευρώ με μετρητά ανά συναλλαγή, γιατί το νομικό πλαίσιο δεν το απαγορεύει θεωρητικά. Περιορισμό μηνιαίο δεν μπορείς να επιβάλεις, είναι καραπαράνομο σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία.
Επιπροσθέτως, όλες οι συναλλαγές ηλεκτρονικά είναι μια θεωρία με πολλά και μεγάλα προβλήματα. Καταρχήν το τραπεζικό δίκτυο δεν είναι ούτε κατά διάνοια έτοιμο για κάτι τέτοιο και δεν βλέπω καμμιά κίνηση για να επεκταθούν οι δυνατότητές του. Πάντα την περίοδο πληρωμών παθαίνει κοκομπλόκο ακόμη και με το σχετικά χαμηλό όριο ηλεκτρονικών συναλλαγών που έχουμε.
Δεύτερον, είπαμε απαγορεύεται κάτι τέτοιο από την στιγμή που υπάρχει φυσικό χρήμα ακόμη και η ΕΕ δεν έχει καμμιά πρόθεση να το καταργήσει στο εγγύς μέλλον.
Τρίτον, δεν είναι έτοιμα τα εμπορικά συστήματα να διαχειριστούν όλον αυτόν τον όγκο ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Τέταρτον, αν δεν ληφθούν πολύ αυστηρά και συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση των ηλεκτρονικών απατών, πλήρης μετάβαση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές σημαίνει πολύ μεγαλύτερη απώλεια χρήματος από την ήδη υπάρχουσα σε φυσικές κλοπές. Ήδη το πρόβλημα αυτό είναι τεράστιο και διογκώνεται κάθε χρόνο. Παγκοσμίως από τα 17,5 δις το 2020 αναμένεται να φτάσει τα 48 δις φέτος (σε δολάρια).
Υπάρχουν κι άλλα πολλά προβλήματα, αυτά μόνο επιγραμματικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν ψήφισα ΝΔ αλλά τους καταλαβαίνω που την ψήφισαν. Ο Κούλης μείωσε τη φορολογία μας.Μαδουραίος έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:06 54% έδωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην εγκληματική οργάνωση.
Τους λυπάται κάποιος;
Τώρα που θα την αυξήσει θα έχει και το ανάλογο πολιτικό κόστας (όσοι απομείνουν ελεύθεροι επαγγελματίες)
- hellegennes
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πιο δύσκολο να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι. Ποιος είναι ο απαγορευτικός παράγοντας;EKPLIKTIKOS έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:06 Χωρίς πλάκα τώρα είναι σωστό μέτρο, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει μια περίοδος χάριτος 2-3 χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας ή μια χρονιά στα 2-3 χρόνια. Είναι φυσιολογικό να μην έχεις κάθε χρόνο κέρδη, τώρα άμα κάθε χρόνο δηλώνεις εισόδημα λιγότερο από το κεα ε ή μας δουλεύεις ή κλειστό, είσαι βαρίδι και δεν τραβάει κιόλας
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν σταματήσει η χρήση μετρητού οι πρώτοι που θα πεινάσουν θα είναι οι θιασώτες του ηλεκτρονικού χρήματος για πολλούς λόγους.
Δε θα καταργηθεί, είναι καθαρά φιλοσοφική η κουβέντα περι της κατάργησης του.
Δε θα καταργηθεί, είναι καθαρά φιλοσοφική η κουβέντα περι της κατάργησης του.
- EKPLIKTIKOS
Για τον ίδιο λόγο που είναι δύσκολο να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι για παραβάσεις του ΚΟΚ. Οι ίδιοι οι μπάτσοι παραβιάζουν τον ΚΟΚ περισσότερο από αυτούς που ελέγχουνhellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:21
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πιο δύσκολο να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι. Ποιος είναι ο απαγορευτικός παράγοντας;
ο 'νομιμος' τροπος πληρωμης ειναι αυτος που αποφασιζει το κρατος οτι ειναι νομιμος. Στα χερια του κρατους ειναι να γινει ΄νομιμος' λοιπον ενας τροπος πληρωμης και παρανομος ο τροπος πληρωμης με μετρητα.hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:17 Υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο που λέει ότι δεν γίνεται συναλλασσόμενος να αρνηθεί νόμιμο τρόπο πληρωμής και προφανώς το 500ρικο είναι νόμιμος τρόπος πληρωμής. Το έχουμε συζητήσει και παλιότερα αυτό σε σχέση με μαλάκες επιχειρηματίες που επί covid δεν δέχονταν μετρητά (κυρίως στο εξωτερικό).
Αλλωστε, εαν εχεις το μετρητο, μπορεις παντα να το καταθεσεις στον λογαριασμο σου και να κανεις μια συναλλαγη ηλεκτρονικα.
Ας αλλαξει η νομοθεσια τοτε.hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:17 Αν δεν καταργηθεί το φυσικό χρήμα, αυτές οι μαλακίες δεν περνάνε. Μπορείς να περιορίσεις τις συναλλαγές στα 500 ευρώ με μετρητά ανά συναλλαγή, γιατί το νομικό πλαίσιο δεν το απαγορεύει θεωρητικά. Περιορισμό μηνιαίο δεν μπορείς να επιβάλεις, είναι καραπαράνομο σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία.
Ποια ειναι αυτη η περιφημη 'περιοδος πληρωμων'; εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με καμμια ηλεκτρονικη συναλλαγη, σε κανενα καταστημα.hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:17 Επιπροσθέτως, όλες οι συναλλαγές ηλεκτρονικά είναι μια θεωρία με πολλά και μεγάλα προβλήματα. Καταρχήν το τραπεζικό δίκτυο δεν είναι ούτε κατά διάνοια έτοιμο για κάτι τέτοιο και δεν βλέπω καμμιά κίνηση για να επεκταθούν οι δυνατότητές του. Πάντα την περίοδο πληρωμών παθαίνει κοκομπλόκο ακόμη και με το σχετικά χαμηλό όριο ηλεκτρονικών συναλλαγών που έχουμε.
Και για τι προβλημα μιλαμε; μερικων ωρων; μερικων ημερων;
Και γιατι να μην αναβαθμιστει ο εξοπλισμος των τραπεζων; σιγα το εξοδο για τις τραπεζες.
Ποιος το απαγορευει; η ΕΕ; υπαρχει σχετικος νομος/διαταξη απο ΕΕ; εχει ψηφιστει και εχει ισχυ στα κρατη-μελη;hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:17 Δεύτερον, είπαμε απαγορεύεται κάτι τέτοιο από την στιγμή που υπάρχει φυσικό χρήμα ακόμη και η ΕΕ δεν έχει καμμιά πρόθεση να το καταργήσει στο εγγύς μέλλον.
Πολυ αμφιβαλλω και για αυτο...ηδη πολλα καταστηματα διαχειριζονται αψογα χιλιαδες ηλεκτρονικες συναλλαγες καθε μερα.hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:17 Τρίτον, δεν είναι έτοιμα τα εμπορικά συστήματα να διαχειριστούν όλον αυτόν τον όγκο ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Αλλα ναι, πες οτι υπαρχουν καποια μικροτερα μαγαζια που δεν εχουν τον απαιτουμενο εξοπλισμο...πολλα θα μπορουσαν να γινουν. Καταρχας, θα υπαρχει περιοδος προσαρμογης. Δευτερον, θα μπορουσε να υπαρχει προγραμμα επιδοτησης για ανανεωση εξοπλισμου.
Η τεραστια πλειοψηφια των ηλεκτρονικων απατων δεν αφορα σε ηλεκτρονικο συστημα πληρωμων, αφορα phising μεσω εμειλ/σμς.hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:17 Τέταρτον, αν δεν ληφθούν πολύ αυστηρά και συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση των ηλεκτρονικών απατών, πλήρης μετάβαση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές σημαίνει πολύ μεγαλύτερη απώλεια χρήματος από την ήδη υπάρχουσα σε φυσικές κλοπές. Ήδη το πρόβλημα αυτό είναι τεράστιο και διογκώνεται κάθε χρόνο. Παγκοσμίως από τα 17,5 δις το 2020 αναμένεται να φτάσει τα 48 δις φέτος (σε δολάρια).
Αν κανω λαθος, με διορθωνεις.
Ακουμε. Λεγε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 11 Απαντήσεις
- 346 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος