!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 20:22
Ίακχος έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 20:10 Δέσμευση Κασσελακη για μηδενικό φόρο σε ΕΕ με εισόδημα ως 10000 Ευρώ
https://www.topontiki.gr/2023/11/01/kas ... 1698860481
Τον παπάρα το ρεπουμπλικανό.
Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ.
Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη.
Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι ΜΗΔΕΝ.
Μα δεν είναι αυτά τα εισοδήματα ρε βλάκα. Ούτε καν θα αναγνωρίσεις το actual point;

Σοσιαλισμός με Μητσοτακικά Χαρακτηριστικά καλύτερα.
Μην ανησυχείς, ο Οργισμένος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Κασσελάκη έναν γνήσιο ευρωπαϊστή ηγέτη. Σίγουρα πρωθυπουργός στις επόμενες.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Από την στιγμή που η ΝΔ επιτίθεται στην εκλογική της βάση ουσιαστικά τελείωσε ως κυβέρνηση.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

ST48410 έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 01:08
Ασέβαστος έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 09:28 οκ, συμφωνησαμε οτι ειναι αδικο.

προβλεπεις να ειναι αποτελεσματικο; (εγω οχι) δηλαδη τη νυχου που βγαζει 100 ευρω τη μερα σε επισκεψεις, δεν θα την πιασει. ουτε το γιατρο που βγαζει 1000 και δηλωνει 100. ποιον πουστη θα πιασει;

αν δεν ειναι, δυο φορες μαλακια με μηδεν κερδος.
Ρε Ασέβαστε συζητάμε λες και πέσαμε στην Ελλάδα με αλεξίπτωτο εχθές.

Υπάρχει ένα κάπως ανάπηρο κράτος με προσωπικό που δεν μπορεί να κάνει πολλά πολλά. Υπάρχει και η πλειοψηφία των πολιτών με μηδενική κοινωνική συνείδηση και αποστροφή προς κάθε είδους υποχρέωση.

Έχεις πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που μπορεί να ξεπερνάνε το κατοστάρικο τη μέρα και δηλώνουν ψίχουλα. Αυτούς θα πιάσει. Θα τους φορολογήσει επαρκώς; Όχι βέβαια. Γιατί αν κάποιος φτάνει τα 2,5-3 χιλιάρικα το μήνα και τους πάρεις ένα χιλιάρικο φόρο το χρόνο, δεν κάνεις τίποτα. Αλλά συν το χρόνω θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες και το καρφί θα πάει σύννεφο. Θα μαζέψεις λοιπόν εύκολα και άκοπα κάποια ποσά από αυτούς που δεν πλήρωναν τίποτα και θα ρίξεις επίσης άκοπα και μερικά πρόστιμα από τις καταγγελίες.

Και αν υποτεθεί ότι έχεις κάποιο προσωπικό που μπορεί να κάνει ελέγχους δεν θα το σπαταλάς για να δεις αν ο Μπάμπης έχει δηλώσει όλα τα ιδιαίτερα που κάνει αλλά θα το στείλεις να ελέγξουν καμιά επιχείρηση που δεν κόβει αποδείξεις.

Εν τω μεταξύ το δημόσιο λειτουργεί επί χρόνια με παρόμοιο οριζόντιο σκεπτικό. Όταν πουλήθηκε το πατρικό της μητέρας μου, ο μηχανικός ζήτησε ένα ποσό για τακτοποίηση.

- Τι τακτοποίηση; Αφού δεν είχε γίνει τίποτα αυθαίρετο!
- Ναι, αλλά αν έρθουν και το μετρήσουν θα βρουν κάποιες διαστάσεις ελαφρώς διαφορετικές αφού πριν 100 χρόνια μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη με τον τρόπο που τα μετρούσαν τότε. Ούτε τοπογραφικό υπήρχε τότε, οπότε καταλαβαίνεις..
- Μα αυτό είναι σπίτι που το έδωσε το ίδιο το κράτος στους πρόσφυγες. Πως μπορεί να ευθύνονται αυτοί που το πήραν και δεν το έκτισαν για σπίτι που έφτιαξε και έδωσε το κράτος με ό,τι χαρτιά δίνονταν τότε; Αυτά τους έδωσε, αυτά υπάρχουν.
- Είναι μικρό το ποσό και τυπική η διαδικασία. Πληρώνεις και ξενοιάζεις...

Κατάλαβες; Το ίδιο που μάλλον γίνεται κατά καιρούς με τις νομιμοποιήσεις των διαφόρων αυθαιρέτων. Το κράτος θέτει διαδικασίες οριζόντιες γιατί δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό, ούτε ο χρόνος να εξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά.

Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι αποτελεσματικό για την μεγάλη φοροδιαφυγή αλλά θα πάρει ένα ποσό από κάποιους που μέχρι χθες δεν πλήρωναν τίποτα. Αυτό είναι όλο. Και μετά θα κοιτάξει να ζορίσει και άλλες κατηγορίες.

Και γενικά σας ζήτησα μία απόλυτα δίκαιη λύση αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Δύο χρήστες διάβασα να μιλούν για αποκλειστική χρήση ψηφιακού χρήματος. Δεν είμαστε όμως όλοι δημόσιοι υπάλληλοι για να μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Και μια τέτοια λύση δεν θα ήταν δίκαιη ούτε πλήρως αποτελεσματική. Εσύ κι εγώ δεν έχουμε ούτε τη γνώση, ούτε το χρόνο, ούτε τους πόρους να πληρώνουμε άλλους να το κάνουν για εμάς ώστε να φοροδιαφύγουμε χρησιμοποιώντας τριγωνικές συναλλαγές, δίκτυα εταιριών, offshore εταιρίες, ούτε μπορούμε να ρισκάρουμε να σπρώξουμε μεγάλα ποσά σε κρυπτονομίσματα. Με την κατάργηση των μετρητών, πάλι θα ήσουν ριγμένος σε σχέση με τα εισοδήματα που θα μπορούσε να κρύψει ένας πολύ πλούσιος, ενώ πιθανότατα θα πλήρωνες πολύ μεγαλύτερους φόρους από τώρα και δεν θα μπορούσες να δώσεις χρήματα ούτε στα παιδιά σου για να πάρουν ένα αυτοκίνητο. Τι αυτοκίνητο; Θα δυσκολευόσουν να τους πληρώσεις τις διακοπές.
Δεν πρόκειται να γίνει αυτό, σχεδόν κανένας (και εννοώ πάρα πολύ κοντά στο κανένας) δεν θα προδώσει την προσωπική σχέση π.χ. με τον υδραυλικό του. Έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν.
zteo

Θα δίνεται οικονομικό μπόνους σε όποιον καρφώνει ΕΕ?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Otto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 16:17

Πες του κουρέα και του καφετζή σου να κόψουν καμία απόδειξη. Δεν δαγκάει η ταμειακή.
εναλλακτικα πεστους να κοψουν καμμια αποδειξη λιγοτερο για να πατσισουν το χιλιαρικο που θα πληρωσουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
zteo

Ασέβαστος έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 08:59

Πες του κουρέα και του καφετζή σου να κόψουν καμία απόδειξη. Δεν δαγκάει η ταμειακή.
εναλλακτικα πεστους να κοψουν καμμια αποδειξη λιγοτερο για να πατσισουν το χιλιαρικο που θα πληρωσουν.
Η απλά θα κόβουν αποδείξεις αυξάνοντας τις τιμές.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

zteo έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 07:52 Θα δίνεται οικονομικό μπόνους σε όποιον καρφώνει ΕΕ?
Επιτέλους οι δεξιοί του 21ου αιώνα θα μπορούν πλέον να κοιτάνε στα μάτια τους παππούδες τους που κάρφωναν τους Έλληνες στους Γερμανούς.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 18:36
Ίακχος έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 16:06

Είναι καταστροφή αυτό το νομοσχέδιο και πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις.
Υποτίθεται ότι τα σωματεία παλεύουν για το δίκαιο των φτωχών.

Ηδη σήμερα μίλαγα με τον καφετζή και τον κουρέα μου και μου είπαν ότι σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν.
Και στα φόρουμς των ΕΕ Μηχανικών ο κόσμος είναι αγανακτισμένος.
Έχω να πληρώσω καφέ ή κούρεμα με μετρητά εδώ και 5 χρόνια. Και δεν υπερβάλλω. Σιγά τα εκατομμύρια που θα γλυτώσω ακόμη και αν μου κόψει το ΦΠΑ από τα 12 ευρώ κούρεμα και τα 2 ευρώ καφέ. Εδώ μάσκες και ντεπόν πληρώνω με κάρτα και αν είναι στο ευρώ ή το εικοσάλεπτο.
Εγώ ακολουθώ σύστημα Ερμής. Μετρητά σε όσους συμπαθώ. Κάρτα στους υπόλοιπους ή σε μεγάλες επιχειρήσεις, σουπερμάρκετ κτλ (εκτός αν θέλω να χαλάσω)
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 01:08
Ασέβαστος έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 09:28 οκ, συμφωνησαμε οτι ειναι αδικο.

προβλεπεις να ειναι αποτελεσματικο; (εγω οχι) δηλαδη τη νυχου που βγαζει 100 ευρω τη μερα σε επισκεψεις, δεν θα την πιασει. ουτε το γιατρο που βγαζει 1000 και δηλωνει 100. ποιον πουστη θα πιασει;

αν δεν ειναι, δυο φορες μαλακια με μηδεν κερδος.
Ρε Ασέβαστε συζητάμε λες και πέσαμε στην Ελλάδα με αλεξίπτωτο εχθές.

Υπάρχει ένα κάπως ανάπηρο κράτος με προσωπικό που δεν μπορεί να κάνει πολλά πολλά. Υπάρχει και η πλειοψηφία των πολιτών με μηδενική κοινωνική συνείδηση και αποστροφή προς κάθε είδους υποχρέωση.

Έχεις πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που μπορεί να ξεπερνάνε το κατοστάρικο τη μέρα και δηλώνουν ψίχουλα. Αυτούς θα πιάσει. Θα τους φορολογήσει επαρκώς; Όχι βέβαια. Γιατί αν κάποιος φτάνει τα 2,5-3 χιλιάρικα το μήνα και τους πάρεις ένα χιλιάρικο φόρο το χρόνο, δεν κάνεις τίποτα. Αλλά συν το χρόνω θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες και το καρφί θα πάει σύννεφο. Θα μαζέψεις λοιπόν εύκολα και άκοπα κάποια ποσά από αυτούς που δεν πλήρωναν τίποτα και θα ρίξεις επίσης άκοπα και μερικά πρόστιμα από τις καταγγελίες.
αυτο, ναι. θα μαζεψει μερικα χιλιαρικα.(απο αυτους που θαπρεπε να πληρωσουν 10χιλιαρα) με τι κοστος ομως; θα καταστρεψει αυτους (τους λιγους εστω) που πραγματι βγαζουν 5κ το χρονο και φυτοζωουν. δηλαδη για να εισπραξει ενα πολυ μικρο ποσοστο της φοροδιαφυγης θα γαμησει τους πιο κακομοιρηδες.
Και αν υποτεθεί ότι έχεις κάποιο προσωπικό που μπορεί να κάνει ελέγχους δεν θα το σπαταλάς για να δεις αν ο Μπάμπης έχει δηλώσει όλα τα ιδιαίτερα που κάνει αλλά θα το στείλεις να ελέγξουν καμιά επιχείρηση που δεν κόβει αποδείξεις.

Εν τω μεταξύ το δημόσιο λειτουργεί επί χρόνια με παρόμοιο οριζόντιο σκεπτικό. Όταν πουλήθηκε το πατρικό της μητέρας μου, ο μηχανικός ζήτησε ένα ποσό για τακτοποίηση.

- Τι τακτοποίηση; Αφού δεν είχε γίνει τίποτα αυθαίρετο!
- Ναι, αλλά αν έρθουν και το μετρήσουν θα βρουν κάποιες διαστάσεις ελαφρώς διαφορετικές αφού πριν 100 χρόνια μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη με τον τρόπο που τα μετρούσαν τότε. Ούτε τοπογραφικό υπήρχε τότε, οπότε καταλαβαίνεις..
- Μα αυτό είναι σπίτι που το έδωσε το ίδιο το κράτος στους πρόσφυγες. Πως μπορεί να ευθύνονται αυτοί που το πήραν και δεν το έκτισαν για σπίτι που έφτιαξε και έδωσε το κράτος με ό,τι χαρτιά δίνονταν τότε; Αυτά τους έδωσε, αυτά υπάρχουν.
- Είναι μικρό το ποσό και τυπική η διαδικασία. Πληρώνεις και ξενοιάζεις...

Κατάλαβες; Το ίδιο που μάλλον γίνεται κατά καιρούς με τις νομιμοποιήσεις των διαφόρων αυθαιρέτων. Το κράτος θέτει διαδικασίες οριζόντιες γιατί δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό, ούτε ο χρόνος να εξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά.

Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι αποτελεσματικό για την μεγάλη φοροδιαφυγή αλλά θα πάρει ένα ποσό από κάποιους που μέχρι χθες δεν πλήρωναν τίποτα. Αυτό είναι όλο. Και μετά θα κοιτάξει να ζορίσει και άλλες κατηγορίες.

Και γενικά σας ζήτησα μία απόλυτα δίκαιη λύση αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Δύο χρήστες διάβασα να μιλούν για αποκλειστική χρήση ψηφιακού χρήματος. Δεν είμαστε όμως όλοι δημόσιοι υπάλληλοι για να μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Και μια τέτοια λύση δεν θα ήταν δίκαιη ούτε πλήρως αποτελεσματική. Εσύ κι εγώ δεν έχουμε ούτε τη γνώση, ούτε το χρόνο, ούτε τους πόρους να πληρώνουμε άλλους να το κάνουν για εμάς ώστε να φοροδιαφύγουμε χρησιμοποιώντας τριγωνικές συναλλαγές, δίκτυα εταιριών, offshore εταιρίες, ούτε μπορούμε να ρισκάρουμε να σπρώξουμε μεγάλα ποσά σε κρυπτονομίσματα. Με την κατάργηση των μετρητών, πάλι θα ήσουν ριγμένος σε σχέση με τα εισοδήματα που θα μπορούσε να κρύψει ένας πολύ πλούσιος, ενώ πιθανότατα θα πλήρωνες πολύ μεγαλύτερους φόρους από τώρα και δεν θα μπορούσες να δώσεις χρήματα ούτε στα παιδιά σου για να πάρουν ένα αυτοκίνητο. Τι αυτοκίνητο; Θα δυσκολευόσουν να τους πληρώσεις τις διακοπές.
ναι, αυτο κανει το κρατος μας, ολα οριζοντια, επειδη ειναι αχρηστο. τα παιρνει απο οπου μπορει, οχι απο οπου πρεπει και ειναι δικαιο.

το ηλεκτρονικο χρημα μπορει να δουλεψει, με καποια ανοχη. δηλαδη να το φτασουν καπου στο 90% των εξοδων σου. 100% ναι, ειναι μαλλον αδυνατο.

αυτο που λεει ο ερμης μοιαζει η πιο λογικη λυση. εσοδα-εξοδα, οπως αμερικη. και ως εξοδα να μετρανε μονο απο καρτες.

zteo

Echelon έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 09:14
zteo έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 07:52 Θα δίνεται οικονομικό μπόνους σε όποιον καρφώνει ΕΕ?
Επιτέλους οι δεξιοί του 21ου αιώνα θα μπορούν πλέον να κοιτάνε στα μάτια τους παππούδες τους που κάρφωναν τους Έλληνες στους Γερμανούς.
Εάν δεν έχει άμεσο όφελος δεν θα το κάνει.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 09:24
Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 18:36

Έχω να πληρώσω καφέ ή κούρεμα με μετρητά εδώ και 5 χρόνια. Και δεν υπερβάλλω. Σιγά τα εκατομμύρια που θα γλυτώσω ακόμη και αν μου κόψει το ΦΠΑ από τα 12 ευρώ κούρεμα και τα 2 ευρώ καφέ. Εδώ μάσκες και ντεπόν πληρώνω με κάρτα και αν είναι στο ευρώ ή το εικοσάλεπτο.
Εγώ ακολουθώ σύστημα Ερμής. Μετρητά σε όσους συμπαθώ. Κάρτα στους υπόλοιπους ή σε μεγάλες επιχειρήσεις, σουπερμάρκετ κτλ (εκτός αν θέλω να χαλάσω)
Σε όσους συμπαθώ και γενικά σε μικρομάγαζα που φαίνεται οτι ο άνθρωπος παλεύει για το μεροκάματο μετρητά και τους λέω να μη κόψουν τίποτα.
Κάρτα στους υπολοιπους και ειδικότερα σε τουριστοπεριοχές. Οπουδήποτε παίξει έκπτωση εννοείται μετρητά. Τα έπιπλα για το σπίτι τα πήρα με χοντρή έκπτωση λόγω μετρητων.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εναλλακτικότερα, ας ζητήσουν τακτικό έλεγχο να γλιτώσουν το χιλιάρικο.
Α ναι. Δεν τολμάνε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Otto Weininger έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 10:22

Εναλλακτικότερα, ας ζητήσουν τακτικό έλεγχο να γλιτώσουν το χιλιάρικο.
Α ναι. Δεν τολμάνε.
δηλαδη για τακτικο, αναλυτικο ελεγχο που μπορει να παρει και μερες, εχουμε προσωπικο. για να πανε μια απρογραμματιστη βολτα 5 λεπτων να δουν αν κοβει αποδειξεις ο μπαρμπερης δεν εχουμε.

τελοσπαντων, μαλλον για τακτικο θα πανε οι περισσοτεροι, το κατοσταρικακι που θα παρει ο ελεγκτης για να τα βρει ολα σωστα ειναι λιγοτερο απο το χιλιαρικο. :102:

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Ερμής έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:25
axilmar έγραψε: 01 Νοέμ 2023, 11:19 Λαθος λυσεις ως συνηθως.

Η σωστη λυση θα ηταν περιορισμος των μετρητων (πχ μεχρι 200 ευρω το πολυ ανα μηνα), και ολα ηλεκτρονικα.
Το ζήτησε ο Κουλης απο την ΕΕ και πήρε τα παπάρια μου.
Απο τη στιγμή που υπάρχει τραπεζογραμμάτιο 500€, δε μπορει οι επιτρεπτές συναλλαγές με μετρητά να είναι κάτω απο αυτο το ποσό.
Εχω δει συναλλαγή 30Κ να το σπάνε σε πεντακοσάρικα.
Οπότε ξεχάστε το.
Υπαρχει καποιος σχετικος νομος για ολα αυτα; δεν νομιζω.

Οποτε μιλαμε απλα για δικαιολογιες.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Επιτηδες επισημοποιουν το 'καρφωμα' γιατι ξερουν οτι οι περισσοτεροι δεν θα το κανουνε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”