!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αυστηρά για λυσσασμένους τυροφάγους!

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Αυστηρά για λυσσασμένους τυροφάγους!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Σπύρος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 15:58 Μερικά τυριά που μου αρέσουν: Ιταλικό παλαιωμένο αγελαδινό τυρί από τις Άλπεις, Σικελιάνικο πρόβειο τυρί με τρούφα απαστερίωτο, Σικελιάνικο πρόβειο τυρί με μπούκοβο ρόκα και ελιές, παλαιωμένο Σικελιάνικο πρόβειο τυρί, Manchego, Μετσοβόνε, Σαν Μιχάλη, Κατσικίσια μυζήθρα από τσαντίλα Βορείου Ελλάδος, Τουλουμοτύρι, Πεκορίνο(πχ Locatelli), Ροκφόρ, Fromage de Chèvre, Parmesan, Stilton Blue Cheese, φέτα από τυροκομείο κοντά στις ελιές μου, Γαλλικό Emmental, μαλακό κατσικίσιο τυρί με κράνο από Φθιώτιδα, Κρητική γραβιέρα, Φορμαέλα Παρνασσού, γίδινο κεφαλοτύρι Μετσόβου, Κατίκι Δομοκού.

.

Ρε μεγάλε επιτρέπεται στην αγορά τό Απαστερίωτο ;;; . :smt017

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Volk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 15:00
Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 11:44 Πολυ νοστιμη φετα, γαμαει!!!

Εικόνα
Την έχει ο βασιλοπουλος;

Την καλύτερη φέτα του σύμπαντος την είχε φέρει ο αδελφός μου από Κεφαλλονιά. Την είχε πάρει κατευθείαν από τυροκομειο στα βουνά.
Μιλάμε το κάτι άλλο.
Δεν έχω καταφέρει να βρω κάπου αντάξια της.
Αν μπεις στη σελιδα τους θα τη δεις.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 09:32 Κορυφαια καλοκαιρινη επιλογη: Γνησιο χωριατικο προζυμενιο ψωμι, φετα Καλαβρυτων ή Τριπολεως, μυρωδατη ντοματα, εξτρα παρθενο ελαιολαδο, ριγανη. Σε σαντουιτς!

Το θεμα ειναι οτι βρισκεις γνησιο σωστα φτιαγμενο ψωμι και μυρωδατες ντοματες ολοενα και πιο δυσκολα.

Ολοι ψωμι υποτιθεται οτι πουλανε, αλλα δεν ειναι γνησιο ψωμι! Το ιδιο και με τις ντοματες.

Εχω βρει σχετικα καλο ψωμι σε μερικους φουρνους αλλα δεν εχει καμια σχεση με τα ψωμια που υπηρχαν διαθεσιμα παλαιοτερα.

.

Ντομάτα μυρωδάτη πιά μόνο με ποικιλία Τσέρυ είσαι σίγουρος.....αλλιώς λιαστή μέ κάππαρη.....

Εχω δοκιμάσει ένα συσκευασμένο Εφτάζυμο ? που φέρνει ο Βασιλόπουλος.....καλούτσικο.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Volk

Nostalgia έγραψε: 03 Ιουν 2022, 20:58 Ωραια τα τυρια αλλα μετα η χοληστερινη παει στον Θεο. Αδυναμια σε ξερη μυζηθρα, σφελα νοτιου Πελοποννησου, πεκορινο ρομανο, κεφαλοτυρι, γραβιερα κρητης, ρεγκατο κλπ κλπ κλπ γενικα η Ελλαδα παιζει δυνατα στα τυρια και ας ειμαστε γνωστοι μονο για την φετα, μια φορα μου ειχαν φερει ενα τυρι απο Λερο με μουστο απ'εξω, γενικα τρωω και με πιπερι και με τρουφες και και και, εκτος απο ροκφορ, δεν μου αρεσει.

Τελευταια το εχω περιορισει πολυ για την χοληστερινη.
Ασχετο με το νημα: Δεν θα σε βλαψει η χοληστερινη απο τα φαγητα που τρως αλλα οι παραγοντες που θα κανουν τη χολιστερινη να μπλοκαρει τα αγγεια σου.

Αλλωστε, αν μελετησεις θα δεις οτι η διατροφικη χοληστερινη δεν εχει σχεδον καμια επιδραση στον οργανισμο σου, ο οποιος παραγει καθημερινα πολυ παραπανω.

Η τρομοκρατια της χοληστερινης, βολευει σε πολλα θεματα, αν καταλαβες, καταλαβες.

Κοψε τις επεξεργασμενες τροφες, τα τηγανιτα, τα σπορελαια (μονο ελαιολαδο τιποτα αλλο), τις μαργαρινες, τσιγαρο, αραλικι, αλκοολ, ψωμια, γλυκα, ζαχαρη, αναψυκτικα. Προσπαθησε το αλατι που τρως συνολικα ανα ημερα να μην ξεπερναει τα 4γρ. Μετριασε τη καταναλωση σε ζυμαρικα πατατες και ρυζια. Ξεκινα 4 φορες την εβδομαδα περπατημα για κανα μισαωρο και μετα βαρα μερικες καμψεις (100 συνολο μοιρασμενες σε οσα σετ μπορεις).

Μπροκολο καθημερινα τουλαχιστον 400γρ, λαχανο καροτο τουλαχιστον 200γρ, λαχανικα παντα εποχης.

Εχουν πεθανει ανθρωποι με χαμηλη χοληστερινη διοτι ειχαν αλλους παραγοντες κινδυνου (παχυσαρκια, υπερταση, στρες, καπνισμα, αλκοολ, ζαχαρο) και ανθρωποι με υψηλη χοληστερινη εζησαν εως τα βαθεια του γεραματα.

Δεν ειναι μονο η χοληστερινη, ουτε ειναι ο μπαμπουλας της διατροφης μας. Απλα, οπως ειπα και πριν, βολευει για πολλους λογους η τρομοκρατια της χοληστερινης!

Να σαι καλα, ευχομαι καθε καλο!
Volk

AlienWay έγραψε: 04 Ιουν 2022, 13:57 Τώρα στη δίαιτα τρώω πολύ ψωμί αλειμμένο με φιλαδέλφια.
Το σοι διαιτα ειναι αυτη που τρως πολυ ψωμι; :102: :102: :102:
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 10:59
Maspoli έγραψε: 04 Ιουν 2022, 10:58 Γίδινο τσαντίλας του Παπαδόπουλου εκ Παραμυθιάς.

Εξαιρετικό.

Τα ξένα τυριά, ως επί το πλείστον, αδιάφορα.
Σε αλατι τι παιζει; Ειναι πολυ αλμυρο;

Τραβα μια κοντινη φωτο την ετικετα.

.

Αν μιά Φέτα σου φαίνεται αλμυρή τη βάζεις σε λίγο νερό γιά κανα τέταρτο - μισάωρο.....κομμένη σε 2 δάχτυλα πάχος.....

.

Volk

Σπύρος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 15:58 Μερικά τυριά που μου αρέσουν: Ιταλικό παλαιωμένο αγελαδινό τυρί από τις Άλπεις, Σικελιάνικο πρόβειο τυρί με τρούφα απαστερίωτο, Σικελιάνικο πρόβειο τυρί με μπούκοβο ρόκα και ελιές, παλαιωμένο Σικελιάνικο πρόβειο τυρί, Manchego, Μετσοβόνε, Σαν Μιχάλη, Κατσικίσια μυζήθρα από τσαντίλα Βορείου Ελλάδος, Τουλουμοτύρι, Πεκορίνο(πχ Locatelli), Ροκφόρ, Fromage de Chèvre, Parmesan, Stilton Blue Cheese, φέτα από τυροκομείο κοντά στις ελιές μου, Γαλλικό Emmental, μαλακό κατσικίσιο τυρί με κράνο από Φθιώτιδα, Κρητική γραβιέρα, Φορμαέλα Παρνασσού, γίδινο κεφαλοτύρι Μετσόβου, Κατίκι Δομοκού.
Δυνατος παιχτης, γνωστης!

:+1: :goodpost:
Volk

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Ιουν 2022, 16:15
Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 09:32 Κορυφαια καλοκαιρινη επιλογη: Γνησιο χωριατικο προζυμενιο ψωμι, φετα Καλαβρυτων ή Τριπολεως, μυρωδατη ντοματα, εξτρα παρθενο ελαιολαδο, ριγανη. Σε σαντουιτς!

Το θεμα ειναι οτι βρισκεις γνησιο σωστα φτιαγμενο ψωμι και μυρωδατες ντοματες ολοενα και πιο δυσκολα.

Ολοι ψωμι υποτιθεται οτι πουλανε, αλλα δεν ειναι γνησιο ψωμι! Το ιδιο και με τις ντοματες.

Εχω βρει σχετικα καλο ψωμι σε μερικους φουρνους αλλα δεν εχει καμια σχεση με τα ψωμια που υπηρχαν διαθεσιμα παλαιοτερα.

.

Ντομάτα μυρωδάτη πιά μόνο με ποικιλία Τσέρυ είσαι σίγουρος.....αλλιώς λιαστή μέ κάππαρη.....

Εχω δοκιμάσει ένα συσκευασμένο Εφτάζυμο ? που φέρνει ο Βασιλόπουλος.....καλούτσικο.....

.
Πλεον, το ψωμι εχει καταληξει να ειναι επεξεργασμενο τροφιμο. Δεν το εχω δοκιμασει αυτο που λες.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Maspoli έγραψε: 04 Ιουν 2022, 10:58 Γίδινο τσαντίλας του Παπαδόπουλου εκ Παραμυθιάς.

Εξαιρετικό.

Τα ξένα τυριά, ως επί το πλείστον, αδιάφορα.

.

Αυτός νομίζω βγάζει και μιά ας πούμε καλούτσικη μυτζήθρα ;;; . :smt017

.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 03 Ιουν 2022, 22:45 Το τυρί και το ζαμβόν επέτρεψαν τη διατήρηση του γάλατος και του κρέατος η οποία με τη σειρά της δημιούργησε τις προϋποθέσεις για πληθυσμιακή και πολιτισμική ανάπτυξη. Να το θυμάστε αυτό όταν χλαπακιάζετε ζαμπονοτυρόπιτες, σαπίλοι

.

Ρε Σατανιασμένε ποντικαρά ποιό Ζαμβόν ;;; . :blm:

Τά Ζαμβόνια είναι βραστά.....

Σέ παστό Μπέικο Αέρος Αέρος διατηρούσαν οι καουμπόυδες ή σε λιαστό..... ;12218

.

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Αα να μην το ξεχάσω. Volk την πρέτζα την γνωρίζεις;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Ιουν 2022, 16:08 Ρε μεγάλε επιτρέπεται στην αγορά τό Απαστερίωτο ;;; . :smt017

.
Στην Ελληνική όχι.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Σπύρος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 19:45
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Ιουν 2022, 16:08 Ρε μεγάλε επιτρέπεται στην αγορά τό Απαστερίωτο ;;; . :smt017

.
Στην Ελληνική όχι.

.

ΑΝ επιτράπηκε αλλού γιατί δεν επιτρέπετε και δώ ;;; . :p2:

Αν βρέθηκε επιτέλους δηλαδή τρόπος να μην παθαίνεις Μελιταίο πυρετό δεν το μάθαμε στήν Ελλάδα ;;; . :smt017

Αν πάντως βρεθεί τρόπος.....τα τυριά θα γίνουν 3 φορές νοστιμότερα..... :romance-hearteyes:

Τα γαμάει όλα η παστερίωση.....

Την τελευταία φορά που ήρθα σε επαφή με το Φέτα Lab του Πανεπιστημίου

έχουν στο πρόγραμμα Φέτες απο διαφορετικές ράτσες ΑιγοΠροβάτων.....

.

xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

Μόνο σε εμένα είναι αντιπαθής ο Volk; Μόνο εμένα θυμίζει τον σπαστικό του πρώτου θρανίου;
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Ιουν 2022, 19:55 .

ΑΝ επιτράπηκε αλλού γιατί δεν επιτρέπετε και δώ ;;; . :p2:

Αν βρέθηκε επιτέλους δηλαδή τρόπος να μην παθαίνεις Μελιταίο πυρετό δεν το μάθαμε στήν Ελλάδα ;;; . :smt017

Αν πάντως βρεθεί τρόπος.....τα τυριά θα γίνουν 3 φορές νοστιμότερα..... :romance-hearteyes:

Τα γαμάει όλα η παστερίωση.....

Την τελευταία φορά που ήρθα σε επαφή με το Φέτα Lab του Πανεπιστημίου

έχουν στο πρόγραμμα Φέτες απο διαφορετικές ράτσες ΑιγοΠροβάτων.....

.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει παραθυράκι με κατάλληλα πρότυπα ασφαλείας. Είχα διαβάσει για Ελληνικό απεστερίωτο κασέρι Θράκης αλλά δεν ξέρω αν μπορούσε να κυκλοφορούσε στην Ελλάδα ή ήταν μόνο για εξαγωγές.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”