Nostalgia έγραψε: 03 Ιουν 2022, 20:58
Ωραια τα τυρια αλλα μετα η χοληστερινη παει στον Θεο. Αδυναμια σε ξερη μυζηθρα, σφελα νοτιου Πελοποννησου, πεκορινο ρομανο, κεφαλοτυρι, γραβιερα κρητης, ρεγκατο κλπ κλπ κλπ γενικα η Ελλαδα παιζει δυνατα στα τυρια και ας ειμαστε γνωστοι μονο για την φετα, μια φορα μου ειχαν φερει ενα τυρι απο Λερο με μουστο απ'εξω, γενικα τρωω και με πιπερι και με τρουφες και και και, εκτος απο ροκφορ, δεν μου αρεσει.
Τελευταια το εχω περιορισει πολυ για την χοληστερινη.
Ασχετο με το νημα: Δεν θα σε βλαψει η χοληστερινη απο τα φαγητα που τρως αλλα οι παραγοντες που θα κανουν τη χολιστερινη να μπλοκαρει τα αγγεια σου.
Αλλωστε, αν μελετησεις θα δεις οτι η διατροφικη χοληστερινη δεν εχει σχεδον καμια επιδραση στον οργανισμο σου, ο οποιος παραγει καθημερινα πολυ παραπανω.
Η τρομοκρατια της χοληστερινης, βολευει σε πολλα θεματα, αν καταλαβες, καταλαβες.
Κοψε τις επεξεργασμενες τροφες, τα τηγανιτα, τα σπορελαια (μονο ελαιολαδο τιποτα αλλο), τις μαργαρινες, τσιγαρο, αραλικι, αλκοολ, ψωμια, γλυκα, ζαχαρη, αναψυκτικα. Προσπαθησε το αλατι που τρως συνολικα ανα ημερα να μην ξεπερναει τα 4γρ. Μετριασε τη καταναλωση σε ζυμαρικα πατατες και ρυζια. Ξεκινα 4 φορες την εβδομαδα περπατημα για κανα μισαωρο και μετα βαρα μερικες καμψεις (100 συνολο μοιρασμενες σε οσα σετ μπορεις).
Μπροκολο καθημερινα τουλαχιστον 400γρ, λαχανο καροτο τουλαχιστον 200γρ, λαχανικα παντα εποχης.
Εχουν πεθανει ανθρωποι με χαμηλη χοληστερινη διοτι ειχαν αλλους παραγοντες κινδυνου (παχυσαρκια, υπερταση, στρες, καπνισμα, αλκοολ, ζαχαρο) και ανθρωποι με υψηλη χοληστερινη εζησαν εως τα βαθεια του γεραματα.
Δεν ειναι μονο η χοληστερινη, ουτε ειναι ο μπαμπουλας της διατροφης μας. Απλα, οπως ειπα και πριν, βολευει για πολλους λογους η τρομοκρατια της χοληστερινης!
Να σαι καλα, ευχομαι καθε καλο!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.