Πίτσα σε ένα λεπτό λέει και βάζει επί 7 λεπτά υλικά και μετά λέει την αφήνουμε τώρα 13 λεπτά στο φούρνο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αυστηρά για λυσσασμένους τυροφάγους!
Re: Αυστηρά για λυσσασμένους τυροφάγους!
Nostalgia έγραψε: 03 Ιουν 2022, 20:58 Ωραια τα τυρια αλλα μετα η χοληστερινη παει στον Θεο. Αδυναμια σε ξερη μυζηθρα, σφελα νοτιου Πελοποννησου, πεκορινο ρομανο, κεφαλοτυρι, γραβιερα κρητης, ρεγκατο κλπ κλπ κλπ γενικα η Ελλαδα παιζει δυνατα στα τυρια και ας ειμαστε γνωστοι μονο για την φετα, μια φορα μου ειχαν φερει ενα τυρι απο Λερο με μουστο απ'εξω, γενικα τρωω και με πιπερι και με τρουφες και και και, εκτος απο ροκφορ, δεν μου αρεσει.
Τελευταια το εχω περιορισει πολυ για την χοληστερινη.
Τα γ@μάω τη μανούλα ΟΛΑ αυτά που έγραψες, ακόμη και το μπλε - ροκφόρ.
Επίσης, δεν αναφέρθηκαν με την πρέπουσα έμφαση τα λαδοτύρια, ειδικά το Λημνιό και της Λέσβου γαμάνε στη ζχάρα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Τώρα στη δίαιτα τρώω πολύ ψωμί αλειμμένο με φιλαδέλφια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Μπορεί να συμπύκνωσε τον χρόνο από την γνώση ρε τύπε!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Cecily Anne
Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 13:29Στηριζω!Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2022, 13:11Τώρα κάνω τυρόπιτα και έβαλα φέτα Καλαβρύτων ! Πρέπει να καταναλωθεί ο κουβάς που μου στείλανε !Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 09:32 Κορυφαια καλοκαιρινη επιλογη: Γνησιο χωριατικο προζυμενιο ψωμι, φετα Καλαβρυτων ή Τριπολεως, μυρωδατη ντοματα, εξτρα παρθενο ελαιολαδο, ριγανη. Σε σαντουιτς!
Το θεμα ειναι οτι βρισκεις γνησιο σωστα φτιαγμενο ψωμι και μυρωδατες ντοματες ολοενα και πιο δυσκολα.
Ολοι ψωμι υποτιθεται οτι πουλανε, αλλα δεν ειναι γνησιο ψωμι! Το ιδιο και με τις ντοματες.
Εχω βρει σχετικα καλο ψωμι σε μερικους φουρνους αλλα δεν εχει καμια σχεση με τα ψωμια που υπηρχαν διαθεσιμα παλαιοτερα.
Μπορω να βοηθησω στην καταναλωση!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Σπιτικο φυλλο; Εσυ το εφτιαξες;Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2022, 14:06Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 13:29Στηριζω!Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2022, 13:11
Τώρα κάνω τυρόπιτα και έβαλα φέτα Καλαβρύτων ! Πρέπει να καταναλωθεί ο κουβάς που μου στείλανε !
Μπορω να βοηθησω στην καταναλωση!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Cecily Anne
Ναι είναι η συνταγή για τυροπιτάκια κουρού του Ακη. Δουλεύει και σε μεγάλο φύλλο.Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 14:16Σπιτικο φυλλο; Εσυ το εφτιαξες;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ξερεις να φτιαχνεις και με κανονικο χωριατικο φυλλο;Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2022, 14:20Ναι είναι η συνταγή για τυροπιτάκια κουρού του Ακη. Δουλεύει και σε μεγάλο φύλλο.
Οπως αυτη εδω η σπανακοτυροπιτα;

- Cecily Anne
Η χωριάτικη μου αρέσει μονόφυλλη, αλλά δεν τρελαίνομαι. Μ'αρεσουν κυριως οι κουρού και συγκεκριμένα η συγκεκριμένη συνταγή από τον Άκη, γιατί μέχρι να μείνω σε μια είχα δοκιμάσει 5-6 και ήταν αθλιες! Για τέτοια φύλλα σαν τη φώτο ρωτα καμία Γιανιωτισσα που είναι θεές στις πιτες, τι μπλέκεις με μένα τη νησιωτισσα ????
Αθηναια την εφτιαξε.Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2022, 14:28 Η χωριάτικη μου αρέσει μονόφυλλη, αλλά δεν τρελαίνομαι. Μ'αρεσουν κυριως οι κουρού και συγκεκριμένα η συγκεκριμένη συνταγή από τον Άκη, γιατί μέχρι να μείνω σε μια είχα δοκιμάσει 5-6 και ήταν αθλιες! Για τέτοια φύλλα σαν τη φώτο ρωτα καμία Γιανιωτισσα που είναι θεές στις πιτες, τι μπλέκεις με μένα τη νησιωτισσα ????
- Cecily Anne
Γι'αυτό είναι λίγο περίεργη. Τεσπα επανέρχομαι στα τυριά! Η φέτα Καλαβρύτων κάνει ωραία πίτα ! Έριξα μέσα και λίγο ανθότυρο Αμφιλοχίας για να μετριασω την αλατότητα και την υφή.Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 14:29Αθηναια την εφτιαξε.Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2022, 14:28 Η χωριάτικη μου αρέσει μονόφυλλη, αλλά δεν τρελαίνομαι. Μ'αρεσουν κυριως οι κουρού και συγκεκριμένα η συγκεκριμένη συνταγή από τον Άκη, γιατί μέχρι να μείνω σε μια είχα δοκιμάσει 5-6 και ήταν αθλιες! Για τέτοια φύλλα σαν τη φώτο ρωτα καμία Γιανιωτισσα που είναι θεές στις πιτες, τι μπλέκεις με μένα τη νησιωτισσα ????
![]()
Ίσως έπρεπε να ρίξω και λίγο γιαούρτι να βγει πιο ρευστή, αλλά το είχα βάλει στο φύλλο και δεν έμεινε!
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Την έχει ο βασιλοπουλος;
Την καλύτερη φέτα του σύμπαντος την είχε φέρει ο αδελφός μου από Κεφαλλονιά. Την είχε πάρει κατευθείαν από τυροκομειο στα βουνά.
Μιλάμε το κάτι άλλο.
Δεν έχω καταφέρει να βρω κάπου αντάξια της.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Καλές φέτες φέρνει ο κωσταρέλος, η στρούγγξ του μορέως και τα καλούδια
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Μερικά τυριά που μου αρέσουν: Ιταλικό παλαιωμένο αγελαδινό τυρί από τις Άλπεις, Σικελιάνικο πρόβειο τυρί με τρούφα απαστερίωτο, Σικελιάνικο πρόβειο τυρί με μπούκοβο ρόκα και ελιές, παλαιωμένο Σικελιάνικο πρόβειο τυρί, Manchego, Μετσοβόνε, Σαν Μιχάλη, Κατσικίσια μυζήθρα από τσαντίλα Βορείου Ελλάδος, Τουλουμοτύρι, Πεκορίνο(πχ Locatelli), Ροκφόρ, Fromage de Chèvre, Parmesan, Stilton Blue Cheese, φέτα από τυροκομείο κοντά στις ελιές μου, Γαλλικό Emmental, μαλακό κατσικίσιο τυρί με κράνο από Φθιώτιδα, Κρητική γραβιέρα, Φορμαέλα Παρνασσού, γίδινο κεφαλοτύρι Μετσόβου, Κατίκι Δομοκού.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 15:00Την έχει ο βασιλοπουλος;
Την καλύτερη φέτα του σύμπαντος την είχε φέρει ο αδελφός μου από Κεφαλλονιά. Την είχε πάρει κατευθείαν από τυροκομειο στα βουνά.
Μιλάμε το κάτι άλλο.
Δεν έχω καταφέρει να βρω κάπου αντάξια της.
.
Οι ΤρελοΚεφαλλονίτες φτιάνουν καλή Φέτα γιατί η 1η Σχολή Νέου Τύπου Ελ Φέτας δημιουργήθηκε στο Κωλονήσι.....
Η καλύτερη Φέτα του Σύμπαντος είναι αυτή που φτιάνουν σπιτικά οι παλιοί γνωρίζοντες καί εχει υφή Μανουριού
μυρίζει απο 10 μέτρα μακριά και εχει συμπυκνωμένη γεύση σαν 5 νέου τύπου Φέτες.....
Φέρνει κι Βασιλόπουλος μιά μαλακιά Κεφαλλονιάς.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...