!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2020, 08:34
Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2020, 07:59
Τόσο μικρή είσαι;

:o
Πόσο έπρεπε να είμαι δηλαδή ;
Δεν υπάρχει πρέπει αλλά κατάλαβα ότι έχω την τάση να υπερτιμώ τις ηλικίες των μελών του phorum. Όλους μεγαλύτερους τους βγάζω, εκτός από την Καραμελίτσα που την πέτυχα και τον Leporello που τον είχα για κάτω από 40 :-?
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2020, 07:57 Στην Γαλλία, αν δεν κάνω λάθος, έχει επιβληθεί μάσκα παντού, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις (;) εδώ και καιρό. Αν ισχύει αυτό τότε έχουμε ξεκάθαρη απόδειξη ότι ότι είναι να προσφέρει η μάσκα το προσφέρει με την χρήση σε εσωτερικούς χώρους και η χρήση της έξω δεν κάνει κάτι. .
Κάνει ότι καταργεί το "τώρα για πέντε λεπτακια πετάχτηκα ποια μάσκα".
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2020, 08:44
Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2020, 08:34
Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2020, 07:59
Τόσο μικρή είσαι;

:o
Πόσο έπρεπε να είμαι δηλαδή ;
Δεν υπάρχει πρέπει αλλά κατάλαβα ότι έχω την τάση να υπερτιμώ τις ηλικίες των μελών του phorum. Όλους μεγαλύτερους τους βγάζω, εκτός από την Καραμελίτσα που την πέτυχα και τον Leporello που τον είχα για κάτω από 40 :-?
Ευχαριστώ πολύ.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 26 Οκτ 2020, 08:47
Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2020, 07:57 Στην Γαλλία, αν δεν κάνω λάθος, έχει επιβληθεί μάσκα παντού, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις (;) εδώ και καιρό. Αν ισχύει αυτό τότε έχουμε ξεκάθαρη απόδειξη ότι ότι είναι να προσφέρει η μάσκα το προσφέρει με την χρήση σε εσωτερικούς χώρους και η χρήση της έξω δεν κάνει κάτι. .
Κάνει ότι καταργεί το "τώρα για πέντε λεπτακια πετάχτηκα ποια μάσκα".
Είναι εμφανές άλλωστε από τα αποτελέσματα. Η επιδημία στην Γαλλία μετά απ' αυτό εξαφανίστηκε τελείως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Επειδη τα πραγματικα χρησιμα στοιχεια δεν τα ανακοινωνουν πρεπει να ψαχνεις σε αγνωστα σαιτ για να τα βρεις

Εχουμε και λεμε

Τα συνολικά στοιχεία της Κυριακής δείχνουν επίσης 666 νοσηλευομένους σε απλές κλινικές, 243 σε όλες τις μονάδες, 110 σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 86 διασωληνωμένοι.

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι μια «έκρηξη» του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία με τα πρώτα μηνύματα να μην είναι ευοίωνα καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 118 νέες εισαγωγές

https://viralpress.gr/top/rekor-eisagog ... eia-iliki/
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Με ενημέρωσε γνωστός μου ότι είναι θετικός. Άτομο 65 ετών, που κυριολεκτικά δε βγαίνει από το σπίτι εκτός από σούπερ μάρκετ, δουλεύει απο το σπιτι κ προσέχει παρα μα παρα πολυ. Ειναι πραγματικά απορίας άξιον πώς κόλλησε, σε βαθμό που υποστηρίζει ότι φταίνε... οι σακούλες του σουπερ μάρκετ, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι προφανώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, είναι πολυ απογοητευτικο αυτο. Πραγματικά δεν ξερω αν υπάρχει τρόπος να γίνει containment της φασης. Ευτυχώς το περναει ελαφρά προς το παρον με το πιο έντονο σύμπτωμα του μέχρι τώρα οτι έχει κλάσει μπάμιες.
Άβαταρ μέλους
phorumitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από phorumitis »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 26 Οκτ 2020, 14:14 Με ενημέρωσε γνωστός μου ότι είναι θετικός. Άτομο 65 ετών, που κυριολεκτικά δε βγαίνει από το σπίτι εκτός από σούπερ μάρκετ, δουλεύει απο το σπιτι κ προσέχει παρα μα παρα πολυ. Ειναι πραγματικά απορίας άξιον πώς κόλλησε, σε βαθμό που υποστηρίζει ότι φταίνε... οι σακούλες του σουπερ μάρκετ, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι προφανώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, είναι πολυ απογοητευτικο αυτο. Πραγματικά δεν ξερω αν υπάρχει τρόπος να γίνει containment της φασης. Ευτυχώς το περναει ελαφρά προς το παρον με το πιο έντονο σύμπτωμα του μέχρι τώρα οτι έχει κλάσει μπάμιες.
Φοράει σωστά τη μάσκα ή την έχει στο σαγωνι;
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Οπουδηποτε μπορει να εγινε το κακο.Πχ ασανσερ χρησιμοποιει;Που ξερει αν πριν απο αυτον το χρησιμοποιησε ενας που εριξε ενα βηξιμο και αφησε σωματιδια να αιωρουνται.Και τα σουπερ μαρκετ επικινδυνα ειναι.Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι ο ιος σε κλειστους χωρους μπορει να μενει στον αερα για ωρες.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 26 Οκτ 2020, 14:14 Με ενημέρωσε γνωστός μου ότι είναι θετικός. Άτομο 65 ετών, που κυριολεκτικά δε βγαίνει από το σπίτι εκτός από σούπερ μάρκετ, δουλεύει απο το σπιτι κ προσέχει παρα μα παρα πολυ. Ειναι πραγματικά απορίας άξιον πώς κόλλησε, σε βαθμό που υποστηρίζει ότι φταίνε... οι σακούλες του σουπερ μάρκετ, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι προφανώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, είναι πολυ απογοητευτικο αυτο. Πραγματικά δεν ξερω αν υπάρχει τρόπος να γίνει containment της φασης. Ευτυχώς το περναει ελαφρά προς το παρον με το πιο έντονο σύμπτωμα του μέχρι τώρα οτι έχει κλάσει μπάμιες.
Την περίπτωση να βγήκε false-positive να τη μελετήσουμε;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 26 Οκτ 2020, 14:14 Με ενημέρωσε γνωστός μου ότι είναι θετικός. Άτομο 65 ετών, που κυριολεκτικά δε βγαίνει από το σπίτι εκτός από σούπερ μάρκετ, δουλεύει απο το σπιτι κ προσέχει παρα μα παρα πολυ. Ειναι πραγματικά απορίας άξιον πώς κόλλησε, σε βαθμό που υποστηρίζει ότι φταίνε... οι σακούλες του σουπερ μάρκετ, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι προφανώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, είναι πολυ απογοητευτικο αυτο. Πραγματικά δεν ξερω αν υπάρχει τρόπος να γίνει containment της φασης.
Υπάρχει. Αρκεί να τρως ρύζι. Πρέπει να σκοτώνει τον ιό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Στο σούπερ μάρκετ προφανώς
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

Εδώ και τόσους μήνες και στην Ελλάδα η κοινή γνώμη δεν ξέρει καν ότι ο ιός μεταδίδεται αερογενώς. Ας το πούμε πιο ελληνικά να το καταλάβουν, ΑΕΡΟΖΟΛ.

Πιστεύει κανείς ότι αυτά τα 40.000 νέα κρουσματα πχ στην Γαλλία χθες θυμούνται την τελευταία βδομάδα να έχει βήξει κάποιος πάνω τους; Ή έστω στο 1 μέτρο; Στις καταστάσεις που ζούμε χασμουριέται κάποιος και τον στραβοκοιτάμε μισή ώρα, θα έβηχε κάποιος πάνω μας και δεν θα μπορούσαμε να το ανακαλέσουμε; Ίσως ήταν μεγάλο λάθος που έδωσαν τόση βάση οι ενημερωτικές καμπάνιες μόνο στα droplets.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

Αν είναι έτσι δεν την γλυτώνουμε με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

κλάιν
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

esu έγραψε: 26 Οκτ 2020, 15:09 Εδώ και τόσους μήνες και στην Ελλάδα η κοινή γνώμη δεν ξέρει καν ότι ο ιός μεταδίδεται αερογενώς. Ας το πούμε πιο ελληνικά να το καταλάβουν, ΑΕΡΟΖΟΛ.

Πιστεύει κανείς ότι αυτά τα 40.000 νέα κρουσματα πχ στην Γαλλία χθες θυμούνται την τελευταία βδομάδα να έχει βήξει κάποιος πάνω τους; Ή έστω στο 1 μέτρο; Στις καταστάσεις που ζούμε χασμουριέται κάποιος και τον στραβοκοιτάμε μισή ώρα, θα έβηχε κάποιος πάνω μας και δεν θα μπορούσαμε να το ανακαλέσουμε; Ίσως ήταν μεγάλο λάθος που έδωσαν τόση βάση οι ενημερωτικές καμπάνιες μόνο στα droplets.
Άιντε πάλι με τις παπαριές.

CDC, 6 οκτωβρίου:

Diseases that are spread efficiently through airborne transmission tend to have high attack rates because they can quickly reach and infect many people in a short period of time. We know that a significant proportion of SARS-CoV-2 infections (estimated 40-45%) occur without symptoms and that infection can be spread by people showing no symptoms. Thus, were SARS-CoV-2 spread primarily through airborne transmission like measles, experts would expect to have observed considerably more rapid global spread of infection in early 2020 and higher percentages of prior infection measured by serosurveys. Available data indicate that SARS-CoV-2 has spread more like most other common respiratory viruses, primarily through respiratory droplet transmission within a short range (e.g., less than six feet). There is no evidence of efficient spread (i.e., routine, rapid spread) to people far away or who enter a space hours after an infectious person was there.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”