!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:19
hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 09:58
Γελάει ο μωρός. Πληθυσμός άνω των 65:
--------------------------------------------------

Κορέα: 15%
Τόσο ακριβώς είναι και στις ΗΠΑ. Με τους 200000+ νεκρούς. Εσυ πιστεύεις οτι η Ν. Κορέα λεει ψέματα για τα κρούσματα/νεκρούς της;
Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά ότι παρουσιάζουν την αληθινή εικόνα, αλλά πιο πολύ το πιστεύω αυτό για την Κίνα. Μάλλον για την Κίνα είμαι απολύτως βέβαιος ότι λένε χοντρά ψέματα.

Η Κορέα νομίζω ότι είναι απλώς περίπτωση παρανοϊκού κράτους, που με το που ξέσπασε η πανδημία κατήργησε κάθε έννοια ιδιωτικού απορρήτου για να κάνει ιχνηλάτηση και μετά τους μπουζούριασε όλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βασικά δεν το νομίζω απλώς, αυτό συνέβη. Δεν είναι θεωρία, οι ίδιοι το είπαν ξεκάθαρα. Εκεί που μπλέκεται το «νομίζω» είναι στο αν αυτό ήταν αρκετό να σβήσει την επιδημία. Και η άποψή μου είναι πως ναι, τόσο εξτρήμ μέτρα φυσικά και μπορούν να τελειώσουν μια επιδημία. Το ότι ο πληθυσμός τους είναι πολύ πιο νεαρός από την Ευρώπη σίγουρα βοήθησε στον περιορισμό κρουσμάτων και νεκρών.

Η μόνη περίπτωση που βρίσκω αληθινά ανεξήγητη είναι της Ιαπωνίας. Εκεί μπορείς να ισχυριστείς ακόμα και ότι οι μάσκες είναι άκρως αποτελεσματικές γιατί τις έχουν κολλημένες στην μούρη τους από παιδιά. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η απάντηση, πάντως δεν έχω ικανοποιητική απάντηση γενικά ούτε και κανείς άλλος έχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:27

Τόσο ακριβώς είναι και στις ΗΠΑ. Με τους 200000+ νεκρούς. Εσυ πιστεύεις οτι η Ν. Κορέα λεει ψέματα για τα κρούσματα/νεκρούς της;
Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά ότι παρουσιάζουν την αληθινή εικόνα, αλλά πιο πολύ το πιστεύω αυτό για την Κίνα. Μάλλον για την Κίνα είμαι απολύτως βέβαιος ότι λένε χοντρά ψέματα.

Η Κορέα νομίζω ότι είναι απλώς περίπτωση παρανοϊκού κράτους, που με το που ξέσπασε η πανδημία κατήργησε κάθε έννοια ιδιωτικού απορρήτου για να κάνει ιχνηλάτηση και μετά τους μπουζούριασε όλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βασικά δεν το νομίζω απλώς, αυτό συνέβη. Δεν είναι θεωρία, οι ίδιοι το είπαν ξεκάθαρα. Εκεί που μπλέκεται το «νομίζω» είναι στο αν αυτό ήταν αρκετό να σβήσει την επιδημία. Και η άποψή μου είναι πως ναι, τόσο εξτρήμ μέτρα φυσικά και μπορούν να τελειώσουν μια επιδημία. Το ότι ο πληθυσμός τους είναι πολύ πιο νεαρός από την Ευρώπη σίγουρα βοήθησε στον περιορισμό κρουσμάτων και νεκρών.

Η μόνη περίπτωση που βρίσκω αληθινά ανεξήγητη είναι της Ιαπωνίας. Εκεί μπορείς να ισχυριστείς ακόμα και ότι οι μάσκες είναι άκρως αποτελεσματικές γιατί τις έχουν κολλημένες στην μούρη τους από παιδιά. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η απάντηση, πάντως δεν έχω ικανοποιητική απάντηση γενικά ούτε και κανείς άλλος έχει.
Για την Κορέα είσαι υπερβολικός.

Συγκράτησαν μία πανδημία και είχαν ύφεση 3,3% στο 2ο τρίμηνο, όταν στην ΕΕ γράψαμε διψήφια.
Και ποιος ξέρει τι θα γίνει μέσα στον χειμώνα με τα υφεσιακά μέτρα να είναι ήδη σε ισχύ και τα lockdown προ των πυλών.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Στην Κορέα και την Ιαπωνία δεν εχει ψεκασμένους και συνοδοιπόρους να υπονομεύουν συνειδητά και συστηματικά τα υγειονομικά μέτρα..
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nrg έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:49
hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:27

Για την Κορέα είσαι υπερβολικός.
Είμαι υπερβολικός, ε;

The nation of 51 million people has also taken a big data approach to contact tracing, using credit card history and location data from cell phone carriers to retrace the movements of infected people. Surveys show most Korean citizens are OK with sacrificing digital privacy to stop an outbreak.

National Geographic

Everyone who is infected in South Korea goes into isolation in government shelters

New York Times
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Δεν υπάρχει κάτι το κακό στα παραπάνω μέτρα. Τέτοια χρειαζόμασταν κι εμείς, για να αποφύγουμε θανάτους και ύφεση.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Είναι όλα αντίθετα σε θεμελιώδη δικαιώματα που προστατεύονται από την ΕΕ και από τα συντάγματα των χωρών της. Δηλαδή είναι και νομικά αδύνατον να το κάναμε στην Ευρώπη και δεν θα είχε υποστήριξη από την πλειοψηφία, όπως έχει στην Κορέα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Αν κολλήσει κάποιος ή πρέπει να κάνει καραντίνα γιατί πιθανώς να κόλλησε, τον αναγκάζουν να κάνει καραντίνα στο σπίτι του με την οικογένειά του, όπου πιθανώς να υπάρχουν ηλικιωμένοι και άνθρωποι με προβλήματα υγείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν χώροι φιλοξενίας όπου κάποιος μπορεί να απομονωθεί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους δικούς του.

Σε χώρες της Ευρωπης υπάρχουν ήδη apps για contact tracing και εκατομμύρια συμμετέχουν εθελοντικά. Το πρόβλημα είναι ψεκασμένοι που νομίζουν ότι ο Σόρος και οι Δρακονιανοί τους παρακολουθούν. Οι ίδιοι ψεκασμένοι που δεν θέλουν το tracing, είναι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα και γλύφουν τα πόμολα. Μακάρι να γινόταν υποχρεωτικό κάτι τέτοιο σε όλη την Ευρώπη, κάτι σχετικά εύκολο με δημοκρατικές διαδικασίες, με δημοψήφισμα πχ.

Τα παραπάνω είναι στοιχειώδη λογικά μέτρα για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας και όχι οργουελικά μέτρα. ΟΚ, ας φάμε τώρα 2-3-4 χρόνια ύφεσης και μερικά εκατομμύρια θανάτων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 24 Οκτ 2020, 12:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Πάντως στην Ταυλάνδη που στηρίζεται στο τουρισμό έχουν τον μικρότερο αριθμό νεκρών αναλογικά παγκοσμίως και έκαναν δυο πράγματα. Καθολικό αυστηρό λοκ νταουν για 2 μήνες. Και μετά δεν δέχτηκαν τουρίστες. Και όταν θα δεχτούν θα τους βάλουν όλους σε καραντίνα 14 ημερών. Υφεση το 2020 θα έχουν μικρότερη από τη δική μας. Εκεί υπάρχει πολιτική βούληση να προστατευτεί η δημόσια υγεία και οι πολίτες πειθαρχούν (αν και υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις).
Άβαταρ μέλους
Αίλουρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίλουρος »

Arisvilla έγραψε: 24 Οκτ 2020, 12:29 Πάντως στην Ταυλάνδη που στηρίζεται στο τουρισμό έχουν τον μικρότερο αριθμό νεκρών αναλογικά παγκοσμίως και έκαναν δυο πράγματα. Καθολικό αυστηρό λοκ νταουν για 2 μήνες. Και μετά δεν δέχτηκαν τουρίστες. Και όταν θα δεχτούν θα τους βάλουν όλους σε καραντίνα 14 ημερών. Υφεση το 2020 θα έχουν μικρότερη από τη δική μας. Εκεί υπάρχει πολιτική βούληση να προστατευτεί η δημόσια υγεία και οι πολίτες πειθαρχούν (αν και υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις).
Εννοείς ότι πίστεψαν αυτόν;

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

πηγή
Belgium’s coronavirus figures continue to rise “alarmingly” and will probably reach 20,000 new infections per day this week, health officials said during a press conference on Friday.
:-?
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Ναι εγώ το πιστεύω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 24 Οκτ 2020, 12:29 Πάντως στην Ταυλάνδη που στηρίζεται στο τουρισμό έχουν τον μικρότερο αριθμό νεκρών αναλογικά παγκοσμίως και έκαναν δυο πράγματα. Καθολικό αυστηρό λοκ νταουν για 2 μήνες. Και μετά δεν δέχτηκαν τουρίστες. Και όταν θα δεχτούν θα τους βάλουν όλους σε καραντίνα 14 ημερών. Υφεση το 2020 θα έχουν μικρότερη από τη δική μας. Εκεί υπάρχει πολιτική βούληση να προστατευτεί η δημόσια υγεία και οι πολίτες πειθαρχούν (αν και υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις).
Κυριολεκτικά τίποτα από ό,τι είπες δεν ισχύει. Ούτε τον μικρότερο αριθμό νεκρών έχουν αναλογικά, ούτε στηρίζεται στον τουρισμό παραπάνω από την ελληνική οικονομία ούτε θα έχουν μικρότερη ύφεση από την δική μας.

Ούτε ισχύουν αυτά με τους τουρίστες που είπες. Δεν θα είναι σε καραντίνα, απλά για 14 μέρες δεν θα επιτρέπεται να επισκεπτούν άλλα μέρη πέρα από τον άμεσο περίγυρο του ξενοδοχείου τους, αυτό δηλαδή που έτσι κι αλλιώς κάνει μια πολύ μεγάλη μερίδα τουριστών στην Ελλάδα. Η δε πτώση αναμένεται να είναι από 40 εκ. τουρίστες στα 8. Σημαντική, αλλά σε καμμιά περίπτωση «έκλεισαν τον τουρισμό τους».

Η χαρά της παραπληροφόρησης είσαι. Έκανες 5 ισχυρισμούς, εκ των οποίων δεν ισχύει ούτε ένας.

Πέρα απ' αυτό, οι πραγματικοί θάνατοι στην Ταϋλάνδη είναι σίγουρα πολλαπλάσιοι, γιατί η υπερβάλλουσα θνησιμότητά τους δείχνει χιλιάδες παραπάνω θανάτους από την κανονική στάθμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 13:10
Κυριολεκτικά τίποτα από ό,τι είπες δεν ισχύει. Ούτε τον μικρότερο αριθμό νεκρών έχουν αναλογικά, ούτε στηρίζεται στον τουρισμό παραπάνω από την ελληνική οικονομία ούτε θα έχουν μικρότερη ύφεση από την δική μας.

Ούτε ισχύουν αυτά με τους τουρίστες που είπες. Δεν θα είναι σε καραντίνα, απλά για 14 μέρες δεν θα επιτρέπεται να επισκεπτούν άλλα μέρη πέρα από τον άμεσο περίγυρο του ξενοδοχείου τους, αυτό δηλαδή που έτσι κι αλλιώς κάνει μια πολύ μεγάλη μερίδα τουριστών στην Ελλάδα. Η δε πτώση αναμένεται να είναι από 40 εκ. τουρίστες στα 8. Σημαντική, αλλά σε καμμιά περίπτωση «έκλεισαν τον τουρισμό τους».

Η χαρά της παραπληροφόρησης είσαι. Έκανες 5 ισχυρισμούς, εκ των οποίων δεν ισχύει ούτε ένας.

Πέρα απ' αυτό, οι πραγματικοί θάνατοι στην Ταϋλάνδη είναι σίγουρα πολλαπλάσιοι, γιατί η υπερβάλλουσα θνησιμότητά τους δείχνει χιλιάδες παραπάνω θανάτους από την κανονική στάθμη.
Εισαι τέρμα ψεκασμένος. 59 νεκρούς έχουν με πληθυσμό 70 εκ. Αχα δεν θα είναι σε καραντίνα αλλά δεν θα επισκέπτονται άλλα μέρη πλην του ξενοδοχείου. Και αυτό δεν ισχύει ακόμα. Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα δεν έχουν δεχτεί ξένους τουρίστες. Υφεση 8,5 προβλέπουν για το 2020. Εσύ νομίζεις οτι θα έχουμε λιγότερη οταν και ο ιδιος ο Στούρνος μιλάει για 7,5 εως 9,4%. Εδώ ρεπορταζ για την ύφεση στην Ταυλάνδη https://www.lowyinstitute.org/the-inter ... e-thailand
Άβαταρ μέλους
Αίλουρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίλουρος »

Όλοι κυκλοφορούν με τα μεταφορικά τους και οι λιγοστοί πεζοί που κυκλοφορούν οι περισσότεροι δεν τις φοράνε κανονικά ή καθόλου.
Θα αναστενάξει η εστίαση.Χρυσές δουλειές θα κάνουν.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Για άγνωστο λόγο κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Ασιατικές χώρες είναι παράθυρο διαφάνειας... :smt005:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”