Πολλά μαγαζιά έχουν πλεόν διπλές τιμές, μια ακριβή για online πλατφόρμες (γιατί δεν τους συμφέρει εκεί που έφτασαν οι προμήθειες) και μια φτηνή για τηλεφωνική παραγγελία. Μιλάμε για 0,50 ευρώ διαφορά ανά σουβλάκι (Αθηναϊκο, για να καταλάβουν και οι πάνω).
Green Dragon έγραψε: 20 Μαρ 2022, 16:52
Πολλά μαγαζιά έχουν πλεόν διπλές τιμές, μια ακριβή για online πλατφόρμες (γιατί δεν τους συμφέρει εκεί που έφτασαν οι προμήθειες) και μια φτηνή για τηλεφωνική παραγγελία. Μιλάμε για 0,50 ευρώ διαφορά ανά σουβλάκι (Αθηναϊκο, για να καταλάβουν και οι πάνω).
Δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό.
Κι όμως, το ξέρω λόγω μιας από τις δραστηριότητές μου που είναι οι εκτυπώσεις. Αρκετοί πλέον άλλες τιμές έχουν στο φυλλάδιο και άλλες στο e-food.
To e-food το απαγορεύει κανονικά αλλά εντάξει, ποιός θα ελέγξει και πως...
Green Dragon έγραψε: 20 Μαρ 2022, 16:52
Δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό.
Κι όμως, το ξέρω λόγω μιας από τις δραστηριότητές μου που είναι οι εκτυπώσεις. Αρκετοί πλέον άλλες τιμές έχουν στο φυλλάδιο και άλλες στο e-food.
To e-food το απαγορεύει κανονικά αλλά εντάξει, ποιός θα ελέγξει και πως...
Τύπε, τυπώνεις και εκείνα τα διαφημιστικά 500ευρα για τα στριπτιτζάδικα;
Κατά 32% ακριβότερο το χοιρινό κρέας
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, πολλά κρεοπωλεία σήμερα(21/3) αύξησαν τις τιμές του χοιρινού κρέατος, κατά 32%, όπως στο σουβλάκι χοιρινό που από 7,20 έφτασε να κοστίζει 9,60 ευρώ το κιλό.
Ποσο πιο φτηνα βγαινει αραγε το σουβλακι εαν το φτιαξουμε εμεις; και μηπως ειναι ευκαιρια να ανοιξουμε σουβλατζιδικο; εαν αγοραζοντας εμεις τα υλικα και το φτιαχνουμε εχουμε κερδος σε σχεση με το να το αγορασουμε απεξω, μηπως το κερδος αυτο ειναι αρκετο ωστε να φτιαξουμε ενα σπιτικο σουβλατζιδικο;
axilmar έγραψε: 22 Μαρ 2022, 11:33
Ποσο πιο φτηνα βγαινει αραγε το σουβλακι εαν το φτιαξουμε εμεις; και μηπως ειναι ευκαιρια να ανοιξουμε σουβλατζιδικο; εαν αγοραζοντας εμεις τα υλικα και το φτιαχνουμε εχουμε κερδος σε σχεση με το να το αγορασουμε απεξω, μηπως το κερδος αυτο ειναι αρκετο ωστε να φτιαξουμε ενα σπιτικο σουβλατζιδικο;
Αν δεν έχεις ξυλόφουρνο με τζάμπα ξύλα μην το επιχειρήσεις. Θα το καταλάβεις στον επόμενο εκκαθαριστικό.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 20 Μαρ 2022, 09:24
Όποιος φάει σε μαγαζί με όνομα Piggy πόπουλο είναι άξιος της μοίρας του. Υπάρχει και το γυροκομειο.
Φαντάσου πόσο περήφανοι νιώθουν όταν τα σκέφτονται. Χρόνια και χρόνια κοιταζει την υπόλοιπη παρέα στην καφετέρια με χαμόγελο αυτοπεποίθησης και σκέφτεται "εγώ δεν είμαι σαν εσάς, θα πάω ψηλά γιατί έχω φοβερή ιδέα".
Φίλος σουβλατζής για το μαγαζί του: "από 2000 τον μήνα, το ρεύμα του μαγαζιού μου ήρθε 6000. Τι να κάνω; Πώς να τα πληρώσω; Σουβλάκια πουλάω, δεν πουλάω χασίσια". Εγώ, προσπαθώντας να βοηθήσω: "το θερμοσίφωνο δοκίμασες να το κλείσεις;". 'Ντάξ' δεν ήταν μόνο για να βοηθήσω, επειδή είναι δεξιός ήθελα να τον πικάρω. Αυτά ψήφισε καλώς να τα δεχθεί.
Κατά τ' άλλα:
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Αύγ 2021, 13:40
Αλλά κατά τον 17ο αιώνα, πολλοί μερκαντιλιστές βρέθηκαν σε πλήρη συμφωνία με τους γαιοκτήμονες όταν υπερασπίζονταν τις υψηλές τιμές των σιτηρών ως μέσο πειθαναγκασμού των εργατών στη σκληρή δουλειά. Προέβαλαν μάλιστα το παράδοξο επιχείρημα ότι το ακριβό ψωμί φτηναίνει την εργασία και αντιστρόφως, εφόσον το ακριβό ψωμί θα αναγκάσει τον εργάτη να καταβάλει μια μεγαλύτερη προσπάθεια.
Σύμφωνα με τον Petty, που έγραφε κατά το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα: “Έχει παρατηρηθεί από τους υφαντουργούς και άλλους που απασχολούν μεγάλο αριθμό φτωχών ανθρώπων, ότι όταν το σιτάρι είναι εξαιρετικά άφθονο, η εργασία των φτωχών είναι αναλογικά ακριβή: και αναγκαστικά τόσο σπάνια (τόσο έκφυλοι είναι αυτοί που εργάζονται μόνο για να τρώνε, ή μάλλον για να πίνουν)”.
Εγώ έφαγα χωρίς να έχει αυξηθεί η τιμή αλλά ήταν γάτα.
Παρατηρώ ότι όλοι διαμαρτύρονται χωρίς να μας προτείνουν έστω και κατά φαντασίαν πως θα γίνει το πιτόγυρο να παραμείνει στα 2.60, να μην φωνάζει ο Γερούν και να μας κόψει το ρεύμα, αλλά και χωρίς να αποτελείται από γάτα.
Ταυτόχρονα όταν εγώ πρότεινα να ιδρυθεί σύλλογος με αντικειμενικά κριτήρια και όχι α-ου-α έφαγα άκυρο !
Μαδουραίος έγραψε: 19 Μαρ 2022, 20:38
Τα πιτογυρα από 2.5 πήγαν 3.0 ευρώ
Πατάτες με σως από 2.9 πήγαν 3.8 ευρώ
Μητσοτάκη ......
πεταμενα χρηματα - πληρες γευμα η δειπνο εφτιαχνες με αυτα απο υλικα που θα επελεγες
ξεχαστε τα ετοιματζιδικα - ντελιβερι - θα στρωσετε χαρακτηρα - θα αγοραζετε τα υλικα κ θα μαγευιρευετε
Ή αγορά αυτό ρυθμίζεται όπως λένε και οι οικονομολόγοι
Πρόλαβα εποχές που αντί για σάντουιτς και σουβλάκια την έβγαζες με λίγο ψωμί ελιές ή και τυρί ή με φέτα με λάδι ή βιταμ
Το πρόβλημα το έχουν περισσότερο τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν και θα απόλύσουν προσωπικό
....και το προσωπικο αυτο θα φαει τους πολιτικους που συνεχιζουν να καλοπερνανε...
ολους θα τους παρει η μπαλα... δεν γλυτωνει κανεις... ουτε οι παπαδες με τους χρυσους σταυρους και τα αυτοκινητα πολυ τελείας...
αρχιναει το μπαχαλο...
πιαστε θεσεις στα ψηλα για να βλεπετε τι γινεται στα χαμηλα...
Βλήμα έγραψε: 01 Απρ 2022, 18:35
Φίλος σουβλατζής για το μαγαζί του: "από 2000 τον μήνα, το ρεύμα του μαγαζιού μου ήρθε 6000. Τι να κάνω; Πώς να τα πληρώσω; Σουβλάκια πουλάω, δεν πουλάω χασίσια". Εγώ, προσπαθώντας να βοηθήσω: "το θερμοσίφωνο δοκίμασες να το κλείσεις;". 'Ντάξ' δεν ήταν μόνο για να βοηθήσω, επειδή είναι δεξιός ήθελα να τον πικάρω. Αυτά ψήφισε καλώς να τα δεχθεί.
Κατά τ' άλλα:
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Αύγ 2021, 13:40
Αλλά κατά τον 17ο αιώνα, πολλοί μερκαντιλιστές βρέθηκαν σε πλήρη συμφωνία με τους γαιοκτήμονες όταν υπερασπίζονταν τις υψηλές τιμές των σιτηρών ως μέσο πειθαναγκασμού των εργατών στη σκληρή δουλειά. Προέβαλαν μάλιστα το παράδοξο επιχείρημα ότι το ακριβό ψωμί φτηναίνει την εργασία και αντιστρόφως, εφόσον το ακριβό ψωμί θα αναγκάσει τον εργάτη να καταβάλει μια μεγαλύτερη προσπάθεια.
Σύμφωνα με τον Petty, που έγραφε κατά το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα: “Έχει παρατηρηθεί από τους υφαντουργούς και άλλους που απασχολούν μεγάλο αριθμό φτωχών ανθρώπων, ότι όταν το σιτάρι είναι εξαιρετικά άφθονο, η εργασία των φτωχών είναι αναλογικά ακριβή: και αναγκαστικά τόσο σπάνια (τόσο έκφυλοι είναι αυτοί που εργάζονται μόνο για να τρώνε, ή μάλλον για να πίνουν)”.