!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:41
Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:00
Πολλους λογους:

α) Αυξησανε ΚΑΘΕΤΑ το χρεος αντι να το μειωσουνε.

.
Αυτός αρκεί.
Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:05
perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 08:19
axilmar έγραψε: 30 Ιουν 2020, 13:38

Επισης πας στο δικο σου νομισμα, μπουμπουνιζεις ολα τα τρεχοντα δανεια, υποβαθμιζεσαι σε σκουπιδια, το νομισμα σου υποτιμαται σαν τρελο, τα συναλλαγματικα αποθεματα σου κανουνε φτερα, οι εισαγωγες σταματουν, ουτε τους νεκρους σου δεν μπορεις να μαζεψεις.

Επισης λογω του οτι θα δημιουργησεις σωρεια πιστωτικων γεγονοτων, η πολιτικη υποστηριξη σου απο τις αλλες χωρες φτανει στο υπο το μηδεν, με συνεπεια να χασεις τα αυγα και τα πασχαλια στην εξωτερικη πολιτικη, πιθανοτατα διακυνδυνευοντας τα συνορα σου.

Ψιλα γραμματα βεβαια για εσας τους αντιμνημονιακους.
Βλακειες ,σε καμμια χωρα δεν μαζεψαν νεκρους ,εσενα το προβλημα σου ειναι μην πανε φυλακη οι υπεύθυνοι.
Ναι εκτός από την Αμερική το 29, την Γερμανία το 32, την Ελλάδα το 2010-18, κλπ, όπου οι αυτοκτονίες δεκαπλασιαστηκαν.

Α ας μην ξεχάσουμε και την Αργεντινή όπου σε 2 οικονομικές κρίσεις υπήρξε αύξηση των καρδιακών επεισοδειων...

Όλες οι παραπάνω κρίσεις θα ωχριουσαν μπροστά στην ελληνική βέβαια. Δεν θέλω να σκέπτομαι το χάος που θα δημιουργούνταν.

Και βέβαια για το 'οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακη' με βρίσκει 100% σύμφωνο όπως παντα.
Η Αργεντινή που χρεοκόπησε τόσες φορές γιατί να ωχριούν οι κρίσεις της μπροστά στην ελληνική;
axilmar

BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:34
axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:05
perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 08:19

Βλακειες ,σε καμμια χωρα δεν μαζεψαν νεκρους ,εσενα το προβλημα σου ειναι μην πανε φυλακη οι υπεύθυνοι.
Ναι εκτός από την Αμερική το 29, την Γερμανία το 32, την Ελλάδα το 2010-18, κλπ, όπου οι αυτοκτονίες δεκαπλασιαστηκαν.

Α ας μην ξεχάσουμε και την Αργεντινή όπου σε 2 οικονομικές κρίσεις υπήρξε αύξηση των καρδιακών επεισοδειων...

Όλες οι παραπάνω κρίσεις θα ωχριουσαν μπροστά στην ελληνική βέβαια. Δεν θέλω να σκέπτομαι το χάος που θα δημιουργούνταν.

Και βέβαια για το 'οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακη' με βρίσκει 100% σύμφωνο όπως παντα.
Η Αργεντινή που χρεοκόπησε τόσες φορές γιατί να ωχριούν οι κρίσεις της μπροστά στην ελληνική;
Γιατι η Ελληνικη ατακτη πτωχευση θα ηταν πιο μεγαλη ποσοτικα ανα κατοικο.
BlastFromThePast

axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:36
Ας πτωχεύαμε σε δόσεις κι εμείς όπως η Αργεντινή.
BlastFromThePast

Βασικά και οι δύο πλευρές λέτε κλασικά ανοησίες, οι μεν ότι με εθνικο νόμισμα θα μαζεύανε τους νεκρούς τα κάρα, οι δε ότι με εθνικό νόμισμα θα κάναμε πάρτυ.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο και το βιοτικό επίπεδο θα το καθόριζε το επίπεδο της παραγωγικότητας και τα αποδεκτά ποσοστά κέρδους. Πράγματα αντικειμενικά και ανεξάρτητα του νομίσματος.

Πόσο αστείοι γίνεστε όσοι παρουσιάζετε τα μνημόνια σαν μαγική λύση που μας έσωσαν όταν 10 χρόνια μετά τη διάσωση οι μισθοί είναι εκεί που είναι και η ανεργία προ κορονοϊού ήταν ακόμα στο 18%; Ακριβώς όσο αστείοι γίνονται όσοι πιστεύουν πως με εθνικό νόμισμα και χωρίς τους κακούς Γερμανούς θα σε προσλάμβαναν με αξιοπρεπή μισθό και η χώρα θα γνώριζε νέες δόξες.
axilmar

BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:39
axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:36
Ας πτωχεύαμε σε δόσεις κι εμείς όπως η Αργεντινή.
Πως θα γινονταν αυτο; θα λεγαμε στους πιστωτες "κατσε περιμενε αυτα που σου χρωστω τωρα πες οτι στα χρωσταω σε δυο χρονια απο τωρα για να κανω πτωχευση σε δοσεις"; δεν νομιζω να το δεχονταν οι πιστωτες μας.
BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:42 Βασικά και οι δύο πλευρές λέτε κλασικά ανοησίες, οι μεν ότι με εθνικο νόμισμα θα μαζεύανε τους νεκρούς τα κάρα, οι δε ότι με εθνικό νόμισμα θα κάναμε πάρτυ.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο και το βιοτικό επίπεδο θα το καθόριζε το επίπεδο της παραγωγικότητας και τα αποδεκτά ποσοστά κέρδους. Πράγματα αντικειμενικά και ανεξάρτητα του νομίσματος.
Απο την στιγμη που ολα τα βασικα ειδη ειναι εισαγωμενα, και οι εισαγωγες θα σταματουσαν, λογω νομισματος, πως ακριβως θα επιβιωναμε;
BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:42 Πόσο αστείοι γίνεστε όσοι παρουσιάζετε τα μνημόνια σαν μαγική λύση που μας έσωσαν όταν 10 χρόνια μετά τη διάσωση οι μισθοί είναι εκεί που είναι και η ανεργία προ κορονοϊού ήταν ακόμα στο 18%; Ακριβώς όσο αστείοι γίνονται όσοι πιστεύουν πως με εθνικό νόμισμα και χωρίς τους κακούς Γερμανούς θα σε προσλάμβαναν με αξιοπρεπή μισθό και η χώρα θα γνώριζε νέες δόξες.
Τα μνημονια δεν ειχαν ποτε στοχο τους καλους μισθους και την χαμηλη ανεργια. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να το λεμε τοσα χρονια τωρα. Τα μνημονια ειχαν ενα σκοπο μονο, να αποφευγθει η ατακτη χρεωκοπια. Οι προτεινομενες μεταρρυθμισεις ειναι στο πλαισιο εξοφλησης των νεων δανειων.

Νομιζω οτι ο κοσμος δεν εχει σχεδον καθολου γνωση του τι σημαινει μνημονιο, και γιαυτο υπαρχουν οι παρεξηγησεις αυτες.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32 Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
Είναι εμφανές οτι δεν μπορώ.
Το ΔΝΤ τί λέει;
runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:39 Ας πτωχεύαμε σε δόσεις κι εμείς όπως η Αργεντινή.
Αυτά δεν γίνονται, ο καλοζωϊσμένος και φραγκάτος νεο-Ελληνας των τελευταίων 45 ετών δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε μια μέρα καταστάσεις οι οποίες ακολουθούν την πτώχευση όπως έγινε στην Αργεντινή.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:37
axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32 Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
Το ΔΝΤ τί λέει;
Οτι μπορεις
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:39
Το ΔΝΤ τί λέει;
Οτι μπορεις
Χρέος/αεπ κοντά στο 200% μετά απο δεκαετή περιοριστική πολιτική σημαίνει οτι μάλλον δεν μπορώ.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειπαμε μπορεις
Μην επιμενεις
Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα με το Ελληνικο χρεος
Ο χρονος αποπληρωμης ειναι τεραστιος,υπαρχει δεσμευση για νεο κουρεμα αν στραβωσει η φαση,ειναι διακρατικο τα τοκοχρεωλυσια ειναι εξαιρετικα χαμηλα μπορουν να ενεργοποιηθουν ρητρες πουα φορουν το ποσοστο του ΑΕΠ που αφορουν οι αποπληρωμες χρεους,υπαρχει μεγαλο μαξιλαρι ασφαλειας και οι δανειστες ειναι κρατη και οχι οι αγορες

Το προβλημα του ελληνικου χρεους τελειωσε το 2012 αλλα ειμαστεστο 2020 και καποιοι δεν το χετε παρει ακομη χαμπαρι
Και ουτε θα το παρετε ποτε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 01 Ιούλ 2020, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
axilmar

Το ΔΝΤ τί λέει;
Ε τοτε κλαφτα χαραλαμπε...ατακτη πτωχευση και οτι αυτο συνεπαγεται.
axilmar

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:51 Ειπαμε μπορεις
Μην επιμενεις
Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα με το Ελληνικο χρεος
Ο χρονος αποπληρωμης ειναι τεραστιος,υπαρχει δεσμευση για νεο κουρεμα αν στραβωσει η φαση,ειναι διακρατικο τα τοκοχρεωλυσια ειναι εξαιρετικα χαμηλα μπορουν να ενεργοποιηθουν ρητρες πουα φορουν το ποσοστο του ΑΕΠ που αφορουν οι αποπληρωμες χρεους,υπαρχει μεγαλο μαξιλαρι ασφαλειας και οι δανειστες ειναι κρατη και οχι οι αγορες

Το προβλημα του ελληνικου χρεους τελειωσε το 2012 αλλα ειμαστεστο 2020 και καποιοι δεν το χετε παρει ακομη χαμπαρι
Και ουτε θα το παρετε ποτε
Εννοει οτι δεν αντεχει με τοσο χαμηλες συνταξεις και μισθους ;-).
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Χαμηλοι μισθοι και συνταξεις συγκρινομενοι με τι ομως; :lol:
Με της Νορβηγιας και της Ελβετιας;
Με της Νιγηριας;;
Αρίστος for Tsirpas
axilmar

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 16:02 Χαμηλοι μισθοι και συνταξεις συγκρινομενοι με τι ομως; :lol:
Με της Νορβηγιας και της Ελβετιας;
Με της Νιγηριας;;
Καλα και συ τωρα τι ρωτας. Οσο μεγαλυτερος ο μισθος/συνταξη τοσο το καλυτερο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”