Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:41Αυτός αρκεί.Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:00
Πολλους λογους:
α) Αυξησανε ΚΑΘΕΤΑ το χρεος αντι να το μειωσουνε.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
Re: Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
-
BlastFromThePast
Η Αργεντινή που χρεοκόπησε τόσες φορές γιατί να ωχριούν οι κρίσεις της μπροστά στην ελληνική;axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:05Ναι εκτός από την Αμερική το 29, την Γερμανία το 32, την Ελλάδα το 2010-18, κλπ, όπου οι αυτοκτονίες δεκαπλασιαστηκαν.perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 08:19Βλακειες ,σε καμμια χωρα δεν μαζεψαν νεκρους ,εσενα το προβλημα σου ειναι μην πανε φυλακη οι υπεύθυνοι.axilmar έγραψε: 30 Ιουν 2020, 13:38
Επισης πας στο δικο σου νομισμα, μπουμπουνιζεις ολα τα τρεχοντα δανεια, υποβαθμιζεσαι σε σκουπιδια, το νομισμα σου υποτιμαται σαν τρελο, τα συναλλαγματικα αποθεματα σου κανουνε φτερα, οι εισαγωγες σταματουν, ουτε τους νεκρους σου δεν μπορεις να μαζεψεις.
Επισης λογω του οτι θα δημιουργησεις σωρεια πιστωτικων γεγονοτων, η πολιτικη υποστηριξη σου απο τις αλλες χωρες φτανει στο υπο το μηδεν, με συνεπεια να χασεις τα αυγα και τα πασχαλια στην εξωτερικη πολιτικη, πιθανοτατα διακυνδυνευοντας τα συνορα σου.
Ψιλα γραμματα βεβαια για εσας τους αντιμνημονιακους.
Α ας μην ξεχάσουμε και την Αργεντινή όπου σε 2 οικονομικές κρίσεις υπήρξε αύξηση των καρδιακών επεισοδειων...
Όλες οι παραπάνω κρίσεις θα ωχριουσαν μπροστά στην ελληνική βέβαια. Δεν θέλω να σκέπτομαι το χάος που θα δημιουργούνταν.
Και βέβαια για το 'οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακη' με βρίσκει 100% σύμφωνο όπως παντα.
Γιατι η Ελληνικη ατακτη πτωχευση θα ηταν πιο μεγαλη ποσοτικα ανα κατοικο.BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:34Η Αργεντινή που χρεοκόπησε τόσες φορές γιατί να ωχριούν οι κρίσεις της μπροστά στην ελληνική;axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:05Ναι εκτός από την Αμερική το 29, την Γερμανία το 32, την Ελλάδα το 2010-18, κλπ, όπου οι αυτοκτονίες δεκαπλασιαστηκαν.perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 08:19
Βλακειες ,σε καμμια χωρα δεν μαζεψαν νεκρους ,εσενα το προβλημα σου ειναι μην πανε φυλακη οι υπεύθυνοι.
Α ας μην ξεχάσουμε και την Αργεντινή όπου σε 2 οικονομικές κρίσεις υπήρξε αύξηση των καρδιακών επεισοδειων...
Όλες οι παραπάνω κρίσεις θα ωχριουσαν μπροστά στην ελληνική βέβαια. Δεν θέλω να σκέπτομαι το χάος που θα δημιουργούνταν.
Και βέβαια για το 'οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακη' με βρίσκει 100% σύμφωνο όπως παντα.
-
BlastFromThePast
Ας πτωχεύαμε σε δόσεις κι εμείς όπως η Αργεντινή.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:36
Γιατι η Ελληνικη ατακτη πτωχευση θα ηταν πιο μεγαλη ποσοτικα ανα κατοικο.
-
BlastFromThePast
Βασικά και οι δύο πλευρές λέτε κλασικά ανοησίες, οι μεν ότι με εθνικο νόμισμα θα μαζεύανε τους νεκρούς τα κάρα, οι δε ότι με εθνικό νόμισμα θα κάναμε πάρτυ.
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο και το βιοτικό επίπεδο θα το καθόριζε το επίπεδο της παραγωγικότητας και τα αποδεκτά ποσοστά κέρδους. Πράγματα αντικειμενικά και ανεξάρτητα του νομίσματος.
Πόσο αστείοι γίνεστε όσοι παρουσιάζετε τα μνημόνια σαν μαγική λύση που μας έσωσαν όταν 10 χρόνια μετά τη διάσωση οι μισθοί είναι εκεί που είναι και η ανεργία προ κορονοϊού ήταν ακόμα στο 18%; Ακριβώς όσο αστείοι γίνονται όσοι πιστεύουν πως με εθνικό νόμισμα και χωρίς τους κακούς Γερμανούς θα σε προσλάμβαναν με αξιοπρεπή μισθό και η χώρα θα γνώριζε νέες δόξες.
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο και το βιοτικό επίπεδο θα το καθόριζε το επίπεδο της παραγωγικότητας και τα αποδεκτά ποσοστά κέρδους. Πράγματα αντικειμενικά και ανεξάρτητα του νομίσματος.
Πόσο αστείοι γίνεστε όσοι παρουσιάζετε τα μνημόνια σαν μαγική λύση που μας έσωσαν όταν 10 χρόνια μετά τη διάσωση οι μισθοί είναι εκεί που είναι και η ανεργία προ κορονοϊού ήταν ακόμα στο 18%; Ακριβώς όσο αστείοι γίνονται όσοι πιστεύουν πως με εθνικό νόμισμα και χωρίς τους κακούς Γερμανούς θα σε προσλάμβαναν με αξιοπρεπή μισθό και η χώρα θα γνώριζε νέες δόξες.
Πως θα γινονταν αυτο; θα λεγαμε στους πιστωτες "κατσε περιμενε αυτα που σου χρωστω τωρα πες οτι στα χρωσταω σε δυο χρονια απο τωρα για να κανω πτωχευση σε δοσεις"; δεν νομιζω να το δεχονταν οι πιστωτες μας.BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:39Ας πτωχεύαμε σε δόσεις κι εμείς όπως η Αργεντινή.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:36
Γιατι η Ελληνικη ατακτη πτωχευση θα ηταν πιο μεγαλη ποσοτικα ανα κατοικο.
Απο την στιγμη που ολα τα βασικα ειδη ειναι εισαγωμενα, και οι εισαγωγες θα σταματουσαν, λογω νομισματος, πως ακριβως θα επιβιωναμε;BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:42 Βασικά και οι δύο πλευρές λέτε κλασικά ανοησίες, οι μεν ότι με εθνικο νόμισμα θα μαζεύανε τους νεκρούς τα κάρα, οι δε ότι με εθνικό νόμισμα θα κάναμε πάρτυ.
Τα μνημονια δεν ειχαν ποτε στοχο τους καλους μισθους και την χαμηλη ανεργια. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να το λεμε τοσα χρονια τωρα. Τα μνημονια ειχαν ενα σκοπο μονο, να αποφευγθει η ατακτη χρεωκοπια. Οι προτεινομενες μεταρρυθμισεις ειναι στο πλαισιο εξοφλησης των νεων δανειων.BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:42 Πόσο αστείοι γίνεστε όσοι παρουσιάζετε τα μνημόνια σαν μαγική λύση που μας έσωσαν όταν 10 χρόνια μετά τη διάσωση οι μισθοί είναι εκεί που είναι και η ανεργία προ κορονοϊού ήταν ακόμα στο 18%; Ακριβώς όσο αστείοι γίνονται όσοι πιστεύουν πως με εθνικό νόμισμα και χωρίς τους κακούς Γερμανούς θα σε προσλάμβαναν με αξιοπρεπή μισθό και η χώρα θα γνώριζε νέες δόξες.
Νομιζω οτι ο κοσμος δεν εχει σχεδον καθολου γνωση του τι σημαινει μνημονιο, και γιαυτο υπαρχουν οι παρεξηγησεις αυτες.
-
likosmokeses
Είναι εμφανές οτι δεν μπορώ.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32 Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
Το ΔΝΤ τί λέει;
Αυτά δεν γίνονται, ο καλοζωϊσμένος και φραγκάτος νεο-Ελληνας των τελευταίων 45 ετών δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε μια μέρα καταστάσεις οι οποίες ακολουθούν την πτώχευση όπως έγινε στην Αργεντινή.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οτι μπορειςlikosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:37Είναι εμφανές οτι δεν μπορώ.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32 Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
Το ΔΝΤ τί λέει;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
-
likosmokeses
Χρέος/αεπ κοντά στο 200% μετά απο δεκαετή περιοριστική πολιτική σημαίνει οτι μάλλον δεν μπορώ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:39Οτι μπορειςlikosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:37Είναι εμφανές οτι δεν μπορώ.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32 Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
Το ΔΝΤ τί λέει;
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ειπαμε μπορεις
Μην επιμενεις
Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα με το Ελληνικο χρεος
Ο χρονος αποπληρωμης ειναι τεραστιος,υπαρχει δεσμευση για νεο κουρεμα αν στραβωσει η φαση,ειναι διακρατικο τα τοκοχρεωλυσια ειναι εξαιρετικα χαμηλα μπορουν να ενεργοποιηθουν ρητρες πουα φορουν το ποσοστο του ΑΕΠ που αφορουν οι αποπληρωμες χρεους,υπαρχει μεγαλο μαξιλαρι ασφαλειας και οι δανειστες ειναι κρατη και οχι οι αγορες
Το προβλημα του ελληνικου χρεους τελειωσε το 2012 αλλα ειμαστεστο 2020 και καποιοι δεν το χετε παρει ακομη χαμπαρι
Και ουτε θα το παρετε ποτε
Μην επιμενεις
Ο χρονος αποπληρωμης ειναι τεραστιος,υπαρχει δεσμευση για νεο κουρεμα αν στραβωσει η φαση,ειναι διακρατικο τα τοκοχρεωλυσια ειναι εξαιρετικα χαμηλα μπορουν να ενεργοποιηθουν ρητρες πουα φορουν το ποσοστο του ΑΕΠ που αφορουν οι αποπληρωμες χρεους,υπαρχει μεγαλο μαξιλαρι ασφαλειας και οι δανειστες ειναι κρατη και οχι οι αγορες
Το προβλημα του ελληνικου χρεους τελειωσε το 2012 αλλα ειμαστεστο 2020 και καποιοι δεν το χετε παρει ακομη χαμπαρι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 01 Ιούλ 2020, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Ε τοτε κλαφτα χαραλαμπε...ατακτη πτωχευση και οτι αυτο συνεπαγεται.likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:37Είναι εμφανές οτι δεν μπορώ.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32 Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια. Αυτο δεν λεει τιποτα: το θεμα ειναι εαν μπορεις να ξεπληρωσεις τα παλια.
Το ΔΝΤ τί λέει;
Εννοει οτι δεν αντεχει με τοσο χαμηλες συνταξεις και μισθους ;-).ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:51 Ειπαμε μπορεις
Μην επιμενεις
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Χαμηλοι μισθοι και συνταξεις συγκρινομενοι με τι ομως; 
Με της Νορβηγιας και της Ελβετιας;
Με της Νιγηριας;;
Με της Νιγηριας;;
Αρίστος for Tsirpas
Καλα και συ τωρα τι ρωτας. Οσο μεγαλυτερος ο μισθος/συνταξη τοσο το καλυτερο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 16:02 Χαμηλοι μισθοι και συνταξεις συγκρινομενοι με τι ομως;
Με της Νιγηριας;;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 307 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa