Για το όνομα του ιερού μακαρονοτέρατος, ας αλλάξει κάποιος τον ανορθόγραφο τίτλο.Esperos έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:24 Εχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια που ξέσπασε η κρίση και δέκα χρόνια απ το πρώτο μνημόνιο.
Πολλοί τα βλαστημάνε τα καταριούνται και πολλά άλλα.
Θα ήθελα να μου πείτε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για ποιο λόγο πιστεύεται πως είναι κάτι κακό.
Χωρίς μνημόνια, τι εναλλακτικές θα είχαμε να πορευθούμε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
- hellegennes
Re: Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Βλακειες ,σε καμμια χωρα δεν μαζεψαν νεκρους ,εσενα το προβλημα σου ειναι μην πανε φυλακη οι υπεύθυνοι.axilmar έγραψε: 30 Ιουν 2020, 13:38Επισης πας στο δικο σου νομισμα, μπουμπουνιζεις ολα τα τρεχοντα δανεια, υποβαθμιζεσαι σε σκουπιδια, το νομισμα σου υποτιμαται σαν τρελο, τα συναλλαγματικα αποθεματα σου κανουνε φτερα, οι εισαγωγες σταματουν, ουτε τους νεκρους σου δεν μπορεις να μαζεψεις.perseus έγραψε: 30 Ιουν 2020, 12:21Εαν εχεις 35δις ελλειμα πτωχευεις περιοριζεις τους μισθους του δημοσιου και συνταξεις στο 1/3,βαζεις φυλακη τους υπευθυνους και ξαναρχίζεις από την αρχη.axilmar έγραψε: 30 Ιουν 2020, 10:35
Γραψτο οπως επρεπε να το γραψεις: εαν εχεις πρωτογενες ελλειμμα 35 δις, ναι, εαν δεν εχεις οχι.
Επισης λογω του οτι θα δημιουργησεις σωρεια πιστωτικων γεγονοτων, η πολιτικη υποστηριξη σου απο τις αλλες χωρες φτανει στο υπο το μηδεν, με συνεπεια να χασεις τα αυγα και τα πασχαλια στην εξωτερικη πολιτικη, πιθανοτατα διακυνδυνευοντας τα συνορα σου.
Ψιλα γραμματα βεβαια για εσας τους αντιμνημονιακους.
Ναι εκτός από την Αμερική το 29, την Γερμανία το 32, την Ελλάδα το 2010-18, κλπ, όπου οι αυτοκτονίες δεκαπλασιαστηκαν.perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 08:19Βλακειες ,σε καμμια χωρα δεν μαζεψαν νεκρους ,εσενα το προβλημα σου ειναι μην πανε φυλακη οι υπεύθυνοι.axilmar έγραψε: 30 Ιουν 2020, 13:38Επισης πας στο δικο σου νομισμα, μπουμπουνιζεις ολα τα τρεχοντα δανεια, υποβαθμιζεσαι σε σκουπιδια, το νομισμα σου υποτιμαται σαν τρελο, τα συναλλαγματικα αποθεματα σου κανουνε φτερα, οι εισαγωγες σταματουν, ουτε τους νεκρους σου δεν μπορεις να μαζεψεις.perseus έγραψε: 30 Ιουν 2020, 12:21
Εαν εχεις 35δις ελλειμα πτωχευεις περιοριζεις τους μισθους του δημοσιου και συνταξεις στο 1/3,βαζεις φυλακη τους υπευθυνους και ξαναρχίζεις από την αρχη.
Επισης λογω του οτι θα δημιουργησεις σωρεια πιστωτικων γεγονοτων, η πολιτικη υποστηριξη σου απο τις αλλες χωρες φτανει στο υπο το μηδεν, με συνεπεια να χασεις τα αυγα και τα πασχαλια στην εξωτερικη πολιτικη, πιθανοτατα διακυνδυνευοντας τα συνορα σου.
Ψιλα γραμματα βεβαια για εσας τους αντιμνημονιακους.
Α ας μην ξεχάσουμε και την Αργεντινή όπου σε 2 οικονομικές κρίσεις υπήρξε αύξηση των καρδιακών επεισοδειων...
Όλες οι παραπάνω κρίσεις θα ωχριουσαν μπροστά στην ελληνική βέβαια. Δεν θέλω να σκέπτομαι το χάος που θα δημιουργούνταν.
Και βέβαια για το 'οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακη' με βρίσκει 100% σύμφωνο όπως παντα.
- perseus
Παλι καλα που πήγες μονο μεχρι το 29 ...
Αμα εχεις αντιρρηση, ας το αναλυσουμε παρεα. Μπορει να κανω και λαθος. Οποτε ας αναλυσουμε το σεναριο της πτωχευσης διεξοδικα να δουμε τι θα παιζοταν. Εισαι;
- perseus
Ναι
Να παρουμε το μοντελο της ισλανδιας ?
Να χρησιμοποιησουμε δλδ την Ισλανδια σαν παραδειγμα λυσης του ελληνικου προβληματος; μεσα.
Επειδη οι δυο κρισεις ηταν εντελως διαφορετικες, σε αφηνω να ξεκινησεις, καθοτι προσωπικα δεν μπορω να φανταστω πως η λυση που δοθηκε για την Ισλανδια θα μπορουσε να εφαρμοστει στην Ελλαδα. Στην Ισλανδια οι πτωχευμενες τραπεζες διαχωριστηκαν σε καλες και κακες και οι καλες πηραν κρατικη υποστηριξη. Αυτο πως θα εφαρμοζονταν στην περιπτωση της Ελλαδας, οπου ηταν το Ελληνικο κρατος το οποιο πτωχευσε; δεν θα μπορουσε να διαχωριστει σε καλο και κακο.
Για περισσοτερες πληροφοριες περι του Ισλανδικου μοντελου: https://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%8 ... ial_crisis.
- perseus
Τι μοντελο θελεις αργεντινικο?axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:19Να χρησιμοποιησουμε δλδ την Ισλανδια σαν παραδειγμα λυσης του ελληνικου προβληματος; μεσα.
Επειδη οι δυο κρισεις ηταν εντελως διαφορετικες, σε αφηνω να ξεκινησεις, καθοτι προσωπικα δεν μπορω να φανταστω πως η λυση που δοθηκε για την Ισλανδια θα μπορουσε να εφαρμοστει στην Ελλαδα. Στην Ισλανδια οι πτωχευμενες τραπεζες διαχωριστηκαν σε καλες και κακες και οι καλες πηραν κρατικη υποστηριξη. Αυτο πως θα εφαρμοζονταν στην περιπτωση της Ελλαδας, οπου ηταν το Ελληνικο κρατος το οποιο πτωχευσε; δεν θα μπορουσε να διαχωριστει σε καλο και κακο.
Για περισσοτερες πληροφοριες περι του Ισλανδικου μοντελου: https://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%8 ... ial_crisis.
Οχι μια χαρα ειναι το Ισλανδικο. Αναμενω να μου πεις πως θα εφαρμοζονταν στην Ελληνικη περιπτωση.perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:21Τι μοντελο θελεις αργεντινικο?axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:19Να χρησιμοποιησουμε δλδ την Ισλανδια σαν παραδειγμα λυσης του ελληνικου προβληματος; μεσα.
-
likosmokeses
Σωστά. Άρα ούτε και εσύ βλέπεις ''νεκρούς απο ασιτία''.πατησιωτης έγραψε: 29 Ιουν 2020, 15:36 Σε περίπτωση πτώχευσης οι ξένοι προμηθευτές θα έκοβαν την τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς γιατί θα φοβούνταν οτι δεν θα πληρωθούν.
Θα έπρεπε μετά να γινει διακανονισμός του χρέους,να έλθει το ΔΝΤ,να εκπονήσει νέο μνημόνιο που αυτή τη φορά θα είχε και υποτίμηση του νέου νομίσματος και μετά να ξαναρχίσει η τροφοδοσία της αγορας.
-
likosmokeses
Πείνα αμα ισχύσει το brexit...
Κάποιος εδω μέσα θα ξέρει πόσοι βρετανοί πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω απομάκρυνσης απο την ευρωπαϊκή αγκαλιά.
Κάποιος εδω μέσα θα ξέρει πόσοι βρετανοί πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω απομάκρυνσης απο την ευρωπαϊκή αγκαλιά.
-
likosmokeses
Αυτός αρκεί.Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:00
Πολλους λογους:
α) Αυξησανε ΚΑΘΕΤΑ το χρεος αντι να το μειωσουνε.
.
Ήταν για το καλό μας, άρα δεν μετράει.likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:41Αυτός αρκεί.Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:00
Πολλους λογους:
.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
-
likosmokeses
nrg έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:42Ήταν για το καλό μας, άρα δεν μετράει.likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:41Αυτός αρκεί.Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:00
Πολλους λογους:
.
Για να μην ξανακάνουμε τα ίδια...
ΟΙ δανειστές είναι σαν τον σοφό πατέρα.
Σου λεει για νεο μνημονιο και εσυ του λες σωστα.likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:33Σωστά. Άρα ούτε και εσύ βλέπεις ''νεκρούς απο ασιτία''.πατησιωτης έγραψε: 29 Ιουν 2020, 15:36 Σε περίπτωση πτώχευσης οι ξένοι προμηθευτές θα έκοβαν την τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς γιατί θα φοβούνταν οτι δεν θα πληρωθούν.
Θα έπρεπε μετά να γινει διακανονισμός του χρέους,να έλθει το ΔΝΤ,να εκπονήσει νέο μνημόνιο που αυτή τη φορά θα είχε και υποτίμηση του νέου νομίσματος και μετά να ξαναρχίσει η τροφοδοσία της αγορας.
Τι πινετε;
Χωρις μνημονια λεμε οτι θα υπηρχαν νεκροι απο ασιτια.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 307 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 24 Απαντήσεις