Ωραία.alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:38αρα οι εισοδηματιες που εισεπρατταν ενοικια πληρωναν μεχρι το 2012 φορο πολυ κοντα στο τιποτα
Μετά την επιβολή της φορολογίας, κατα την γνώμη σου τα ενοίκια έπρεπε να αυξηθούν ή να μειωθούν;
Ωραία.alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:38αρα οι εισοδηματιες που εισεπρατταν ενοικια πληρωναν μεχρι το 2012 φορο πολυ κοντα στο τιποτα
Το λογικό θα ήταν να υπάρχουν προαπαιτούμενα για να πάρει άδεια λειτουργιαςnowhere έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:40το λογικό θα ήταν να κάτσει στο σπίτι ο ερμπιενμπάς και να σε ακολουθεί από πίσω για να μπορεί να επέμβειNaida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:22 Αυτό είπα κι εγώ. Ο μακροχρόνιος ενοικιαστής έχει άλλους όρους το συμβόλαιο του. Ο ερμπιενμπιστας τουρίστας τι ευθύνη θα έχει για την πισίνα και την ασφάλεια;
Δεν έχω τηλεφωνική συσκευή. Ομως θεωρητικά μπορεί να πάρει κάποιος μία και να την συνδέσει. Εβαλα λοιπόν φραγή κλήσεων, αλλά αντί να μου κάνουν έκπτωση, μου έβαλαν τέλος φραγής.bluerose έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:37Αν δεν έχεις απεριόριστα από σταθερή σε κινητή ή πολυ χρόνο ομιλίας βγάλε το τηλέφωνο-συσκευη-πριζα. Άσε το ιντερνετ μόνο.
Ξέχασες το φόρο που δεν είναι λίγος συν ΕΝΦΙΑ
Χιλιάρικο αυτά με 3500 εσοδα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τώρα, σοβαρά, 100 τον μήνα είναι τα έξοδα που έχει σουμάρει ο Λέπο και στ' αλήθεια προβάλλει το επιχείρημα «φορολογούμαι επί του τζίρου»;
Ναι αλλά έξοδο είναιLeporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:43Δεν έχω τηλεφωνική συσκευή. Ομως θεωρητικά μπορεί να πάρει κάποιος μία και να την συνδέσει. Εβαλα λοιπόν φραγή κλήσεων, αλλά αντί να μου κάνουν έκπτωση, μου έβαλαν τέλος φραγής.
Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον βάζω στα έξοδα, γιατί δεν αγόρασα το διαμέρισμα προς εκμετάλλευση και ακόμη και αν το είχα άδειο, πάλι θα πλήρωνα ΕΝΦΙΑ.
Η ασφάλεια του επισκέπτη είναι οι κριτικές. Οφείλεις να προσέξεις που θα πας, και αν ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να παραπλανήσει, θα το βρει μπροστά του πάλι στις κριτικές. Το ρίσκο δεν είναι μεγαλύτερο απότι είναι σε ένα ξενοδοχείο. Αν συμβεί κάτι χοντρό υπάρχει το δικαστήριο, όπως θα υπήρχε και σε περίπτωση που δεν υπήρχε οικονομική συναλλαγή. Και τζάμπα να φιλοξενείς ένα φίλο σου στο σπίτι σου, αν πνιγεί στην πισίνα θα σε τρέχουν στην ασφάλεια. Αυτονόητο είναι. Βασικά εν προκειμένω το ρίσκο το παίρνει μάλλον ο ιδιοκτήτης, όχι ο επισκέπτηςNaida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:40Πχ για τον καθαρισμό της ίσως; για το αν είναι σωστά συντηρημένη και δεν είναι επικίνδυνη; θα περάσει κάποιος πχ από το υγειονομικό να ελέγξει;Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:34Τι ευθύνη να έχει; Μπας και πνίξει δηλαδή κάποιον από τους άλλους ενοίκους;Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:22Αυτό είπα κι εγώ. Ο μακροχρόνιος ενοικιαστής έχει άλλους όρους το συμβόλαιο του. Ο ερμπιενμπιστας τουρίστας τι ευθύνη θα έχει για την πισίνα και την ασφάλεια;
τα προαπαιτούμενα για την πισίνα περιμένω να ακούσω.υποψιάζομαι θα έχει πλάκαNaida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:43 Το λογικό θα ήταν να υπάρχουν προαπαιτούμενα για να πάρει άδεια λειτουργιας![]()
Οχι εισοδήματα από ενοίκια από €75.000 και πάνω, αλλά ΣΥΝΟΛΙΚΑ εισοδήματα. Και δεν είναι ήταν από 75.000 αλλά από 60.000 (το λέει ο πίνακάς σου). Δεν ήταν αυτοτελής η φορολόγηση των εισοδημάτων από ακίνητα. Και παλιότερα ήταν από χαμηλότερο εισόδημα. Αλλά και στον πίνακά σου, από 40.000 πλήρωνες ελάχιστα μόνο λιγότερο (38% αντί γιά 40%). Και τέλος, αν έχεις εισοδήματα λιγότερο από 40.000 τον χρόνο, δεν σε απασχολεί ο φόρος, έτσι κι'αλλιώς.alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:38αυτο ισχυε αν ειχες εισοδηματα απο ενοικια απο 75000 ευρω και πανωLeporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:41Αυτό είπα κι'εγώ, αλλά εσύ βγάζεις συμπεράσματα βε βάση το ένα άκρο. Εγώ θα έλεγα ότι τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνταν με 40%. Μάλιστα, κάποτε είχαν και πρόσθετη αυτοτελή φορολογία 3%.alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:35αυτο που βρηκα ειναι οτι μεχρι το 2012 τα ενοικια δεν ειχαν αυτοτελη φορολογηση αλλα τα εσοδα ενσωματωνονταν στο συνολικο εισοδημα του φορολογουμενου
πρακτικα δλδ αν καποιος το 2008 νοικιαζε 2 διαμερισματα με συνολικο εισοδημα 800 ευρω τον μηνα και ειχε εσοδα 800*12=9600 αν δεν ειχε αλλα εσοδα δεν πληρωνε φραγκο επειδη δεν ξεπερνουσε τα 10 χιλιαρικα που ειχε αφορολογητο
σημερα τα ιδια λεφτα εχουν 15% φορολογια, ΕΝΦΙΑ και εισφορα αλληλεγγυης
αρα οι εισοδηματιες που εισεπρατταν ενοικια πληρωναν μεχρι το 2012 φορο πολυ κοντα στο τιποτα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν.hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:44Τώρα, σοβαρά, 100 τον μήνα είναι τα έξοδα που έχει σουμάρει ο Λέπο και στ' αλήθεια προβάλλει το επιχείρημα «φορολογούμαι επί του τζίρου»;
Να σου πω τι λέει ο νόμος για να πάρει άδεια λειτουργίας για την πισίνα ένα ξενοδοχείο; λυπήσου με από κινητό μπαίνω. To huawei p30 lite που βγάζει γαμω τις φώτο.
Ναι ρε μπάμια, γιατί ήδη αυτά που έβαλα (με 10 πελάτες τον χρόνο) είναι το 1/3 του τζίρου των €4.000 και φορολόγηση του τζίρου με 15% ισοδυναμεί με φορολόγηση των κερδών με 22,5%. Και δεν έβαλα το κόστος αποκατάστασης ζημιών ή κανονικής φθοράς, που δεν μπορεί να προσδιορισθεί. Ούτε έβαλα το ενδεχόμενο να μη πιαστεί ο στόχος των €4.000, οπότε σε περίπτωση €3.000 η ενεργός φορολογικός συντελεστής επί των κερδών γίνεται 26,8%.hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:44Τώρα, σοβαρά, 100 τον μήνα είναι τα έξοδα που έχει σουμάρει ο Λέπο και στ' αλήθεια προβάλλει το επιχείρημα «φορολογούμαι επί του τζίρου»;
θα σου πω εγώ.ναυαγοσώστη.δεν ρωτάω αν σου φαίνεται λογικό [λολ],ρωτάω,θα ήθελες να είχε?Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:54 Να σου πω τι λέει ο νόμος για να πάρει άδεια λειτουργίας για την πισίνα ένα ξενοδοχείο; λυπήσου με από κινητό μπαίνω. To huawei p30 lite που βγάζει γαμω τις φώτο.