!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:52
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:34ρε μαστορα, όλοι μας κάποιο περιουσιακό στοιχείο αξιοποιούμε για να έχουμε ένα εισόδημα, γιατί εσυ να το παίρνεις στο τζάμπα και εμένα να μου ζητάει όλα μου τα έσοδα σε φόρο;
Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών
Καλά λες. Το κράτος κανονικά θα έπρεπε να σας πληρώνει κιόλας.

Τι αλήτες, να μην αφαιρούν τα έξοδα για προσωπικό, ασφάλεια, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων και ασφάλιση. Oh, wait. Δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.
Λάθος κατάλαβες. Πληρώνω ΔΕΗ, ΟΤΕ και ασφάλεια έναντι αστικής ευθύνης. Επίσης, υπάρχει κόστος συντήρησης και ανανέωσης εξοπλισμού. Και γιά καθαριότητα πληρώνω.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:57
nowhere έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:55
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:52Τι αλήτες, να μην αφαιρούν τα έξοδα για προσωπικό, ασφάλεια, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων και ασφάλιση. Oh, wait. Δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.
ναι είναι γνωστό αυτό,τα επισκευάζει η καλή νεράιδα
Δεν επισκευάζει κανείς τίποτα. Παραμένουν χρέπια, όπως ήτανε.
Είσαι καλά; Αν το έκανα αυτό, μόνο Πακιστανοί θα έμεναν.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:35 αυτο που βρηκα ειναι οτι μεχρι το 2012 τα ενοικια δεν ειχαν αυτοτελη φορολογηση αλλα τα εσοδα ενσωματωνονταν στο συνολικο εισοδημα του φορολογουμενου

πρακτικα δλδ αν καποιος το 2008 νοικιαζε 2 διαμερισματα με συνολικο εισοδημα 800 ευρω τον μηνα και ειχε εσοδα 800*12=9600 αν δεν ειχε αλλα εσοδα δεν πληρωνε φραγκο επειδη δεν ξεπερνουσε τα 10 χιλιαρικα που ειχε αφορολογητο

σημερα τα ιδια λεφτα εχουν 15% φορολογια, ΕΝΦΙΑ και εισφορα αλληλεγγυης
Άρα;
Άβαταρ μέλους
Leporello

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:42
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:34ρε μαστορα, όλοι μας κάποιο περιουσιακό στοιχείο αξιοποιούμε για να έχουμε ένα εισόδημα, γιατί εσυ να το παίρνεις στο τζάμπα και εμένα να μου ζητάει όλα μου τα έσοδα σε φόρο;
Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών
Αφού οι επιχειρήσεις έχουν ευεργετήματα ας φτιάξουν επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τότε. Έστω και ατομικές. Γιατί το κάνουν απειροελάχιστοι;
Γιά εισοδήματα τής τάξης των 3.000-4.000 τον χρόνο, δεν αξίζει να ασχολείσαι με την διοικητική δουλειά των επιχειρήσεων. Αν είχα περισσότερα ακίνητα, ασφαλώς θα έκανα εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων.
1.
likosmokeses

EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:59
Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:42 Εν τω μεταξύ όλα αυτά που ενοικιαζονται για airbnb ελέγχονται από κάποιο φορέα; για πυρασφάλειας, υγειονομικό κτλ;
Πολυ καλη ερώτηση. Αληθεια, τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Πχ αν νοικιάζεις σπιτι με πισινα κ πνίγει κάποιος;
Στην μακροχρόνια ενοικίαση ενός σπιτιού με πισίνα, όταν ο μισθωτής πνιγεί σε αυτήν τί γίνεται;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:05
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38 Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών

Τι αλήτες, να μην αφαιρούν τα έξοδα για προσωπικό, ασφάλεια, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων και ασφάλιση. Oh, wait. Δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.
Λάθος κατάλαβες. Πληρώνω ΔΕΗ, ΟΤΕ και ασφάλεια έναντι αστικής ευθύνης. Επίσης, υπάρχει κόστος συντήρησης και ανανέωσης εξοπλισμού. Και γιά καθαριότητα πληρώνω.
Μια και μοναδική φορά που πήγα σε airbnb υπήρχε υποχρεωτικη έξτρα χρέωση για την καθαρίστρια μετά. Γύρω στα 40 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Let them make the first mistake. We make the last move.

likosmokeses

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:09 Γιά εισοδήματα τής τάξης των 3.000-4.000 τον χρόνο, δεν αξίζει να ασχολείσαι με την διοικητική δουλειά των επιχειρήσεων. Αν είχα περισσότερα ακίνητα, ασφαλώς θα έκανα εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων.
Και απλώς δεν θέλουν να ξαναβάλουν μπαταχτσή στο σπίτι.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:11
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:52 Καλά λες. Το κράτος κανονικά θα έπρεπε να σας πληρώνει κιόλας.

Μια και μοναδική φορά που πήγα σε airbnb υπήρχε υποχρεωτικη έξτρα χρέωση για την καθαρίστρια μετά. Γύρω στα 40 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
δεν έχουν όλα. Επιλογή είναι. Έχω πάει σε πολλά και λίγα είχαν έξοδα καθαρισμού
Άβαταρ μέλους
Leporello

Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:42 Εν τω μεταξύ όλα αυτά που ενοικιαζονται για airbnb ελέγχονται από κάποιο φορέα; για πυρασφάλειας, υγειονομικό κτλ;
Πολυ καλη ερώτηση. Αληθεια, τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Πχ αν νοικιάζεις σπιτι με πισινα κ πνίγει κάποιος;
Υπάρχει ασφάλεια έναντι αστικής ευθύνης. Θα μου πείς, αποτρέπει η ασφάλεια τον πνιγμό; Οχι, αλλά τι προστατεύει και τον ιδιοκτήτη από το να πνιγεί στην πισίνα του;
1.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

foscilis έγραψε: 05 Φεβ 2020, 19:46 πήγα κι εγώ να κλείσω με AirBnB αν και τη μισώ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε κανένα κανονικό ξενοδοχείο στον προορισμό μου. Για τεράστια έκπληξή μου λοιπόν διαπίστωσα ότι η μαλακισμένη είχε διαλέξει την πολιτική που έχεις μόνο 48 ώρες στη διάθεσή σου να ακυρώσεις και μετά δεν παίρνεις τίποτα πίσω.

Ότι θα έδινα δηλαδή 1200 ευρώ από 15 Δεκέμβρη 2019 για κράτηση του Ιουλίου 2020 έχοντας μόνο μέχρι τις 17 Δεκέμβρη περιθώριο να μην παντελονιάσει η τύπισσα το χρήμα.

Λολ. Ακόμα διαθέσιμο είναι το δωμάτιο.
να πάει να γαμηθεί
μείνε στο αυτοκίνητο καλύτερα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν ελέγχονται από κανέναν και είναι ένα από τα κύρια θέματα για τα οποία φωνάζουμε οι υπόλοιποι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:13
Υπάρχει ασφάλεια έναντι αστικής ευθύνης. Θα μου πείς, αποτρέπει η ασφάλεια τον πνιγμό; Οχι, αλλά τι προστατεύει και τον ιδιοκτήτη από το να πνιγεί στην πισίνα του;
Η μακροχρόνια μίσθωση έχει άλλους όρους. Είσαι υπεύθυνος για το ακίνητο. Ως ένα σημείο δλδ. Αλλά τα airbnb τηρούν τους ίδιους όρους ασφαλείας που τηρεί ένα πχ ξενοδοχείο για να πάρει άδεια λειτουργίας;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Leporello

Nero έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:13
Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:11
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:05Λάθος κατάλαβες. Πληρώνω ΔΕΗ, ΟΤΕ και ασφάλεια έναντι αστικής ευθύνης. Επίσης, υπάρχει κόστος συντήρησης και ανανέωσης εξοπλισμού. Και γιά καθαριότητα πληρώνω.
δεν έχουν όλα. Επιλογή είναι. Έχω πάει σε πολλά και λίγα είχαν έξοδα καθαρισμού
Είτε τα γράφει χωριστά τα έξοδα καθαρισμού, είτε δεν τα γράφει, αυτά αποτελούν είσπραξη μέσω AirBnB. Αρα φορολογούνται στο σύνολό τους σαν εισόδημα.
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:16
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 15:13
EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:59Πολυ καλη ερώτηση. Αληθεια, τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Πχ αν νοικιάζεις σπιτι με πισινα κ πνίγει κάποιος;
Η μακροχρόνια μίσθωση έχει άλλους όρους. Είσαι υπεύθυνος για το ακίνητο. Ως ένα σημείο δλδ. Αλλά τα airbnb τηρούν τους ίδιους όρους ασφαλείας που τηρεί ένα πχ ξενοδοχείο για να πάρει άδεια λειτουργίας;
Αντίθετα, αποκλείεται ιδιοκτήτης να κατηγορηθεί αν ο μακροχρόνιος ενοικιαστής του πνιγεί στην πισίνα. Ο ενοικιαστής καθίσταται υπεύθυνος γιά την λειτουργία της.
1.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38 Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών

ΔΕΗ και ΟΤΕ είναι ελάχιστα έξοδα. Θα πλήρωνες πάγια έτσι κι αλλιώς. Βασικά απορώ γιατί βάζεις το τηλέφωνο. Είναι αστεία η υπόνοια ότι πληρώνεις κάτι περισσότερο από το πάγιο. Ασφάλιση είπα, όχι ασφάλεια. Και για τα υπόλοιπα, μπράβο αν πληρώνεις για συντήρηση και καθαριότητα, αλλά είσαι μειοψηφία αν είναι έτσι. Επίσης, αν τα έσοδά σου είναι 3-4 χιλιάρικα τον χρόνο, τα έξοδα που θα πληρώνεις για αυτά θα είναι ελάχιστα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”