Σελίδα 2 από 18

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:39
από kongrosian
stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:25
Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);

όχι. μόνο σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με κρεμμύδι, σκόρδο... και ζαμπον-μπέικον! από πάνω το τυρί :blm:

(μπορείς να βάλεις και πιπεριά-μανιτάρι κλπ να γίνει μακαρονάδα ΣΠΕΣΙΑΛ :smt005: )

αχ, τι εποχές. είχαμε θυμάμαι την πίτσα σπέσιαλ, την ζαμπόν-τυρί και την χωριάτικη (με φέτα). :102:
και κάποιοι σπασίκλες θέλανε custom (π.χ. χωρίς μανιτάρια) και την έστηνες εκείνη την ώρα, πάνω στην ώρα της δουλειάς. :102:
stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:25
Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα
προσπαθώ να αποφεύγω προϊόντα της friesland campina. :bored:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:40
από kongrosian
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:33
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.
και η γεύση που είχα κάποτε, ε; :p2:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:42
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:40
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:33
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.
και η γεύση που είχα κάποτε, ε; :p2:
Τότε και το σκατο μας μύριζε λεβάντα σύντροφε

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:46
από Naida
Εγώ ρεγκατο βάζω. Το κεριγκολντ.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:50
από Cavaliere
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 11:58
από George_V
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
Κοίτα δεν είναι κακή... Αλλά οκ δεν θα τη προτιμήσω έναντι της πατροπαραδοτης μακαρονάδας.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 12:00
από foscilis
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:03
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα.
ε ναι

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 12:01
από kongrosian
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
το ξέρει, αλλά θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είναι ζούμερ. :bored:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 15:31
από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Νομίζεις ότι το 250, 350 είναι αληθή;

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 15:34
από Καραμελίτσα
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 12:01
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
το ξέρει, αλλά θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είναι ζούμερ. :bored:
Για να είμαι ειλικρινής το έχω δει στον Άκη, αλλά με τη λογική να μην πετάξεις τα παραπανίσια μακαρόνια από άλλο γεύμα.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 15:38
από Μπαντάς
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 12:01
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
το ξέρει, αλλά θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είναι ζούμερ. :bored:

:smt005:

Στον καμπαλιέρε ένα έχω να πω, που μας διαφήμιζε τις γκαρσονιέρες του στη Νάπολη, τις περίφημες πίτσες του και τις θεικές πασπαλισμένεςςς μακαρονάδες του. τον πούστη έλεγα μέσα μου, ζωάρα αυτός έχει κάνει, κάτσε να παίξω γεύσεις τώρα που επισκέφτηκα τα εδάφη των καπουτσίνων

Από πρόπερσι έχω να ξαναφάω μακαρονάδα.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 17:06
από kongrosian
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 15:31
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Νομίζεις ότι το 250, 350 είναι αληθή;

κατά προσέγγιση.
πάντως, άλλο ο οικιακός φούρνος, άλλο ο επαγγελματικός για πίτσα. :xena:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 17:11
από waldorf
Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 17:16
από Λίνο Βεντούρα
waldorf έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:11 Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.
με μια πέτρα ψησίματος για τον φούρνο γίνεται γαμάτη η πίτσα

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2021, 17:18
από Καραμελίτσα
waldorf έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:11 Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.
Ναι, πού είναι το πρόβλημα;