!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κόκ(κ)ορας ή περί ορθογραφίας

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Πνευματικοί λόγοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Παλαιομνήμων έγραψε: 26 Ιουν 2018, 14:04
shrike έγραψε: 26 Ιουν 2018, 13:07 Επίσης, το Λάρισα ανέκαθεν ήταν με ένα "σ", από όσο ξέρω. Ποτέ με δύο, εκτός από τις πινακίδες στα αγγλικά που το γράφουν έτσι για να μην το προφέρουν οι τουρίστες Λάριζα.
Για την Λάρισσα αντιγράφω από ποστ μου σε άλλο νήμα στο παρόν πχόρουμ :
Ως προς προέλευση τού ονόματος τής πόλεως τώρα, έχω υπ' όψιν μου τις εξής δύο εκδοχές:
α) Από την νύμφη Λάρισσα, η οποία πνίγηκε στον Πηνειό και προς τιμήν της δόθηκε το όνομα στην πόλη.
β) Από τον ιδρυτή τής πόλεως, τον Λάρισσο.

Και στις δύο περιπτώσεις η γραφή με τα δύο σ προκρίνεται ως ετυμολογικώς σωστότερη. Και πράγματι, παλιά έτσι γραφόταν. Απλοποιήθηκε, μαζί με ονομασίες άλλων πόλεων, με απόφαση τού πρώτου μισού τού 20ου αιώνος (τότε έγινε και το Κιλκίς άκλιτο δηλ. τού Κιλκίς αντί τού Κιλκισίου που ήταν έως τότε). Δεν θυμάμαι ακριβείς λεπτομέρειες· αν το εντοπίσω, θα τις παραθέσω.
Μνήμο, τι να σου πω; Εγώ δεν το έχω ψάξει το θέμα όπως εσύ, αλλά θυμάμαι απ' το σχολείο ακόμα που μας λέγανε ότι η Λάρισα είναι μια από τις 2-3 λέξεις σε "-ισα" που γράφονται με ένα "σ" και πως αυτό ισχύει επειδή δεν είναι ελληνικής προέλευσης αλλά πελασγικής ή κάτι τέτοιο.

shrike έγραψε: 26 Ιουν 2018, 13:07 Για τα δε "η" που υποτίθεται ότι είναι σωστότερα από το "ι" λόγω μακρών συλλαβών, καταλαβαίνεις ελπίζω και μόνος σου πόσο άκυρος κανόνας είναι αυτός, έτσι; (Πχ εληά, βασιληάς κλπ).
Έκανα κάποια τέτοιου είδους αναφορά εγώ; :smt017 Στα διπλά σύμφωνα περιορίστηκα εν προκειμένω. :)
Όχι, δεν έκανες. Λάθος δικό μου, το διάβασα... "διαγώνια" που λέει κι ο Μπέριας και βιάστηκα να απαντήσω, άλλο πράγμα κατάλαβα ότι λες.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Re: Κόκ(κ)ορας ή περί ορθογραφίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

shrike έγραψε: 28 Ιουν 2018, 10:23
Beria έγραψε: 28 Ιουν 2018, 00:21 Για την ιστορία του Κόκινου Καπνά είχς γραφτεί ενδιαφέρον κείμενο στο παλιό φόρουμ
Στο μπλογκ Πόντος και Αριστερά έχει αρκετά γι αυτό

https://pontosandaristera.wordpress.com ... os-kapnas/
Πόσο γελοίο μού φαινόταν πάντα, κάποιοι αριστεροί να θέλουν να κόψουν όλους τους δεσμούς με την καθαρεύουσα (όχι ότι τους αδικώ, απλά αυτοί το τερματίσανε) ή ό,τι τους θυμίζει καθαρεύουσα, αλλά να επιμένουν στο "Αριστερά".

Εκτός κι αν λένε ως δικαιολογία στους εαυτούς τους, ότι το χρησιμοποιούν σαν επίρρημα. :lol:
φθογγική γραφή
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

shrike έγραψε: 26 Ιουν 2018, 13:24
Το δε κοπέλα, επειδή δεν μπορούσα να θυμηθώ αν το έχω δει ποτέ με δύο "λ", μόλις έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο (γρήγορο, οπότε αν ισχύει κάτι άλλο συγχώρεσέ με) και είδα ότι είναι σλαβικής προέλευσης (kopylŭ) όπου και γράφεται με ένα "λ" επίσης. Άρα, ποιος ο λόγος για το διπλό "λ";
Νομίζω (και χωρίς να είμαι σίγουρος φυσικά) ότι τα διπλά όμοια σύμφωνα στη λέξη έχουν να κάνουν με την προφορά, για τον ίδιο λόγο που είχαμε και πολυτονία και καταργήθηκε γενικά οι καθαρευουσιάνοι προσπαθούσαν να μιμηθούν και την αρχαία προφορά, αυτό όμως δεν έγινε στη πράξη ποτέ. Παράδειγμα στο κοπέλα που λες το διπλό "λ' υπάρχει ίσως για να προφέρεται παχύ "λ" ή λεπτό μακρύ όπως το εκφέρουν οι Σλάβοι.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Παλαιομνήμων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιομνήμων »

Spiros252 έγραψε: 27 Ιουν 2018, 23:40 Η παραφθορά στα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι πολύ διαδεδομένη και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Το ίδιο θα πρότεινα και για τα ψευδώνυμα. Διαφωνώ με το νηματοθέτη στο συγκεκριμένο. Δεν είναι ένας απλός κόκκορας. Είναι η περσόνα Κόκορας.
Μα ακριβώς, ο απλός κόκορας, γράφεται πλέον με ένα κ· η περσόνα Κό(κ)κορας όμως, θα αναδεικνυόταν με δύο κ, διαφοροποιουμένη από τον σύγχρονο απλοποιημένο κόκορα και αποκτώντας έναν αέρα κλασσικότητος! :8)
Ανησύχησα! Μα κάποιοι έσπευσαν αμέσως να με "καθησυχάσουν"...
----------
9 Αυγ. 2016: https://web.archive.org/web/20160809180 ... d6eccbaaf4
Άβαταρ μέλους
Παλαιομνήμων

Re: Πνευματικοί λόγοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιομνήμων »

shrike έγραψε: 28 Ιουν 2018, 10:38
shrike έγραψε: 26 Ιουν 2018, 13:07 Επίσης, το Λάρισα ανέκαθεν ήταν με ένα "σ", από όσο ξέρω. Ποτέ με δύο, εκτός από τις πινακίδες στα αγγλικά που το γράφουν έτσι για να μην το προφέρουν οι τουρίστες Λάριζα.
Για την Λάρισσα αντιγράφω από ποστ μου σε άλλο νήμα στο παρόν πχόρουμ :
Ως προς προέλευση τού ονόματος τής πόλεως τώρα, έχω υπ' όψιν μου τις εξής δύο εκδοχές:
α) Από την νύμφη Λάρισσα, η οποία πνίγηκε στον Πηνειό και προς τιμήν της δόθηκε το όνομα στην πόλη.
β) Από τον ιδρυτή τής πόλεως, τον Λάρισσο.

Και στις δύο περιπτώσεις η γραφή με τα δύο σ προκρίνεται ως ετυμολογικώς σωστότερη. Και πράγματι, παλιά έτσι γραφόταν. Απλοποιήθηκε, μαζί με ονομασίες άλλων πόλεων, με απόφαση τού πρώτου μισού τού 20ου αιώνος (τότε έγινε και το Κιλκίς άκλιτο δηλ. τού Κιλκίς αντί τού Κιλκισίου που ήταν έως τότε). Δεν θυμάμαι ακριβείς λεπτομέρειες· αν το εντοπίσω, θα τις παραθέσω.
Μνήμο, τι να σου πω; Εγώ δεν το έχω ψάξει το θέμα όπως εσύ, αλλά θυμάμαι απ' το σχολείο ακόμα που μας λέγανε ότι η Λάρισα είναι μια από τις 2-3 λέξεις σε "-ισα" που γράφονται με ένα "σ" και πως αυτό ισχύει επειδή δεν είναι ελληνικής προέλευσης αλλά πελασγικής ή κάτι τέτοιο.
Το ότι στο σχολείο θυμάσαι να σας το διδάσκουν με ένα σ, είναι απολύτως λογικό, αφού, όπως σου είπα, η απόφαση για την απολοποίηση πάρθηκε κατά τα τέλη τής δεκαετίας τού '40 (1947 ή 1949, αν θυμάμαι καλά). Φαντάζομαι πως, εσύ σχολείο πήγες μετά (δεν είσαι άλλωστε ο Σαλίβερος! :003: ). Η εξήγηση όμως που έδιδαν για να δικαιολογήσουν αυτήν την απλοποίηση, με... ξεπερνάει! :lol: Νύμφη Λάρισσα υπήρχε, ιδρυτή τής πόλεως Λάρισσο είχαμε (αμφότεροι με δύο σ), τι τσαμπουνάγανε για "απολύτως λογικό" ένα σ και "πελασγικά" (ως τάχα μη Ελληνικά), δεν μπορώ να καταλάβω... :smt017

shrike έγραψε: 28 Ιουν 2018, 10:38
shrike έγραψε: 26 Ιουν 2018, 13:07 Για τα δε "η" που υποτίθεται ότι είναι σωστότερα από το "ι" λόγω μακρών συλλαβών, καταλαβαίνεις ελπίζω και μόνος σου πόσο άκυρος κανόνας είναι αυτός, έτσι; (Πχ εληά, βασιληάς κλπ).
Έκανα κάποια τέτοιου είδους αναφορά εγώ; :smt017 Στα διπλά σύμφωνα περιορίστηκα εν προκειμένω. :)
Όχι, δεν έκανες. Λάθος δικό μου, το διάβασα... "διαγώνια" που λέει κι ο Μπέριας και βιάστηκα να απαντήσω, άλλο πράγμα κατάλαβα ότι λες.
Εικόνα
Ανησύχησα! Μα κάποιοι έσπευσαν αμέσως να με "καθησυχάσουν"...
----------
9 Αυγ. 2016: https://web.archive.org/web/20160809180 ... d6eccbaaf4
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Παλαιομνήμων έγραψε: 29 Ιουν 2018, 02:27 Μα ακριβώς, ο απλός κόκορας, γράφεται πλέον με ένα κ· η περσόνα Κό(κ)κορας όμως, θα αναδεικνυόταν με δύο κ, διαφοροποιουμένη από τον σύγχρονο απλοποιημένο κόκορα και αποκτώντας έναν αέρα κλασσικότητος! :8)
Με ένα γράφεται ;;
Με 2 βλέπω εγώ:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Όρνιθα
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Spiros252 έγραψε: 29 Ιουν 2018, 10:17
Παλαιομνήμων έγραψε: 29 Ιουν 2018, 02:27 Μα ακριβώς, ο απλός κόκορας, γράφεται πλέον με ένα κ· η περσόνα Κό(κ)κορας όμως, θα αναδεικνυόταν με δύο κ, διαφοροποιουμένη από τον σύγχρονο απλοποιημένο κόκορα και αποκτώντας έναν αέρα κλασσικότητος! :8)
Με ένα γράφεται ;;
Με 2 βλέπω εγώ:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Όρνιθα
Η αλήθεια είναι ότι επί καθαρευούσης γραφόταν με δυο κ
Έτσι γραφόταν όμως και η κότα (κόττα)!

Οι γλωσσαμύντορες προφανώς είχαν στον νου τους την αρχαία λέξη κόττος ή κοττός που σήμαινε το λοφίο και κόλλησαν τα δύο κ παντού
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

shrike έγραψε: 28 Ιουν 2018, 10:23
Beria έγραψε: 28 Ιουν 2018, 00:21 Για την ιστορία του Κόκινου Καπνά είχς γραφτεί ενδιαφέρον κείμενο στο παλιό φόρουμ
Στο μπλογκ Πόντος και Αριστερά έχει αρκετά γι αυτό

https://pontosandaristera.wordpress.com ... os-kapnas/
Πόσο γελοίο μού φαινόταν πάντα, κάποιοι αριστεροί να θέλουν να κόψουν όλους τους δεσμούς με την καθαρεύουσα (όχι ότι τους αδικώ, απλά αυτοί το τερματίσανε) ή ό,τι τους θυμίζει καθαρεύουσα, αλλά να επιμένουν στο "Αριστερά".

Εκτός κι αν λένε ως δικαιολογία στους εαυτούς τους, ότι το χρησιμοποιούν σαν επίρρημα. :lol:
:a108: και επειδη ειμαστε στη γλωσσολογια,να διορθωσουμε και το συχνο λαθος των πολλαπλων-σχιζοφρενικων εαυτων.
Εναν εαυτο εχουμε ολοι,εκτος των παθολογικων περιπτωσεων.
Οποτε οι αριστεροι στη προκειμενη περιπτωση,λενε στον εαυτο τους,ότι το χρησιμοποιούν σαν επίρρημα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Όταν λέμε δηλαδή: - Πρέπει να μείνουν όλοι στα σπίτια τους
είναι λάθος;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
shrike

paul25 έγραψε: 28 Ιουν 2018, 15:29
Το δε κοπέλα, επειδή δεν μπορούσα να θυμηθώ αν το έχω δει ποτέ με δύο "λ", μόλις έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο (γρήγορο, οπότε αν ισχύει κάτι άλλο συγχώρεσέ με) και είδα ότι είναι σλαβικής προέλευσης (kopylŭ) όπου και γράφεται με ένα "λ" επίσης. Άρα, ποιος ο λόγος για το διπλό "λ";
Νομίζω (και χωρίς να είμαι σίγουρος φυσικά) ότι τα διπλά όμοια σύμφωνα στη λέξη έχουν να κάνουν με την προφορά, για τον ίδιο λόγο που είχαμε και πολυτονία και καταργήθηκε γενικά οι καθαρευουσιάνοι προσπαθούσαν να μιμηθούν και την αρχαία προφορά, αυτό όμως δεν έγινε στη πράξη ποτέ. Παράδειγμα στο κοπέλα που λες το διπλό "λ' υπάρχει ίσως για να προφέρεται παχύ "λ" ή λεπτό μακρύ όπως το εκφέρουν οι Σλάβοι.
Μου φαίνεται λίγο απίθανο να το έκαναν αυτό οι καθαρευουσιάνοι, να βασίστηκαν δηλαδή στην προφορά που ίσως πέρασε απ' τους Σλάβους σε κάποιους ντόπιους και να το γράψανε με "λλ" γι' αυτόν τον λόγο, αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Παλαιομνήμων έγραψε: 29 Ιουν 2018, 02:43 Το ότι στο σχολείο θυμάσαι να σας το διδάσκουν με ένα σ, είναι απολύτως λογικό, αφού, όπως σου είπα, η απόφαση για την απολοποίηση πάρθηκε κατά τα τέλη τής δεκαετίας τού '40 (1947 ή 1949, αν θυμάμαι καλά). Φαντάζομαι πως, εσύ σχολείο πήγες μετά (δεν είσαι άλλωστε ο Σαλίβερος! :003: ). Η εξήγηση όμως που έδιδαν για να δικαιολογήσουν αυτήν την απλοποίηση, με... ξεπερνάει! :lol: Νύμφη Λάρισσα υπήρχε, ιδρυτή τής πόλεως Λάρισσο είχαμε (αμφότεροι με δύο σ), τι τσαμπουνάγανε για "απολύτως λογικό" ένα σ και "πελασγικά" (ως τάχα μη Ελληνικά), δεν μπορώ να καταλάβω... :smt017
Αυτό που λες είναι αποδεδειγμένο; Εννοώ, ότι η πόλη πήρε το όνομά της από τη νύμφη ή τον ιδρυτή της, και όχι το αντίστροφο;
Το λέω, γιατί και για τη Ρώμη ο θρύλος λέει ότι ονομάστηκε απ' τον (μυθικό;) Ρωμύλο, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ρωμύλος πήρε το όνομά του από τη Ρώμη. Μήπως και στη Λάρισα έγινε κάτι αντίστοιχο; Δεν ξέρω, απορώ απλά. Και αν δεν υπάρχει κάποια ιστορική πηγή γι' αυτό, γιατί να μην ισχύει είτε το ένα, είτε ο άλλο (μια που και τα δυο "παίζουν" σαν θεωρίες).

Thor1 έγραψε: 29 Ιουν 2018, 11:59 :a108: και επειδη ειμαστε στη γλωσσολογια,να διορθωσουμε και το συχνο λαθος των πολλαπλων-σχιζοφρενικων εαυτων.
Οποτε οι αριστεροι στη προκειμενη περιπτωση,λενε στον εαυτο τους,ότι το χρησιμοποιούν σαν επίρρημα.
Κάτσε, για να καταλάβω. Εννοείς ότι η λέξη "εαυτός" χρησιμοποιείται μόνο στον ενικό; Ισχύει κάτι τέτοιο;... :smt017

Άβαταρ μέλους
Thor

Spiros252 έγραψε: 29 Ιουν 2018, 12:17 Όταν λέμε δηλαδή: - Πρέπει να μείνουν όλοι στα σπίτια τους
είναι λάθος;
και ναι και οχι.
Στη περιπτωση του σπιτιου,καποιος μπορει να εχει περισσοτερα του ενος σπιτι.
Αλλα στη προταση που λες,η εντολη ειναι να μεινει ο καθενας στο δικο του σπιτι,δεν αθροιζονται τα σπιτια μεταξυ τους.
Η ψυχη μας,η καρδια μας,ο εαυτος μας και παει λεγοντας.
Οταν λες,οι ψυχες μας ας πουμε,ειναι σαν να εχει ο καθενας παραπανω απο μια ψυχη.
Ειναι λαθος εκφραση.
Άβαταρ μέλους
Thor

shrike έγραψε: 29 Ιουν 2018, 17:20
paul25 έγραψε: 28 Ιουν 2018, 15:29
Μου φαίνεται λίγο απίθανο να το έκαναν αυτό οι καθαρευουσιάνοι, να βασίστηκαν δηλαδή στην προφορά που ίσως πέρασε απ' τους Σλάβους σε κάποιους ντόπιους και να το γράψανε με "λλ" γι' αυτόν τον λόγο, αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Παλαιομνήμων έγραψε: 29 Ιουν 2018, 02:43 Το ότι στο σχολείο θυμάσαι να σας το διδάσκουν με ένα σ, είναι απολύτως λογικό, αφού, όπως σου είπα, η απόφαση για την απολοποίηση πάρθηκε κατά τα τέλη τής δεκαετίας τού '40 (1947 ή 1949, αν θυμάμαι καλά). Φαντάζομαι πως, εσύ σχολείο πήγες μετά (δεν είσαι άλλωστε ο Σαλίβερος! :003: ). Η εξήγηση όμως που έδιδαν για να δικαιολογήσουν αυτήν την απλοποίηση, με... ξεπερνάει! :lol: Νύμφη Λάρισσα υπήρχε, ιδρυτή τής πόλεως Λάρισσο είχαμε (αμφότεροι με δύο σ), τι τσαμπουνάγανε για "απολύτως λογικό" ένα σ και "πελασγικά" (ως τάχα μη Ελληνικά), δεν μπορώ να καταλάβω... :smt017
Αυτό που λες είναι αποδεδειγμένο; Εννοώ, ότι η πόλη πήρε το όνομά της από τη νύμφη ή τον ιδρυτή της, και όχι το αντίστροφο;
Το λέω, γιατί και για τη Ρώμη ο θρύλος λέει ότι ονομάστηκε απ' τον (μυθικό;) Ρωμύλο, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ρωμύλος πήρε το όνομά του από τη Ρώμη. Μήπως και στη Λάρισα έγινε κάτι αντίστοιχο; Δεν ξέρω, απορώ απλά. Και αν δεν υπάρχει κάποια ιστορική πηγή γι' αυτό, γιατί να μην ισχύει είτε το ένα, είτε ο άλλο (μια που και τα δυο "παίζουν" σαν θεωρίες).

Thor1 έγραψε: 29 Ιουν 2018, 11:59 :a108: και επειδη ειμαστε στη γλωσσολογια,να διορθωσουμε και το συχνο λαθος των πολλαπλων-σχιζοφρενικων εαυτων.
Κάτσε, για να καταλάβω. Εννοείς ότι η λέξη "εαυτός" χρησιμοποιείται μόνο στον ενικό; Ισχύει κάτι τέτοιο;... :smt017
εννοω οτι δεν αθροιζονται.
Άβαταρ μέλους
shrike

Thor1 έγραψε: 29 Ιουν 2018, 17:31
shrike έγραψε: 29 Ιουν 2018, 17:20
εννοω οτι δεν αθροιζονται.
Χμμμ... κατάλαβα πώς το εννοείς. Νομίζω όμως (χωρίς να 'μαι σίγουρος, ίσως κάποιος φιλόλογος να μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα), ότι η γλώσσα μας έχει αρκετή "ευελιξία", η οποία μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε και τους δυο τύπους.

Θέλω να πω, ότι ενώ μπορείς κάλλιστα να πεις "τον Πρωθυπουργό τον έχουμε στην καρδιά* μας", προσωπικά δεν το βρίσκω λάθος να πει κανείς "τον Πρωθυπουργό τον έχουμε στις καρδιές μας". Εσύ λες ότι το δεύτερο, δεν στέκει;

* Αναγκαστικά χρησιμοποίησα την καρδιά και όχι κάτι άλλο, επειδή έπρεπε να είναι μοναδικό το όργανο και όχι σε ζεύγος.

Άβαταρ μέλους
Thor

θα παραθεσω ενα σχετικο νημα απο αλλο φορουμ,οπου αγγιζουν το θεμα πιο ειδικοι στη γλωσσα απο'μενα:

https://www.google.com/url?q=https://le ... w3zsJ_XSEx
Άβαταρ μέλους
shrike

Thor1 έγραψε: 29 Ιουν 2018, 18:01 θα παραθεσω ενα σχετικο νημα απο αλλο φορουμ,οπου αγγιζουν το θεμα πιο ειδικοι στη γλωσσα απο'μενα:

https://www.google.com/url?q=https://le ... w3zsJ_XSEx
Και τι κατάλαβες απ' το συγκεκριμένο νήμα;

Οι περισσότεροι που γράψανε εκεί, υποστηρίζανε την μία ή την άλλη περίπτωση, κυρίως ανάλογα με το πώς τους... "κάθεται καλύτερα" ή όχι.
Κανά-δυο που φέρανε και παραδείγματα από κάπου (πχ λεξικά) και δεν είπαν απλά τι τους αρέσει περισσότερο, ήταν υποστηρικτές του "τους εαυτούς τους". Οπότε;...

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”