Εσένα περιμέναμε.seismic έγραψε: 10 Οκτ 2019, 21:27 Είναι εύλογο να θέσει κανείς το ερώτημα "μα καλά, τόσα χρόνια δεν το σκέφτηκαν"...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?
Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?
Ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθει!
Οι ιδέες είναι εκεί έξω και μόνο μερικοί μπορούν να τις συλλάβουν.
Για τον λόγο αυτό στο προηγούμενο θέμα μου είχα τίτλο < Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές με το έδαφος >
Βιδώστε την κατασκευή στο έδαφος και τέρμα οι ελαστικές μετατοπίσεις που γίνονται ανελαστικές παραμορφώσεις και επιφέρουν τις πλαστικές αστοχίες της πλαστιμότητας λόγο αναπόφευκτης ανελαστικής μετατόπισης.
Η απόλυτη δυναμική απόκριση των κατασκευών προς τις σεισμικές μετατοπίσεις είναι η λύση. Αλλά χωρίς βίδωμα της κατασκευής με το έδαφος δεν υπάρχει απόλυτη δυναμική απόκριση.
Όσο και να θέλετε να μου δείξετε ότι δεν συμφωνείται με την μέθοδό μου και εσείς ξέρετε ότι αργά ή γρήγορα αυτός θα είναι ο μελλοντικός αντισεισμικός σχεδιασμός παγκοσμίως. Το μόνο σας πρόβλημα είναι ότι έχω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αυτό σας χαλά την κομπόστα γιατί είσαστε καλοφαγάδες ατομιστές, και εγώ σας κάθομαι στο στομάχι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 10 Οκτ 2019, 23:00, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Απλούστατες όντως:
seismic έγραψε: 05 Οκτ 2019, 22:45 Αφαιρείς από τις 90 μοίρες της ορθής γωνίας τις 34 και βρίσκεις = 56
Μετά λες Αν η δύναμη των 200 Ν εφαρμοζόταν στις 90 μοίρες η AB θα είχε δύναμη 200 Ν στις 34 μοίρες πόση δύναμη θα έχει?
Κάνεις τις πράξεις τις απλή μεθόδου των τριών και βρίσκεις την δύναμη 75,55 Όταν την αφαιρέσεις από το 200 βρίσκεις την BC = 124,4
Αν σε κάθε δράση υπάρχει η ανάλογη αντίδραση το καταστροφικό έργο του σεισμού που δεν είναι άλλο από την αστοχία, σταματά να υφίσταται. Αυτό κάνω και εγώ ... αυτό που κάνει και η μηχανική. Τοποθετώ μία ροπή ευστάθειας προερχόμενη από τον εξωτερικό παράγοντα του εδάφους κόντρα προς την ροπή ανατροπής ώστε να ισορροπήσει η κατασκευή. Τρεις είναι οι κύριες αιτίες που επιφέρουν την αστοχία και έχω την λύση και για τις τρεις.Archmage έγραψε: 10 Οκτ 2019, 22:05Απλούστατες όντως:
seismic έγραψε: 05 Οκτ 2019, 22:45 Untitled.png
Αφαιρείς από τις 90 μοίρες της ορθής γωνίας τις 34 και βρίσκεις = 56
Μετά λες Αν η δύναμη των 200 Ν εφαρμοζόταν στις 90 μοίρες η AB θα είχε δύναμη 200 Ν στις 34 μοίρες πόση δύναμη θα έχει?
Κάνεις τις πράξεις τις απλή μεθόδου των τριών και βρίσκεις την δύναμη 75,55 Όταν την αφαιρέσεις από το 200 βρίσκεις την BC = 124,4
α) Όταν οι κατασκευή χάσει την στήριξή της από το έδαφος
β) Όταν οι κορμοί των φερόντων στοιχείων περάσουν σε ανελαστικές μετατοπίσεις κάμψης.
γ) Όταν τέμνονται οι διατομές από αντίθετες εντάσεις.
Υπάρχει η λύση και αυτή λέγετε seismic.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Λάθος μου. Αυτό είναι το σωστό βάση του σχεδιαγράμματος που έκανα σχεδιαστικά υπό κλίματα. Α,Β= 111.8386Χουργιατς έγραψε: 05 Οκτ 2019, 22:15
111.8386
165.8075
συγγνώμη δε μπόρεσα να κρατηθώ
φυσική λυκείου είχα 11 μα ένοιωθα σα να ήταν άριστα![]()
Β,C= 165.8075
Το ότι αυτά δε βγαίνουν με απλή μέθοδο των τριών, που ήσουν απόλυτα βέβαιος ότι ισχύει, δε σε παραξενεύει...seismic έγραψε: 10 Οκτ 2019, 23:30Λάθος μου. Αυτό είναι το σωστό βάση του σχεδιαγράμματος που έκανα σχεδιαστικά υπό κλίματα. Α,Β= 111.8386
Β,C= 165.8075
Όχι δεν με παραξενεύει. Θεωρώ φυσικό να κάνω λάθος και προτέρημα που προσπαθώ να βρω πάντα που μπορεί να είμαι λάθος.
Αυτή είναι η διαφορά που έχουμε. Δεν έχω δεδομένα. Για μένα είναι όλα λάθος, ακόμα και αυτά που σκέφτομαι εγώ, και προσπαθώ να βρω το σωστό.
Εσείς θεωρείτε τα πάντα που άλλοι σας έμαθαν σωστά, νομίζοντας ότι όλα τα άλλα νέα ακούσματα είναι λάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 11 Οκτ 2019, 02:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Βρήκες πού ήταν το λάθος; Γιατί δεν ισχύει η απλή μέθοδος των τριών;seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 02:03Θεωρώ φυσικό να κάνω λάθος και προτέρημα που προσπαθώ να βρω πάντα που μπορεί να είμαι λάθος.
Πραγματικά έκανα αυτό που ήξερα καλά να κάνω χρόνια πριν και το βρήκα. Με σχέδιο όχι με μαθηματικά.
Έβαλα αριθμούς υπό κλίμακα στο ορθογώνιο τρίγωνο και την συνισταμένη, και οι συντεταγμένες μου έδειξαν τις δυνάμεις.

Τελικά ποιο είναι το σωστό και πιο το λάθος?
Ωραία, άρα βρήκες «με το μάτι» ότι οι δυνάμεις είναι 111.8386 και 165.8075seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 02:20Πραγματικά έκανα αυτό που ήξερα καλά να κάνω χρόνια πριν και το βρήκα. Με σχέδιο όχι με μαθηματικά.
Έβαλα αριθμούς υπό κλίμακα στο ορθογώνιο τρίγωνο και την συνισταμένη, και οι συντεταγμένες μου έδειξαν τις δυνάμεις.
Αν τα νούμερα δεν ήταν βολικά, πχ αν η γωνία ήταν 51,4273ο και η δύναμη 217,6634Ν, μπορείς να βρεις τις δυνάμεις με την ίδια ακρίβεια τεσσάρων δεκαδικών ψηφίων;
Όχι φυσικά δεν μπορώ με ακρίβεια δεκαδικών με το σχέδιο. Δεν είναι με το < μάτι > αλλά με κανόνες του σχεδίου. Σίγουρα υπάρχουν μαθηματικά. Θα ήθελα να τα μάθω γιατί μου χρησιμεύουν στον μηχανισμό πάκτωσης Όταν ο τένοντας π.χ τραβάει με 50 τόνους θα ήθελα να ξέρω υπό ορισμένες μοίρες που θα έχουν τα ακτίνια την μεγαλύτερη απόδοση, δηλαδή πόση δύναμη θα εξασκεί το κάθε ένα ακτίνιο στα πρανή της γεώτρησης σε διαφορετικές μοίρες υπό την ίδια σταθερή έλξη.Archmage έγραψε: 11 Οκτ 2019, 03:48Ωραία, άρα βρήκες «με το μάτι» ότι οι δυνάμεις είναι 111.8386 και 165.8075seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 02:20Πραγματικά έκανα αυτό που ήξερα καλά να κάνω χρόνια πριν και το βρήκα. Με σχέδιο όχι με μαθηματικά.
Αν τα νούμερα δεν ήταν βολικά, πχ αν η γωνία ήταν 51,4273ο και η δύναμη 217,6634Ν, μπορείς να βρεις τις δυνάμεις με την ίδια ακρίβεια τεσσάρων δεκαδικών ψηφίων;

-
- Casper -
seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 02:20 Πραγματικά έκανα αυτό που ήξερα καλά να κάνω χρόνια πριν και το βρήκα. Με σχέδιο όχι με μαθηματικά.
...
Φυσικά δεν μπορώ με ακρίβεια δεκαδικών με το σχέδιο. Δεν είναι με το < μάτι > αλλά με κανόνες του σχεδίου. Σίγουρα υπάρχουν μαθηματικά. Θα ήθελα να τα μάθω γιατί μου χρησιμεύουν στον μηχανισμό πάκτωσης
Γενικά:

Αυτά είναι ύλη 3ης γυμνασίου-1ης λυκείου. Μπορείς να τα βρεις online σε 3' ή σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη. Αν θες να μάθεις πρέπει να διαβάσεις και να ψάξεις και από μόνος σου. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο λες και σου είναι χρήσιμο, γιατί δεν το κάνεις;
Σε ευχαριστώ Casper ! Πριν 45 χρόνια σπούδασα μηχανοτεχνίτης και εργοδηγός δομικών έργων Αυτά τα είχαμε κάνει αλλά όταν ακολουθείς άλλο επάγγελμα από αυτό που σπούδασες θέλουν φρεσκάρισμα. Έμαθα όμως 15 τέχνες και ξέχασα αυτά. Η πατέντα όμως με αναγκάζει να ξανά κάτσω στα θρανία στα 61 μου.- Casper - έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:12seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 02:20 Πραγματικά έκανα αυτό που ήξερα καλά να κάνω χρόνια πριν και το βρήκα. Με σχέδιο όχι με μαθηματικά.
...
Φυσικά δεν μπορώ με ακρίβεια δεκαδικών με το σχέδιο. Δεν είναι με το < μάτι > αλλά με κανόνες του σχεδίου. Σίγουρα υπάρχουν μαθηματικά. Θα ήθελα να τα μάθω γιατί μου χρησιμεύουν στον μηχανισμό πάκτωσης
Γενικά:
Αυτά είναι ύλη 3ης γυμνασίου-1ης λυκείου. Μπορείς να τα βρεις online σε 3' ή σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη. Αν θες να μάθεις πρέπει να διαβάσεις και να ψάξεις και από μόνος σου. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο λες και σου είναι χρήσιμο, γιατί δεν το κάνεις;
-
- Casper -
Παρακαλώ. Είναι χρήσιμο να ασχολείσαι με τόσα πράγματα. Είχα συμφοιτητή πάνω από 80 χρονών. Έπαιρνε το 5ο του πτυχίο. Ερχόταν με λεωφορείο, με το μπαστουνάκι του. Γιατί όχι και εσύ αφού έχεις τόσο πάθος με αυτό που κάνεις;seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 18:02Σε ευχαριστώ Casper ! Πριν 45 χρόνια σπούδασα μηχανοτεχνίτης και εργοδηγός δομικών έργων Αυτά τα είχαμε κάνει αλλά όταν ακολουθείς άλλο επάγγελμα από αυτό που σπούδασες θέλουν φρεσκάρισμα. Έμαθα όμως 15 τέχνες και ξέχασα αυτά. Η πατέντα όμως με αναγκάζει να ξανά κάτσω στα θρανία στα 61 μου.- Casper - έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:12seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 02:20 Πραγματικά έκανα αυτό που ήξερα καλά να κάνω χρόνια πριν και το βρήκα. Με σχέδιο όχι με μαθηματικά.
...
Γενικά:
Αυτά είναι ύλη 3ης γυμνασίου-1ης λυκείου. Μπορείς να τα βρεις online σε 3' ή σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη. Αν θες να μάθεις πρέπει να διαβάσεις και να ψάξεις και από μόνος σου. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο λες και σου είναι χρήσιμο, γιατί δεν το κάνεις;![]()
Το κάνω φίλε μου Αν θες να δεις που έχω φτάσει διάβασε εδώ https://www.researchgate.net/publicatio ... ASKEUONdoc- Casper - έγραψε: 11 Οκτ 2019, 18:10Παρακαλώ. Είναι χρήσιμο να ασχολείσαι με τόσα πράγματα. Είχα συμφοιτητή πάνω από 80 χρονών. Έπαιρνε το 5ο του πτυχίο. Ερχόταν με λεωφορείο, με το μπαστουνάκι του. Γιατί όχι και εσύ αφού έχεις τόσο πάθος με αυτό που κάνεις;seismic έγραψε: 11 Οκτ 2019, 18:02Σε ευχαριστώ Casper ! Πριν 45 χρόνια σπούδασα μηχανοτεχνίτης και εργοδηγός δομικών έργων Αυτά τα είχαμε κάνει αλλά όταν ακολουθείς άλλο επάγγελμα από αυτό που σπούδασες θέλουν φρεσκάρισμα. Έμαθα όμως 15 τέχνες και ξέχασα αυτά. Η πατέντα όμως με αναγκάζει να ξανά κάτσω στα θρανία στα 61 μου.- Casper - έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:12
Γενικά:
Αυτά είναι ύλη 3ης γυμνασίου-1ης λυκείου. Μπορείς να τα βρεις online σε 3' ή σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη. Αν θες να μάθεις πρέπει να διαβάσεις και να ψάξεις και από μόνος σου. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο λες και σου είναι χρήσιμο, γιατί δεν το κάνεις;![]()
![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση