!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:04 Αυτοί που πέθαναν ή νοσησαν βαριά θεωρείς ότι ήταν σε μια γυάλα και δεν κόλλησαν ως τώρα κάποια άλλη μολυσματική ασθένεια με σοβαρές συνέπειες και βγήκαν από τη γυάλα και κόλλησαν τον ιό και είχαν την όπκια σοβαρή κατάληξη;
Αυτό που λες δεν έχει πρακτικό νόημα. Από κάτι θα πεθάνουμε όλοι κάποια στιγμή. Όλοι αυτοί που έζησαν μέχρι που πέθαναν από κορωνοϊό, είχαν περάσει γρίπες ή άλλες ασθένειες. Για κάθε ένα ποσοστό αυτών που τις πέρασαν, κάποιοι άλλοι συνομήλικοί τους πέθαναν απ' αυτές. Το ίδιο και τώρα, γι' αυτούς που τελικά πέθαναν από κορωνοϊό, άλλοι 99 έζησαν (αν η θνητότητα είναι 1%).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:24 Όσον αφορά το δεύτερο που λες, ακόμη κι αν φορούν μάσκα και οι δυο, το μεγαλύτερο μέρος των σταγονιδίων από βήχα και από φτάρνισμα (ακόμα χειρότερα) θα καταλήξει στο στόμα, την μύτη και τα μάτια σου, αν βήχει/φταρνίζεται επάνω σου, φοράει μάσκα ή όχι. Η διαφορά είναι ελάχιστη. Το φορτίο σταγονιδίων είναι τόσο μεγάλο, που ακόμη κι αν η μάσκα του φιλτράρει το 60% και όχι το 6%, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις αν είναι άρρωστος.
Και 6% να φιλτράρει, μειώνει δραστικά την ταχύτητα των σωματιδίων και συνεπώς την διασπορά, εκτός κι αν οι 2 μάσκες βρίσκονται σε απόσταση 30 εκατοστών ξερωγώ.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
unholydiver

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από unholydiver »

Δημοκρατικός έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:28 Μάσκα ή 150e. Μ' αρέσει που κάθεστε και το συζητάτε κιόλας με τους εγκληματίες.
Προφανώς τα μέλη του φόρουμ που ασκούν κριτική και είναι προβληματισμένοι για την λανθασμένη και επικίνδυνη άποψη-υπόθεση ότι οι μάσκες είναι το μαγικό ματζούνι που θα σταματήσει τη διασπορά του corona είναι εγκληματίες για σένα. :blm: Χμμμμ... Μα δεν διάβασα πουθενά να υποστηρίζουν να μην φοράμε μάσκες.
Προσωπικά έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι υφασμάτινες είναι παντελώς άχρηστες και οι χειρουργικές χρήσιμες μόνο σε ελεγχόμενο ιατρικό περιβάλλον, αλλά μάντεψε: Φοράω μάσκα όπου απαιτείται :e045:
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" :003:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Κι εγώ φοράω μάσκα όπου ορίζει ο νόμος, επειδή το ορίζει ο νόμος και δεν έχω πει σε κανέναν να παρανομεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζομαι αυτήν την αντιεπιστημονική παπαριά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

unholydiver έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:47
Δημοκρατικός έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:28 Μάσκα ή 150e. Μ' αρέσει που κάθεστε και το συζητάτε κιόλας με τους εγκληματίες.
Προφανώς τα μέλη του φόρουμ που ασκούν κριτική και είναι προβληματισμένοι για την λανθασμένη και επικίνδυνη άποψη-υπόθεση ότι οι μάσκες είναι το μαγικό ματζούνι που θα σταματήσει τη διασπορά του corona είναι εγκληματίες για σένα. :blm: Χμμμμ... Μα δεν διάβασα πουθενά να υποστηρίζουν να μην φοράμε μάσκες.
Προσωπικά έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι υφασμάτινες είναι παντελώς άχρηστες και οι χειρουργικές χρήσιμες μόνο σε ελεγχόμενο ιατρικό περιβάλλον, αλλά μάντεψε: Φοράω μάσκα όπου απαιτείται :e045:
Αδιάφορο το προσωπικό σου συμπέρασμα. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι ακόμη και υφασμάτινη απο φανελάκι, κρατάει κάτι.

ΜΠΡΑΒΟ που φοράς μάσκα όπου προβλέπεται, συνέχισε να φοράς, και στα φόρα ψεκάσου όσο θες, τζάμπα είναι! :smt038 Απλά μην το κάνεις τόσο φανατικά, μην παραπληροφορείς και παρασύρεις κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα που εσύ τηρείς.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
unholydiver

vagabondo έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:35
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:24 Όσον αφορά το δεύτερο που λες, ακόμη κι αν φορούν μάσκα και οι δυο, το μεγαλύτερο μέρος των σταγονιδίων από βήχα και από φτάρνισμα (ακόμα χειρότερα) θα καταλήξει στο στόμα, την μύτη και τα μάτια σου, αν βήχει/φταρνίζεται επάνω σου, φοράει μάσκα ή όχι. Η διαφορά είναι ελάχιστη. Το φορτίο σταγονιδίων είναι τόσο μεγάλο, που ακόμη κι αν η μάσκα του φιλτράρει το 60% και όχι το 6%, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις αν είναι άρρωστος.
Και 6% να φιλτράρει, μειώνει δραστικά την ταχύτητα των σωματιδίων και συνεπώς την διασπορά, εκτός κι αν οι 2 μάσκες βρίσκονται σε απόσταση 30 εκατοστών ξερωγώ.
Από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες μάσκες δεν μπορούν να εφαρμοσουν απόλυτα στο πρόσωπο και αφήνουν έστω και ένα μικρό κενό, δεν θα φιλτράρουν σχεδόν τίποτα, ο εκπνεόμενος αέρας θα ακολουθήσει τη διαδρομή με τη λιγότερη αντίσταση. Δοκίμασα με το ηλ. τσιγάρο και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τις υφασμάτινες (μπάζανε από παντού). Οι χειρουργικές λειτούργησαν λίγο καλύτερα λόγω του μεταλικού ελάσματος που έχουν και μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα στη μύτη κλείνωντας περισσότερο τα κενά. Επίσης οι χειρουργικές έχω την αίσθηση ότι επιτρέπουν καλύτερα τη διαπνοή μέσα από το υλικό τους άρα είναι ακόμα προτιμότερες από τις υφασμάτινες. Σίγουρα και δύο θα σταματήσουν την επιταχυνόμενη μικροροχάλα :003: που θα εκτοξευθεί προς το μέρος σας, αλλά το σύνολο του εκπνεόμενου αέρα θα αιωρηθεί στην ατμόσφαιρα αφιλτράριστο :fp:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

unholydiver έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:59
vagabondo έγραψε: 05 Οκτ 2020, 23:35
Από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες μάσκες δεν μπορούν να εφαρμοσουν απόλυτα στο πρόσωπο και αφήνουν έστω και ένα μικρό κενό, δεν θα φιλτράρουν σχεδόν τίποτα, ο εκπνεόμενος αέρας θα ακολουθήσει τη διαδρομή με τη λιγότερη αντίσταση. Δοκίμασα με το ηλ. τσιγάρο και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τις υφασμάτινες (μπάζανε από παντού). Οι χειρουργικές λειτούργησαν λίγο καλύτερα λόγω του μεταλικού ελάσματος που έχουν και μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα στη μύτη κλείνωντας περισσότερο τα κενά. Επίσης οι χειρουργικές έχω την αίσθηση ότι επιτρέπουν καλύτερα τη διαπνοή μέσα από το υλικό τους άρα είναι ακόμα προτιμότερες από τις υφασμάτινες. Σίγουρα και δύο θα σταματήσουν την επιταχυνόμενη μικροροχάλα :003: που θα εκτοξευθεί προς το μέρος σας, αλλά το σύνολο του εκπνεόμενου αέρα θα αιωρηθεί στην ατμόσφαιρα αφιλτράριστο :fp:
Και ο αερας μας νοιαζει επειδη... ειναι ενα ερωτημα που δεν εκανες ποτε στον εαυτο σου.
Άβαταρ μέλους
unholydiver

foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:03 Και ο αερας μας νοιαζει επειδη... ειναι ενα ερωτημα που δεν εκανες ποτε στον εαυτο σου.
Πολύ εχθρικός ρε παιδάκι μου. Ξέρεις δεν μιλάω για σκέτο αέρα αλλά για άερα προερχόμενο από τα πνευμόνια κάποιου. Το ερώτημα το έχω κάνει εδώ και καιρό στον εαυτό μου. Για τον corona δεν ξέρω την απάντηση αλλά “We found that flu cases contaminated the air around them with infectious virus just by breathing, without coughing or sneezing.”
Prof. Donald K. Milton :c020:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Γιατι σβηστηκε το θλιβερε ψυχακια σαν απαντηση στο χιλιοστο ποστ ενος ατομου που ξαναπαναλαμβανει σαν κατατονικος για τη γριπη, για το 1% θνητοτητα και για τις ιδιες και τις ιδιες μαλακιες που εχουν διαψευστει 1000 φορες;
Άβαταρ μέλους
foscilis

unholydiver έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:09
foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:03 Και ο αερας μας νοιαζει επειδη... ειναι ενα ερωτημα που δεν εκανες ποτε στον εαυτο σου.
Πολύ εχθρικός ρε παιδάκι μου. Ξέρεις δεν μιλάω για σκέτο αέρα αλλά για άερα προερχόμενο από τα πνευμόνια κάποιου. Το ερώτημα το έχω κάνει εδώ και καιρό στον εαυτό μου. Για τον corona δεν ξέρω την απάντηση αλλά “We found that flu cases contaminated the air around them with infectious virus just by breathing, without coughing or sneezing.”
Καταλαβαινεις τη διαφορα αναμεσα σε αεριο και αεροζολ (κολλοειδες; ) λες ο προφεσσορ να αναφερεται σε καθαρο αερα ή στο... αεριο κοβιντιο;

Αλλα δυο ερωτηματα που δεν εκανες στον εαυτο σου.
Άβαταρ μέλους
unholydiver

foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:11
unholydiver έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:09
Καταλαβαινεις τη διαφορα αναμεσα σε αεριο και αεροζολ (κολλοειδες; ) λες ο προφεσσορ να αναφερεται σε καθαρο αερα ή στο... αεριο κοβιντιο;

Αλλα δυο ερωτηματα που δεν εκανες στον εαυτο σου.
Και γιατί δεν εξηγείς εσύ τη διαφορά? Τελικά τι είναι η αναπνοή, άεριο ή αεροζολ?
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:09 Γιατι σβηστηκε το θλιβερε ψυχακια σαν απαντηση στο χιλιοστο ποστ ενος ατομου που ξαναπαναλαμβανει σαν κατατονικος για τη γριπη, για το 1% θνητοτητα και για τις ιδιες και τις ιδιες μαλακιες που εχουν διαψευστει 1000 φορες;
Γιατί δικαιούται να έχει την άποψή του, όσο βλακώδης κι αν θεωρείται από άλλους, εφόσον δεν τη διατυπώνει προσβλητικά.

Επί της ουσίας τώρα, πέρασε αναίμακτα μία τερατώδης παπαριά που έγραψε, ότι αν είχαμε το εμβόλιο το καλοκαίρι, θα περιμέναμε τον Οκτώβριο για να το κάνουμε στην Ελλάδα.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Έτσι, εντός των επόμενων ημερών θα τοποθετηθούν δύο μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας που θα διεξάγουν τα τεστ για τον κορωνοϊό με δείγμα σιέλου. Πρόκειται για μηχανήματα που αποτελούν δωρεά και θα τοποθετηθούν το ένα στο Αττικόν και το άλλο στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
https://www.star.gr/eidiseis/ellada/513 ... -kai-axepa

Εκεί που έψαχνα τα πρωτόκολλα του yale για το μοριακό τεστ με σαλιο, το Salivadirect,
κόστους μόλις 1 έως 4.5 δολάρια (σε αναλυτές με rt-qpcr)
https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20167791v2)

Εδώ το δωρεάν πρωτόκολλο:
https://www.protocols.io/view/salivadir ... o-bhfej3je

Κι εδώ μια έρευνα για την αξιοπιστία του δείγματος με σαλιο (όχι πτυελα) έναντι ρινικων δειγματων
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2016359

Έπεσα σ αυτή την είδηση.
Spoiler
Σε «Αττικόν» και «ΑΧΕΠΑ» τα πρώτα διαγνωστικά κορονοϊού με σάλιο

Πρόκειται για δύο από τα τέσσερα πρώτα μηχανήματα που έρχονται στην Ευρώπη.
Η νέα τεχνολογία αναμένεται να βάλει τέλος στην επώδυνη εξέταση λήψης ρινικού η φαρυγγικού επιχρίσματος

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν σε ελληνικά νοσοκομεία δύο μηχανήματα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, που θα διεξάγουν τα τεστ για τον κορονοϊό με δείγμα σιέλου (σάλιου).

Τα μηχανήματα αποτελούν δωρεά και θα τοποθετηθούν το ένα στο «Αττικόν» και το άλλο στο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για νέα διαγνωστικά μηχανήματα, τα οποία μόλις πριν από λίγο καιρό έλαβαν έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, δεδομένου ότι αποτελούν νέες εφευρέσεις λόγω της πανδημίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη χώρα μας αναμένεται να τοποθετηθούν δύο από τα συνολικά 10 μηχανήματα που θα δοθούν εντός των ημερών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκτός από τον πιο απλό και ανώδυνο τρόπο λήψης του δείγματος, το κάθε μηχάνημα θα μπορεί να αναλύει περισσότερα από 5.000 δείγματα την ημέρα, καθώς θα δίνει αποτελέσματα σε ελάχιστα λεπτά, όταν ένα μηχάνημα που κάνει PCR χρειάζεται περίπου 45 λεπτά. Με άδεια από το FDA

Τη νέα μέθοδο εφηύραν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ, αναπτύσσοντας στην αρχή ένα πρόγραμμα που ονομάστηκε SalivaDirect και στηρίζεται στην εξέταση σάλιου αντί για ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Επιπλέον της ευκολότερης συλλογής του δείγματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν απαιτούνται ακριβά συντηρητικά για τα τεστ του σάλιου, γεγονός που μειώνει το κόστος. Οι ερευνητές προσπάθησαν και πέτυχαν επίσης να παρακάμψουν τη διαδικασία εξαγωγής του νουκλεϊνικού οξέος από τα δείγματα πριν από το τεστ. Η εξαγωγή νουκλεϊνικού οξέος είναι χρονοβόρα και δαπανηρή και υπήρξαν παγκόσμιες ελλείψεις των αναλωσίμων όπου χρειάζονται να γίνει. Ετσι, για το SalivaDirect έχουν καταφέρει να παραλείψουν αυτό το βήμα, καθιστώντας το τεστ προσβάσιμο σε περισσότερα εργαστήρια.

Το τεστ είναι ευέλικτο, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές παραλλαγές εξοπλισμού στα διάφορα εργαστήρια και αντιδραστηρίων, ώστε να μπορέσουν περισσότερα εργαστήρια να κάνουν μοριακά τεστ και να αποτραπούν οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα μόνο αντιδραστήρια. Το SalivaDirect έλαβε «ταχεία» αδειοδότηση (είναι μια αρχική μόνο έγκριση) από τη FDA στις 15 Αυγούστου, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η ανάπτυξή του. Πηγή: Protagon.gr
Πραγματικά, εάν εφαρμόσουν το πρωτόκολλο του yale (που δοκιμάστηκε στο. NBA πρόσφατα) και μετά την αγορά 200.000 ραπιντ τεστ αντιγόνου αξίας 5 δολλαριων από την αμερικανική abbott (αυτά και της νοτικοκορεατικης BioSensor είναι τα μόνα αξιόπιστα μέχρι στιγμής κι ακόμα δεν υπάρχουν στην Ευρώπη ) Θα μιλάμε για τεχνολογική επανάσταση στα τεστ
Και για άλλη μια πρωτοπορία στην Ελλάδα

Οι δύο αναλυτές Αττικό κ ΑΧΕΠΑ, θα αυξήσουν τα τεστ κατά 10.000 και θα ρίξουν πάρα πάρα πολύ το κόστος.

Όταν δεν έχεις δανεικά κ εύκολο χρήμα, βρίσκεις λυσεις...
Θα πω κ ένα μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση εάν γίνει πράξη
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
hellegennes

vatraxos έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:20
foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 00:09 Γιατι σβηστηκε το θλιβερε ψυχακια σαν απαντηση στο χιλιοστο ποστ ενος ατομου που ξαναπαναλαμβανει σαν κατατονικος για τη γριπη, για το 1% θνητοτητα και για τις ιδιες και τις ιδιες μαλακιες που εχουν διαψευστει 1000 φορες;
Γιατί δικαιούται να έχει την άποψή του, όσο βλακώδης κι αν θεωρείται από άλλους, εφόσον δεν τη διατυπώνει προσβλητικά.

Επί της ουσίας τώρα, πέρασε αναίμακτα μία τερατώδης παπαριά που έγραψε, ότι αν είχαμε το εμβόλιο το καλοκαίρι, θα περιμέναμε τον Οκτώβριο για να το κάνουμε στην Ελλάδα.
Για ποιο εμβόλιο μιλάς; Για την γρίπη δεν λέγαμε; Φυσικά και το κάνουμε το φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πάρταλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάρταλος »

COVID-19 can sometimes be spread by airborne transmission
Some infections can be spread by exposure to virus in small droplets and particles that can linger in the air for minutes to hours. These viruses may be able to infect people who are further than 6 feet away from the person who is infected or after that person has left the space.
This kind of spread is referred to as airborne transmission and is an important way that infections like tuberculosis, measles, and chicken pox are spread.
There is evidence that under certain conditions, people with COVID-19 seem to have infected others who were more than 6 feet away. These transmissions occurred within enclosed spaces that had inadequate ventilation. Sometimes the infected person was breathing heavily, for example while singing or exercising.
Under these circumstances, scientists believe that the amount of infectious smaller droplet and particles produced by the people with COVID-19 became concentrated enough to spread the virus to other people. The people who were infected were in the same space during the same time or shortly after the person with COVID-19 had left.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... reads.html
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”