Ποιά αιτιολογία ρε βρωμόπουλο του κιαρατά;sys3x έγραψε: 12 Ιαν 2022, 21:55*με ποια αιτιολογία, γνωρίζουμε;Λοξίας έγραψε: 12 Ιαν 2022, 16:42Ήδη έχει συμβεί αυτό, στην Ελλάδα εννοώ.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2022, 16:11Αν όμως αρχίσουν γκρίνιες (επιθετικές ή μη) για τις δικές μου συνήθειες (σε όλα τα επίπεδα) που ενοχλούν ή προσβάλλουν τη δική τους οπτική των πραγμάτων, τότε σαφώς και θα τους δω με καθαρά επιθετική διάθεση. Τόσο τους μουσουλμάνους όσο και τους Έλληνες που θα απαιτήσουν να ενσωματωθώ εγώ στη μουσουλμανική κουλτούρα, για να μην τους δυσαρεστήσω.Spoiler
Σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για το πως θέλει να ζει ο κάθε ένας. Αρκεί αυτό που θέλει να μην επηρεάζει δυσμενώς, σε πρακτικό και όχι μόνον θεωρητικό επίπεδο, τον τρόπο και τον χώρο που έχει επιλέξει ο άλλος.
Και κάπου νομίζω ότι εσύ το θέτεις σε αμιγώς θεωρητικό επίπεδο, αναφερόμενος στην "οπτική" και την "ασφάλεια" της κάθε κουλτούρας. Προσωπικώς, δεν νοιώθω κάποια ανασφάλεια ή φόβο επηρεασμού σε ό,τι αφορά στο θεωρητικό πλαίσιο.
Οπότε, σαφώς και δεν έχω πρόβλημα με τον οποιονδήποτε μουσουλμάνο ή μουσουλμάνα εναρμονισθούν στα αμιγώς πρακτικά θέματα της καθημερινότητας και ας έχουν όποια κοσμοθέαση ή θρησκευτική αντίληψη γουστάρουν. Μ' αυτούς δεν έχω να μοιράσω κάτι περισσότερο ή λιγότερο απ' ό,τι προκύπτει από τις διαφορές/διαφωνίες, που υπάρχουν εκ των πραγμάτων, μεταξύ των δυτικών και πιο συγκεκριμένα των Ελλήνων.
ΥΓ. Χρησιμοποιώ το πρώτο ενικό και με τη γενική έννοια.
Σε κάνα δυο σχολεία, όπου γονείς μουσουλμάνοι (όχι τα παιδιά τους), απαίτησαν* να μην υπάρχουν στο κυλικείο τοστ/σάντουιτς με χοιρινά αλλαντικά.
Είχε ματαδοθεί το θέμα ακόμα και από τα κρατικά κανάλια, αλλά γρήγορα υποβαθμίστηκε/εξαφανίστηκε και δεν ξέρω την κατάληξη.
Αφού μετέδωσα fake news λέμε;