!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Εμπεδοκλής

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Αρχέλαος έγραψε: 18 Αύγ 2020, 11:33
Εμπεδοκλής έγραψε: 18 Αύγ 2020, 11:28
foscilis έγραψε: 18 Αύγ 2020, 11:16

ε τότε τι κανένας;
Ένας Έλληνας λοιμωξιολόγος μετράει; Τσιόδρας λέγεται.

https://www.google.com/amp/s/www.tanea. ... zesti/amp/

http://patrastimes.gr/life/υγεία/πόσο-μ ... ην-εποχικ/
Δηλώνει όμως:

"«δεν ξέρουμε για τον κοροναϊό τι θα γίνει το καλοκαίρι».

«Ελπίζουμε ότι θα μειωθεί η διασπορά και η επιβίωσή του στο περιβάλλον» "

Δεν τον κατατάσσει στους εποχικούς ιούς ούτε δηλώνει ρητά πως θα μειωθεί η διασπορά/μετάδοση το καλοκαίρι.

Πάντως ως αίσθηση από τις τόσες απόψεις ειδικών είχα σχηματίσει και εγώ την εντύπωση πως το μήνυμα ήταν πως το καλοκαίρι θα ναι καλά τα πράγματα και από φθινόπωρο θα έχουμε αρκετά κρούσματα.
Δηλώνει ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις...
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Κοροναϊός : Θετικό σε κοροναϊό το 4,7% των ιδιωτικών τεστ!
Τι αναφέρει στο «Βήμα» ο υπεύθυνος διαγνωστικού κέντρου που πραγματοποιεί περίπου 600 – 700 τεστ καθημερινά σε άτομα που γυρνούν κυρίως από διακοπές. Γονείς ζητούν από τα παιδιά τους να μην επιστρέψουν από τα νησιά!
Κοροναϊός : Θετικό σε κοροναϊό το 4,7% των ιδιωτικών τεστ! | tanea.gr
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 18 Αυγούστου 2020 | 11:18

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τα τεστ για τον Covid-19 στο διαγνωστικό κέντρο μας, δεν έχει προηγούμενο. Κάθε ημέρα πλέον πραγματοποιούμε τουλάχιστον 600 -700 σχετικά τεστ για κορωνοϊό που αφορούν κατά κύριο ρόλο άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών που έρχονται από τουριστικές περιοχές. Με το ποσοστό των θετικών τεστ ν ανέρχονται στο 4,7% (ΣΣ περίπου 30 καθημερινά) που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από την εποχή που εμφανίστηκε η πανδημία στην χώρα μας. Κι αυτή η τάση συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί , για να γίνει αντιληπτή η σύγκριση, ότι την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου όταν υπήρχε η μεγάλη έξαρση της νόσου προχωρούσαμε καθημερινά σε 300 περίπου τεστ και το ποσοστό ανίχνευσης Covid-19 ήταν της τάξης του 1 έως 2,5%. Μάλιστα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, μετά την καραντίνα, το ποσοστό αυτό είχε περιοπρισθεί στο 0,2% περίπου και μπορεί να περνούσαν και δύο εβδομάδες χωρίς να βγει θετικό τεστ. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα η κατάσταση άλλαξε άρδην».

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο «Το Βήμα» o κ Δημήτρης Β. Χρήστου υπεύθυνος ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα (και μοριακής εξέτασης του αίματος) της χώρας μας που έχει προχωρήσει το τελευταίο επτάμηνο σε περίπου 70.000 τεστ για τον Covid-19 .
112: Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν λαμβάνετε τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας

O κ Χρήστου δηλώνει τον προβληματισμό του για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων , με τον κίνδυνο επιμόλυνσης ατόμων μεγάλης ηλικίας κι ιδιαίτερα ευπρόσβλητων από τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με αναφορές ιατρών έχουν παρουσιασθεί περιπτώσεις όπου σε παρέες 20-30 ατόμων που είχαν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς διαπιστώθηκε ότι είχαν νοσήσει 10-12 άτομα.

Κι είναι ίσως χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις γονιών – όπως ανέφεραν άλλοι υπάλληλοι διαγνωστικού κέντρου – που φιλοξενούσαν αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά τους που ζουν στο εξωτερικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις που τα παιδιά τους αποφάσισαν να μεταβούν σε νησιά κι άλλα τουριστικά θέρετρα για το τελευταίο τμήμα των διακοπών τους , εκείνοι τους ζήτησαν να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα ή άλλα αστικά κέντρα.

Με τον κίνδυνο μόλυνσής τους λόγω της «επιβάρυνσης» των περιοχών αυτών από την πανδημία , ζήτησαν από τα παιδιά τους να φύγουν κατ ευθείαν από τα μέρη αυτά για το εξωτερικό.

Σύμφωνα με αναφορά άλλων υπευθύνων ιδιωτικών κέντρων παρατηρούνται προβλήματα στο κρατικό σύστημα ελέγχου των επονομαζόμενων «στενών επαφών» του κάθε νοσούντα που πλέον είναι κατά μέσο όρο 6-8 άτομα (ΣΣ στην Κρήτη και σε ορισμένες άλλες περιοχές ο αριθμός αυτός φέρεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ανέρχεται στα 11-12 άτομα).

Κι αυτό λόγω της «καλοκαιρινής κινητικότητας» των πολιτών όταν την περίοδο της καραντίνας ήταν 2-4 άτομα.

Σημειώνεται ότι αυτή η ένδειξη επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των «ορφανών κρουσμάτων» που αποκαλύπτονται καθημερινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός αυτός – με βάση την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ ήταν 138 τη Κυριακή και χθες 81, όταν όμως τα εγχώρια κρούσματα ήταν αρκετά μειωμένα.

https://www.tanea.gr/2020/08/18/greece/ ... ikon-test/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Arisvilla έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:41 Βέβαια εγώ δεν θυμάμαι κανένα επιστήμονα να λέει οτι ο ιος είναι εποχικός. Μόνο ο hellegenes το έγραφε εδώ.
Όλοι μα όλοι οι επιστήμονες έλεγαν ότι ο ιός θα μαζευτεί με τις ζέστες, όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού, όπως ακριβώς και έγινε. Εποχικός για να γίνει θα πρέπει να αποκτήσει περιοδικότητα, όπως οι άλλοι. Άρα μαλακίες θυμάσαι και μαλακίες παρατηρείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Αρχέλαος έγραψε: 18 Αύγ 2020, 11:38 Κοροναϊός : Θετικό σε κοροναϊό το 4,7% των ιδιωτικών τεστ!
Τι αναφέρει στο «Βήμα» ο υπεύθυνος διαγνωστικού κέντρου που πραγματοποιεί περίπου 600 – 700 τεστ καθημερινά σε άτομα που γυρνούν κυρίως από διακοπές. Γονείς ζητούν από τα παιδιά τους να μην επιστρέψουν από τα νησιά!
Κοροναϊός : Θετικό σε κοροναϊό το 4,7% των ιδιωτικών τεστ! | tanea.gr
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 18 Αυγούστου 2020 | 11:18

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τα τεστ για τον Covid-19 στο διαγνωστικό κέντρο μας, δεν έχει προηγούμενο. Κάθε ημέρα πλέον πραγματοποιούμε τουλάχιστον 600 -700 σχετικά τεστ για κορωνοϊό που αφορούν κατά κύριο ρόλο άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών που έρχονται από τουριστικές περιοχές. Με το ποσοστό των θετικών τεστ ν ανέρχονται στο 4,7% (ΣΣ περίπου 30 καθημερινά) που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από την εποχή που εμφανίστηκε η πανδημία στην χώρα μας. Κι αυτή η τάση συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί , για να γίνει αντιληπτή η σύγκριση, ότι την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου όταν υπήρχε η μεγάλη έξαρση της νόσου προχωρούσαμε καθημερινά σε 300 περίπου τεστ και το ποσοστό ανίχνευσης Covid-19 ήταν της τάξης του 1 έως 2,5%. Μάλιστα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, μετά την καραντίνα, το ποσοστό αυτό είχε περιοπρισθεί στο 0,2% περίπου και μπορεί να περνούσαν και δύο εβδομάδες χωρίς να βγει θετικό τεστ. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα η κατάσταση άλλαξε άρδην».

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο «Το Βήμα» o κ Δημήτρης Β. Χρήστου υπεύθυνος ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα (και μοριακής εξέτασης του αίματος) της χώρας μας που έχει προχωρήσει το τελευταίο επτάμηνο σε περίπου 70.000 τεστ για τον Covid-19 .
112: Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν λαμβάνετε τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας

O κ Χρήστου δηλώνει τον προβληματισμό του για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων , με τον κίνδυνο επιμόλυνσης ατόμων μεγάλης ηλικίας κι ιδιαίτερα ευπρόσβλητων από τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με αναφορές ιατρών έχουν παρουσιασθεί περιπτώσεις όπου σε παρέες 20-30 ατόμων που είχαν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς διαπιστώθηκε ότι είχαν νοσήσει 10-12 άτομα.

Κι είναι ίσως χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις γονιών – όπως ανέφεραν άλλοι υπάλληλοι διαγνωστικού κέντρου – που φιλοξενούσαν αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά τους που ζουν στο εξωτερικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις που τα παιδιά τους αποφάσισαν να μεταβούν σε νησιά κι άλλα τουριστικά θέρετρα για το τελευταίο τμήμα των διακοπών τους , εκείνοι τους ζήτησαν να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα ή άλλα αστικά κέντρα.

Με τον κίνδυνο μόλυνσής τους λόγω της «επιβάρυνσης» των περιοχών αυτών από την πανδημία , ζήτησαν από τα παιδιά τους να φύγουν κατ ευθείαν από τα μέρη αυτά για το εξωτερικό.

Σύμφωνα με αναφορά άλλων υπευθύνων ιδιωτικών κέντρων παρατηρούνται προβλήματα στο κρατικό σύστημα ελέγχου των επονομαζόμενων «στενών επαφών» του κάθε νοσούντα που πλέον είναι κατά μέσο όρο 6-8 άτομα (ΣΣ στην Κρήτη και σε ορισμένες άλλες περιοχές ο αριθμός αυτός φέρεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ανέρχεται στα 11-12 άτομα).

Κι αυτό λόγω της «καλοκαιρινής κινητικότητας» των πολιτών όταν την περίοδο της καραντίνας ήταν 2-4 άτομα.

Σημειώνεται ότι αυτή η ένδειξη επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των «ορφανών κρουσμάτων» που αποκαλύπτονται καθημερινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός αυτός – με βάση την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ ήταν 138 τη Κυριακή και χθες 81, όταν όμως τα εγχώρια κρούσματα ήταν αρκετά μειωμένα.

https://www.tanea.gr/2020/08/18/greece/ ... ikon-test/
To θέμα είναι αν οι θετικοί σε ιδιωτικά δηλώνονται ως επίσημα κρούσματα στον ΕΟΔΥ και πότε γίνεται αυτό. Λογικά τα ιδιωτικά πρέπει να στέλνουν στον ΕΟΔΥ τα νούμερα αυτά και τα στοιχεία των νοσούντων και ο ΕΟΔΥ να τα ανακοινώνει ως επιβεβαιωμένα κρούσματα και να κάνει και ιχνηλάτηση. Το κάνει όμως?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Awesomatic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:21 Να βάλουν μηχάνημα που ρίχνει ανέπαφα. Το να πρέπει να πατήσεις το αντισηπτικό που έχουν πιάσει όλοι οι προηγούμενοι πελάτες είναι απαράδεκτο και καλό είναι να αποφεύγεται. Μια φορά για κάθε μαγαζί είναι το έξοδο, δεν είναι υπερβολικό.
Δεν χρειάζεται να το πατήσεις με την παλάμη σου, αλλά και να το πατήσεις με την παλάμη, αφού αμέσως μετά απολυμαίνεις τα χέρια σου. :102:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Naida έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:32
foscilis έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:28
Otto Weininger έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:25

Πες του φίλου σου πως ότι εμποδίζει την σωστή αιμάτωση των αγγείων, γενικά δεν είναι καλό για την λιμπιντο.
αυτό προσπαθούσε να εξηγήσει ο φίλος μου στο γιατρό και ο γιατρός άρχισε τις μαλακίες για την ψυχολογία και το άγχος επίδοσης. Ρε άνθρωπε μου σηκώνεται απλώς δεν το νιώθω στο μέτωπο "δεν είναι κακό να μη σου σηκώνεται μια στο τόσο, μην αγχώνεσαι" "εντάξει γάμησέ το τι χρωστάω;".
.

Δηλαδή έφτανε στο μέτωπο και τώρα πια δε φτάνει; :lol:
όχι αμέσως εκεί το μυαλό σου. Απλώς όταν γίνεται αληθινά κάγκελο νιώθεις την πίεση σε όλες τις φλέβες του σώματος.

Λέει ο φίλος μου.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Otto Weininger έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:25

Πες του φίλου σου πως ότι εμποδίζει την σωστή αιμάτωση των αγγείων, γενικά δεν είναι καλό για την λιμπιντο.
αυτό προσπαθούσε να εξηγήσει ο φίλος μου στο γιατρό και ο γιατρός άρχισε τις μαλακίες για την ψυχολογία και το άγχος επίδοσης. Ρε άνθρωπε μου σηκώνεται απλώς δεν το νιώθω στο μέτωπο "δεν είναι κακό να μη σου σηκώνεται μια στο τόσο, μην αγχώνεσαι" "εντάξει γάμησέ το τι χρωστάω;".
.

gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Awesomatic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:21
- Casper - έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:57 Στα σουπερμαρκετ και καταστήματα δεν σας υποχρεώνουν με το που μπείτε να βάλετε αντισηπτικό; Δεν έχει σεκιούριτυ απ' έξω που καταγράφει αριθμούς και ελέγχει την κίνηση;
Να βάλουν μηχάνημα που ρίχνει ανέπαφα. Το να πρέπει να πατήσεις το αντισηπτικό που έχουν πιάσει όλοι οι προηγούμενοι πελάτες είναι απαράδεκτο και καλό είναι να αποφεύγεται. Μια φορά για κάθε μαγαζί είναι το έξοδο, δεν είναι υπερβολικό.
Α μπράβο. Τα περισσότερα εδώ είναι ανέπαφα. Βέβαια βγάζει αρκετό και κολλάς, αλλά χαλάλι :P
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

foscilis έγραψε: 18 Αύγ 2020, 12:48

.

όχι αμέσως εκεί το μυαλό σου. Απλώς όταν γίνεται αληθινά κάγκελο νιώθεις την πίεση σε όλες τις φλέβες του σώματος.

Λέει ο φίλος μου.
Ε το είπες 2-3 φορές να μη ρωτήσω κι εγώ από ιατρικό ενδιαφέρον ; :-? Νομίζω ξέρω τι λες, αυτό που παθαίνετε που νιώθετε ότι χτυπάνε ρυθμικά τα μηνιγγια και στο λαιμό η φλέβα, ανεβάζετε παλμούς και ξεχωρίζουν οι φλέβες;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Beria έγραψε: 18 Αύγ 2020, 12:55

Δεν βρήκε τον δρόμο για το μέτωπο :lol:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

.

Λέει ο φίλος μου.
Πες στο φίλο σου την επόμενη φορά να πει για τις φλέβες του λαιμού, μετά για τις φλέβες του στήθους, μέχρι σιγά-σιγά να βρει το κουράγιο να περιγράψει όντως το πρόβλημα. :lol:
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Naida έγραψε: 18 Αύγ 2020, 12:59
Naida έγραψε: 18 Αύγ 2020, 10:32 .

Λέει ο φίλος μου.
Ε το είπες 2-3 φορές να μη ρωτήσω κι εγώ από ιατρικό ενδιαφέρον ; :-? Νομίζω ξέρω τι λες, αυτό που παθαίνετε που νιώθετε ότι χτυπάνε ρυθμικά τα μηνιγγια και στο λαιμό η φλέβα, ανεβάζετε παλμούς και ξεχωρίζουν οι φλέβες;
36,8 προχτές με έβγαλε προχτές στο σούπερ μάρκετ. Δεν έχω κορωναϊό μαρή, ιδρώνω σαν πούστης λέμε :003:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Στύγιος έγραψε: 18 Αύγ 2020, 13:07

Λέει ο φίλος μου.
36,8 προχτές με έβγαλε προχτές στο σούπερ μάρκετ. Δεν έχω κορωναϊό μαρή, ιδρώνω σαν πούστης λέμε :003:
:p2:

Que Sera, Sera...
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Naida έγραψε: 18 Αύγ 2020, 13:09

Έχω βάλει το κλιματιστικό στο 24 ,αλλά δεν την παλεύω στάλα :a040:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Στύγιος έγραψε: 18 Αύγ 2020, 13:13
Naida έγραψε: 18 Αύγ 2020, 13:09

Έχω βάλει το κλιματιστικό στο 24 ,αλλά δεν την παλεύω στάλα :a040:
Κλιματιστικό με αυτή την δροσούλα ; :o ααα ξέχασα είσαι στον κάμπο. Πόσους βαθμούς έχετε;

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”