Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11024
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Z
- kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 5539
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ή κάνα αρνί στο φούρνο με πατάτεςΚαραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Γκρατέν πατάτες κάνω.Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Ordem e Progresso.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.
Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι...
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Ναι ρε μπάμια και έβαλα και ανανά λέμε. Πόσο άσχετοι είστε ρε;dotcom έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:38Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:32Ε δεν μας γαμάς;kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.![]()
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.![]()
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;![]()
![]()
Γκούντα ρε. Τι άλλο; Μια χαρά είναι ο φούρνος. Στο 180-200 θα το βάλεις. Προς το τέλος ανοίγεις το γκριλ άμα έχει να αρπάξει λίγο από πάνω και να γίνει ψιλοκαφέ σε κάποια σημεία.
Μπορείς να βάλεις και κανένα φετοειδές. Όχι πολύ αλμυρό, θα τα επισκιάσει όλα. Μπορείς όμως να βάλεις ροκφόρ - τρίψε το να πέφτει λίγο λίγο, με το χέρι - και να βάλεις και ανανά. Όπως θα τον δαγκώνεις θα σε ξεπλένει από την αλμυρίλα και θα παντρεύει και το γκούντα.
Βάλε γλυκάνισο στη σάλτσα. Αλλιώς μη λες ότι έκανες πίτσα. Κάνα κρεμμυδάκι, λίγο κι αυτό, κάνα ντοματίνι, πάρε και κάνα μπαστουρμά ρε να κάνεις υπέροχα πράγματα.
οχι φέτα λέει γιατι θα τα σκεπάσει όλα λέει και από κάτω λέει για ροκφόρ![]()
![]()
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τι λες ρε παπάρα; Τι είναι, ποπ κορν;Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:18η πιτσα ψηνεται σε 60-90 δευτερολεπτα
τπτ αλλο δεν μπορει να το εξασφαλισει εκτος απο καταλληλο φουρνο κ θερμοκρασια
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
kongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 18:18ή κάνα αρνί στο φούρνο με πατάτεςΚαραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;![]()
Μπορείς πάντα μα παραγγείλεις και κοτοκροκέτες
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Έλα, μωρέ, που θηλυκοποιούμαι.Μη με σκιάζεις.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:57Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.
Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι......
τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται
![]()
Ordem e Progresso.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:25Γκρατέν πατάτες κάνω.Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.
Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Πρέπει να πάω να βρω σε Τούρκο καλόν παστουρμά. Κάνει και ο Γερμανός χασάπης, αλλά δεν ξέρει.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:28Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:25Γκρατέν πατάτες κάνω.Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.
Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Ordem e Progresso.
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:26Έλα, μωρέ, που θηλυκοποιούμαι.Μη με σκιάζεις.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:57Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.
Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι......
τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται
![]()
Ε μα ρε σεις! Τη μακαροναδίτσα στο φούρνο. Που γούσταρα να βλέπω στο μαγαζί που πήγαινα, να βάζει το τσίγκινο γαβαθάκι στο φούρνο με το ξύλο αυτό που έχουν. και μετά το έβγαζε και ήταν ψημένο το γκούντα και ένιωθα μια συμπαντική τελετουργία.
Ήταν πιτσαρία στο Παγκράτι (Δύο κιόλας είχε ο κερατάς με απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου. MARINERO τη λέγανε αλλά νομίζω το άλλαξε σε Da Napoli. Έφτιαχνε την περίφημη πίτσα ναπολιτάνα. Θα πρέπει να έτρωγα 30 με 45 πίτσες το χρόνο από κει. Κατά 90% ναπολιτάνα. Είχε Αντζούγιες, κάπαρη, ελιά μαύρη. και ναι ρε φίλε πήγαινε με το γκούντα και γούσταρα τρελά. Είχαν αναγκαστεί να προειδοποιούν ότι είναι αλμυρή γιατί τους τη γυρνούσαν πίσω. Εμένα με είχαν μάθει.
Μου αρέσουν ανώμαλες γεύσεις και συνδυασμοί ρε συ
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11024
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Μπα, δεν έχουν επιδείξει σημαντική βελτίωση σ' αυτήν την κατεύθυνση.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:57Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.
Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι......
τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται
![]()
Z
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Όχι ρε. Δεν μπορείς να βρεις να σου στείλουν; Άλλωστε μια φορά το χρόνο θα πάρεις άντε δύο. Δεν ξέρω αλλά θεωρώ ότι είναι για πιο ιδιαίτερες φάσεις κάποια στιγμή στο χρόνο. Δεν είναι ζαμπόν ξέρω γω να παίρνεις κάθε βδομάδα.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:32Πρέπει να πάω να βρω σε Τούρκο καλόν παστουρμά. Κάνει και ο Γερμανός χασάπης, αλλά δεν ξέρει.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:28Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.
Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11024
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τα λαχανικά είναι φθηνά, το ογκρατέν είναι πιάτο του φτωχού.kongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 18:18ή κάνα αρνί στο φούρνο με πατάτεςΚαραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;![]()
Z
Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
στον Πειραιά που μεγάλωσα είχαμε αιγυπτιακό μπακάλικο και είχε παστουρμά. Περιττό να σου πω, όταν κατουράγαμε, η μάνα μου μας απειλούσε με απέλαση.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:41Όχι ρε. Δεν μπορείς να βρεις να σου στείλουν; Άλλωστε μια φορά το χρόνο θα πάρεις άντε δύο. Δεν ξέρω αλλά θεωρώ ότι είναι για πιο ιδιαίτερες φάσεις κάποια στιγμή στο χρόνο. Δεν είναι ζαμπόν ξέρω γω να παίρνεις κάθε βδομάδα.Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:32Πρέπει να πάω να βρω σε Τούρκο καλόν παστουρμά. Κάνει και ο Γερμανός χασάπης, αλλά δεν ξέρει.Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:28
Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.
Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση