!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
Z
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
ή κάνα αρνί στο φούρνο με πατάτες :102:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
Γκρατέν πατάτες κάνω.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.

Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι... :p2: ... :xena: τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται :011:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

dotcom έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:38
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:32
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Ε δεν μας γαμάς; :xena:

Γκούντα ρε. Τι άλλο; Μια χαρά είναι ο φούρνος. Στο 180-200 θα το βάλεις. Προς το τέλος ανοίγεις το γκριλ άμα έχει να αρπάξει λίγο από πάνω και να γίνει ψιλοκαφέ σε κάποια σημεία.

Μπορείς να βάλεις και κανένα φετοειδές. Όχι πολύ αλμυρό, θα τα επισκιάσει όλα. Μπορείς όμως να βάλεις ροκφόρ - τρίψε το να πέφτει λίγο λίγο, με το χέρι - και να βάλεις και ανανά. Όπως θα τον δαγκώνεις θα σε ξεπλένει από την αλμυρίλα και θα παντρεύει και το γκούντα.
Βάλε γλυκάνισο στη σάλτσα. Αλλιώς μη λες ότι έκανες πίτσα. Κάνα κρεμμυδάκι, λίγο κι αυτό, κάνα ντοματίνι, πάρε και κάνα μπαστουρμά ρε να κάνεις υπέροχα πράγματα.

οχι φέτα λέει γιατι θα τα σκεπάσει όλα λέει και από κάτω λέει για ροκφόρ :lol: :lol:
Ναι ρε μπάμια και έβαλα και ανανά λέμε. Πόσο άσχετοι είστε ρε;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Αγις έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:18
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:13
Αγις έγραψε: 19 Αύγ 2021, 19:07

:smt018
Διαφωνείς;
η πιτσα ψηνεται σε 60-90 δευτερολεπτα
τπτ αλλο δεν μπορει να το εξασφαλισει εκτος απο καταλληλο φουρνο κ θερμοκρασια
Τι λες ρε παπάρα; Τι είναι, ποπ κορν;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

kongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 18:18
Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
ή κάνα αρνί στο φούρνο με πατάτες :102:

:smt005:

Μπορείς πάντα μα παραγγείλεις και κοτοκροκέτες :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:57
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.

Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι... :p2: ... :xena: τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται :011:
Έλα, μωρέ, που θηλυκοποιούμαι.Μη με σκιάζεις.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:25
Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
Γκρατέν πατάτες κάνω.
Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.

Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:28
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:25
Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34

Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
Γκρατέν πατάτες κάνω.
Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.

Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Πρέπει να πάω να βρω σε Τούρκο καλόν παστουρμά. Κάνει και ο Γερμανός χασάπης, αλλά δεν ξέρει.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:26
Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:57
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.

Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι... :p2: ... :xena: τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται :011:
Έλα, μωρέ, που θηλυκοποιούμαι.Μη με σκιάζεις.
:003:

Ε μα ρε σεις! Τη μακαροναδίτσα στο φούρνο. Που γούσταρα να βλέπω στο μαγαζί που πήγαινα, να βάζει το τσίγκινο γαβαθάκι στο φούρνο με το ξύλο αυτό που έχουν. και μετά το έβγαζε και ήταν ψημένο το γκούντα και ένιωθα μια συμπαντική τελετουργία.

Ήταν πιτσαρία στο Παγκράτι (Δύο κιόλας είχε ο κερατάς με απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου. MARINERO τη λέγανε αλλά νομίζω το άλλαξε σε Da Napoli. Έφτιαχνε την περίφημη πίτσα ναπολιτάνα. Θα πρέπει να έτρωγα 30 με 45 πίτσες το χρόνο από κει. Κατά 90% ναπολιτάνα. Είχε Αντζούγιες, κάπαρη, ελιά μαύρη. και ναι ρε φίλε πήγαινε με το γκούντα και γούσταρα τρελά. Είχαν αναγκαστεί να προειδοποιούν ότι είναι αλμυρή γιατί τους τη γυρνούσαν πίσω. Εμένα με είχαν μάθει.
Μου αρέσουν ανώμαλες γεύσεις και συνδυασμοί ρε συ :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:57
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Γιατί το παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ που θες. Αξεπέραστη καύλα.
Αλλά και το γκούντα επίσης. Θες φάση με το γκούντα και όχι με μπεσαμέλ.

Γενικά ρε φλούφληδες, όσοι είστε μετά 80κάτι... :p2: ... :xena: τέλος πάντων είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άντρες θυληκοποιούνται :011:
Μπα, δεν έχουν επιδείξει σημαντική βελτίωση σ' αυτήν την κατεύθυνση.
Z
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:32
Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:28
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 22:25 Γκρατέν πατάτες κάνω.
Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.

Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Πρέπει να πάω να βρω σε Τούρκο καλόν παστουρμά. Κάνει και ο Γερμανός χασάπης, αλλά δεν ξέρει.
Όχι ρε. Δεν μπορείς να βρεις να σου στείλουν; Άλλωστε μια φορά το χρόνο θα πάρεις άντε δύο. Δεν ξέρω αλλά θεωρώ ότι είναι για πιο ιδιαίτερες φάσεις κάποια στιγμή στο χρόνο. Δεν είναι ζαμπόν ξέρω γω να παίρνεις κάθε βδομάδα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

kongrosian έγραψε: 20 Αύγ 2021, 18:18
Καραμελίτσα έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:34
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33 Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα ογκρατέν λαχανικών ή μια ομελέττα φούρνου.
ή κάνα αρνί στο φούρνο με πατάτες :102:
Τα λαχανικά είναι φθηνά, το ογκρατέν είναι πιάτο του φτωχού.
Z
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:41
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:32
Χαοτικός έγραψε: 20 Αύγ 2021, 23:28

Η καλύτερη χρήση πατάτας που έχω κάνει, είναι να την σκάψω και να την κάνω κούφια σαν την ντομάτα για τα γεμιστά (καθαρισμένη φλούδα. Μου τη σπάει που βαριούνται να ξεφλουδίσουν και παρουσιάζουν την πατάτα έτσι ως μαγκιά κιόλας και χαϊλίκι. Το ίδιο και με το αγγούρι στα μαγαζιά. Δυστυχώς το έχουν πάρει και τα σπίτια τώρα γιατί θεωρήσανε ότι είναι ιν η φάση).
Βάλε μέσα μπαστουρμά διάχυτο στο γκούντα το τριμμένο που την στουμπώσεις. Σπάστο με κυβάκια ντομάτας ριγανωμένης και ξιδιασμένης λίγο {μπαλσάμικο). Τύλα το με αλουμινόχαρτο και πέτα το στα κάρβουνα. Η πατάτα μαλακώνει, καφετιάζει και νομίζεις ότι τρως πρωτεΐνες.

Η χειρότερη χρήση που πήγα να κάνω ήταν να της σφηνώσω ένα ξυράφι για να το πετάξω σε χανούμια στη Νέα Σμύρνη 13 χρονών. Δεν το έκανα όμως. Δεν είχα βία σαν παιδάκι. Αυτό όμως δεν το βίωνα σαν προτέρημα αλλά σαν ανικανότητα.Γι αυτό ίσως και ήθελα να τραβηχτώ με χουλιγκανιλίκια. Δεν γαμείς, λίγα χρόνια αργότερα έμπλεξα με Εξάρχεια και το ξέσπασα με θεωρία.
Πρέπει να πάω να βρω σε Τούρκο καλόν παστουρμά. Κάνει και ο Γερμανός χασάπης, αλλά δεν ξέρει.
Όχι ρε. Δεν μπορείς να βρεις να σου στείλουν; Άλλωστε μια φορά το χρόνο θα πάρεις άντε δύο. Δεν ξέρω αλλά θεωρώ ότι είναι για πιο ιδιαίτερες φάσεις κάποια στιγμή στο χρόνο. Δεν είναι ζαμπόν ξέρω γω να παίρνεις κάθε βδομάδα.
στον Πειραιά που μεγάλωσα είχαμε αιγυπτιακό μπακάλικο και είχε παστουρμά. Περιττό να σου πω, όταν κατουράγαμε, η μάνα μου μας απειλούσε με απέλαση. :smt005: :oops:
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”