Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
οκ.....ειμαστε λιγο ακριβοτεροι 0,11 αλλα με λογο.
Αυτη που παιρνεις εχει ρελι που εχει σχετικη ελαστικοτητα που δεν την διατηρει ..ανοιγει για να προσαρμαστει στο προσωπο αλλα δεν μαζευει οπως το λαστιχο μετα για να σφιξει στο προσωπο.
Εαν δεν ειναι η κινεζικη που την φερνουν εισαγωγη με 0,20 ,οτι στοκ ειχαν οι βιοτεχνιες απο υφασματα το καναν μασκα.
Εμας ειναι πιο ανατομικη και εχει λαστιχο για τα αυτια και μαλιστα φορετο ,οχι ραμμενο δλδ.Μπορεις να το σφιξεις - δεσεις αναλογα με το μεγεθος του προσωπου η και να το αλλαξεις.
κατι σαν αυτο
Α, έχω και τέτοιες αλλά όλοι προτιμούν τις φθηνότερες. Αφού δεν υπάρχουν καθορισμένες προδιαγραφές, ο νομοθέτης έχει αφήσει την επιλογή στον κόσμο. Αυτό είναι μια ακόμη γελοιότητα.
ξέχασες να του πεις να τις βάλει στον πάτο του, που θυμήθηκε να γράψει original content ανήμερα της Παναγίας για να μας δείξει ότι γίνονται θαύματα και στα μπότ
nik_killthemall έγραψε: 15 Αύγ 2020, 11:16
εξήγησα γιατί έβαλα 14 νεκρους αντί για 13, εναλλακτικά θα μπορούσα να αφήσω 13 νεκρούς της τελευταίας βδομάδας, και να διαιρέσω όχι με 0.25 αλλά με 7/30 = 0.233 οπότε θα έβγαζε ταχύτητα και πάλι 13/0.233 = 55.8 δηλ. 56 ! Δεν αλλάζει κάτι, η πραγματικότητα μπροστά μας στην εβδομάδα που ξεκινά και αρχίζουν και επιστρέφουν απο τα νησιά ... Μακάρι να πάνε καλύτερα τα πράγματα.
Ναι, αλλά είναι λαθροχειρία. Εξάλλου επειδή συνέβη μια μέρα και είχαμε 5 νεκρούς, δεν μπορείς να πάρεις τις διπλανές μέρες και να βγάλεις μέσο όρο. Βλέπεις πολύ τμηματικά ένα πολύ μικρό κομμάτι δεδομένων. Είναι σαν αυτό που κάνουν όσοι βλέπουν τμηματικά την παγκόσμια αύξηση θερμοκρασίας και εστιάζουν σε ένα μικρό κομμάτι του γραφήματος.
Τώρα λες πίπες, καμιά λαθροχειρία ! Εσύ πήγες να κάνεις λαθροχειρία που έλεγες για 10 νεκρούς ενώ 7 με 14 Αυγ είχαμε 13 νεκρούς ! Από 7 ως 14 αυγ ειχες 13 νεκρους, διαιρείς με το κλάσμα του μήνα των 30 ημερών που αποτελούν οι 7 μέρες και βρίσκεις 56 όπως ακριβώς σου είπα.
Τώρα 13 νεκροι σε μια βδομάδα έρχονται σχεδόν 2 νεκροί την ημέρα ! Σήμερα είχαμε π.χ. 3 νεκρούς > 2, δες και τις επόμενες μέρες και μετά έλα να μιλήσουμε για λαθροχειρίες και για δημιουργική μαγειρική ...
ΥΓ Επειδή ακριβώς μεμονωμένα οι μέρες δεν είναι αξιόπιστες, γιαυτό πλέον ο "απολογισμός" στο worlometers π.χ. γίνεται εβδομαδιαία.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
hellegennes έγραψε: 15 Αύγ 2020, 22:57
Αφού δεν υπάρχουν καθορισμένες προδιαγραφές, ο νομοθέτης έχει αφήσει την επιλογή στον κόσμο. Αυτό είναι μια ακόμη γελοιότητα.
Αυτό που λες δεν είναι λάθος, αλλά τώρα υπάρχει μια σχετική επάρκεια (όχι σε όλους τους τύπους). Θυμάσαι πως ήμασταν την άνοιξη; Ακόμα και αυτοσχέδιες φτιάχναμε με επίσημο σχετικό spot.
Αυτη που παιρνεις εχει ρελι που εχει σχετικη ελαστικοτητα που δεν την διατηρει ..ανοιγει για να προσαρμαστει στο προσωπο αλλα δεν μαζευει οπως το λαστιχο μετα για να σφιξει στο προσωπο.
Εαν δεν ειναι η κινεζικη που την φερνουν εισαγωγη με 0,20 ,οτι στοκ ειχαν οι βιοτεχνιες απο υφασματα το καναν μασκα.
Εμας ειναι πιο ανατομικη και εχει λαστιχο για τα αυτια και μαλιστα φορετο ,οχι ραμμενο δλδ.Μπορεις να το σφιξεις - δεσεις αναλογα με το μεγεθος του προσωπου η και να το αλλαξεις.
κατι σαν αυτο
Α, έχω και τέτοιες αλλά όλοι προτιμούν τις φθηνότερες. Αφού δεν υπάρχουν καθορισμένες προδιαγραφές, ο νομοθέτης έχει αφήσει την επιλογή στον κόσμο. Αυτό είναι μια ακόμη γελοιότητα.
ξέχασες να του πεις να τις βάλει στον πάτο του, που θυμήθηκε να γράψει original content ανήμερα της Παναγίας για να μας δείξει ότι γίνονται θαύματα και στα μπότ
Σενέκας
είναι σίγουρα δικό του αυτό; Λες να βγαίνει σαν τα φιδάκια;
κατι σαν αυτο
Ζενίθεδρος έγραψε: 15 Αύγ 2020, 22:49
Μια χαρά μεταδίδεται και επιβιώνει. Το ζητούμενο είναι άμα αρκει το αερομεταφερομενο μικρό ιικο φορτίο για να κολλήσει κάποιος.
Ότι μπορεί να ανιχνευθεί στον αέρα, μπορεί. Όπως όμως λέει και ο ΠΟΥ, η ανίχνευση RNA στον αέρα δεν σημαίνει ότι ο ιός είναι ενεργός και μεταδόσιμος.
ST48410 έγραψε: 15 Αύγ 2020, 22:36
Σημερινό της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
«Η αποφυγή της χρήσης μάσκας με τη γενική έννοια ''αναπνευστικοί ασθενείς'' δεν έχει καμιά εφαρμογή. Ειδικά για τους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι ιδιαίτερα σημαντική μια και θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση.
Η χρήση μάσκας μπορεί εν τούτοις να επιφέρει σχετική αναπνευστική δυσφορία σε άτομα με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια (που λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία) ή με σοβαρές σπιρομετρικές διαταραχές. Ενδεικτικά, στους ασθενείς με τιμές FEV1<40% ή και FVC<40% (σε περιπτώσεις διάχυτων διάμεσων πνευμονοπαθειών), θα πρέπει να γίνεται εκτίμηση από τον θεράποντα πνευμονολόγο.
Η εκτίμηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει οξυμετρία, προ και μετά από τη χρήση της μάσκας, αναλυτική επίδειξη της ορθής εφαρμογής και δοκιμή διαφορετικών τύπων μασκών για πιο άνετη χρήση (π.χ.αποφυγή υφασμάτινων και χρήση μασκών με βαλβίδα εκπνοής).
Στις περιπτώσεις όπου η εφαρμογή οποιουδήποτε τύπου μάσκας δεν είναι εφικτή, θα πρέπει στον ασθενή να επεξηγούνται οι κίνδυνοι για την υγεία του και να του γίνονται συστάσεις για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά σε συνθήκες αυξημένου κινδύνου (συγχρωτισμός). Οι ασθενείς αυτοί, πιθανώς έχουν ούτως ή άλλως περιορισμένη κινητικότητα και άρα δεν εκτίθενται συχνά και χρονικά παρατεταμένα σε συνθήκες όπου η μάσκα είναι επιβεβλημένη».
Ναι, το διάβασα κι εγώ και έπεσε πολλαπλό facepalm. Αυτό που λένε ακυρώνει τον νομοθέτη και η πιστοποίηση που ζητάνε δεν είναι ρεαλιστική. Δεν γίνεται αυτήν την στιγμή να τρέχεις σε νοσοκομεία για τέτοιου είδους εξετάσεις* ούτε η ανάλυση αυτή θίγει καθόλου το ζήτημα της μάσκας σε εργασία που περιλαμβάνει έντονη δραστηριότητα, παρότι και ο ΠΟΥ και ο ECDC τονίζουν να μην φοράς την μάσκα ποτέ όταν κάνεις άσκηση, το οποίο δεν διαφέρει ουσιαστικά από πολύωρη εργασία με έντονη δραστηριότητα.
* όπου να σημειωθεί ότι όσο περιμένεις -ακόμη και ώρες ολόκληρες- πρέπει να φοράς μάσκα και αν έχεις πάει εκεί για να δεις αν πρέπει να φοράς μάσκα, αυτό αποτελεί παράδοξο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Για μένα η εξήγηση είναι πιο απλή και είναι στη λογική που έγραψα παραπάνω (σας φερόμαστε σα ζώα). Έχοντας καταλάβει ότι ο κόσμος αδυνατεί να ακολουθήσει εξειδικευμένες οδηγίες, ζητούν μάσκες οριζόντια από όλους (κάτι που μπορεί να επιβλέψουν και οι αρχές πιο εύκολα), ώστε να περιοριστεί η μετάδοση από όποιον είναι άρρωστος και δεν το ξέρει.
Θα κάνει αυτό σε κάποιους; Προφανώς. Αλλά μάλλον πιστεύουν ότι θα περιορίσουν τη μετάδοση ενός μεγάλου αριθμού νέων ασυμπτωματικών.
Α, και κάτι άλλο. Αν στο βιντεάκι είναι το γνωστό κλαμπ, όπως νομίζω, δεν θέλω να ακούσω καμία δικαιολογία. Περιμένω να μάθω ότι επικυρώθηκε και εισπράχθηκε σοβαρό πρόστιμο μαζί με κλείσιμο της επιχείρησης για φέτος.
nik_killthemall έγραψε: 15 Αύγ 2020, 22:59
Τώρα λες πίπες, καμιά λαθροχειρία ! Εσύ πήγες να κάνεις λαθροχειρία που έλεγες για 10 νεκρούς ενώ 7 με 14 Αυγ είχαμε 13 νεκρούς !
Έλα, τώρα. Είπες ότι σε μια εβδομάδα είχαμε 14 νεκρούς. Και σου έδειξα ότι 14 είχες τις τελευταίες 10 μέρες, όχι 7. Δεν μπορείς να προσθαφαιρέτεις νεκρούς για να χρησιμοποιήσεις στρογγυλούς αριθμούς, ειδικά σε τόσο μικρά νούμερα.
Δείξε μου που είπα 10 νεκρούς για την ίδια περίοδο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ST48410 έγραψε: 15 Αύγ 2020, 23:15
Α, και κάτι άλλο. Αν στο βιντεάκι είναι το γνωστό κλαμπ, όπως νομίζω, δεν θέλω να ακούσω καμία δικαιολογία. Περιμένω να μάθω ότι επικυρώθηκε και εισπράχθηκε σοβαρό πρόστιμο μαζί με κλείσιμο της επιχείρησης για φέτος.
Σιγά μην πληρώσουν το πρόστιμο. Νέο ΑΦΜ και νέος αυτοφοράκιας.
Όταν ακούτε για κατάργηση της γραφειοκρατίας τι νομίζετε ότι αφορά αυτή;
Ας τους κλείσει για φέτος για αρχή και βλέπουμε.
Εγώ μαζί σου. Αλλά όταν λέμε ότι μπορείς να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα χωρίς γραφειοκρατία ποιες επιχειρήσεις νομίζεις ότι αφορά; Νομίζεις ότι αφορά κανένα εργοστάσιο;
Εμπεδοκλής έγραψε: 15 Αύγ 2020, 23:18
Ας τους κλείσει για φέτος για αρχή και βλέπουμε.
Εγώ μαζί σου. Αλλά όταν λέμε ότι μπορείς να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα χωρίς γραφειοκρατία ποιες επιχειρήσεις νομίζεις ότι αφορά; Νομίζεις ότι αφορά κανένα εργοστάσιο;
Δεν τα ξέρω τα κόλπα. Μπορεί να ξανανοίξει με το ίδιο όνομα; Γιατί και μόνο το brand να χρειαστεί να αλλάξει είναι ζημία εφόσον το έχει χτίσει χρόνια με διαφήμιση.
Δεν με νοιάζουν αυτά. Αν εξακολουθεί και λειτουργεί το μαγαζί με οποιονδήποτε τρόπο, εγώ θα κράζω για την αδυναμία των αρχών να επιβληθούν. Τα άλλα ας τα βρουν αυτοί που είναι η δουλειά τους.
Δεν τα ξέρω τα κόλπα. Μπορεί να ξανανοίξει με το ίδιο όνομα; Γιατί και μόνο το brand να χρειαστεί να αλλάξει είναι ζημία εφόσον το έχει χτίσει χρόνια με διαφήμιση.
Δεν με νοιάζουν αυτά. Αν εξακολουθεί και λειτουργεί το μαγαζί με οποιονδήποτε τρόπο, εγώ θα κράζω για την αδυναμία των αρχών να επιβληθούν. Τα άλλα ας τα βρουν αυτοί που είναι η δουλειά τους.