Κοίτα το να γεννηθείς και να νιώθεις οτι είσαι σε ξένο σώμα είναι σίγουρα μια προβληματική κατάσταση γι αυτόν που το περνάει που επηρεάζει την ψυχική του υγεία, τις σχέσεις του κτλ. Οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλλου σε κάποιες χώρες καλύπτονται απο τα ασφαλιστικά ταμεία, ακριβώς επειδή για καποιους ανθρώπους είναι απαραίτητες.Juno έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 08:18Άρα κάτι δεν πάει καλά. Όταν μια κατάσταση προκαλεί πολλές προβληματικές καταστάσεις, είναι και αυτή προβληματική.gassim έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 00:15Όπως έχω πει ήδη δυο φορές δεν υποστηρίζω την νομική εξίσωση του βιολογικου με το κοινωνικό φύλλο ακριβώς επειδή θα δημιουργούσε πρακτικά προβλήματα όπως αυτά που περιγράφεις.Juno έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 18:38
Για να είμαστε δίκαιοι αυτό δεν πρέπει να ισχύει στα πάντα; Δηλαδή αν αισθάνομαι 70 χρονών, να μου δώσουν σύνταξη, αν αισθάνομαι ζάπλουτη να ξεπαραδιαστείτε για να έχω την αντίστοιχη ζωή κλπ. Γιατί μόνον στο φύλο;
(Είναι και το άλλο: αν συλλάβουν παιδόφιλο και πει πως αισθανόταν 14 χρονών, άρα το θύμα ήταν συνομήλικό του, τι θα πείτε;).
Α, και ακόμα να ακούσουμε μια σοβαρή απάντηση, γιατί οι τρανς συνεχίζουν στα ίδια ποσοστά αυτοκτονιών και μετά την εγχείριση. Αφού έκαναν αυτό που ήθελαν.
Σεβασμός και αποδοχή είναι να αφήνουμε τραβεστί να σαπίζουν στο ξύλο γυναίκες και να το λέμε αθλητισμό;gassim έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 00:15
Η νομική εξίσωση όμως είναι ενα πράγμα και ο σεβασμός και η αποδοχή είναι άλλο πράγμα.
Η ζωή έχει πολλές διαβαθμίσεις και παραμέτρους, οι άνθρωποι δεν ειναι μονοδιάστατα όντα και απέχουμε πολύ απο την πληρη κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Η νομοθεσία απο την πλευρά της οφείλει να βρει την χρυσή τομή έτσι ώστε απο την μια να διασφαλίζει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και απο την άλλη να μην αδικείται κανείς.
Δεν είναι εύκολο και σε διαβεβαιώ οτι δεν θα βρούμε την λύση εμείς εδώ.
Εμείς αρκεί να συμφωνήσουμε οτι τα τρανς άτομα υπάρχουν, είναι μέρος της κοινωνίας, δεν πρόκειται για ψυχασθενείς, και δεν είναι τύποι που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν να κόψουν τα αρχίδια τους επειδή είναι ξερωγω μόδα.