!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Βίβλος των Σκεπτικιστών

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Re: Η Βίβλος των Σκεπτικιστών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

O I έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 18:42
Nandros έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 17:39
O I έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 17:08 .....
Οι σύνδεσμοι που έβαλες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσωπικό ψάξιμο.
.....
Ο.Ι.
Αχ αυτό το ιντερνέτ! Η ζημιά που έχει κάνει σε κάποιους είναι ανεπανόρθωτη!
Οι πληροφορίες τώρα είναι έτοιμες και μετά από προσεκτικό ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα.

Αν ήταν προσωπικό το ψάξιμο εις τας γραφάς, θα άλλαζε κάτι; :003:
.
Με τον τρόπο που το εννοείς, όχι. Με το πνεύμα που αρμόζει στη μελέτη Ιερών κειμένων, ναι. :g030:

Παρακολούθα τις εμπεριστατωμένες από προσωπικό ψάξιμο, με πηγές, απαντήσεις για τα πιστεύω του που θα πάρω από τον φίλτατο πιο κάτω και θα καταλάβεις :003:

:wave:

Ο.Ι.
Nandros έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 13:14
O I έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 07:14
Nandros έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 19:00
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΛΙΣΑΙΟΣ
Δ Βασ. 2,23 καὶ ἀνέβη ἐκεῖθεν εἰς Βαιθήλ· καὶ ἀναβαίνοντος αὐτοῦ ἐν τῇ ὁδῷ καὶ παιδάρια μικρὰ ἐξῆλθον ἐκ τῆς πόλεως καὶ κατέπαιζον αὐτοῦ καὶ εἶπον αὐτῷ· ἀνάβαινε, φαλακρέ, ἀνάβαινε.

Δ Βασ. 2,23 Ο Ελισαίος ανεχώρησεν από την Ιεριχώ προς την Βαιθήλ. Ενώ δε ανέβαινεν αυτός τον δρόμον του, εβγήκαν μικρά παιδιά από την πόλιν και τον ενέπαιζαν λέγοντα· “ανάβαινε, φαλακρέ, ανάβαινε”.

Δ Βασ. 2,24 καὶ ἐξένευσεν ὀπίσω αὐτῶν καὶ εἶδεν αὐτά, καὶ κατηράσατο αὐτοῖς ἐν ὀνόματι Κυρίου· καὶ ἰδοὺ ἐξῆλθον δύο ἄρκοι ἐκ τοῦ δρυμοῦ καὶ ἀνέῤῥηξαν ἀπ᾿ αὐτῶν τεσσαράκοντα καὶ δύο παῖδας.

Δ Βασ. 2,24 Εγύρισεν οπίσω προς αυτά ο Ελισαίος, τα είδε και τα κατηράσθη εν ονόματι του Κυρίου· και ιδού εβγήκαν δύο άρκτοι από το δάσος και κατεσπάραξαν τεσσαράκοντα δύο παιδιά από αυτά.

Ένα κείμενο στην τύχη.
Εσύ, ο "σοβαρός" μελετητής της Βίβλου, δικαιολόγησε τον προφήτη και τον θεό σου!
.
Ποια τύχη ρε νάντρος; :lol:
Γνωστό επιχείρημα τού ΑΒ από το παλιό που συμμετείχες κι εσύ και ο Δέλτα και ο Φον-φον κι εγώ και ο Πάνος και ο Λοστ και αρκετοί άλλοι (που προφανώς τώρα μπαίνουν με νέα νικ).

Όταν βρω χρόνο θα σου φέρω αυτούσιες τις σελίδες των εκεί αντιπαραθέσεων που είχα με Δέλτα και ΑΒ για το... τυχαίο θέμα που επαναφέρεις.

Αυτό που δεν είδα να παρακολούθησες πάντως είναι αυτό που σου είπα να επικεντρωθείς :8)

Αναμείνατε μεσιέ Ναντγό :D

Ο.Ι.
προσωπικό ψάξιμο με πηγές ζήτησες και προσωπικό ψάξιμο με πηγές σου έφερα.
Τα υπόλοιπα είναι λόγια.

Περιμένω λογική αιτιολόγηση της κατάρας και της κατασπάραξης παιδιών με θεία εντολή.
.
Για ξαναπρόσεξε καλύτερα που ζητάω να επικεντρωθείς και από ποιον ζητάω και τι, μεσιέ Ναντγό.

Την απάντηση την πήρες. Ψάξτο στην Παλαιά και πες "δεν είναι έτσι" και πες "γιατί δεν είναι έτσι" :102:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

O I έγραψε: 24 Νοέμ 2019, 15:44
Nandros έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 17:39
Αχ αυτό το ιντερνέτ! Η ζημιά που έχει κάνει σε κάποιους είναι ανεπανόρθωτη!
Οι πληροφορίες τώρα είναι έτοιμες και μετά από προσεκτικό ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα.

Αν ήταν προσωπικό το ψάξιμο εις τας γραφάς, θα άλλαζε κάτι; :003:
.
Με τον τρόπο που το εννοείς, όχι. Με το πνεύμα που αρμόζει στη μελέτη Ιερών κειμένων, ναι. :g030:

Παρακολούθα τις εμπεριστατωμένες από προσωπικό ψάξιμο, με πηγές, απαντήσεις για τα πιστεύω του που θα πάρω από τον φίλτατο πιο κάτω και θα καταλάβεις :003:

Ο.Ι.
O I έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 07:14
Ποια τύχη ρε νάντρος; :lol:
Γνωστό επιχείρημα τού ΑΒ από το παλιό που συμμετείχες κι εσύ και ο Δέλτα και ο Φον-φον κι εγώ και ο Πάνος και ο Λοστ και αρκετοί άλλοι (που προφανώς τώρα μπαίνουν με νέα νικ).

Όταν βρω χρόνο θα σου φέρω αυτούσιες τις σελίδες των εκεί αντιπαραθέσεων που είχα με Δέλτα και ΑΒ για το... τυχαίο θέμα που επαναφέρεις.

Αυτό που δεν είδα να παρακολούθησες πάντως είναι αυτό που σου είπα να επικεντρωθείς :8)

Αναμείνατε μεσιέ Ναντγό :D

Ο.Ι.
Τα υπόλοιπα είναι λόγια.

Περιμένω λογική αιτιολόγηση της κατάρας και της κατασπάραξης παιδιών με θεία εντολή.
.
Για ξαναπρόσεξε καλύτερα που ζητάω να επικεντρωθείς και από ποιον ζητάω και τι, μεσιέ Ναντγό.

Την απάντηση την πήρες. Ψάξτο στην Παλαιά και πες "δεν είναι έτσι" και πες "γιατί δεν είναι έτσι" :102:

Ο.Ι.
Μπούρδες, κωλοτούμπες και αμετροέπεια!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
O I

tanipteros έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 23:17
GReaper έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 23:14
nemo έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 21:01

Aπο ένα περίπου δις ανθρώπων που το διαβάζουν και συνεχίζουν να το διαβάζουν
Είσαι σίγουρος?
https://www.pewforum.org/religious-land ... scripture/
Αν το διάβαζαν θα ήξεραν τι γράφει μέσα και θα επαναστατούσαν με την καφρίλα...απλά αποσπάσματα ξέρουν από την κατήχηση και ότι τους βολεύει... :smt018
:smt005:
Για τα αποσπάσματα είπαμε... :giggle:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
O I

Antares έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 21:48 Βρε Νάνδρε αυτοί ζηλεύουν γιατί οι Έλληνες έχουν συγγενείς αθάνατους. Ξέρω ότι είσαι άθεος. :smt005:
Έχουν γεμίσει χαπάκια τον κόσμο.
:g030:

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
O I

stavmanr έγραψε: 24 Νοέμ 2019, 09:36
Nandros έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 13:28
stavmanr έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 10:46 Ε αφού δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν θεοί και κατάρες, πώς κατηγορείς τον Ελισαίο ότι φταίει για την απώλεια των παιδιών από επίθεση αρκούδας; :smt017
Θα έπρεπε να πεις "ο Ελισαίος δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, αφού δεν τηλεκοντρολάρει αρκούδες".
Αλλά τότε θα χαλούσε η επιχειρηματολογία... :smt047
Το παραμύθι με τον Ελισαίο, που καταράστηκε τα παιδιά και ο θεός σου τα τιμώρησε, είναι μέρος της δικής σου θρησκείας, εσύ το πιστεύεις, μαζί με το υπόλοιπο πακέτο.
Επομένως, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις, κι ενώ θα μπορούσες να ρωτήσεις, κάνεις το λογικό άλμα να το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα.
Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνεις και φυσικά δεν θα είναι τελευταία.
Περιμένω λογική αιτιολόγηση της κατάρας και της κατασπάραξης μικρών παιδιών με θεία εντολή.
Αν όντως πιστεύεις ότι κατασπαράχθηκαν επειδή τους καταράστηκε ο Ελισαίος (δηλαδή πιστεύεις ότι ο Θεός έδωσε δύναμη σε άνθρωπο να τηλεκινεί αρκούδες), απορώ που δεν είσαι χριστιανός...
Τί άλλο περιμένεις να δεις μπροστά σου για να πιστέψεις καημένε; :102:
Τον φούφουτο :003:

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
O I

O I έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 07:22
tanipteros έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 01:18
το μίσος πάντα διαιρεί τις ψυχές και τις απομονώνει...τις κάνει μοναχικές και ξένες μεταξύ τους....ο Θεός δεν πρέπει να είναι ο ηθικός αυτουργός του μίσους και να το διεγείρει αυτό στους θνητούς...σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια ανθρώπινη κοινωνία πάνω στο πλανήτη που είναι κοινός τόπος διαμονής των όντων και των ψυχών... αυτό το μήνυμα ομόνοιας και αγάπης πρέπει να εμπνέει ένας Θεός...εγώ σε κάτι τέτοιο πιστεύω και ακολουθώ..
(Φαίνεται από το νήμα που άνοιξες και από τον τρόπο που διαχειρήστικες την κατάσταση από την αρχή των αντιπαραθέσεών μας αλλά ας τ' αφήσουμε αυτό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει τους συνδέσμους που παραθέτω συνέχεια...)

Προφανώς αυτό το νήμα που άνοιξες δεν συνάδει με αυτά που λες τώρα. Ούτε στο στυλ ούτε στον χαρακτήρα αλλά ούτε και στη μυστική(;) :smt017 ) συμμετοχή μελών.
Άσε τις διδασκαλίες λοιπόν περί ένωσης και αγάπης των ανθρώπων για τους πολιτικούς. Εδώ μιλάς για ένωση θρησκειών και αυτό δεν κρύβεται πίσω από ωραία λόγια. Ο θρησκευτικός "Προκρούστης" που τον ονομάζεις "θρησκευτικός συγκρητισμός" είναι μεν το κατάλληλο εργαλείο για να συγκρίνει τις ομοιότητες των θρησκειών αλλά ακατάλληλος για τις διαφορές που συνθέτουν την αλήθεια τής κάθε μιας ξεχωριστά (και άσε το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει για τον Θεό).
Αυτή είναι η τακτική τής Νέας εποχής που εκ των σχολείων σου εδράζεται το ίδιο συμπέρασμα αλλά κάτι τέτοιο δεν υπηρετεί την αλήθεια αλλά την τεχνητή "αλήθεια" τύπου Προκρούστης. Κόψε - τράβα για να έρθει στα επιθυμητά μέτρα που όσο κι αν είναι επιθυμητά για ΟΛΟΥΣ μας αν δεν υπηρετούν την αλήθεια είναι ψεύτικο.
Τέλος με αυτά τα ωραία και βαθυστόχαστα λογάκια.
......
tanipteros έγραψε: 23 Νοέμ 2019, 13:52
αυτή είναι η προσωπική μου θέση μπροστά στο μίσος των θρησκειών είτε αυτό προέρχεται από το Ισλάμ είτε από τον Γιαχβέ, είτε από τον Χριστιανισμό...[...είτε από τον 12θεϊσμό είτε γενικά τον Παγανισμό, είτε από τη θεοσοφία στη διαφορετικότητα, είτε.... είτε... είτε... ΠΟΤΕ όμως επιλεκτικά ε;]

...εσύ συνεχίζεις να εμπλέκεις δικά σου "όνειρα" περί new age σε ένα πανανθρώπινο μήνυμα αγάπης και του πως πρέπει να είναι ο Θεός...

σε αυτό το μήνυμα μίλησα για το πώς βλέπω προσωπικά την σχέση ανθρώπου Θεού και πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά του Θεού...και είπα ότι ο Θεός πρέπει να εμπνέει ομόνοια και αγάπη για όλες τις ψυχές πάνω στον πλανήτη ανεξαρτήτως θρησκείας...

... αυτό αυτόματα αντιτίτθεται με θρησκείες που ο Θεός προωθεί το μίσος μεταξύ των ανθρώπων όπως ο Γιαχβέ που προστάζει σφαγές, καταστροφές και βία...εγώ δεν μίλησα για θρησκείες και ομάδες αλλά για Θεό....εσύ βλέπεις άλλα...για μια άλλη φορά δυστυχώς θέλεις να υποστηρίξεις "ομάδες" οι οποίες χωρίζουν τους ανθρώπους αντί ένα ουμανιστικό μήνυμα...δυστυχώς για σένα φίλτατε... :a040: :cry
Απαντάς μόνο στο υπογραμμισμένο και ξεχνάς ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η πραγματική αλήθεια και όχι η κατασκευασμένη τύπου "Προκρούστης" που από αυτό αυτοδικαίως εδράζεται ότι υπηρετεί το ψεύδος για να ενώσει μεν (που το θέλουμε ΟΛΟΙ) μη σεβόμενη δε τη διαφορετικότητα που ούτε αυτή μπορεί να κρυφτεί σε όμορφα λογάκια και το τι φαντάζεται κάποιος για το τι και πως πρέπει να είναι ο Θεός άστο στον Θεό να επιλέξει (και μη το παίζεις υπέρθεος) για το αν πρέπει ή όχι να επέμβει στην ανθρώπινη ιστορία με σκοπό να οδηγήσει τον Άνθρωπο πάλι κοντά Του. Ο Διάβολος θέλει το αντίθετο και σε όλη την ιστορία Παλαιάς και Καινής ακόμα και μέχρι τις μέρες μας προσπαθεί να καταργήσει την Πίστη στον Χριστό ακόμα και με όμορφα λογάκια που μπερδεύουν την αλήθεια με το ψεύδος αντί να τα διαχωρίζουν όπως αρμόζει στην αλήθεια τής αλήθειας και στην αλήθεια τού ψεύδους. Αυτά δεν αναμειγνύονται διότι αν αναμειχθούν, τότε, προφανέστατα μια τέτοια κατασκευασμένη αλήθεια υπηρετεί το ψεύδος.
Μια ένωση με τέτοιο τρόπο δεν εργάζεται για τον Θεό και την αλήθεια αλλά για τον εμπνευστή τού Ψεύδους που από την αρχή προσπαθεί να μουρνταρέψει την αλήθεια τού Θεού με το δικό του ψεύδος και αυτό δείχνει σε όλη την Γραφή και την αλήθεια τού Χριστιανισμού.

Συνήθως αυτοί που σκέφτονται με τον τρόπο σου δεν αντιλαμβάνονται τον Θεό και τον Διάβολο σαν έλλογες οντότητες που επιδιώκουν αντίθετα πράγματα και αυτά με όσο ωραία λογάκια κι αν προσπαθεί να τα ενώσει κάποιος, αποτυγχάνει στη λογική.

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
O I

tanipteros έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:15
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:10 Οι συγκεκριμένοι "σκεπτικιστές" ή έχουν παντελή άγνοια των Βιβλικών σπουδών ή απευθύνονται σε ημιμαθείς.

Βαριέμαι να ασχοληθώ.
για έναν πρώτο οδηγό καλοί είναι...
Να βάλουμε και αντίλογο τότε ως "πρώτο οδηγό" :102:

https://www.oodegr.com/neopaganismos/ag ... ithia1.htm
https://www.oodegr.com/neopaganismos/ag ... arist1.htm

https://www.impantokratoros.gr/epektash ... oi.el.aspx
https://www.oodegr.com/oode/ierapostoli ... i_2014.htm

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

O I έγραψε: 24 Νοέμ 2019, 15:50
Antares έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 21:48 Βρε Νάνδρε αυτοί ζηλεύουν γιατί οι Έλληνες έχουν συγγενείς αθάνατους. Ξέρω ότι είσαι άθεος. :smt005:
Έχουν γεμίσει χαπάκια τον κόσμο.

Ο.Ι.
Ε μα, όποιος δεν δέχεται την Παλαιά Διαθήκη (για την Καινή δεν γίνεται λόγος από αυτούς) πρέπει να πάρει χαπάκια.
Όπως παλαιότερα με το Ισλάμ. Ή το δέχεσαι ή κεφάλι γιοκ. :003:
Άβαταρ μέλους
O I

Nandros έγραψε: 24 Νοέμ 2019, 15:47
O I έγραψε: 24 Νοέμ 2019, 15:44

Ο.Ι.
Τα υπόλοιπα είναι λόγια.

.

Ο.Ι.
Μπούρδες, κωλοτούμπες και αμετροέπεια!
.
καλά.. δεν περίμενα κάτι παραπάνω για απάντηση :D

:p2:
Α.. κάτι σου υποσχέθηκα

Προς Alphabet:

Εικόνα

Προς Δέλτα-Λοξ:

Εικόνα

Και ο λόγος ύπαρξης τού Χριστιανισμού ως συνέχεια τής Παλαιάς στο Σωτηριολογικό του σκέλος και το μπέρδεμα τού νηματοθέτη και άλλων (παρεμπιπτόντως).

Ξέρω... ξέρω... :a075:

:smt039

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
Nandros

.
Ξανά-μανά τα πετραχήλια από τον θεολόγο ασφαλίτη της εκκλησίας ΑΕ που μας φακέλωσε! :smt077:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
O I

Είδες που το ήξερα :D

Ο.Ι.
Τον εαυτό μου φακέλωνα μπρε επειδή στο παλιό κάποια φιλαράκια σου πάταγαν κουμπάκι και μου έσβηναν τα ποστ :lol:
Τα κράταγα αποθηκευμένα για να μη τα ξαναγράφω και όταν τα ξαναπαρέθετα κατάλαβαν ότι το κολπάκι αυτό δεν πιάνει με μένα..

Ξέρω... ξέρω... πάλι... :a075:

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
Nandros

O I έγραψε: 25 Νοέμ 2019, 16:24 Είδες που το ήξερα :D

Ο.Ι.
Τον εαυτό μου φακέλωνα μπρε επειδή στο παλιό κάποια φιλαράκια σου πάταγαν κουμπάκι και μου έσβηναν τα ποστ :lol:
Τα κράταγα αποθηκευμένα για να μη τα ξαναγράφω και όταν τα ξαναπαρέθετα κατάλαβαν ότι το κολπάκι αυτό δεν πιάνει με μένα..

Ξέρω... ξέρω... πάλι... :a075:

Ο.Ι.
Είπε ο θεολόγος ασφαλίτης της εκκλησίας ΑΕ που μας φακέλωσε! :smt077:
.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”