bluerose έγραψε: 24 Νοέμ 2019, 01:40
Η ορθοδοξία θεωρει ότι το να έχεις δεσμούς πχ να νοιώθεις την αγάπη ή και το αρνητικό, από κάποιο όχι ανθρώπινο ον, είναι μεν στα πλαίσια της, αφού κι οι Άγιοι αυτό κάνανε, ερχοτανε σ επικοινωνία με το Θεό μέσω του Αγίου Πνεύματος
Ναι μεν αλλά, για μας τους ανθρώπους για δεσμούς με άλλα όντα είναι επικινδυνο μας λέει ο κατηχητης. Όχι ότι δε συμβαίνει.Να το λένε στο πνευματικό
Έχει πολλές περιπτώσεις, πχ μια προσευχόταν...κι έπαιρνε πληροφορία αν ενοιωθε ήσυχη μετά ότι οκ ακούστηκε η προσευχή της
Δε ξέρω αν όντος ίσχυε ή ήταν πλανη
πρώτα πρώτα πρέπει να καταλάβεις το τι υπάρχει ως ον στον κόσμο που ζούμε...
εκτός από τα ένυλα όντα (άνθρωποι, ζώα, φυτά) τα οποία ζουν υπάρχουν και πολλές ψυχές που δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε κοντά στον θεό σε ανώτερα πεδία....αυτές οι ψυχές είναι μεν αιώνιες αλλά όχι όλες αγνές...συνήθως έχουν κατώτερα συναισθηματα για αυτό και δεν προοδεύσαν....
αυτές οι ψυχές μπορούν και σου μιλάνε τηλεπαθητικά και πολλές φορές νομίζεις ότι έχεις μια σκέψη δικιά σου ενώ είναι φυτευτή από άλλο ον από αυτές τις κατώτερες ψυχές....αυτές μπορούν και επηρρεάζουν και τα όνειρα κτλ...στον Χριστιανισμό πολλές από αυτές παίζουν τον ρόλο του Δαίμονα και του πειρασμού. Όταν ακούσεις μια φωνή σε όνειρο ή στον ξύπνιο σου ή έχεις μια σκέψη μην βασίζεσαι ντε και καλά σε αυτήν διότι πρέπει να είσαι έμπειρη να ξέρεις από που προέρχεται...πολλές φορές οι ψυχές αυτές είναι πειραχτήρια και σπάνε πλάκα με μας...σου βάζουν λογισμούς και σκέψεις και γενικώς μπορεί να σου φουσκώσουν τα μυαλά πολύ εύκολα...αν ποτέ σε προσευχή έχεις πληροφορία το ότιδήποτε να το συζητάς με κάποιος πιο έμπειρο που έχει περάσει από αυτά...ίσως κάποιο γέροντα του Αγίου Όρους ή τον πνευματικό σου...
ΌΜΩΣ ... υπάρχουν και περιπτώσεις που εμείς είμαστε έτοιμοι ψυχικά προετοιμασμένοι από την πολύ αγάπη και καλοσύνη που μπορούμε μέσω της σκέψης να έρθουμε σε επικοινωνία με ανώτερα πνεύματα όπως Άγγελους... Η δική μου άποψη είναι ότι και οι Άγγελοι ήταν πρώην άνθρωποι αλλά με αγνές ψυχές καλοσυνάτες και μετά θάνατον γίναν αυτό που εμείς ονομάζουμε Άγγελοι...
στην αρχαιότητα υπήρχε η προγονολατρεία που όταν πεθαίναν οι συγγενείς μιας οικογένειας τους τιμούσαν σαν ιερά πνευματα προστάτες....αυτά τα πνεύματα αυτές τις ψυχές άλλες θρησκείες τις λένε Αγγέλους...αλλά ας μην μπερδευόμαστε ξέρω ότι η Ορθοδοξία τα λέει αλλιώς...εγώ τα γειώνω πολύ όπως βλέπεις...το θέμα είναι ότι μέσω σκέψης μπορείς να έρθεις σε επικοινωνίας και με ανώτερες Οντότητες να το πω πχ Αγνές Ψυχές ή Αγγέλους...αλλά και παλι θέλει προσοχή η καλύτερη πράξη είναι να αφήσεις να σου δείξει ο χρόνος το πως θα εξεληχθεί αυτή η σχέση με άλλα Όντα δεν χρειάζεται να βιάζεσαι..
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!