!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υποχρεωτική από σήμερα στη Βαυαρία η παρουσία σταυρών σε όλα τα δημόσια κτήρια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Υποχρεωτική από σήμερα στη Βαυαρία η παρουσία σταυρών σε όλα τα δημόσια κτήρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

True story. Γι' αυτό δεν γίνονται γάμοι καθολικών-ορθοδόξων και βαφτίσεις καθολικών στην Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Υποχρεωτική από σήμερα στη Βαυαρία η παρουσία σταυρών σε όλα τα δημόσια κτήρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:42 True story. Γι' αυτό δεν γίνονται γάμοι καθολικών-ορθοδόξων και βαφτίσεις καθολικών στην Ελλάδα.
Έχω βρεθεί σε γάμο καθολικού-ορθόδοξου στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ή δεν το ήξερε η εκκλησία ή έπεσαν σε παπά που λέει ναι σε όλα (μπορεί να πήρε και το εξτραδάκι του).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε: 02 Ιουν 2018, 00:16
Υδράργυρος έγραψε: 02 Ιουν 2018, 00:12
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έγραψε: 02 Ιουν 2018, 00:10

Δηλαδή χριστιανικοί :8)

Δεν εισαστε το ιδιο. Και σταυροφορια κανανε εναντιον σας, και το φεσι προτιμησατε απ αυτους
Κακώς προτιμήσαμε το φέσι
Ο πόλεμος που δέχεται ο καθολικισμός και ο προτεσταντισμός είναι ο ίδιος με τον πόλεμο που δέχεται η ορθοδοξία σήμερα πάντως, όπως όλα τα κομμάτια της ευρωπαϊκής παράδοσης. Κάθε νίκη στον πόλεμο αυτό, είναι κοινή και όλων των ευρωπαικών λαών.
Για ποιον πόλεμο μιλάς; δεν κατάλαβα;
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
Esperos

ST48410 έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:43
hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:42 True story. Γι' αυτό δεν γίνονται γάμοι καθολικών-ορθοδόξων και βαφτίσεις καθολικών στην Ελλάδα.
Αρσενικοί και οι δύο ;
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Esperos έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:56
ST48410 έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:43
Αρσενικοί και οι δύο ;
όχι βέβαια.
Άβαταρ μέλους
Esperos

Ε μα, έτσι που το έγραψες το μυαλό μας πήγε αλλού, να βάζετε σωστά τα γένη όταν γράφετε, έχουν δει πολλά τα ματια μας.
Panos07

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panos07 »

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Η λέξη αιρετικός έχει αρνητική χροιά. Χρησιμοποιείται ας πούμε υποτιμητικά. Στη ουσία του ζητήματος εφ' όσων Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί δε βρίσκονται σε εκκλησιαστική κοινωνία μεταξύ τους, ναι, οι μεν θεωρούν τους δε αιρετικούς. Τι σημαίνει αιρετικός; Ότι διδάσκει κάτι άλλο από το δόγμα που διδάσκει η Εκκλησία. Εξ' ου και η λέξη αλλόδοξος. Είναι η επίσημη λέξη που χρησιμοποιείται για Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες κτλ. Είναι ομολογίες με ιστορία και εκατομμύρια κόσμο και επειδή για διάφορους λόγους πρέπει με κάποιο τρόπο να έχεις κανάλια επικοινωνίας μαζί τους και να κάνεις διάλογο για οποιοδήποτε θέμα χρησιμοποιείς την όμορφη λέξη αλλόδοξος, ή ετερόδοξος για να μην τον πεις αιρετικό.
Σχετικά με τα μυστήρια που αναφέρθηκαν. Γάμοι επιτρέπονται με αυτές τις αναγνωρισμένες χριστιανικές ομολογίες κατ' οικονομίαν (σαν να λέμε με αστερίσκο). Σου λέει εφ' όσων ένα ζευγάρι θέλει να είναι μαζί και αφού ο ετερόδοξος αποδέχεται έστω τα πολύ βασικά της Πίστης μας, ας τους παντρέψουμε να μην είναι αστεφάνωτοι. Το άλλο για τις βαφτίσεις Καθολικών δεν το έπιασα. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ναι γίνονται στην Ελλάδα βαφτίσεις Ρωμαιοκαθολικών σε Ρωμαιοκαθολικούς ναούς που υπάρχουν στη χώρα, όπως και στη Ρώμη γίνονται βαφτίσεις Ορθοδόξων σε Ορθόδοξους ναούς που υπάρχουν εκεί. Τι σχέση έχει αυτό; Δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις μεταξύ των δύο δογμάτων.
Άβαταρ μέλους
Esperos

Panos07 έγραψε: 04 Ιουν 2018, 01:59 Για να το ξεκαθαρίσουμε. Η λέξη αιρετικός έχει αρνητική χροιά. Χρησιμοποιείται ας πούμε υποτιμητικά. Στη ουσία του ζητήματος εφ' όσων Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί δε βρίσκονται σε εκκλησιαστική κοινωνία μεταξύ τους, ναι, οι μεν θεωρούν τους δε αιρετικούς. Τι σημαίνει αιρετικός; Ότι διδάσκει κάτι άλλο από το δόγμα που διδάσκει η Εκκλησία. Εξ' ου και η λέξη αλλόδοξος. Είναι η επίσημη λέξη που χρησιμοποιείται για Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες κτλ. Είναι ομολογίες με ιστορία και εκατομμύρια κόσμο και επειδή για διάφορους λόγους πρέπει με κάποιο τρόπο να έχεις κανάλια επικοινωνίας μαζί τους και να κάνεις διάλογο για οποιοδήποτε θέμα χρησιμοποιείς την όμορφη λέξη αλλόδοξος, ή ετερόδοξος για να μην τον πεις αιρετικό.
Σχετικά με τα μυστήρια που αναφέρθηκαν. Γάμοι επιτρέπονται με αυτές τις αναγνωρισμένες χριστιανικές ομολογίες κατ' οικονομίαν (σαν να λέμε με αστερίσκο). Σου λέει εφ' όσων ένα ζευγάρι θέλει να είναι μαζί και αφού ο ετερόδοξος αποδέχεται έστω τα πολύ βασικά της Πίστης μας, ας τους παντρέψουμε να μην είναι αστεφάνωτοι. Το άλλο για τις βαφτίσεις Καθολικών δεν το έπιασα. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ναι γίνονται στην Ελλάδα βαφτίσεις Ρωμαιοκαθολικών σε Ρωμαιοκαθολικούς ναούς που υπάρχουν στη χώρα, όπως και στη Ρώμη γίνονται βαφτίσεις Ορθοδόξων σε Ορθόδοξους ναούς που υπάρχουν εκεί. Τι σχέση έχει αυτό; Δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις μεταξύ των δύο δογμάτων.
Φίλε, άμα είναι λίγοι και χτυπάνε και πόρτες (πχ γιαχωβάδες), είναι αιρετικοί, άμα είναι πολλοί και έχουν και κανένα κράτος, είναι χριστιανοί τάδε.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:42True story. Γι' αυτό δεν γίνονται γάμοι καθολικών-ορθοδόξων και βαφτίσεις καθολικών στην Ελλάδα.
Οι καθολικοί είναι ήδη βαπτισμένοι και νέο βάπτισμα απαγορεύεται από το σύμβολο της πίστεως: Ομολογώ ΕΝ (ΕΝΑ) βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.

Ποιος μαλάκας βαπτίζει καθολικούς στην Ελλάδα;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

σε καποια μερη στην ελλαδα υπαρχουν ακομα καθολικοι οποτε ολο και καποιοι θα βαφτιζονται
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Esperos

Εγώ έχω βρεθεί στην Αγγλία σε καθολική εκκλησία και έχω παρακολουθήσει καθολικό βάπτισμα, μια χαρά τελετή ήταν.
Άβαταρ μέλους
Nandros

alekhine έγραψε: 04 Ιουν 2018, 14:20σε καποια μερη στην ελλαδα υπαρχουν ακομα καθολικοι οποτε ολο και καποιοι θα βαφτιζονται
Σωστά. Το μυαλό μου πήγε σε ήδη βαπτισμένο καθολικό που τον ξαναβάπτισαν ορθόδοξο στην Ελλάδα και επειδή μου έτυχε τέτοια περίπτωση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Nandros έγραψε: 04 Ιουν 2018, 14:40
alekhine έγραψε: 04 Ιουν 2018, 14:20σε καποια μερη στην ελλαδα υπαρχουν ακομα καθολικοι οποτε ολο και καποιοι θα βαφτιζονται
Σωστά. Το μυαλό μου πήγε σε ήδη βαπτισμένο καθολικό που τον ξαναβάπτισαν ορθόδοξο στην Ελλάδα και επειδή μου έτυχε τέτοια περίπτωση.
.
Kατσε ρε Ναδρε γιατι με μπερδεψες.
Ενας που ειναι Καθολικος δεν μπορει να γινει Ορθοδοξος;
Πολυ παραξενο εως και απιθανο μου φαινεται.
Άβαταρ μέλους
Nandros

stergiosbik έγραψε: 04 Ιουν 2018, 15:05
Nandros έγραψε: 04 Ιουν 2018, 14:40
Kατσε ρε Ναδρε γιατι με μπερδεψες.
Ενας που ειναι Καθολικος δεν μπορει να γινει Ορθοδοξος;
Πολυ παραξενο εως και απιθανο μου φαινεται.
Βεβαίως, αλλά ΔΕΝ ξαναβαπτίζεται, αφού είναι ήδη βαπτισμένος.

Μεταβολή θρησκεύματος γίνεται αφού ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει στο Ληξιαρχείο του τόπου όπου έχει δηλωθεί η γέννηση του, το πιστοποιητικό του Λειτουργού που αναφέρει το δόγμα στο οποίο έχει πλέον εισχωρήσει.

Από το ΚΕΠ μου λένε πιστοποιητικό γέννησης θέλουν και συμπληρώνεις μετά μια αίτηση στο Ληξιαρχείο ενώ από την άλλη το Ληξιαρχείο μου είπαν ότι εκτός από το πιστοποιητικό θέλουν μια βεβαίωση από καθολική εκκλησία (στη περίπτωση μου).
.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”