Στύγιος έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 17:45
Παιδιά,σας έχει τύχει να κλέβουνε οι παλιοί; κουβέρτες και ιματισμό και να ψάχνονται οι φουκαράδες οι σμηνίτες ή φαντάροι στο απολυτήριο να βρουν ή να αγοράσουν αλλιώς δεν έπαιρναν εκκαθάριση;
Ένα παιδάκι θυμάμαι έκλαιγε και χτυπιόταν γιατί του τα έκλεψαν
Στο κέντρο πριν την ορκωμοσία έγιναν σκηνικά τέτοια. Αλλά σε μένα δεν έτυχε κάτι.
Στην μονάδα μου είχαμε άλλες μαλακιες από κάτι αρχίδια . Επειδή είχαμε πολλά έξτρα χρεωμένα που ήταν ίδια (ζώνες, χειροπέδες, γκλομπ, θήκη για το 45αρι κλπ) κάτι μαλακες που έχασαν κάτι δικό τους ή θέλανε να το καβατζωσουνε, βουταγανε των άλλων.
Εγώ βέβαια τα είχα όλα μέσα στο αυτοκίνητο αυτά, οπότε κανεις δεν μου πήρε τίποτα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Νομίζω το έχω ξαναπεί, είχαμε 2 στολές αγγαρείας και μια ακόμα αγγαρείας αλλά με σήματα και μπλε μπερέ για στολή εξόδου , πρώτη φορά από την σειρά μου ξεκίνησε οπότε έμοιαζα με αξιωματικό μέχρι να φτάσεις κοντά και να δεις ότι στον γιακά δεν έχω βαθμό.
Καταλαβαίνετε τι τρολαρισμα έπεσε
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
λόγω καθηκόντων έπαιρνα τη γυαλιστερή μερσέντα του δοίκα με εποπσταρ σοφέρ και γυρνούσα γκατζοπρωτεύουσα και στρατόπεδα + μουστάκα + χουντογυαλί, βαρέθηκα να χαιρετάω συγκαταβατικά στα παρουσιάστε
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
enterprise-psi έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 17:56
Νομίζω το έχω ξαναπεί, είχαμε 2 στολές αγγαρείας και μια ακόμα αγγαρείας αλλά με σήματα και μπλε μπερέ για στολή εξόδου , πρώτη φορά από την σειρά μου ξεκίνησε οπότε έμοιαζα με αξιωματικό μέχρι να φτάσεις κοντά και να δεις ότι στον γιακά δεν έχω βαθμό.
Κι εμάς έτσι ήταν. Βασικά μία στολή αγγαρείας με άγχρωμα διακριτικά και μία εξόδου-επίσημη με έγχρωμα. Ο μπερές σταθερά πράσινος βέβαια (πζν γαρ). Μια φορά εκανα το λάθος να βγω με στολή εξοδου, και μετά δεν το ξανα τολμησα. Τραβούσαμε υπερβολικά πάρα πολλά βλέμματα και με την αρνητική και με τη θετική έννοια.
λόγω καθηκόντων έπαιρνα τη γυαλιστερή μερσέντα του δοίκα με εποπσταρ σοφέρ και γυρνούσα γκατζοπρωτεύουσα και στρατόπεδα + μουστάκα + χουντογυαλί, βαρέθηκα να χαιρετάω συγκαταβατικά στα παρουσιάστε
Η μουστάκα ειναι μαστ σε τέτοιες φάσεις. Ειχα αφήσει κι εγω, περιπου οπως στο αβαταρ σου.
Κι εμάς έτσι ήταν. Βασικά μία στολή αγγαρείας με άγχρωμα διακριτικά και μία εξόδου-επίσημη με έγχρωμα. Ο μπερές σταθερά πράσινος βέβαια (πζν γαρ). Μια φορά εκανα το λάθος να βγω με στολή εξοδου, και μετά δεν το ξανα τολμησα. Τραβούσαμε υπερβολικά πάρα πολλά βλέμματα και με την αρνητική και με τη θετική έννοια.
Πες μου εμένα για βλέμματα
Εδω τρώγαμε καργιολικια από πολίτες (στρατιώτες και στρατιωτικοί δεν τολμάγανε αν και θελανε).
Μέχρι και σε πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πέσαμε μια φορά. Εκεί να δεις.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Εμείς στην αεροπορία πήραμε 2 αγγαρείας . Η μία εδόθη , άλλωστε έχασα 15 κιλά σε 4 μήνες
Μετά ως δόκιμος πήρα άλλες 2 παραλλαγής επί πληρωμή, η μία κληρώθηκε στους γιόκες , η άλλη υπάρχει κάπου στο πατάρι καταχωνιασμένη ( και φυσικά δε μου κάνει).
vantono έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 18:06
Η μουστάκα ειναι μαστ σε τέτοιες φάσεις. Ειχα αφήσει κι εγω, περιπου οπως στο αβαταρ σου.
γενικά είναι, άφησα στα 18 και αλλάζω μόνο τα γένια, στη δε σεα έφαγα άσωτο καψώνι μπαίνοντας με στριφτά μουστάκια και αορείτικο σουαγκ αλλά απέδωσε εν καιρώ
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Όπως ήσουν όμως όταν εσκαγε έξοδος ή τίποτα άλλο κολλούσα εθνόσημο και το άλλο των διαβιβάσεων , μπερέ και έτοιμος
Ειμασταν πάνω στην Πάρνηθα στις φωτιές , ήταν σουροπο και με χαιρετούσαν τα στελέχη από άλλες μονάδες, ο διοικητής μου είχε πεθάνει στα γέλια
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Αχ τι μου θυμίσατε...
Υπηρετούσα Δόκιμος το 1987 στα σύνορα, ακριβώς στην κρίση με το Σισμίκ. Εκεί να δεις τι κόσμος μας ήρθε να τον ντύσουμε και να τον σενιάρουμε και να τον φέρουμε σε κάποιου είδους "ετοιμότητα". Και καλά εγώ έχω μια χρόνια αρρώστια με αθλητισμό και τρελές γυμναστικές, και πες είμαι κάπως απαιτητικός, αλλά όχι και αυτό το θέαμα που αντίκρισα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ: σώματα ξεχαρβαλωμένα ή και ξεχειλισμένα, αντοχές μηδενικές, ηθικόν όχι και τόσο ακμαίον, πειθαρχία...ε, τι είναι αυτό;
Και άλλα...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 18:21
Αχ τι μου θυμίσατε...
Υπηρετούσα Δόκιμος το 1987 στα σύνορα, ακριβώς στην κρίση με το Σισμίκ. Εκεί να δεις τι κόσμος μας ήρθε να τον ντύσουμε και να τον σενιάρουμε και να τον φέρουμε σε κάποιου είδους "ετοιμότητα". Και καλά εγώ έχω μια χρόνια αρρώστια με αθλητισμό και τρελές γυμναστικές, και πες είμαι κάπως απαιτητικός, αλλά όχι και αυτό το θέαμα που αντίκρισα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ: σώματα ξεχαρβαλωμένα ή και ξεχειλισμένα, αντοχές μηδενικές, ηθικόν όχι και τόσο ακμαίον, πειθαρχία...ε, τι είναι αυτό;
Και άλλα...
Ενώ το 1996 με τα ΊΜΙΑ-πλην Αεροπορίας- είμασταν ετοιμοπόλεμοι ;
taliban έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 17:28
Εμάς το τζάκετ,πετσέτες και στολές δεν ήταν υποχρεωτικό να τις επιστρέψουμε. Μόνο τα άρβυλα.
Τώρα στα κυνήγια που θα πιάσουν τα κρύα το τζάκετ επιβάλλεται.
Ναι. Μην χάσουν την τοοοοοσο σοβαρή εκπαίδευση.Τι θα απογινουμε;;;;;
Πορεία σου λέει έκαναν, βολή σου λέει έκαναν, σκηνάκια έκαναν, δηλαδή τι άλλο θα 'θελες να κάνουν? Να σε ρωτήσω αν σου λέγανε κάνε 200 μέτρα έρπην μέσα στις λάσπες, ή μέσα σε χαλίκια, θα το θεωρούσες σοβαρή εκπαίδευση? Αν ναι, θα έκανες και θα γούσταρες? Τί θα θεωρούσες σοβαρή εκπαίδευση?
Ναι θα ξαναγούσταρα. Και ναι το έκανα.
Εμείς γράφαμε διαγώνισμα κάθε παρασκευή τους πρώτους 3 μήνες σχετικά με τον οπλισμό που χρωθήκαμε (βεληνεκές κλπ) και αν πέφταμε κάτω από το 15 το σ/κ είχε κράτηση μέσα.
Αναγκαστικά διαβάζαμε.
Μετά όλα αυτά στην πράξη τα κάναμε ΒΟΠ 2 φορές το μήνα και μια νυχτερινή.
Δεν πηγαίναμε απλά πορεία ή πυρ και κινηση για αγγαρεία.
Κάναμε κανονική πρόβα η κάθε ομάδα τις τακτικές.
Συντήρηση οπλισμού αναγκαστικά κάθε εβδομάδα λόγο υγρασίας στο νησί. Δηλαδή τα 50αρια και τα mg3.
Από όλμους δεν έχω ιδέα. Άλλα αντικείμενα είχα.
Πεζικό ήμουν στην Κύπρο.
Τουλάχιστον μάθαμε αρκετά πράγματα.
Άνετα θα ξαναπήγαινα.
Πάρα πολύ ωραία λοιπόν. Αυτό ήθελα ν' ακούσω.
Ενώ το 1996 με τα ΊΜΙΑ-πλην Αεροπορίας- είμασταν ετοιμοπόλεμοι ;
Ναι, αλλά για ολοκληρωτικό πόλεμο, με μαζικές διελεύσεις του Εβρου από άρματα μάχης, κλπ.
Όπως και για μαζικές συγκρούσεις ναυτικών. Για την ακρίβεια, τα ελληνικά σκάφη ήταν πίσω από νησίδες κλπ, ενώ τα τουρκικά στοχοποιημένα έξω. Αν δινόταν η εντολή τα τουρκικά ΔΕΝ μπορούσαν να χτυπήσουν, λόγω των περιορισμών (τότε) που είχαν οι πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας. Δυστυχώς ΔΕΝ δόθηκε (Σημίτης γάρ. Αυτή η μαϊμού ποντικομαμή με τις θρούμπες, μας έχει στοιχήσει πολλά).
Στύγιος έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 17:45
Παιδιά,σας έχει τύχει να κλέβουνε οι παλιοί; κουβέρτες και ιματισμό και να ψάχνονται οι φουκαράδες οι σμηνίτες ή φαντάροι στο απολυτήριο να βρουν ή να αγοράσουν αλλιώς δεν έπαιρναν εκκαθάριση;
Ένα παιδάκι θυμάμαι έκλαιγε και χτυπιόταν γιατί του τα έκλεψαν
Εμένα δεν μου ζήτησαν κυριολεκτικά τίποτα πίσω. Πιστεύω ότι χαλαρά θα μπορούσα να πάρω και την ξιφολόγχη και το backpack.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εγώ είχα στο μανίκι μου το σήμα Φρουραρχείου Αλεξανδρούπολης και το φορούσα παντού, με αποτέλεσμα να ψαρώνουν ακόμα και δόκιμοι και να νομίζουν ότι είμαι στέλεχος ή στρατονομία. Πολλοί έβλεπαν το ΦΑ και θεωρούσαν ότι είναι «Φυλακές Αυλώνα». Αλλά εγώ δεν έλεγα τίποτα, μόνοι τους ψάρωναν και χαιρετούσαν και βαρούσαν προσοχές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.