!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επίστρατος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Επίστρατος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Otto Weininger έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 23:58 Εμένα δε με νοιάζει αν με καλέσουνε. Αλλά δεν μου μπαίνει καμία στολή. Ούτε η παραλλαγή, ούτε η επίσημη :-?

:smt017
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Χαοτικός έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:42
Otto Weininger έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 23:58 Εμένα δε με νοιάζει αν με καλέσουνε. Αλλά δεν μου μπαίνει καμία στολή. Ούτε η παραλλαγή, ούτε η επίσημη :-?

:smt017
Είχα φτάσει 82 κιλά τότε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

vantono έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:10 Και πού σε καλούνε τελικά ακριβώς, στο κέντρο που παρουσιάστηκες ή στη μονάδα σου? Τουλάχιστον αν μου τύχει τιποτα παρόμοιο κάποτε, δεν θα εχω και κανενα σοβαρό ταξίδι. Υπολοιπο Αττικής ειναι σχεδόν και τα δύο. Απο αθλήματα οκ, το 'χουμε ακόμα, αλλά δεν γουστάρω να ξανα δω καθολου τα μουτρα ορισμένων. Αν και τοσα χρονια μετά, ισως να εχουν βαλει μυαλό.
Σε άλλη μονάδα στον Εβρο υπηρέτησα και σε άλλη με στείλανε επίστρατο.
Το απολυτήριο μου το είχαν αλλάξει 4-5 φορές μέχρι πριν 3 μήνες που μου ξανάρθε πράσινο και πήγα επίστρατος.
Το τι μαλακία ακουσα από τους καραβανάδες δεν περιγράφεται 5 μέρες.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

taliban έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:06
Kauldron έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 23:47 Τραγικό να θέλετε ν' αποφύγετε την επιστράτευση ρε.
Σε περίοδο πολέμου τί θα κάνετε?
Ναι. Μην χάσουν την τοοοοοσο σοβαρή εκπαίδευση.Τι θα απογινουμε;;;;;
Πορεία σου λέει έκαναν, βολή σου λέει έκαναν, σκηνάκια έκαναν, δηλαδή τι άλλο θα 'θελες να κάνουν?
Να σε ρωτήσω αν σου λέγανε κάνε 200 μέτρα έρπην μέσα στις λάσπες, ή μέσα σε χαλίκια, θα το θεωρούσες σοβαρή εκπαίδευση? Αν ναι, θα έκανες και θα γούσταρες? Τί θα θεωρούσες σοβαρή εκπαίδευση?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

vantono έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:16 τα πράσινα, άσπρα, μπλε κίτρινα κτλ τί ρόλο βαράνε? Εγώ ούτε που ξέρω/θυμάμαι τι έχω. Το λευκό είναι πού είσαι και καλά "μόνιμα επιστρατευμένος" και τη σκαπουλάρεις?
τα πράσινα αναφέρουν ακριβώς που παρουσιάζεσαι το λευκό σημαίνει αν σε καλέσουν θα ενημερώσουν και το κίτρινο παρουσιάζεσαι στην Μονάδα επιστράτευσης με πολιτικά και κάνεις το χαμαλίκι .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Εγώ τα άφησα όλα στο θάλαμο στην απόλυση, μόνο πετσέτα ΕΣ έχω :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

hellegennes έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:24
vantono έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:16 τα πράσινα, άσπρα, μπλε κίτρινα κτλ τί ρόλο βαράνε? Εγώ ούτε που ξέρω/θυμάμαι τι έχω. Το λευκό είναι πού είσαι και καλά "μόνιμα επιστρατευμένος" και τη σκαπουλάρεις?
Πράσινο και άσπρο υπάρχει. Τα άλλα έχουν καταργηθεί. Εμάς που έχουμε άσπρο δεν μας καλούν. Μόνο σε γενική επιστράτευση.
υπάρχει και κίτρινο .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

51 πλέον ( πρώην έφεδρος υποσμηναγός) και λευκός σαν περιστέρι . Αποστρατεύτηκα οριστικά ρεεεεεεε..

Μεταβατικά μέχρι να διαγραφώ απ' τα μητρώα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

enterprise-psi έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 16:17
Κι εγώ τα ίδια :lol:
Με τη διαφορά ότι αντί για πετσέτα, πήρα το ένα ζευγάρι άρβυλα, να τα 'χω για κανα αγροτικό χαμαλίκι όταν κατεβαίνω χωριό (λιγουρευόμουν και το τζάκετ, αλλα δεν ηθελα να το καβατζώσω. Αυτό ηταν απο εκεινα που τα επιστρέφεις υποχρεωτικά). Όλα τα υπόλοιπα τα παράτησα στο θάλαμο, παρακαταθήκη στα επόμενα κωλόψαρα που μόλις απολυόμουν, αυτά έρχονταν. Τα πέταξα πανω στο κρεβάτι μου και τους ειπα μοιραστείτε τα. :003:
Στύγιος

ΒΑΝ !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 15 Νοέμ 2019, 17:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στύγιος

vantono έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 17:15
Κι εγώ τα ίδια :lol:
Με τη διαφορά ότι αντί για πετσέτα, πήρα το ένα ζευγάρι άρβυλα, να τα 'χω για κανα αγροτικό χαμαλίκι όταν κατεβαίνω χωριό (λιγουρευόμουν και το τζάκετ, αλλα δεν ηθελα να το καβατζώσω. Αυτό ηταν απο εκεινα που τα επιστρέφεις υποχρεωτικά). Όλα τα υπόλοιπα τα παράτησα στο θάλαμο, παρακαταθήκη στα επόμενα κωλόψαρα που μόλις απολυόμουν, αυτά έρχονταν. Τα πέταξα πανω στο κρεβάτι μου και τους ειπα μοιραστείτε τα. :003:
Ομοίως , μία παραλλαγής την έβαλα σε κλήρωση και άρβυλα για τους "γιόκες" . Δόκιμος ήμουν ,είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω άλλα.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Εμάς το τζάκετ,πετσέτες και στολές δεν ήταν υποχρεωτικό να τις επιστρέψουμε. Μόνο τα άρβυλα.
Τώρα στα κυνήγια που θα πιάσουν τα κρύα το τζάκετ επιβάλλεται.
Kauldron έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 16:14
taliban έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 00:06
Kauldron έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 23:47 Τραγικό να θέλετε ν' αποφύγετε την επιστράτευση ρε.
Σε περίοδο πολέμου τί θα κάνετε?
Ναι. Μην χάσουν την τοοοοοσο σοβαρή εκπαίδευση.Τι θα απογινουμε;;;;;
Πορεία σου λέει έκαναν, βολή σου λέει έκαναν, σκηνάκια έκαναν, δηλαδή τι άλλο θα 'θελες να κάνουν?
Να σε ρωτήσω αν σου λέγανε κάνε 200 μέτρα έρπην μέσα στις λάσπες, ή μέσα σε χαλίκια, θα το θεωρούσες σοβαρή εκπαίδευση? Αν ναι, θα έκανες και θα γούσταρες? Τί θα θεωρούσες σοβαρή εκπαίδευση?
Ναι θα ξαναγούσταρα. Και ναι το έκανα.
Εμείς γράφαμε διαγώνισμα κάθε παρασκευή τους πρώτους 3 μήνες σχετικά με τον οπλισμό που χρωθήκαμε (βεληνεκές κλπ) και αν πέφταμε κάτω από το 15 το σ/κ είχε κράτηση μέσα.
Αναγκαστικά διαβάζαμε.
Μετά όλα αυτά στην πράξη τα κάναμε ΒΟΠ 2 φορές το μήνα και μια νυχτερινή.
Δεν πηγαίναμε απλά πορεία ή πυρ και κινηση για αγγαρεία.
Κάναμε κανονική πρόβα η κάθε ομάδα τις τακτικές.
Συντήρηση οπλισμού αναγκαστικά κάθε εβδομάδα λόγο υγρασίας στο νησί. Δηλαδή τα 50αρια και τα mg3.
Από όλμους δεν έχω ιδέα. Άλλα αντικείμενα είχα.
Πεζικό ήμουν στην Κύπρο.
Τουλάχιστον μάθαμε αρκετά πράγματα.
Άνετα θα ξαναπήγαινα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εμείς είχαμε βασικά τρεις διαφορετικές στολές. Την παραλλαγή, την άλλη με τις γραβάτες και το σακακι και μια ακόμα πιο επίσημη για τελετές και υπουργεία. Την τελευταία την κρατήσαν εκείνοι. Την αλλη επίσημη μας την έδωσαν, άλλωστε ήταν ραμμένη πάνω στον καθένα μας από το ΚΕΣΝ.
Η παραλλαγή που κράτησα ήταν δική μου αγορασμένη, όπως και τα αρβυλα.
Επίσης φούτερ και μπλουζάκια τα έχω όλα γιατί ήταν επίσης αγορασμένα.

Αλλά καμία στολή δεν μου μπαίνει όπως είπα :lol:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

τι διαλο, σε αλλης χωρας στρατευμα υπηρετησα εγω;

πριν την απολυση, ημουν σε συνταγμα επιστρατων. 10 νοματοι ολο το συνταγμα, και αμα γινοταν επιστρατευση θα γιομιζαμε. ητανε λοιπον να φερουνε επιστρατους για ασκηση. 200 ατομα. ηρθαν λιγοτεροι απο 20, οι υπολοιποι απο οσο ξερω δεν ενοχληθηκαν. στησαμε δηθεν μια μεγαλη σκηνη στο προαυλιο, οτι κατι γινεται εκει, και οι επιστρατοι εκατσαν 5 μερες, φυσικα κοιμοντουσαν στο θαλαμο μαζι μας, και ολο το πενθημερο περασε πινοντας φραπε στο προαυλιο και παιζοντας χιονοπολεμο. α, καναμε και σουζες με ενα xr που ειχε φερει ενας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Στύγιος

Παιδιά,σας έχει τύχει να κλέβουνε οι παλιοί; κουβέρτες και ιματισμό και να ψάχνονται οι φουκαράδες οι σμηνίτες ή φαντάροι στο απολυτήριο να βρουν ή να αγοράσουν αλλιώς δεν έπαιρναν εκκαθάριση;
Ένα παιδάκι θυμάμαι έκλαιγε και χτυπιόταν γιατί του τα έκλεψαν :-?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”