Η ύπαρξη εργαστηρίου είναι σε μεγαλο βαθμο άσχετη με τις συνθήκες εκτροφής.Nandros έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:49Εσύ σάλτα άχρηστε και άσχετε!Maspoli έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:42 Συμπεραίνω λοιπόν ότι δεν είναι δικές σου αλλά τις έχουν αναρτήσει διαφημιστικά οι ιδιοκτητες. Σάλτα λοιπόν αχρηστε.Το 2005 πήγα Κύπρο, μου έδειξε την φάρμα που μανατζάριζε και μου εξήγησε πολλά.Nandros έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 20:12Δεν ξέρω τί παίζει στην Ελλάδα, αλλά ο συμμαθητής μου, που παράτησε την θάλασσα και έγινε ζωοτέχνης/χοιροτρόφος στην Κύπρο, θα σε διέψευδε.
Εκεί έχουν οργανωμένα και πολύ μοντέρνα χοιροτροφεία, όπου τα ζώα ζουν πολύ καλά.
.
Μέχρι και εργαστήρια έχουν.
Δεν σου κάνω άλλα τσάμπα μαθήματα. Από δω και μπρος 2 ευρώ/ποστ.:
.
Το εσχαρωτο δάπεδο ήταν καινοτομία κάτι δεκαετίες πριν (πολύ πριν το 2005). Μέσα από τις τρύπες περνά μέρος των κοπράνων, ενώ αυτά που πέφτουν μέσα από τις τρύπες δεν απομακρυνονται άμεσα και επομένως ελκύουν αέρια που μπορούν να επιβαρύνουν τα ζώα πόσο μάλλον όταν αυτά επιβαρύνουν τις οπλες τους που αναπόφευκτα χωνονται μερικως στα ανοιγματα ή το δέρμα τους. Η σύγχρονη πρακτική για την ευζωΐα είναι η παροχή επαρκούς στρωμνης που πρεπει να ανανεώνεται τακτικά (κάτι που φυσικά επιβαρύνει πολύ το κόστος).