H ανατολική Ευρώπη όμως είναι με τη σειρά της πολύ πιο ρατσιστική από τη δυτική. Στην Ρωσία τι νομίζεις ότι κάνουν οι εθνικιστές στις εκεί μειονότητες;Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 21:00Σε ποια χώρα της Ευρώπης έχουν υποστεί ρατσιστικά πογκρόμ Ευρωπαίοι πλην Ελλήνων;Antigeist έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 20:04Εντάξει ισχύει ότι μας έχουν λίγο για παρακατιανούς και απατεωνάκους και φυσικά έχουν και ένα δίκιο ιστορικά άμα το δεις. Στους νέους χρόνους με τα καράβια κάναμε πολύ λεφτό στο λαθρεμπόριο και αποκτήσαμε κακή φήμη. Με τα μεταναστευτικά κύματα του περασμένου αιώνα μπήκαμε στην εστίαση, δηλαδή σε χώρο τον οποίο ασυνείδητα η αστική ευρωπαϊκή συνείδηση βλέπει (και με το δίκιο της) ως τόπο διαφθοράς και εύκολου χρήματος, και μην ξεχνάμε ότι έχουμε ως κράτος μακρά παράδοση παρασιτικής επαιτείας χώρια που τους σπάμε λίγο και τα νεύρα με τον κιτς φιλελληνισμό μας και το έντονο ταμπεραμέντο μας.Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 19:15
Δεν ζω στο εξωτερικό αγρότης είμαι. Υπερήφανος Αρβανίτης. Συνεργάζομαι όμως με ξένους κυρίως λευκούς από την Ευρώπη. Ξέρω πολύ καλά πως σκέφτονται και τι λένε για μας. Επίσης διαβάζω τύπο. Ξέρω ότι Έλληνες έχουν υποστεί πογκρόμ, ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία από Ευρωπαίους εθνικιστές.
Αλλά δεν υπάρχει σοβαρή ένδειξη ότι είναι γενικά περισσότερο ρατσιστές προς τους Έλληνες σε σχέση με άλλους μη δυτικούς λαούς και οι μικτοί γάμοι Ελλήνων μεταναστών με δυτικούς είναι αναλογικά πολλοί που δείχνει προχωρημένο επίπεδο αφομοίωσης και άρα αποδοχής στην κοινωνία. Και φυσικά είναι ρατσιστές και οι δυτικοί μεταξύ τους. Ένας νοτιοαφρικανός βρετανικής καταγωγής μου περιέγραφε ότι οι Άγγλοι και οι Ολλανδοί σιχαίνονται ο ένας τον άλλον. Άμα κοιτάξεις λίγο καλύτερα την βρετανική κοινωνία θα διακρίνεις μπόλικο αντιγερμανισμό. Για να μη μιλήσω για τους Αμερικανούς που τους κοροϊδεύουν όλοι οι δυτικοί. Απέναντι δε στους Έλληνες οι πιο ρατσιστές είναι ίσως οι ίδιοι οι Έλληνες λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας.
Εγώ μπορώ εύκολα, χωρίς ψάξιμο να σου παραθέσω δύο ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχουν γίνει επιθέσεις (πολύ βίαιες) εναντίων Ελλήνων με ρατσιστικά κίνητρα.
Και ας χαίρονται οι άλλοι που οι Έλληνες είναι επιστατες στα ουρητηρια των γερμανικών σιδηροδρομων.
Μην ξεχνάμε ότι οι δυτικοί, παρά τη παραδοσιακή τους περιφρόνηση για τους μη δυτικούς (και αυτό είναι ίδιον κάθε πολιτισμού, όχι μόνο του δυτικού), δεν δίστασαν να σφαχτούν μεταξύ τους σε δύο παγκόσμιους πολέμους όπως είχαν κάνει και άπειρες φορές τους περασμένους αιώνες. Οπότε άμα ξύσεις ίσα ίσα την ιστορία τους μια χαρά θα βρεις Ευρωπαίους να εξαπολύουν κάθε λογής καφρίλες ο ένας απέναντι στον άλλον.
Δεν λέω ότι μας αγαπάνε ή ότι πρέπει εμείς να τους αγαπάμε αλλά ας σχετικοποιήσουμε λίγο το πράγμα. Άλλωστε οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι πλέον του εθνικού μας κορμού. Τα παιδιά τους είναι σίγουρο ότι στην πλειοψηφία τους δεν θα αισθάνονται περισσότερο Έλληνες από ό, τι Άγγλοι/Αυστριακοί κτλ.