Η γεννητικότητα στη Δύση πέφτει. Ίσως οι λόγοι να είναι οικονομικοί, αλλά αυτό που κρατάω είναι ότι εξαιτείας ενός παράγοντος, αυτό το ένστικτο επηρεάζεται. Αύριο λοιπον ο παράγων θα είναι ο ατομισμός.lyna έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:01 Βρε, ένστικτο είπα όχι ανάγκη όπως το νερό.![]()
Φαντάζομαι ότι οι Κινέζοι που δεν έχουν καν Ίντερνετ είναι πολλοί όχι γτ θέλουν να το δείχνουν στο φμπ.
Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε κ να το διανθίζετε με φιλοσοφία το να κανείς ή όχι παιδιά αλλά είναι είτε σου βγαίνει είτε δεν σου βγαίνει . Τέλος.
Η πιο πιθανή εξέλιξη, κατά την άποψή μου, θα είναι οι υιοθεσίες τρικοκοσμικών. Λύνουν πολλά προβλήματα:
-διώχνουν το άγχος των βιολογικών ορίων. Ζω τη ζωή μου και υιοθετώ όταν είμαι έτοιμη, σε οποιαδήποτε ηλικία.
-Δεν ταλαιπωρώ το σώμα μου και ιδίως το γεννητικό όργανο, που σε μερικές περιπτώσεις μετά από γέννες δεν βλέπεται.
-Δεν ταλαιπωρούμαι τα πρώτα χρόνια που είναι βρέφος.
-Υιοθετώ ένα υγιές τέκνο και δεν φορτώνομαι ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να με σκλαβώσει μιά ζωή.
-Κάνω την καλή μου πράξη και ταχτοποιώ τη συνείδηση μου σε σχέση με πράγματα που μου δημιουργούν τύψεις. Δεν είμαι τόσο κακός/ή τελικά.
Πιστεύω ότι αυτο το σενάριο θα επικρατήσει, επειδή η άνεση υπερισχύει κι ο άνθρωπος ζει συνέχεια ξεγελώντας τον εαυτό του. Αύριο θα επικρατεί η ιδέα ότι ο γονιός δεν είναι υποχρεωτικό να γεννά, αλλά αρκεί να αγαπά και να ανατρέφει. Κι όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την full-time ανατροφή θα γίνονται νονοί εξ αποστάσεως. Ήδη υπάρχουν τέτοια προγράμματα. Με ένα ευρώ τη μέρα γίνεσαι νονός κάποιου παιδιού στη Γκάνα.