!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Childfree Life

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε παιδιά;

1) Ναι, έχω και δε θα το άλλαζα με τίποτα
29
39%
2) Ναι, έχω αλλά δεν είχα υπολογίσει το ζόρι, ίσως αν είχα τώρα επιλογή να μην έκανα
3
4%
3) Όχι δεν έχω αλλά θέλω να κάνω
20
27%
4) Όχι δεν έχω και ούτε θέλω να κάνω
23
31%

Σύνολο ψήφων: 75

mec

Re: The Childfree Life

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

lyna έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:01 Βρε, ένστικτο είπα όχι ανάγκη όπως το νερό. :lol:

Φαντάζομαι ότι οι Κινέζοι που δεν έχουν καν Ίντερνετ είναι πολλοί όχι γτ θέλουν να το δείχνουν στο φμπ.

Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε κ να το διανθίζετε με φιλοσοφία το να κανείς ή όχι παιδιά αλλά είναι είτε σου βγαίνει είτε δεν σου βγαίνει . Τέλος.
Η γεννητικότητα στη Δύση πέφτει. Ίσως οι λόγοι να είναι οικονομικοί, αλλά αυτό που κρατάω είναι ότι εξαιτείας ενός παράγοντος, αυτό το ένστικτο επηρεάζεται. Αύριο λοιπον ο παράγων θα είναι ο ατομισμός.

Η πιο πιθανή εξέλιξη, κατά την άποψή μου, θα είναι οι υιοθεσίες τρικοκοσμικών. Λύνουν πολλά προβλήματα:
-διώχνουν το άγχος των βιολογικών ορίων. Ζω τη ζωή μου και υιοθετώ όταν είμαι έτοιμη, σε οποιαδήποτε ηλικία.
-Δεν ταλαιπωρώ το σώμα μου και ιδίως το γεννητικό όργανο, που σε μερικές περιπτώσεις μετά από γέννες δεν βλέπεται.
-Δεν ταλαιπωρούμαι τα πρώτα χρόνια που είναι βρέφος.
-Υιοθετώ ένα υγιές τέκνο και δεν φορτώνομαι ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να με σκλαβώσει μιά ζωή.
-Κάνω την καλή μου πράξη και ταχτοποιώ τη συνείδηση μου σε σχέση με πράγματα που μου δημιουργούν τύψεις. Δεν είμαι τόσο κακός/ή τελικά.

Πιστεύω ότι αυτο το σενάριο θα επικρατήσει, επειδή η άνεση υπερισχύει κι ο άνθρωπος ζει συνέχεια ξεγελώντας τον εαυτό του. Αύριο θα επικρατεί η ιδέα ότι ο γονιός δεν είναι υποχρεωτικό να γεννά, αλλά αρκεί να αγαπά και να ανατρέφει. Κι όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την full-time ανατροφή θα γίνονται νονοί εξ αποστάσεως. Ήδη υπάρχουν τέτοια προγράμματα. Με ένα ευρώ τη μέρα γίνεσαι νονός κάποιου παιδιού στη Γκάνα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:35
hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2018, 21:49 Καταλαβαίνεις τι γράφει ή σε παρασύρει ο συναισθηματισμός σου;
Νομίζω ότι ναι, καταλαβαίνω. Και πολύ σπάνια αντιμετωπίζω τέτοια θέματα με συναισθηματισμούς, ήλπιζα ότι μετά από τόσα χρόνια που μες ξέρεις θα το είχες καταλάβει πλέον.

Εσύ, με την σειρά σου, καταλαβαίνεις τι σου είπα και γιατί;
Το τι είπες είναι απλό, αλλά ο λόγος μού διαφεύγει, αν δεν το βλέπεις συναισθηματικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2018, 12:47
shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:35
hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2018, 21:49 Καταλαβαίνεις τι γράφει ή σε παρασύρει ο συναισθηματισμός σου;
Νομίζω ότι ναι, καταλαβαίνω. Και πολύ σπάνια αντιμετωπίζω τέτοια θέματα με συναισθηματισμούς, ήλπιζα ότι μετά από τόσα χρόνια που μες ξέρεις θα το είχες καταλάβει πλέον.

Εσύ, με την σειρά σου, καταλαβαίνεις τι σου είπα και γιατί;
Το τι είπες είναι απλό, αλλά ο λόγος μού διαφεύγει, αν δεν το βλέπεις συναισθηματικά.
Ότι μπορεί απλά να σου λέω (για νη φορά από καταβολής phorum), πως μπορεί σε ένα ποστ σου να πεις ένα σωρό σωστά ή τέλος πάντων σωστά τεκμηριωμένα πράγματα, αλλά στο τέλος να τα γκρεμίσεις όλα πετώντας άλλη μία κορώνα υπερβολής (έτσι, για το γαμώτο, για να συνεχίζεται η ένταση ξέρω 'γω ή τι άλλο), το σκέφτηκες;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

perseus έγραψε: 30 Μάιος 2018, 07:30
Απλή λογική είναι να δοθεί όνομα σε έναν φόρο που πληρώνουμε; Μυστήρια τα λες, γέροντα.
ρε συ ειτε τα πληρωσεις εμμεσα η αμεσα το ιδιο ειναι και εγω δεν αρρωστησα να απασχολησω το συστημα υγειας η δεν σπουδασα λλα δεν γκρινιαζω για τους αλλους που αρρωσταινουν η σπουδαζουν.
Δεν γκρινιάζω, είπα ότι είναι το λογικό οι κάτοικοι μιας χώρας να μοιράζονται τα οικονομικά βάρη. Απλά θεωρώ αισχρή την υπόνοια «τιμωρίας» που περιέχει η πρότασή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 12:51 Ότι μπορεί απλά να σου λέω (για νη φορά από καταβολής phorum), πως μπορεί σε ένα ποστ σου να πεις ένα σωρό σωστά ή τέλος πάντων σωστά τεκμηριωμένα πράγματα, αλλά στο τέλος να τα γκρεμίσεις όλα πετώντας άλλη μία κορώνα υπερβολής (έτσι, για το γαμώτο, για να συνεχίζεται η ένταση ξέρω 'γω ή τι άλλο), το σκέφτηκες;
Δεν είναι κορόνα ούτε είναι υπερβολή. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι και στην καθημερινότητά μου. Είπα, για την ακρίβεια, ότι θεωρώ μαλακισμένο το σκεπτικό ότι οι αυτοί που δεν κάνουν παιδιά είτε από επιλογή είτε όχι να θεωρούνται παρίες της κοινωνίας που να χρειάζεται να πληρώσουν φόρο θαυμασμού στους γονείς που για κάποιον λόγο παρουσιάζονται σαν ήρωες, ενώ η τεκνοποίηση είναι ένα πολύ απλό και ανώδυνο πράγμα· το μεγάλωμα των παιδιών δεν είναι, αλλά δεν καταβάλουν όλοι κόπο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Σημαντική μερίδα των γονέων μεγαλώνουν τα παιδιά τους στον αυτόματο πιλότο.

Είναι πιο κατανοητό τώρα; Το βρίσκεις υπερβολή ή κορόνα για να συντηρηθεί κάποια ένταση; Σε ενοχλεί η χρήση της λέξης «μαλακισμένο»; Αυτή είναι η λέξη που θέλω να χρησιμοποιήσω. Αν ήθελα να πω «προβληματικό σκεπτικό» θα έλεγα «προβληματικό σκεπτικό». Είναι μια λέξη που χρησιμοποιώ συχνά, όταν αυτό θέλω να εννοήσω. Δεν το λέω για να δημιουργήσω ή να συντηρήσω ένταση, το λέω γιατί αυτό εννοώ. Δεν ξέρω γιατί το βλέπεις έτσι. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι οι παλιότερες γενιές έχετε μεγαλώσει με μια αντίληψη της γλώσσας που θέλει να προσωποποιεί κάθε λεκτική «ακρότητα». Το «μαλακισμένο» είναι προσδιορισμός στο «σκεπτικό», όχι στον άνθρωπο που το εκφράζει. Ένας άνθρωπος μπορεί να εκφράζει μαλακισμένα σκεπτικά χωρίς να είναι κι εγώ μπορώ να τα χαρακτηρίζω έτσι χωρίς διάθεση χαρακτηρισμού του ίδιου του ατόμου. Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτό, φροντίζω να μην στολίζω την έκφραση με προσωπικές αντωνυμίες. Γι' αυτό και έγραψα «αυτή η εκδικητικότητα είναι μαλακισμένη» και όχι «η εκδικητικότητά σου είναι μαλακισμένη».

Ορίστε, με έκανες να γράψω ολόκληρο δοκίμιο για μια απλή πρόταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

συνεχίζετε να ψηφίζετε!

αρχίζουν να βγαίνουν κάποια συμπεράσματα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Lugozzi έγραψε: 26 Μάιος 2018, 18:30 Το ιστορικό τεύχος του ΤΙΜΕ
ποια η άποψή σας?
οι άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση της προσωπικής επιλογής. Πρακτικά επηρεάζονται από το τι κυκλοφορεί στον περίγυρο και τι τους προπαγανδίζεται. Το τι "τεκμηρίωση" βρίσκουν εκ των υστέρων είναι για να δικαιολογήσουν το εγώ τους ότι έκαναν και καλά επιλογή με δήθεν προσωπική αναζήτηση. Οπότε το ερώτημα είναι γιατί η ελίτ ευρωπαϊκών λαών (και με την υποστήριξη ανώτερης μέσης τάξης) με έμπρακτα μέτρα και προπαγάνδα ώθησε την μάζα των χωρών της σε μειωμένη τεκνοποίηση. Έμπρακτα μέτρα ήταν ο φεμινισμός, νόμοι κατά των ανδρών, διαζύγια, αμβλώσεις, ανοχή σε ναρκωτικά και παρακμιακές υποκουλτούρες, προώθηση ομοφυλοφιλίας, κατάργηση εθνικού προστατευτισμού εργασίας, εισαγωγή έτοιμων αλλοδαπών κ.ά.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί .Όταν κάνεις παιδί όσο και να ζορίζεσαι και να μην έχεις ελεύθερο χρόνο και να μην κοιμάσε πολυ κτλ δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου χωρίς αυτό .Όπως και να ήρθε αυτό το παιδί είτε "από λαθος " είτε από προσπάθεια .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2018, 13:35
shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 12:51 Ότι μπορεί απλά να σου λέω (για νη φορά από καταβολής phorum), πως μπορεί σε ένα ποστ σου να πεις ένα σωρό σωστά ή τέλος πάντων σωστά τεκμηριωμένα πράγματα, αλλά στο τέλος να τα γκρεμίσεις όλα πετώντας άλλη μία κορώνα υπερβολής (έτσι, για το γαμώτο, για να συνεχίζεται η ένταση ξέρω 'γω ή τι άλλο), το σκέφτηκες;
Δεν είναι κορόνα ούτε είναι υπερβολή. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι και στην καθημερινότητά μου. Είπα, για την ακρίβεια, ότι θεωρώ μαλακισμένο το σκεπτικό ότι οι αυτοί που δεν κάνουν παιδιά είτε από επιλογή είτε όχι να θεωρούνται παρίες της κοινωνίας που να χρειάζεται να πληρώσουν φόρο θαυμασμού στους γονείς που για κάποιον λόγο παρουσιάζονται σαν ήρωες, ενώ η τεκνοποίηση είναι ένα πολύ απλό και ανώδυνο πράγμα· το μεγάλωμα των παιδιών δεν είναι, αλλά δεν καταβάλουν όλοι κόπο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Σημαντική μερίδα των γονέων μεγαλώνουν τα παιδιά τους στον αυτόματο πιλότο.

Είναι πιο κατανοητό τώρα; Το βρίσκεις υπερβολή ή κορόνα για να συντηρηθεί κάποια ένταση; Σε ενοχλεί η χρήση της λέξης «μαλακισμένο»; Αυτή είναι η λέξη που θέλω να χρησιμοποιήσω. Αν ήθελα να πω «προβληματικό σκεπτικό» θα έλεγα «προβληματικό σκεπτικό». Είναι μια λέξη που χρησιμοποιώ συχνά, όταν αυτό θέλω να εννοήσω. Δεν το λέω για να δημιουργήσω ή να συντηρήσω ένταση, το λέω γιατί αυτό εννοώ. Δεν ξέρω γιατί το βλέπεις έτσι. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι οι παλιότερες γενιές έχετε μεγαλώσει με μια αντίληψη της γλώσσας που θέλει να προσωποποιεί κάθε λεκτική «ακρότητα». Το «μαλακισμένο» είναι προσδιορισμός στο «σκεπτικό», όχι στον άνθρωπο που το εκφράζει. Ένας άνθρωπος μπορεί να εκφράζει μαλακισμένα σκεπτικά χωρίς να είναι κι εγώ μπορώ να τα χαρακτηρίζω έτσι χωρίς διάθεση χαρακτηρισμού του ίδιου του ατόμου. Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτό, φροντίζω να μην στολίζω την έκφραση με προσωπικές αντωνυμίες. Γι' αυτό και έγραψα «αυτή η εκδικητικότητα είναι μαλακισμένη» και όχι «η εκδικητικότητά σου είναι μαλακισμένη».

Ορίστε, με έκανες να γράψω ολόκληρο δοκίμιο για μια απλή πρόταση.

Πέρα από συναισθηματισμούς, όσα από τα παιδιά αυτά καταλήξουν να είναι παραγωγικά μέλη μιας κοινωνίας, με τους φόρους και τις εισφορές τους, όπως είναι τα Ευρωπαϊκά συστήματα, θα στηρίζουν στα γεράματα και τους δικούς τους γονείς και των άλλων που δεν έχουν παιδιά και όσα από τα παιδιά δεν θα συνεισφέρουν στο σύστημα. Θα μου πεις, αξίζουν κανένα βραβείο οι γονείς για αυτό το λόγο; Ξέρω γω; Μάλλον όχι, δεν πιστεύω ότι αυτοί που δεν έκαναν παιδιά είναι παρίες, κάθε άλλο, έχουν ποιότητα ζωής έτσι όπως το βλέπω. Εμένα θα με είχε φάει μια περιέργεια πώς είναι να κάνεις παιδιά τελικά αν ήμουν από την άλλη πλευρά, αν και δεν ξέρω πώς να το πω με λόγια τώρα που είμαι από εδώ. Σίγουρα δεν είναι κάτι μαγικό και ανεπανάληπτο, όχι τουλάχιστον το 90% του χρόνου που ασχολείσαι με το άθλημα. Έχει ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ βαρεμάρα. Μια βόλτα σε παιδική χαρά θα σε πείσει και αυτό είναι το highlight της ημέρας φαντάσου. Και πού να μεγαλώσουν.

ΑΛΛΑ κατά ένα παράξενο τρόπο οι πιο πολλοί που ασχολούνται με το άθλημα στην τελική δεν το μετανιώνουν ή δεν μπορούν να φανταστούν ίσως τον εαυτό τους αρκετά πλήρη σε αυτή την ηλικία που βρίσκονται τώρα αν δεν γέμιζαν τη ζωή τους με τα παιδιά.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

mec_ έγραψε: 30 Μάιος 2018, 12:40
lyna έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:01 Βρε, ένστικτο είπα όχι ανάγκη όπως το νερό. :lol:

Φαντάζομαι ότι οι Κινέζοι που δεν έχουν καν Ίντερνετ είναι πολλοί όχι γτ θέλουν να το δείχνουν στο φμπ.

Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε κ να το διανθίζετε με φιλοσοφία το να κανείς ή όχι παιδιά αλλά είναι είτε σου βγαίνει είτε δεν σου βγαίνει . Τέλος.
Η γεννητικότητα στη Δύση πέφτει. Ίσως οι λόγοι να είναι οικονομικοί, αλλά αυτό που κρατάω είναι ότι εξαιτείας ενός παράγοντος, αυτό το ένστικτο επηρεάζεται. Αύριο λοιπον ο παράγων θα είναι ο ατομισμός.

Η πιο πιθανή εξέλιξη, κατά την άποψή μου, θα είναι οι υιοθεσίες τρικοκοσμικών. Λύνουν πολλά προβλήματα:
-διώχνουν το άγχος των βιολογικών ορίων. Ζω τη ζωή μου και υιοθετώ όταν είμαι έτοιμη, σε οποιαδήποτε ηλικία.
-Δεν ταλαιπωρώ το σώμα μου και ιδίως το γεννητικό όργανο, που σε μερικές περιπτώσεις μετά από γέννες δεν βλέπεται.
-Δεν ταλαιπωρούμαι τα πρώτα χρόνια που είναι βρέφος.
-Υιοθετώ ένα υγιές τέκνο και δεν φορτώνομαι ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να με σκλαβώσει μιά ζωή.
-Κάνω την καλή μου πράξη και ταχτοποιώ τη συνείδηση μου σε σχέση με πράγματα που μου δημιουργούν τύψεις. Δεν είμαι τόσο κακός/ή τελικά.

Πιστεύω ότι αυτο το σενάριο θα επικρατήσει, επειδή η άνεση υπερισχύει κι ο άνθρωπος ζει συνέχεια ξεγελώντας τον εαυτό του. Αύριο θα επικρατεί η ιδέα ότι ο γονιός δεν είναι υποχρεωτικό να γεννά, αλλά αρκεί να αγαπά και να ανατρέφει. Κι όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την full-time ανατροφή θα γίνονται νονοί εξ αποστάσεως. Ήδη υπάρχουν τέτοια προγράμματα. Με ένα ευρώ τη μέρα γίνεσαι νονός κάποιου παιδιού στη Γκάνα.
Νομίζω αυτό που διάφοροι διάσημοι που έχουν νταντάδες, σεφ, σοφέρ, καθαρίστριες, σεκιούριτι και δεν συμμαζεύεται, που υιοθετούν 5-6 παιδάκια από τον τρίτο κόσμο, έχει δώσει μια ψευδαίσθηση γκλαμουριάς...

Ο άνθρωπος της μέσης τάξης, αντίστοιχα, στα 50-55 αν το αφήσει δηλαδή το θέμα, θα πρέπει να κάνει commute στη δουλειά του, να πηγαίνει το παιδί σχολείο και να το φέρνει ή να αναθέτει αυτό το πράγμα σε άλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να φροντίζει να υπάρχει ένα πιάτο φαϊ κάθε μέρα ή έστω ένα φρούτο ή ένα αυγό και να φεύγουν όλοι μπανιαρισμένοι και με καθαρά ρούχα από το σπίτι. Αυτό είναι ίδιο είτε το παιδί σου είναι βιολογικό είτε όχι και οι βιολογικές αντοχές εξαρτώνται από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση του γονιού...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Athina__P έγραψε: 30 Μάιος 2018, 16:43 Πέρα από συναισθηματισμούς, όσα από τα παιδιά αυτά καταλήξουν να είναι παραγωγικά μέλη μιας κοινωνίας, με τους φόρους και τις εισφορές τους, όπως είναι τα Ευρωπαϊκά συστήματα, θα στηρίζουν στα γεράματα και τους δικούς τους γονείς και των άλλων που δεν έχουν παιδιά και όσα από τα παιδιά δεν θα συνεισφέρουν στο σύστημα. Θα μου πεις, αξίζουν κανένα βραβείο οι γονείς για αυτό το λόγο; Ξέρω γω; Μάλλον όχι, δεν πιστεύω ότι αυτοί που δεν έκαναν παιδιά είναι παρίες, κάθε άλλο, έχουν ποιότητα ζωής έτσι όπως το βλέπω. Εμένα θα με είχε φάει μια περιέργεια πώς είναι να κάνεις παιδιά τελικά αν ήμουν από την άλλη πλευρά, αν και δεν ξέρω πώς να το πω με λόγια τώρα που είμαι από εδώ. Σίγουρα δεν είναι κάτι μαγικό και ανεπανάληπτο, όχι τουλάχιστον το 90% του χρόνου που ασχολείσαι με το άθλημα. Έχει ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ βαρεμάρα. Μια βόλτα σε παιδική χαρά θα σε πείσει και αυτό είναι το highlight της ημέρας φαντάσου. Και πού να μεγαλώσουν.

ΑΛΛΑ κατά ένα παράξενο τρόπο οι πιο πολλοί που ασχολούνται με το άθλημα στην τελική δεν το μετανιώνουν ή δεν μπορούν να φανταστούν ίσως τον εαυτό τους αρκετά πλήρη σε αυτή την ηλικία που βρίσκονται τώρα αν δεν γέμιζαν τη ζωή τους με τα παιδιά.
Μα το ζουμί αυτό είναι. Ότι το να είσαι γονέας δεν αξίζει κανένα ειδικό βραβείο. Είναι ένα πράγμα που έκαναν και κάνουν δισεκατομμύρια άτομα στον πλανήτη από την αρχή του είδους μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το να είσαι σωστός γονέας είναι εύκολο*, αλλά πολλά πράγματα δεν είναι εύκολα και αν ήταν να δίναμε βραβείο για το καθένα, θα είχαμε όλοι από μια συλλογή. Από την άλλην, το να μην κάνεις παιδιά εξίσου δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως εγωισμός και ευθυνοφοβία και δυστυχώς λίγο-πολύ έτσι αντιμετωπίζεται, ακόμα κι απ' αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο (βλέπε Ίφιδα).

Δεν είναι καθόλου παράξενο το να μην μετανιώνεις ότι έκανες παιδιά. Ο κυριότερος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μετανιώνουν για τις όποιες επιλογές τους, ακόμα κι αυτές που θεωρούν λανθασμένες, είναι ότι αυτές οι επιλογές είχαν σαν αποτέλεσμα να γνωρίσουν και να αποκτήσουν σχέσεις με κάποια άτομα. Είμαστε κοινωνικό είδος και δημιουργούμε δεσμούς. Οτιδήποτε οδηγεί στην δημιουργία δεσμών θεωρείται σε τελική ανάλυση θετικό κι άρα δεν μετανιώνεις που το έκανες. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο δεσμός είναι ένα παιδί, με το οποίο έχεις περάσει την ζωή σου μαζί του και το βλέπεις να μεγαλώνει και να καθρεφτίζονται δικά σου πράγματα πάνω του.

Αντιστοίχως, ξέρω άτομα που δεν έκαναν παιδιά και δεν το μετανιώνουν. Μπορεί να νιώθουν περιέργεια για το πώς θα ήταν η ζωή τους, αλλά συνήθως δεν το μετανιώνουν και δεν αισθάνονται κανένα κενό. Λογικό, γιατί τα παιδιά δεν καλύπτουν κάποιο κενό, αλλάζουν την χωροταξική διαρρύθμιση της ζωής σου. Πάλι γεμάτη θα ήταν η ζωή σου, με διαφορετικό τρόπο. Στην θέση των παιδιών που δεν έκανες θα υπάρχουν άλλα πράγματα.

* τονίζω το «σωστός», γιατί το να είσαι σκέτο γονέας είναι πανεύκολο. Και σωστός δεν σημαίνει τέλειος, μην αρχίσουμε πάλι να μπερδεύουμε τις λέξεις για να στείλουμε μπάλες στην εξέδρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2018, 17:10 * τονίζω το «σωστός», γιατί το να είσαι σκέτο γονέας είναι πανεύκολο. Και σωστός δεν σημαίνει τέλειος, μην αρχίσουμε πάλι να μπερδεύουμε τις λέξεις για να στείλουμε μπάλες στην εξέδρα.
Το θεμα ειναι να προσπαθει να ειναι το καλυτερο που μπορει. Να θελει να ειναι το καλυτερο που μπορει. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι και δε μπορουν ολοι να φτασουν τα ιδια επιπεδα. Τελειος δεν υπαρχει, το ξερουμε. Ακομη και αν υπαρχει για τους τριτους, παντα ο γονιος θα εχει το σκουληκι μεσα του οτι δεν τα εχει κανει ολα καλα. Γιαυτο λεω... Να προσπαθει ο καθενας για το καλυτερο του!

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Δεν ξέρω γιατί ασχολείστε να είστε σωστοί, ειλικρινά .
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Γιατί δεν αποδέχεστε το γεγονός ότι δεν κάνουν όλοι για όλα?

Κάνουν όλοι πολύ και καλό σεξ?
Κάνουν όλοι καλό φαγητό?
Κάνουν όλοι για αθλητική ζωή?
Κάνουν όλοι για διάβασμα και μελέτες?
..............................................
Κάνουν όλοι για γονείς?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

Lugozzi έγραψε: 30 Μάιος 2018, 18:57 Γιατί δεν αποδέχεστε το γεγονός ότι δεν κάνουν όλοι για όλα?

Κάνουν όλοι πολύ και καλό σεξ?
Κάνουν όλοι καλό φαγητό?
Κάνουν όλοι για αθλητική ζωή?
Κάνουν όλοι για διάβασμα και μελέτες?
Κάνουν όλοι για γονείς?
ναι, αρκεί να θέλουν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”