!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Childfree Life

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε παιδιά;

1) Ναι, έχω και δε θα το άλλαζα με τίποτα
29
39%
2) Ναι, έχω αλλά δεν είχα υπολογίσει το ζόρι, ίσως αν είχα τώρα επιλογή να μην έκανα
3
4%
3) Όχι δεν έχω αλλά θέλω να κάνω
20
27%
4) Όχι δεν έχω και ούτε θέλω να κάνω
23
31%

Σύνολο ψήφων: 75

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: The Childfree Life

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Απλή λογική είναι να δοθεί όνομα σε έναν φόρο που πληρώνουμε; Μυστήρια τα λες, γέροντα.
ρε συ ειτε τα πληρωσεις εμμεσα η αμεσα το ιδιο ειναι και εγω δεν αρρωστησα να απασχολησω το συστημα υγειας η δεν σπουδασα λλα δεν γκρινιαζω για τους αλλους που αρρωσταινουν η σπουδαζουν.
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

mec_ έγραψε: 30 Μάιος 2018, 01:26
lyna έγραψε: 30 Μάιος 2018, 01:01 Μεκ διαφωνώ . Ένστικτο είναι η μητροπατροτητα, δεν αντικαθίσταται με νονους εξ αποστάσεως
Ναι, είναι ένστικτο, αλλά αν ήταν τόσο επιτακτικό, δεν θα ετίθετο θέμα αν θα κάνεις ή όχι παιδιά. Θα έκανες χωρίς να το σκεφτείς, δηλ όπως τρως και πίνεις, διότι δεν θα είχες άλλη επιλογή.

Αλλά και πάλι: είναι σίγουρα ένστικτο ή ανάγκη για αυτοπραγμάτωση; όσα άτομα ξέρω που δεν κάναν και πολλά πράγματα στη ζωή τους, όλο για τα παιδιά τους μιλάνε και τα δείχνουν και στο facebook.

Ειλικρινά τώρα άμα σου πούνε ότι θα ζήσεις μια άνετη ζωή όπως τη θες, αλλά με την προυπόθεση να μην κάνεις παιδιά, πόσοι θα αρνηθούν;
Βρε, ένστικτο είπα όχι ανάγκη όπως το νερό. :lol:

Φαντάζομαι ότι οι Κινέζοι που δεν έχουν καν Ίντερνετ είναι πολλοί όχι γτ θέλουν να το δείχνουν στο φμπ.

Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε κ να το διανθίζετε με φιλοσοφία το να κανείς ή όχι παιδιά αλλά είναι είτε σου βγαίνει είτε δεν σου βγαίνει . Τέλος.

Αγι, γονιός είναι οποίος ζει το παιδί όλη μέρα , όχι οποίος το ταΐζει τα καλύτερα μπέργκερ . Σορρυ κιόλας . Νιώσε εσυ γονιός, δεν στο απαγορεύει κανείς αλλά δεν είσαι γονιός γ μερικές ώρες της ημέρας .
~~¥~~
[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

το μόνο ένστικτο που υπάρχει είναι για σεξ. μετά υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο*, αν προκύψει παιδί. αλλά εντάξει, δεν είμαστε και ζώα. γνωρίζουμε και από αντισύλληψη.

* ένστικτο μπορείς να το πεις και τότε, αλλά πιο ανεπτυγμένο και εκλεπτυσμένο.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

mec_ έγραψε: 30 Μάιος 2018, 01:26 Ειλικρινά τώρα άμα σου πούνε ότι θα ζήσεις μια άνετη ζωή όπως τη θες, αλλά με την προυπόθεση να μην κάνεις παιδιά, πόσοι θα αρνηθούν;
Είναι κάτι που δεν ξέρουν πως είναι, δεν τους έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία για τέτοια συναισθήματα ή την ένταση τους, άρα κάποιοι θα ελεγαν ναι. Μπορεί κ οι περισσότεροι, δεν ξέρω. Αν ρωτήσεις γονιό, επειδή ξέρει, θα προτιμούσε τα παιδιά. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις κ στις δύο περιπτώσεις βέβαια.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

mec_ έγραψε: 30 Μάιος 2018, 01:26 όσα άτομα ξέρω που δεν κάναν και πολλά πράγματα στη ζωή τους, όλο για τα παιδιά τους μιλάνε και τα δείχνουν και στο facebook.
προπονητής ζωής σου λέει μετά :003:
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2018, 21:49 Καταλαβαίνεις τι γράφει ή σε παρασύρει ο συναισθηματισμός σου;
Νομίζω ότι ναι, καταλαβαίνω. Και πολύ σπάνια αντιμετωπίζω τέτοια θέματα με συναισθηματισμούς, ήλπιζα ότι μετά από τόσα χρόνια που μες ξέρεις θα το είχες καταλάβει πλέον.

Εσύ, με την σειρά σου, καταλαβαίνεις τι σου είπα και γιατί;

Άβαταρ μέλους
enaon

shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:35
hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2018, 21:49 Καταλαβαίνεις τι γράφει ή σε παρασύρει ο συναισθηματισμός σου;
Νομίζω ότι ναι, καταλαβαίνω. Και πολύ σπάνια αντιμετωπίζω τέτοια θέματα με συναισθηματισμούς, ήλπιζα ότι μετά από τόσα χρόνια που μες ξέρεις θα το είχες καταλάβει πλέον.

να τον πούμε φόρο σημαντικότητας, και να τον πληρώνουν όσοι δεν έκαναν παιδιά, οπότε έκαναν σημαντικά πράγματα στην ζωή τους. Θα αρέσει και στον μεκ :)
Άβαταρ μέλους
shrike

enaon έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:42
shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 08:35

να τον πούμε φόρο σημαντικότητας, και να τον πληρώνουν όσοι δεν έκαναν παιδιά, οπότε έκαναν σημαντικά πράγματα στην ζωή τους. Θα αρέσει και στον μεκ :)
Να σου πω. Σε τέτοιες κουβέντες σπανίως παίρνω μέρος, κυρίως επειδή βλέπω ότι συνήθως καταλήγουν να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του σε στυλ καφενειακού προπονητή (ξες... "τι μαλάκας ρε αυτός ο Κλοπ, εγώ θα το έκανα καλύτερα λέμε", και τα σχετικά).
Θα μου πεις βέβαια, οτι αυτό είναι και το νόημα μιας τέτοιας κοινότητας και γι' αυτό συζητάμε ό,τι συζητάμε εδώ μέσα. Λογικό, έτσι είναι.
Μου τη δίνει όμως το γεγονός, ότι τις πιο πολλές φορές οι απόψεις μας βασίζονται περισσότερο στην κόντρα και στην προσπάθεια να "την πούμε" στους άλλους, παρά στο τι πιστεύουμε κατά βάθος. Συχνά μάλιστα, και κατά την εξέλιξη της συζήτησης, διαβάζουμε σχόλια που δημοσίευση με τη δημοσίευση ξεφεύγουν όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα και την κοινή λογική, μόνο και μόνο για να στηρίξουμε μια άποψη που είπαμε σε κάποια στιγμή της συζήτησης, όποια κι αν είναι αυτή (και ακόμα κι αν στην πορεία καταλάβαμε ότι έχουμε πει κάτι άκυρο ή μια χοντράδα). Η πλάκα μάλιστα είναι, ότι αν η ίδια κουβέντα γινόταν με τους ίδιους ανθρώπους σε ένα πραγματικό καφενείο, οι απόψεις και οι διάφορες κορώνες που πετάγονται θα ήταν εντελώς (μα εντελώς) διαφορετικές και σε επίπεδο υπερβολής, αλλά και σε "ένταση".

Τέλος πάντων, για να συνεχίσω κι εγώ την κουβέντα και για να επιβεβαιώσω το γνωστό ρητό περί απόψεων και κωλοτρυπίδων, να πω κι εγώ την δικιά μου. Σε γενικές γραμμές, διαφωνώ με την επιβολή ξεχωριστού, ειδικού φόρου άτεκνων ή "φόρου αγάμων" (τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, ίσως ένας "φόρος αγαμίας" να έλυνε διάφορα προβλήματα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...). Κι αυτό, κυρίως επειδή (όπως αρκετά σωστά το έθεσε ο Χέλης πιο πάνω), ο άτεκνος πληρώνει ήδη φόρους δυσανάλογα σε σχέση με αυτούς που έχουν παιδιά.
Επίσης, και εκεί στηρίζω αυτό που λέω περί προπονητών καφενείου, κατανοώ το πρόβλημα των πολύτεκνων που ζητάνε να επιστρέψουν κάποια προνόμιά τους που χάθηκαν, αλλά... από πού ρε παιδιά; Ζούμε σε καμιά χώρα με οικονομική άνθιση και ανάπτυξη και δεν το ξέρω; Ή, για μια φορά ακόμα, πετάμε την γνωστή καραμέλα "ε, ας τα πάρουν από αλλού, εμάς βρήκανε;". Πάντα, μα πάντα, να τα πάρουν "από αλλού". Ποτέ από εμάς, λες κι εμείς δεν είμαστε κομμάτι αυτής της χώρας, ή λες και το δικό μας πρόβλημα είναι (πάντα, φυσικά) σοβαρότερο από αυτό των άλλων.

Αυτά, βαριέμαι να πω περισσότερα, είναι και πρωί ακόμα. :lol:

Άβαταρ μέλους
enaon

shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 09:20 Ζούμε σε καμιά χώρα με οικονομική άνθιση και ανάπτυξη και δεν το ξέρω;
:003:

καλά εγώ τον μεκ ήθελα να πειράξω και το βρήκα ευκαιρία, αλλά είμαστε στους 1.3 για κάθε 2 πλέον, απο τους 2.4 για κάθε 2 το 1970. Ζούμε σε μία χώρα που αν δεν κάνει κάτι άμεσα, που δεν θα κάνει, ζει σε δανεικό χρόνο, απο κεκτημένη ταχύτητα :)
Άβαταρ μέλους
shrike

enaon έγραψε: 30 Μάιος 2018, 09:41
shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 09:20 Ζούμε σε καμιά χώρα με οικονομική άνθιση και ανάπτυξη και δεν το ξέρω;
:003:

καλά εγώ τον μεκ ήθελα να πειράξω και το βρήκα ευκαιρία, αλλά είμαστε στους 1.3 για κάθε 2 πλέον, απο τους 2.4 για κάθε 2 το 1970. Ζούμε σε μία χώρα που αν δεν κάνει κάτι άμεσα, που δεν θα κάνει, ζει σε δανεικό χρόνο, απο κεκτημένη ταχύτητα :)
Μα... κάνει εδώ και χρόνια. Εισαγωγές. Αλλά ακόμα κι αυτό λάθος το κάνουμε, γαμώτο.

Άβαταρ μέλους
enaon

ναι ξέρω, ούτε εγώ θέλω να το σκεφτώ σοβαρά :)
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

shrike έγραψε: 30 Μάιος 2018, 09:20 Μου τη δίνει όμως το γεγονός, ότι τις πιο πολλές φορές οι απόψεις μας βασίζονται περισσότερο στην κόντρα και στην προσπάθεια να "την πούμε" στους άλλους, παρά στο τι πιστεύουμε κατά βάθος. Συχνά μάλιστα, και κατά την εξέλιξη της συζήτησης, διαβάζουμε σχόλια που δημοσίευση με τη δημοσίευση ξεφεύγουν όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα και την κοινή λογική, μόνο και μόνο για να στηρίξουμε μια άποψη που είπαμε σε κάποια στιγμή της συζήτησης, όποια κι αν είναι αυτή (και ακόμα κι αν στην πορεία καταλάβαμε ότι έχουμε πει κάτι άκυρο ή μια χοντράδα).
:g030: :hebit:

Για το φόρο που λέτε τι να σχολιάσω. Ξέρετε κ σεις ότι είναι κουλός. Τέτοιους έχουμε ήδη.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Οι παντρεμενοι που δεν εχουν παιδια δεν αντιμετωπιζονται ως ανυπαντροι ουτε στα φορολογικα,ουτε στα κληρονομικα, ουτε στα συνταξιοδοτικα.

Αυτο το θεωρω λαθος.Παλαιοτερα το 99% που παντρευονταν ειτε εκανε παιδια ειτε προσπαθουσαν οποτε η αυτοματη φορολογικη ελαφρυνση ειχε νοημα.

Τωρα απλως ζημιωνει και τους παντρεμενους με παιδια και τους ανυπαντρους.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

mec_ έγραψε: 30 Μάιος 2018, 01:26
lyna έγραψε: 30 Μάιος 2018, 01:01 Μεκ διαφωνώ . Ένστικτο είναι η μητροπατροτητα, δεν αντικαθίσταται με νονους εξ αποστάσεως
Ναι, είναι ένστικτο, αλλά αν ήταν τόσο επιτακτικό, δεν θα ετίθετο θέμα αν θα κάνεις ή όχι παιδιά. Θα έκανες χωρίς να το σκεφτείς, δηλ όπως τρως και πίνεις, διότι δεν θα είχες άλλη επιλογή.

Αλλά και πάλι: είναι σίγουρα ένστικτο ή ανάγκη για αυτοπραγμάτωση; όσα άτομα ξέρω που δεν κάναν και πολλά πράγματα στη ζωή τους, όλο για τα παιδιά τους μιλάνε και τα δείχνουν και στο facebook.

Ειλικρινά τώρα άμα σου πούνε ότι θα ζήσεις μια άνετη ζωή όπως τη θες, αλλά με την προυπόθεση να μην κάνεις παιδιά, πόσοι θα αρνηθούν;
δυνατό ποστ ο μεκ
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Επισης το αλλο που πρεπει να γινει ειναι να σταματησει να ειναι η εγκυμοσυνη ο μουτζουρης των επιχειρησεων.

Οπως εχουμε κρατησεις για ανεργια πρεπει να υπαρχουν και κρατησεις για εγκυμοσυνη.(ειτε ο εργαζομενος ειναι ανδρας ειτε γυναικα)

Ανεξαρτητα απο το αν δουλευεις στο δημοσιο ή στον ιδιωτικο τομεα η εγκυμοσυνη θα πρεπει να πληρωνεται απο αυτες τις κρατησεις και οχι απο τις επιχειρησεις.

Ετσι δεν θα φοβουνται ιδιαιτερα οι μικρες ή οικογενειακες επιχειρησεις να προσλαβουν μελλουσες μητερες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”