stavmanr έγραψε: 14 Οκτ 2019, 10:35
Όταν ο 18άρης δεν παραχωρεί τη θέση του στον 50άρη, ή ο 50άρης δεν την παραχωρεί στον 75άρη, κάτι πάει στραβά στην κοινωνία μας.
Πως ο 50άρης ή η πενηντάρα θα ζητήσει την θέση από τον 20άρη ή 20άρα;
Χρειάζεται να το ζητήσει;
Αν ναι, τότε έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα.
Όταν ο 18άρης δεν παραχωρεί τη θέση του στον 50άρη, ή ο 50άρης δεν την παραχωρεί στον 75άρη, κάτι πάει στραβά στην κοινωνία μας.
γιατί ρε συ;
σηκώνεσαι για να παραχωρήσεις τη θέση σου σε κάποιο ανήμπορο, ή σε κάποιον που, για τον όποιο λόγο (πατερίτσες/έγκυος/κτλ), την έχει περισσότερο ανάγκη
ένας πενηντάρης χωρίς κάποιο πρόβλημα γιατί δικαιούται περισσότερο να καθίσει από έναν 20ρη;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Δεν έχω δει ποτέ ιερέα σε λεωφορείο, συνήθως κυκλοφορούν με αυτοκίνηταρες. Αν δεν ήταν υπέργηρος ή δεν είχε κάποιο πρόβλημα οχι, δε θα σηκωνομουν, βαριά βαριά να κοιταζομασταν μέχρι να κατέβω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Οκτ 2019, 10:54
Στην -ομολογουμένως σπάνια- περίπτωση, που βλέπατε όρθιο πολιτικό του κόμματος που υποστηρίζετε, τι θα κάνατε;
Θα έκανα καζουρα στο φόρουμ καθισμένη στην καρέκλα μου
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Οκτ 2019, 10:59
γιατί ρε συ;
σηκώνεσαι για να παραχωρήσεις τη θέση σου σε κάποιο ανήμπορο, ή σε κάποιον που, για τον όποιο λόγο (πατερίτσες/έγκυος/κτλ), την έχει περισσότερο ανάγκη
ένας πενηντάρης χωρίς κάποιο πρόβλημα γιατί δικαιούται περισσότερο να καθίσει από έναν 20ρη;
Ρε φίλε το να είσαι 50 χρονών από μόνο του δεν είναι λόγος να θεωρείσαι ευπαθής. Εντάξει δεν είσαι και 25 αλλά δεν παθαίνεις και τίποτα με λίγη ορθοστασία, ίσα ίσα βοηθάει στο πρόβλημα με τη μέση που κατά 99% σου έχει εμφανιστεί γύρω στα 30 και χειροτερεύσει αρκετά.
θυμάμαι είχα ακούσει μια ιστορία από έναν Αμερικανό που έλεγε πως στο λεωφορείο καθόταν αυτός και στεκόταν όρθια δίπλα του μια κοπελιά στην ηλικία του περίπου (~25 ετών or so)
και μία γριά από το διπλανό κάθισμα του την είπε γιατί δεν σηκώνεται για να καθίσει η κοπέλα και αυτός της απάντησε "didn't know that being a woman constitutes disability" ή κάτι τέτοιο
ε και μετά έγινε χαμός με τους white knights κτλ
Τι λες και εσύ τώρα; Ο πενηντάρης/α θεωρούνται μεσήλικες όχι ηλικιωμένοι. Εγώ είμαι 48 και θα αισθανόμουν κάπως αν μου παραχωρούσαν την θέση εκτός και αν το ζητούσα επειδή είμαι ασθενής και καμιά φορά δεν αισθάνομαι καλά. Σε αυτή την περίπτωση θα σήκωνα κάποιον νεαρό ή νεαρή.
Ούτε όταν ήμουν 20 σηκωνόμουν για πενηντάρηδες. Προσβολή δεν θα ήταν; Εκτός και αν το ζητούσε, πράγμα που μπορεί να κάνει ακόμη και 18άρης αν δεν αισθάνεται καλά.
θυμάμαι στο Μετρό πριν καμιά 5ρια χρόνια μπαίνει μία μάνα με το παιδί της (καμιά 20ρια το παιδί) το οποίο όμως ήταν με πατερίτσες
πάει προς τα καθίσματα και ζητάει ευγενικά η μάνα μήπως κάποιος μπορεί να παραχωρήσει το κάθισμα στο παιδί
την κοίταξαν στα χάνοι και την έγραψαν στα @@ τους και οι τέσσερεις