!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Όπερα!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Re: Όπερα!
Με την όπερα έχουν ασχοληθεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες, αυτό δεν την κάνει λιγότερο βαρετή από ότι είναι, μία από τις λίγες εξαιρέσεις είναι αυτό το συγκεκριμένο μέρος από την όπερα "Διδώ κ Αινείας" ενός Εγγλέζου συνθέτη (κι αυτό εξαίρεση καθώς οι Άγγλοι δεν το είχανε πλην τριών - τεσσάρων εξαιρέσεων, κι όχι μόνο με τις όπερες αλλά στις περισσότερες φόρμες της λεγόμενης σοβαρής μουσικής της εποχής) του Χ. Πέρσελ.
Το έχω σπαμάρει ήδη πολλές φορές αλλά αξίζει να το ακούσει και ο τελευταίος κάνγκουρας, είναι ίσως η μόνη μας ελπίδα η μουσική παιδιά, είναι μια γλώσσα που μας κάνει να αισθανόμαστε όλοι Πατριώτες της ίδιας Πατρίδας όμως αυτή τη φορά, της αθρωπινής..
καλά βαριέμαι τώρα, ήθελα να γράψω κι άλλα, ακούστε και κλάψτε.
Το έχω σπαμάρει ήδη πολλές φορές αλλά αξίζει να το ακούσει και ο τελευταίος κάνγκουρας, είναι ίσως η μόνη μας ελπίδα η μουσική παιδιά, είναι μια γλώσσα που μας κάνει να αισθανόμαστε όλοι Πατριώτες της ίδιας Πατρίδας όμως αυτή τη φορά, της αθρωπινής..
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ποιος ακούει όπερα ρε γαμώ τη τρέλα μου
συνέλθετε επιτέλους
συνέλθετε επιτέλους
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Κλείστε το τηλέφωνο του κυρίουsys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 02:04 Με την όπερα έχουν ασχοληθεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες, αυτό δεν την κάνει λιγότερο βαρετή από ότι είναι,Spoiler
μία από τις λίγες εξαιρέσεις είναι αυτό το συγκεκριμένο μέρος από την όπερα "Διδώ κ Αινείας" ενός Εγγλέζου συνθέτη (κι αυτό εξαίρεση καθώς οι Άγγλοι δεν το είχανε πλην τριών - τεσσάρων εξαιρέσεων, κι όχι μόνο με τις όπερες αλλά στις περισσότερες φόρμες της λεγόμενης σοβαρής μουσικής της εποχής) του Χ. Πέρσελ.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
σούπερ δημήτριος
αν είναι να ακούω κλαρινοκιθάρες καλύτερα όπερα μέχρι να ματώσουν τ αυτιά μου
- ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
Είχα πάει μια φορά μόνο να δω όπερα, ήταν το ντον Τζιοβάνι του μοτσαρτ. Όταν ξεκίνησε και για τα πρώτα 20 λεπτά ήμουν εκστασιασμένος. Μετα άλλαξα γνώμη γιατί το έργο (μαζί με τις τσιρίδες) κράτησε 4 ώρες....
Δεν έχω ξαναπατήσει το πόδι μου σε όπερα από τότε, όμως είναι κάποιες επιλεγμένες άριες που έχω λιώσει
όπως:
Δεν έχω ξαναπατήσει το πόδι μου σε όπερα από τότε, όμως είναι κάποιες επιλεγμένες άριες που έχω λιώσει
όπως:
Δεν έχω πρόβλημα με την φόρμα Μπέρι, ίσα ίσα, προσφέρεται για να κάνει παπάδες κάποιος όπως και έχουν κάνει κάποιοι, αλλά δύσκολα θα βρεις πολλά έργα που να μην είναι βαρετά ή/και φλύαρα από ένα σημείο και μετά, υπάρχουν εξαιρετικά λιμπρέτα με φτωχή θεατρική δραστηριότητα (υποβάθμιση του θεατρικού παράγοντα) άλλα που έχουν και θεατρικό ενδιαφέρον αλλά είναι I-V-I για το μισό της παράστασης κοκ, ισορροπημένα καλλιτεχνικά έργα (για μένα) σε αυτή την φόρμα είναι ελάχιστα και πάλι όχι ολόκληρα έργα αλλά κάποια συγκεκριμένα μέρη τους όπως αυτό που εσπάμαρα, θέλω να πω ότι οκ καλό το μπελκάντο οι σοπράνο οι κολορατούρες και οι κιμπάριδες τενόροι (οι μπάσοι σπάνια κάνουνε καριέρα έτσι κι αλλιώς) αλλά μπορείς να τους ακούσεις όλους αυτούς σε διάφορες άλλες φόρμες χωρίς να σπας ταρχίδια σου για κάνα δίωρο περιμένοντας το τρίτο μέρος που όντως τα σπάει.Beria έγραψε: 05 Οκτ 2019, 15:20Κλείστε το τηλέφωνο του κυρίουsys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 02:04 Με την όπερα έχουν ασχοληθεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες, αυτό δεν την κάνει λιγότερο βαρετή από ότι είναι,Spoiler
μία από τις λίγες εξαιρέσεις είναι αυτό το συγκεκριμένο μέρος από την όπερα "Διδώ κ Αινείας" ενός Εγγλέζου συνθέτη (κι αυτό εξαίρεση καθώς οι Άγγλοι δεν το είχανε πλην τριών - τεσσάρων εξαιρέσεων, κι όχι μόνο με τις όπερες αλλά στις περισσότερες φόρμες της λεγόμενης σοβαρής μουσικής της εποχής) του Χ. Πέρσελ.
Τι το θες το τηλ μου;
.
.
Να τ' ακούσω και γω, δικέ μου;sys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 02:04 Με την όπερα έχουν ασχοληθεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες, αυτό δεν την κάνει λιγότερο βαρετή από ότι είναι, μία από τις λίγες εξαιρέσεις είναι αυτό το συγκεκριμένο μέρος από την όπερα "Διδώ κ Αινείας" ενός Εγγλέζου συνθέτη (κι αυτό εξαίρεση καθώς οι Άγγλοι δεν το είχανε πλην τριών - τεσσάρων εξαιρέσεων, κι όχι μόνο με τις όπερες αλλά στις περισσότερες φόρμες της λεγόμενης σοβαρής μουσικής της εποχής) του Χ. Πέρσελ.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ναι, ειδικά εσύ γιατί είναι και πολύ χέβι μένταλ η τύπισσα.Feindflug έγραψε: 05 Οκτ 2019, 15:44Να τ' ακούσω και γω, δικέ μου;sys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 02:04 Με την όπερα έχουν ασχοληθεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες, αυτό δεν την κάνει λιγότερο βαρετή από ότι είναι, μία από τις λίγες εξαιρέσεις είναι αυτό το συγκεκριμένο μέρος από την όπερα "Διδώ κ Αινείας" ενός Εγγλέζου συνθέτη (κι αυτό εξαίρεση καθώς οι Άγγλοι δεν το είχανε πλην τριών - τεσσάρων εξαιρέσεων, κι όχι μόνο με τις όπερες αλλά στις περισσότερες φόρμες της λεγόμενης σοβαρής μουσικής της εποχής) του Χ. Πέρσελ.
.
.
H Όπερα καλέ μου φίλε είναι σαν το ποδόσφαιρο. Αργή, βαρετή, τελετουργική, με μια κορύφωση και ανsys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 15:43Δεν έχω πρόβλημα με την φόρμα Μπέρι, ίσα ίσα, προσφέρεται για να κάνει παπάδες κάποιος όπως και έχουν κάνει κάποιοι, αλλά δύσκολα θα βρεις πολλά έργα που να μην είναι βαρετά ή/και φλύαρα από ένα σημείο και μετά, υπάρχουν εξαιρετικά λιμπρέτα με φτωχή θεατρική δραστηριότητα (υποβάθμιση του θεατρικού παράγοντα) άλλα που έχουν και θεατρικό ενδιαφέρον αλλά είναι I-V-I για το μισό της παράστασης κοκ, ισορροπημένα καλλιτεχνικά έργα (για μένα) σε αυτή την φόρμα είναι ελάχιστα και πάλι όχι ολόκληρα έργα αλλά κάποια συγκεκριμένα μέρη τους όπως αυτό που εσπάμαρα, θέλω να πω ότι οκ καλό το μπελκάντο οι σοπράνο οι κολορατούρες και οι κιμπάριδες τενόροι (οι μπάσοι σπάνια κάνουνε καριέρα έτσι κι αλλιώς) αλλά μπορείς να τους ακούσεις όλους αυτούς σε διάφορες άλλες φόρμες χωρίς να σπας ταρχίδια σου για κάνα δίωρο περιμένοντας το τρίτο μέρος που όντως τα σπάει.Beria έγραψε: 05 Οκτ 2019, 15:20Κλείστε το τηλέφωνο του κυρίουsys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 02:04 Με την όπερα έχουν ασχοληθεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες, αυτό δεν την κάνει λιγότερο βαρετή από ότι είναι,Spoiler
Τι το θες το τηλ μου;
Αλλά είναι και η πιο σπουδαία τραγουδιστική τέχνη
Όπως το ποδόσφαιρο είναι η σπουδαιότερη ανακάλυψη του ανθρωπίνου πολιτισμού
Αν εσύ θες μπασκετάκι, Ραμόνες, ή Μπαρόκ όπερες δεν θα κρίνω
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Δεν θα διαφωνήσω για το ποδόσφαιρο αλλά άμα θες να κάνεις ένα σωστότερο παραλληλισμό με την όπερα θα σου πρότεινα τον μαραθώνιο, σπουδαιότατο άθλημα κι αυτό αλλά λίγοι αντέχουν από την αρχή μέχρι το τέλος.Beria έγραψε: 05 Οκτ 2019, 17:12H Όπερα καλέ μου φίλε είναι σαν το ποδόσφαιρο. Αργή, βαρετή, τελετουργική, με μια κορύφωση και ανsys3x έγραψε: 05 Οκτ 2019, 15:43Δεν έχω πρόβλημα με την φόρμα Μπέρι, ίσα ίσα, προσφέρεται για να κάνει παπάδες κάποιος όπως και έχουν κάνει κάποιοι, αλλά δύσκολα θα βρεις πολλά έργα που να μην είναι βαρετά ή/και φλύαρα από ένα σημείο και μετά, υπάρχουν εξαιρετικά λιμπρέτα με φτωχή θεατρική δραστηριότητα (υποβάθμιση του θεατρικού παράγοντα) άλλα που έχουν και θεατρικό ενδιαφέρον αλλά είναι I-V-I για το μισό της παράστασης κοκ, ισορροπημένα καλλιτεχνικά έργα (για μένα) σε αυτή την φόρμα είναι ελάχιστα και πάλι όχι ολόκληρα έργα αλλά κάποια συγκεκριμένα μέρη τους όπως αυτό που εσπάμαρα, θέλω να πω ότι οκ καλό το μπελκάντο οι σοπράνο οι κολορατούρες και οι κιμπάριδες τενόροι (οι μπάσοι σπάνια κάνουνε καριέρα έτσι κι αλλιώς) αλλά μπορείς να τους ακούσεις όλους αυτούς σε διάφορες άλλες φόρμες χωρίς να σπας ταρχίδια σου για κάνα δίωρο περιμένοντας το τρίτο μέρος που όντως τα σπάει.
Τι το θες το τηλ μου;
Αλλά είναι και η πιο σπουδαία τραγουδιστική τέχνη
Όπως το ποδόσφαιρο είναι η σπουδαιότερη ανακάλυψη του ανθρωπίνου πολιτισμού
Αν εσύ θες μπασκετάκι, Ραμόνες, ή Μπαρόκ όπερες δεν θα κρίνω
Πλάκα έχεις πάντως, σαν να το παίρνεις προσωπικά φαίνεται
.
.
Έλα ρε... χαμπάρι δε πήρα... Απίθανη τραγουδίστρια, μεγάλος έρωτας, δύσκολα βρίσκεις καλύτερες εκτελέσεις από τις δικές της σε ότι κι αν τραγούδησε, είμαστε πολύ τυχεροί που έκανε τόσες πολλές ερμηνείες.ST48410 έγραψε: 05 Οκτ 2019, 17:22Άνοιξα νήμα για την συχωρεμένη αλλά πήγε άπατο.
viewtopic.php?f=18&t=15155
Το άλλο που έβαλες το κουτάκι δεν ξέρω τι είναι.
.
.