!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φέρτε κι άλλους: Φωτιά κι εξέγερση στη Μόρια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
alexandroso

Re: Φέρτε κι άλλους: Φωτιά κι εξέγερση στη Μόρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 09:11 E ναι, ρε παιδί μου, όλοι οι κοκκινομάγουλοι Ευρωπαίοι και οι κυρπαντελήδες Έλληνες γεννήθηκαν μέσ' τα πλούτη. Μιλάμε για φοβερή αδικία.

Σκέφτεστε ποτέ ότι αυτού του είδους τα επιχειρήματα λειτουργούν κι αντίστροφα; Ότι επειδή ακριβώς έχεις γεννηθεί φτωχός, παίρνεις αυτά που παίρνεις σήμερα (λίγα ή πολλά) επειδή έκανες κι εσύ κάτι; Πλην ειδικών περιπτώσεων και μισθολογίων φυσικά, που τις ξέρουμε όλοι. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα αν πληρώνει ο πλούσιος μπαμπάκας η υπεραξία του "εργαζόμενου" είναι δεδομένη.

Μερικές φορές σκέφτομαι, ότι αυτές οι παιδιάστικες δικαιολογίες σας απλώς εκφράζουν την εγγενή ταξική σας αντιπάθεια που λειτουργεί με τη λογική της κατσίκας του "πλούσιου" γείτονα. Δεν σας νοιάζει το ότι παίρνετε κι εσείς το γάλα της απλώς σας καλύπτει το γεγονός ότι θα ψοφήσει. Και μετά θα αρχίσετε να φωνάζετε ότι έκλεψε το γάλα των παιδιών σας και των προσφυγόπουλων και με ποιο δικαίωμα ψόφησε ή έφυγε και τέτοια.
Δεν υπάρχει καμία ζήλεια γιατί απλούστατα ουδέποτε υπήρξε "όνειρο" το να γίνω πλούσιος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ότι έχω καταφέρει και ότι έχω. Το μόνο που υπάρχει είναι οργή για το διαγωνισμό κυνικής αδιαφορίας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Προσπαθώντας να καταλάβω γιατί τέτοια αδιαφορία και γιατί κανείς δεν σκέφτεται τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες του που πέρασαν τα ίδια, είτε μέσω του ξεριζωμού λόγω πολέμου είτε λόγω της μετανάστευσης λόγω οικονομικής αδυναμίας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι λείπει η ενσυναίσθηση, το να μπορέσουν να καταλάβουν το πρόβλημα του άλλου και να μπουν στα δικά του παπούτσια για μια στιγμή. Να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του και να ρωτήσουν τον εαυτό τους, τί θα έκανα εγώ αν βομβαρδιζόταν το σπίτι μου και η γειτονιά μου, αν σκοτώνονταν γνωστοί και φίλοι, τα παιδιά μου, οι γονείς μου; Τι θα έκανα αν δεν είχα στον ήλιο μοίρα στον τόπο μου και η πείνα θέριζε; Τι θα έκανα αν ήμουν γυναίκα ή γκέι σε σκληρό ισλαμικό καθεστώς. Τι θα έκανα τέλος πάντων όταν η ζωή στον τόπο μου ήταν στην καλύτερη αβέβαιη και το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου ζοφερό; Πολύ πιθανόν κι εγώ να ακολουθούσα τους δρόμους της απόγνωσης που πήραν αυτοί οι άνθρωποι όπως πριν απ αυτούς τον είχαν πάρει εκατομμύρια στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των παπούδων μου απ το Αιβαλί. Και πως θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται σε αυτό το δρόμο; Σα ζώο χωρίς δικαιώματα ή σαν ανθρώπινο ον; Γιατί δεν είναι αυτό το αυτονόητο για τους ανθρώπους και το αυτονόητο είναι το να με κλείνουν σε στρατόπεδα, να μου απαγορεύουν να φύγω, να πάω εκεί που θέλω για να ζήσω, να με χαρακτηρίζουν παράνομο και παράσιτο και ανεπιθύμητο; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτούν ότι είμαι και γω άνθρωπος όπως αυτοί παρά τις όποιες διαφορές μας σε χρώμα, εθνότητα ή θρησκεία; Ανθρωπος που κι αυτός γεννήθηκε από μάνα και πατέρα που τον αγαπούσαν, υπήρξε ή είναι ακόμα παιδί, άνθρωπος που πονάει, που ερωτεύεται, που αγαπάει όπως κι αυτοί.
Και που οφείλεται άραγε αυτή η έλλειψη ενσυναίσθησης; Κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά τους πιο αδύναμους νοητικά, αυτό που επικρατεί είναι ο φόβος του διαφορετικού. Τρομάζουν όταν βλέπουν ανθρώπους που δεν είναι ακριβή αντίγραφά τους, που είναι διαφορετικοί, η διαφορετικότητα ενοχλεί και τρομάζει. Οι υπόλοιποι πιστεύω ότι απλά είναι πολύ καλομαθημένοι για να μπορέσουν να μπουν στο πετσί του πρόσφυγα και του μετανάστη. Καλομαθημένα κωλόπαιδα μεγαλωμένα από κλώσσες που το πιο δύσκολο πράγμα που τους συνέβη στη ζωή τους ήταν που αναγκάστηκαν να πάνε στρατό χωρίς τη μαμά τους να σκουπίζει τον κώλο τους. Θα κάνουν τις μεγάλες προσευχές, θα ανάψουν τα κεριά τους και τις λαμπάδες τους, θα δοξάσουν το όνομα του Κυρίου και μετά θα μπουν στο ίντερνετ να φωνάξουν ότι πρέπει να εξαφανιστούν οι φτωχοί, να τους διώξουν, εν ανάγκη να πνίξουν και μερικούς για να πάρουν οι άλλοι το παράδειγμα γιατί τους χαλάνε την ησυχία και δεν κάνουν το σταυρό τους στον πανάγαθο όπως αυτοί που είναι καλοί άνθρωποι.
Αν λοιπόν ψάχνεις το συναίσθημα που γεννά αυτές τις απόψεις και τις συμπεριφορές μην βαυκαλίζεσαι νομίζοντας ότι είσαι κάτι το ιδεατό που οι άλλοι προσπαθούν να γίνουν και δεν μπορούν. Απλή αηδία είναι που μετατρέπεται πότε σε θλίψη και πότε σε οργή.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Από το 11:30 αρχίζει η περιγραφή από κάτοικο της Λέσβου για το τί γίνεται εκεί:

SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 11:19 Δεν υπάρχει καμία ζήλεια γιατί απλούστατα ουδέποτε υπήρξε "όνειρο" το να γίνω πλούσιος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ότι έχω καταφέρει και ότι έχω. Το μόνο που υπάρχει είναι οργή για το διαγωνισμό κυνικής αδιαφορίας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Προσπαθώντας να καταλάβω γιατί τέτοια αδιαφορία και γιατί κανείς δεν σκέφτεται τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες του που πέρασαν τα ίδια, είτε μέσω του ξεριζωμού λόγω πολέμου είτε λόγω της μετανάστευσης λόγω οικονομικής αδυναμίας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι λείπει η ενσυναίσθηση, το να μπορέσουν να καταλάβουν το πρόβλημα του άλλου και να μπουν στα δικά του παπούτσια για μια στιγμή. Να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του και να ρωτήσουν τον εαυτό τους, τί θα έκανα εγώ αν βομβαρδιζόταν το σπίτι μου και η γειτονιά μου, αν σκοτώνονταν γνωστοί και φίλοι, τα παιδιά μου, οι γονείς μου; Τι θα έκανα αν δεν είχα στον ήλιο μοίρα στον τόπο μου και η πείνα θέριζε; Τι θα έκανα αν ήμουν γυναίκα ή γκέι σε σκληρό ισλαμικό καθεστώς. Τι θα έκανα τέλος πάντων όταν η ζωή στον τόπο μου ήταν στην καλύτερη αβέβαιη και το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου ζοφερό; Πολύ πιθανόν κι εγώ να ακολουθούσα τους δρόμους της απόγνωσης που πήραν αυτοί οι άνθρωποι όπως πριν απ αυτούς τον είχαν πάρει εκατομμύρια στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των παπούδων μου απ το Αιβαλί. Και πως θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται σε αυτό το δρόμο; Σα ζώο χωρίς δικαιώματα ή σαν ανθρώπινο ον; Γιατί δεν είναι αυτό το αυτονόητο για τους ανθρώπους και το αυτονόητο είναι το να με κλείνουν σε στρατόπεδα, να μου απαγορεύουν να φύγω, να πάω εκεί που θέλω για να ζήσω, να με χαρακτηρίζουν παράνομο και παράσιτο και ανεπιθύμητο; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτούν ότι είμαι και γω άνθρωπος όπως αυτοί παρά τις όποιες διαφορές μας σε χρώμα, εθνότητα ή θρησκεία; Ανθρωπος που κι αυτός γεννήθηκε από μάνα και πατέρα που τον αγαπούσαν, υπήρξε ή είναι ακόμα παιδί, άνθρωπος που πονάει, που ερωτεύεται, που αγαπάει όπως κι αυτοί.
Αν θες να καταλάβεις να στο εξηγήσω εγώ : αυτοί οι παππούδες που λες ξεριζώθηκαν επειδή τους έδιωξαν κάποιοι.Και αυτοί οι κάποιοι είχαν συγκεκριμένες ιδέες που βασίζονταν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία που είναι η ίδια με αυτή όσων έρχονται τώρα εδώ.Εσύ βλέπεις άλλα πράγματα από αυτά που βλέπουν αυτοί που φοβούνται.Εσύ βλέπεις τους παππούδες του 1922 αλλά αυτοι βλέπουν τους Οθωμανούς του 1350 που πέρασαν στην Ευρώπη και αργότερα άλωσαν την Κωνσταντινούπολη.Εσύ βλέπεις κάποιο "κεφάλαιο" να κινεί τα νήματα αλλά αυτοί βλέπουν την αιματοβαμμένη πορεία του ισλάμ τα τελευταία 1400 χρόνια.
Επομένως συνεννόηση δεν μπορεί να γίνει.Εάν υπήρχε όρος όσοι έρχονται να μένουν με τον όρο να βαφτίζονται χριστιανοί θα μπορούσε να αρχίσει μια κουβέντα.Φυσικά τέτοιος όρος δεν μπορεί να υπάρξει και εσύ είσαι αντίθετος με αυτόν.Πρέπει να σεβαστούμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους,οι οποίες όμως πεποιθήσεις της συγκεκριμένης θρησκείας περιλαμβάνουν και τον ιερό πόλεμο για τη καθυπόταξη των απίστων,δηλαδή όλων ημών.
Ισχυρίζεστε ότι η επανάσταση του 1821 ήταν "ταξική επανάσταση",πλην όμως το σύνθημα του Κολοκοτρώνη ήταν "να μη μείνει Τούρκος στο Μωριά μήτε στον κόσμο όλο".Θρησκευτικός πόλεμος ήταν πάνω απ όλα.Ούτε είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε αριστερά τον 19ο αιώνα ενώ υπήρχε στην υπόλοιπη Ευρώπη.Όποιος τότε έλεγε ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν θα προκαλούσε γέλια διότι κάθε μέρα το έβλεπαν ότι έχουν να χωρίσουν.Μόνο όταν χωρίσθηκαν εδαφικά αναπτύχθηκε αρίστερά στην Ελλάδα,η οποία όμως δεν έχει βιώματα από πολέμους με μωαμεθανούς αλλά από πολεμους με Ευρωπαίους για ιδεολογικούς λόγους.Οι άλλες παρατάξεις όμως έχουν άλλες παραστάσεις.
Μέριασε βράχε να διαβώ λέει το κύμα αγριεμένο - ποίημα του 19ου αιώνα.ο Βράχος είναι οι μωαμεθανοί και το κύμα οι Έλληνες.
Ο Βράχος τώρα ξανάρχεται με βάρκες.Εσύ βλέπεις μόνο κεφάλαια και καπιταλισμούς,οι άλλοι βλέπουν τον Μωάμεθ έξω από τα τείχη της Πόλης.
alexandroso

Ρε συ Πατ άστε με όλοι με τις περίεργες θεωρίες σας. Δε με ενδιαφέρει ταξικά το θέμα, δεν με ενδιαφέρει θρησκευτικά, δεν με ενδιαφέρει φυλετικά, δεν με ενδιαφέρει εθνικά. Με ενδιαφέρει σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωποι σαν και σένα και μένα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και τους οποίους λυπάμαι να βλέπω έτσι ενώ αισθάνομαι ντροπή για τους συμπατριώτες μου που θέλουν να τους βλέπουν σαν ανεπιθύμητους και ζώα. Αυτό είναι όλο. spare me τη ψυχανάλυση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alexandroso την 04 Οκτ 2019, 14:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Όσο εγώ μιλάω εσείς αγοράζετε φουσκωτές βάρκες, προλαβαίνουν άλλοι και αγοράζουν τις βάρκες σας
Νέες μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα - Εντοπίστηκαν άλλοι 61 στην Μεσσηνία

Συνεχίζεται αμείωτη η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
https://www.real.gr/koinonia/arthro/nee ... ia-577055/

Από τον στρατηγό άνεμο περιμένουν οι νουδούκοι να φυλάξει τα σύνορα της χώρας. Μέχρι τη Μεσσηνία έφτασαν οι λαθρο, πλέον δεν πηγαίνουν καν στα νησιά, κατευθείαν έρχονται.

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Είμαστε η Δεξιά.
Με ενδιαφέρει σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωποι σαν και σένα και μένα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και τους οποίους λυπάμαι να βλέπω έτσι. Αυτό είναι όλο.
Ε, πάρτους σπίτι σου. Ή πήγαινέ τους φαγητό. Ή σκηνές, ή άλλο υλικό.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

χαμενος χρονος ... η αριστερα μετα το φτυσιμο που εφαγε απο την εργατικη ταξη εχει σαφη ατζεντα το μεταναστευτικο και την πολιτικη ορθοτητα ... οι ιδεολογικες κατευθυνσεις δινονται απο ψηλα ... οι οπαδοι σαν καλοι χειραγογουμενοι ανταποκρινονται
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
πατησιωτης

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:51 Ρε συ Πατ άστε με όλοι με τις περίεργες θεωρίες σας. Δε με ενδιαφέρει ταξικά το θέμα, δεν με ενδιαφέρει θρησκευτικά, δεν με ενδιαφέρει φυλετικά, δεν με ενδιαφέρει εθνικά. Με ενδιαφέρει σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωποι σαν και σένα και μένα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και τους οποίους λυπάμαι να βλέπω έτσι ενώ αισθάνομαι ντροπή για τους συμπατριώτες μου που θέλουν να τους βλέπουν σαν ανεπιθύμητους και ζώα. Αυτό είναι όλο. spare me τη ψυχανάλυση.
Έκανες μια ερώτηση και σου έδωσα μία απάντηση.Τα αισθήματά σου είναι δική σου υπόθεση.
alexandroso

πατησιωτης έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:56
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:51 Ρε συ Πατ άστε με όλοι με τις περίεργες θεωρίες σας. Δε με ενδιαφέρει ταξικά το θέμα, δεν με ενδιαφέρει θρησκευτικά, δεν με ενδιαφέρει φυλετικά, δεν με ενδιαφέρει εθνικά. Με ενδιαφέρει σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωποι σαν και σένα και μένα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και τους οποίους λυπάμαι να βλέπω έτσι ενώ αισθάνομαι ντροπή για τους συμπατριώτες μου που θέλουν να τους βλέπουν σαν ανεπιθύμητους και ζώα. Αυτό είναι όλο. spare me τη ψυχανάλυση.
Έκανες μια ερώτηση και σου έδωσα μία απάντηση.Τα αισθήματά σου είναι δική σου υπόθεση.
Και τι μου απάντησες; Τί βλέπω εγώ; Ευχαριστώ. Οταν θα ξαναχρειαστώ οφθαλμίατρο θα σε προτιμήσω. :lol:
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

πατησιωτης έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:47
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 11:19 Δεν υπάρχει καμία ζήλεια γιατί απλούστατα ουδέποτε υπήρξε "όνειρο" το να γίνω πλούσιος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ότι έχω καταφέρει και ότι έχω. Το μόνο που υπάρχει είναι οργή για το διαγωνισμό κυνικής αδιαφορίας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Αν θες να καταλάβεις να στο εξηγήσω εγώ : αυτοί οι παππούδες που λες ξεριζώθηκαν επειδή τους έδιωξαν κάποιοι.Και αυτοί οι κάποιοι είχαν συγκεκριμένες ιδέες που βασίζονταν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία που είναι η ίδια με αυτή όσων έρχονται τώρα εδώ.Εσύ βλέπεις άλλα πράγματα από αυτά που βλέπουν αυτοί που φοβούνται.Εσύ βλέπεις τους παππούδες του 1922 αλλά αυτοι βλέπουν τους Οθωμανούς του 1350 που πέρασαν στην Ευρώπη και αργότερα άλωσαν την Κωνσταντινούπολη.Εσύ βλέπεις κάποιο "κεφάλαιο" να κινεί τα νήματα αλλά αυτοί βλέπουν την αιματοβαμμένη πορεία του ισλάμ τα τελευταία 1400 χρόνια.
Επομένως συνεννόηση δεν μπορεί να γίνει.Εάν υπήρχε όρος όσοι έρχονται να μένουν με τον όρο να βαφτίζονται χριστιανοί θα μπορούσε να αρχίσει μια κουβέντα.Φυσικά τέτοιος όρος δεν μπορεί να υπάρξει και εσύ είσαι αντίθετος με αυτόν.Πρέπει να σεβαστούμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους,οι οποίες όμως πεποιθήσεις της συγκεκριμένης θρησκείας περιλαμβάνουν και τον ιερό πόλεμο για τη καθυπόταξη των απίστων,δηλαδή όλων ημών.
Ισχυρίζεστε ότι η επανάσταση του 1821 ήταν "ταξική επανάσταση",πλην όμως το σύνθημα του Κολοκοτρώνη ήταν "να μη μείνει Τούρκος στο Μωριά μήτε στον κόσμο όλο".Θρησκευτικός πόλεμος ήταν πάνω απ όλα.Ούτε είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε αριστερά τον 19ο αιώνα ενώ υπήρχε στην υπόλοιπη Ευρώπη.Όποιος τότε έλεγε ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν θα προκαλούσε γέλια διότι κάθε μέρα το έβλεπαν ότι έχουν να χωρίσουν.Μόνο όταν χωρίσθηκαν εδαφικά αναπτύχθηκε αρίστερά στην Ελλάδα,η οποία όμως δεν έχει βιώματα από πολέμους με μωαμεθανούς αλλά από πολεμους με Ευρωπαίους για ιδεολογικούς λόγους.Οι άλλες παρατάξεις όμως έχουν άλλες παραστάσεις.
Μέριασε βράχε να διαβώ λέει το κύμα αγριεμένο - ποίημα του 19ου αιώνα.ο Βράχος είναι οι μωαμεθανοί και το κύμα οι Έλληνες.
Ο Βράχος τώρα ξανάρχεται με βάρκες.Εσύ βλέπεις μόνο κεφάλαια και καπιταλισμούς,οι άλλοι βλέπουν τον Μωάμεθ έξω από τα τείχη της Πόλης.
Πάντως για να είμαστε ακριβείς ο Κεμάλ δεν ήταν ισλαμιστής.Στις
δυτικές ιδέες στηρίζονταν το αφήγημα του.Αντιιμπεριαλισμός,εθνική
ομοιογένεια,κράτος δικαίου,κοινωνικό κράτος κλπ.Οι Έλληνες θεωρούνταν
αποικιοκρατικό στοιχείο και για αυτό διώχτηκαν.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 11:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 09:11 E ναι, ρε παιδί μου, όλοι οι κοκκινομάγουλοι Ευρωπαίοι και οι κυρπαντελήδες Έλληνες γεννήθηκαν μέσ' τα πλούτη. Μιλάμε για φοβερή αδικία.

Σκέφτεστε ποτέ ότι αυτού του είδους τα επιχειρήματα λειτουργούν κι αντίστροφα; Ότι επειδή ακριβώς έχεις γεννηθεί φτωχός, παίρνεις αυτά που παίρνεις σήμερα (λίγα ή πολλά) επειδή έκανες κι εσύ κάτι; Πλην ειδικών περιπτώσεων και μισθολογίων φυσικά, που τις ξέρουμε όλοι. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα αν πληρώνει ο πλούσιος μπαμπάκας η υπεραξία του "εργαζόμενου" είναι δεδομένη.

Μερικές φορές σκέφτομαι, ότι αυτές οι παιδιάστικες δικαιολογίες σας απλώς εκφράζουν την εγγενή ταξική σας αντιπάθεια που λειτουργεί με τη λογική της κατσίκας του "πλούσιου" γείτονα. Δεν σας νοιάζει το ότι παίρνετε κι εσείς το γάλα της απλώς σας καλύπτει το γεγονός ότι θα ψοφήσει. Και μετά θα αρχίσετε να φωνάζετε ότι έκλεψε το γάλα των παιδιών σας και των προσφυγόπουλων και με ποιο δικαίωμα ψόφησε ή έφυγε και τέτοια.
Δεν υπάρχει καμία ζήλεια γιατί απλούστατα ουδέποτε υπήρξε "όνειρο" το να γίνω πλούσιος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ότι έχω καταφέρει και ότι έχω. Το μόνο που υπάρχει είναι οργή για το διαγωνισμό κυνικής αδιαφορίας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Και που οφείλεται άραγε αυτή η έλλειψη ενσυναίσθησης; Κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά τους πιο αδύναμους νοητικά, αυτό που επικρατεί είναι ο φόβος του διαφορετικού. Τρομάζουν όταν βλέπουν ανθρώπους που δεν είναι ακριβή αντίγραφά τους, που είναι διαφορετικοί, η διαφορετικότητα ενοχλεί και τρομάζει. Οι υπόλοιποι πιστεύω ότι απλά είναι πολύ καλομαθημένοι για να μπορέσουν να μπουν στο πετσί του πρόσφυγα και του μετανάστη. Καλομαθημένα κωλόπαιδα μεγαλωμένα από κλώσσες που το πιο δύσκολο πράγμα που τους συνέβη στη ζωή τους ήταν που αναγκάστηκαν να πάνε στρατό χωρίς τη μαμά τους να σκουπίζει τον κώλο τους. Θα κάνουν τις μεγάλες προσευχές, θα ανάψουν τα κεριά τους και τις λαμπάδες τους, θα δοξάσουν το όνομα του Κυρίου και μετά θα μπουν στο ίντερνετ να φωνάξουν ότι πρέπει να εξαφανιστούν οι φτωχοί, να τους διώξουν, εν ανάγκη να πνίξουν και μερικούς για να πάρουν οι άλλοι το παράδειγμα γιατί τους χαλάνε την ησυχία και δεν κάνουν το σταυρό τους στον πανάγαθο όπως αυτοί που είναι καλοί άνθρωποι.
Αν λοιπόν ψάχνεις το συναίσθημα που γεννά αυτές τις απόψεις και τις συμπεριφορές μην βαυκαλίζεσαι νομίζοντας ότι είσαι κάτι το ιδεατό που οι άλλοι προσπαθούν να γίνουν και δεν μπορούν. Απλή αηδία είναι που μετατρέπεται πότε σε θλίψη και πότε σε οργή.
Το πρόβλημα είναι ότι ξέρω ότι αυτό το κείμενο δεν το έγραψες αντιδραστικά, για να μας την πεις.
Το πιστεύεις. Και η πραγματική πίστη δεν παίζεται με τίποτα.
Ό,τι και να πω (εγώ ή ο οποιοσδήποτε) ως απολογία :) ή αντεπιχείρημα, θα πέσει σε τοίχο.

Ίσως να φταίει κι ο φόβος της διαφορετικότητας. Αλλού τον ψάχνεις κι αλλού είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Η εξήγηση μπορεί να είναι απλή, ο αλεξ είναι φυλετικός ρατσιστής και ίσως δεν το αντιλαμβάνεται :lol:
πατησιωτης

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:04 Πάντως για να είμαστε ακριβείς ο Κεμάλ δεν ήταν ισλαμιστής.Στις
δυτικές ιδέες στηρίζονταν το αφήγημα του.Αντιιμπεριαλισμός,εθνική
ομοιογένεια,κράτος δικαίου,κοινωνικό κράτος κλπ.Οι Έλληνες θεωρούνταν
αποικιοκρατικό στοιχείο και για αυτό διώχτηκαν
Ποιάς αποικίας αποικιοκρατικό στοιχείο ήταν;σε ποιόν ανήκε η Σμύρνη και ο Πόντος τους αιώνες που προηγήθηκαν;την χονδροειδή προπαγάνδα για μερικούς μυημένους θα πούμε ή τι έλεγε στους στρατιώτες του;Μάθε ότι συνεκάλεσε συνέλευση ουλεμάδων στην Άγκυρα που κήρυξαν Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) πριν ξεκινήσει.Και στην Αίγυπτο οι μωαμεθανοί λένε ότι οι Κόπτες είναι "αποικιοκρατικό στοιχείο". :D Οι ραγιάδες έγιναν και αποικιοκρατικό στοιχείο για να δικαιολογηθούν οι βάρβαροι.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 11:19
Spoiler
Ρίχνεις το φταίξιμο σε τελείως λάθος παράγοντες, θρησκευτικούς, διαφορετικότητας κλπ ενώ, παρότι και αυτά παίζουν το ρόλο τους, το θέμα είναι κυρίως οικονομικό.

Είναι δεδομένο πως η ανεξέλεκτη εισροή χιλιάδων ανειδίκευτων, χωρίς επαγγελματικά προσόντα ή μόρφωση, δημιουργεί μεγάλη οικονομική πίεση στους φτωχούς αυτής της χώρας γιατί ακριβώς ανταγωνίζονται και συμπιέζουν τις δικές τους δουλειές και μισθούς, συμπαρασύροντας μετά σαν αλυσίδα όλους τους υπόλοιπους. Μέσα σε αυτό βάλε και την γκετοποίηση περιοχών που αναγκάζει χιλιάδες να μετακομίζουν και προκαλεί αύξηση στις τιμές των σπιτιών σε όλα τα επίπεδα και θα δείς πως το κύριο πρόβλημα προέρχεται από την οικονομική ζημιά που προκαλείται σε όλη την αλύσίδα της οικονομίας, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα και επεκτείνεται προς τα πάνω.

Βάλε και τον παράγοντα της υποβάθμισης σημαντικών υπηρεσιών του ήδη ελλειματικού δημοσίου λόγω της πίεσης που ασκείται από την απασχόληση του συστήματος με τους τεράστιους αριθμούς των μεταναστών και έχεις απέναντι έναν πολίτη που πιέζεται οικονομικά, κοινωνικά και βλέπει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας (έστω αυτό το στοιχειώδες) που είχε χτιστεί τις προηγουμενες δεκαετίες, να καταρρέει.

Ρεαλιστικά υπάρχουν δύο επιλογές επιβίωσης: ή να μεταναστεύσουμε και εμείς, ή να αντιστραφεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών στη χώρα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

Σαν άνθρωπος πόσους έχεις πάρει σπίτι σου για να τους κοιμίζει και να τους ταιζεις;
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Όλο και πιο πολύ το νήμα θυμίζει το ντοκιμαντέρ Ο Ανθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”