!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γαστρονομικές απάτες.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Daje

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

enterprise-psi έγραψε: 05 Απρ 2018, 17:35 Έχει δίκιο o fagano ,πρέπει να κατέβεις Νάπολη και Σικελία, για να βρεις φαγητό της προκοπής.
Οπως ελεγε ενας φιλος Ιταλος:
"Το καλυτερο φαγητο που μπορει να φαει κανεις στο Μιλανο ειναι το σαντουιτς ενω περιμενει στο σταθμο του τρενου στη Ρωμη....."

Η Βορεια Ιταλια δεν υφισταται στον παγκοσμιο διατροφικο χαρτη ή μαλλον υφισταται αλλα ως τοποθεσια με ταξιδιωτικη/διατροφικη οδηγια προς αποφυγη. Βορεια Ιταλια = Βελανιδοφαγοι βαρβαροι.

Ολη η μπαλα παιζεται Παρμα-Μπολονια-Φλωρεντια και γυρω περιοχες και φυσικα Ρωμη και Νοτια Ιταλια.
Μολις σας περιεγραψα την no.1 διατροφικη ομαδα του πλανητη Γη.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Daje

Αγις έγραψε: 05 Απρ 2018, 18:19 Τα μάτια απο τις μασαμπούκες τα γουρλωνουν πάντως.
Ολοι οι Ιταλοι ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ γιατι γουσταρουν τρομερα που ξοδευουν ψιχουλα στην Ελλαδα.
Ειναι τρομερα φθηνη η Ελλαδα σε σχεση με την Ιταλια και γενικοτερα τους εξιταρει γιατι βλεπουν τον εαυτο τους μερικες χιλιετιες πριν.
Στην Ελλαδα ολα κυλουν πιο αργα και ερασιτεχνικα και αυτο για εκεινους ειναι διεγερτικο. (ειναι οπως κατι Βρετανοι που πηγαινουν στις αποικειες και ειναι καταενθουσιασμενοι, τους εχεις δει στα ντοκυμαντερ?)
Πιστεψε με. Μιλας με ειδικο.
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Μιλας με κάποιον που τους ζει ως συγγενείς- φιλοξενούμενους.
Το γιατί πέφτουν σαν τα μπουζιά στο μαστέλο δεν με ενδιαφέρει.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 17:56
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2018, 17:50 Η μπάλα είναι βρετανική επινόηση, ό,τι μαλακία κι αν λένε οι Ιταλοί.
Giuoco del calcio fiorentino
Harpastum κλπ.
Δεν ειναι απλα τα πραγματα. Εδωσα ιστορικες μαχες μεχρι ν'αναδειχθουμε νικητες.
Τα έχω ακούσει 100 φορές αλλά δεν είναι ποδόσφαιρο. Όλοι οι λαοί είχαν παιχνίδια με μπάλες. Πιο κοντινό είναι το πόλο στο ποδόσφαιρο παρά οτιδήποτε απ' αυτά τα αρχαία παιχνίδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 17:52 Γι'αυτο σας αρεσουν και οι Ελληνικοι πισινοι που εχουν ογκο οσο το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινητου μου.
Τι ιδεα εχετε εσεις απο μετρο, φινετσα και εκλεπτυσμενα γουστα?
Γιατι ΡΕ δεν τρωτε κατευθειαν μελι απο το βαζο? Τι νοημα εχει να φτιαχνετε γλυκα αφου στο τελος πετατε πανω και 2 νταμιτζανες μελι?
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΑΝΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ. ΟΥΤΕ TA BASIC.
Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα είναι πολύ πιο λάιτ. Είναι αλήθεια ότι η παλιά ελληνική κουζίνα ήταν επηρεασμένη από την βαριά γαλλική και τούρκικη κουζίνα. Πολλές απ' αυτές τις επιρροές έχουν ξεφτίσει και σήμερα μαγειρεύουμε πιο κοντά στην προ Τσελεμεντέ εποχή. Λάδι με μέτρο, σάλτσα με μέτρο και όπου χρειάζεται, όχι πολλή ζάχαρη, όχι κρέμες και βαριά τυριά και αλλαντικά παντού, όχι πολλά τηγανιτά, όχι πολλά λιπαρά.

Η ιταλική κουζίνα έχει πολλά ελαφριά πιάτα, αλλά θα το πω για πολλοστή φορά ότι σαν ιταλική κουζίνα ο κόσμος γνωρίζει μόνο τα τζανκ φουντ της. Και τα μακαρόνια και οι πίτσες είναι τζανκ φουντ, όπως κι αν τα ντύσεις.

Επίσης παίζει πολύ αλλαντικό. Δεν ξέρω στην καθημερινότητα των Ιταλών πόσο αλλαντικό παίζει στο τραπέζι τους, αλλά στα ιταλικά εστιατόρια και ό,τι ιταλικό προβάλλεται, παίζει πάρα μα πάρα πολύ αλλαντικό, που θεωρώ πρακτική για τον πούτσο. Επειδή κάποτε δεν είχαμε ψυγεία, δεν σημαίνει ότι όλες οι παλιές συνήθειες κάνουν για όλες τις ώρες. Για μεζέδες καλά είναι τα αλλαντικά. Για μεζέδες. Και όχι συχνά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 18:12 Καλα, οι ιθαγενεις φαντασιωνονται οτι οι Ιταλοι γουρλωνουν τα ματια με τους Ελληνες...
Γραικυλους μας ανεβαζουν, γραικυλους μας κατεβαζουν.
Ότι ειναι οι Ουγγροι και οι Σλοβενοι για μας, αυτο ακριβως ειμαστε εμεις για τους Ιταλους.
Ναι, πώς... μια χώρα με τεράστιο εμπορικό εκτόπισμα, τέχνες, πλούτο και γράμματα, όταν εμείς ήμασταν κάτω από αλυσίδες και σκοτάδι, τώρα είναι στα ίδια επίπεδα διαφθοράς και πολιτισμού με εμάς· που υπάρχουμε εδώ και 200 χρόνια τοπζ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Daje

Παρε εναν προς εναν ολους τους τομεις της ζωης και θ'ανακαλυψεις οτι σχεδον σε ολους οι Ιταλοι ειναι ανωτεροι απο μας και μαλιστα ειναι στο τοπ5 παγκοσμιως.
Αυτη ειναι και η μαγκια των Ιταλων. Ειναι "βελτιωμενη εκδοση Ελληνων", οπως εγω τους αποκαλω.
Παρολο που ειναι νοτιοι και ψιλοχαβαλεδες, ειναι στο τοπ5 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ τους σημαντικους τομεις της ζωης.
Γι'αυτο και εχουν λυσσαξει μαζι τους Γαλλοι-Αγγλοι-Γερμανοι.
Γιατι τους τον δινουν στο στομα ψιλοχαλαρα.

Παραδειγματα του τι εννουμε με τον ορο "τομεις της ζωης":
- Ομορφια
- Γαμησια
- Φαγητο
- Διασκεδαση/Ψυχαγωγια
- Κλιματολογικες συνθηκες
- Ιστορια
- Τεχνη (κινηματογραφος, θεατρο κλπ)
- Αθλητισμος
- Επιστημη
- Τεχνολογια
κλπ.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

sys3x έγραψε: 05 Απρ 2018, 03:00
shrike έγραψε: 04 Απρ 2018, 08:30
Μπίστης έγραψε: 03 Απρ 2018, 21:59

Ανάσταση είναι, μπορώ να φάω κουβάδες ρόκα, να βοσκάω στρέμματα, τέλεια γεύση, ευτυχώς έγινε της μόδας, βρίσκεις παντού.
Πω πω βίτσια. Εγώ που τρελαίνομαι για φρέσκες σαλάτες (με τις βραστές είμαι λίγο μαλωμένος, εκτός από 1-2, πχ πατζάρια), ρόκα και γλυστρίδα ούτε να τα μυρίσω δεν μπορώ. Ειλικρινά δηλαδή, σαν να 'χεις μόλις κουρέψει το γκαζόν μυρίζουν.
δε λέω γούστα είναι αυτά αλλά είσαι σίγουρος ότι έχεις μυρίσει φρεσκοκουρεμένο γκαζόν;
τζαστ σέηινγκ.
Πολλές φορές :)

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

shrike έγραψε: 05 Απρ 2018, 21:17
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2018, 03:00
shrike έγραψε: 04 Απρ 2018, 08:30
Πω πω βίτσια. Εγώ που τρελαίνομαι για φρέσκες σαλάτες (με τις βραστές είμαι λίγο μαλωμένος, εκτός από 1-2, πχ πατζάρια), ρόκα και γλυστρίδα ούτε να τα μυρίσω δεν μπορώ. Ειλικρινά δηλαδή, σαν να 'χεις μόλις κουρέψει το γκαζόν μυρίζουν.
δε λέω γούστα είναι αυτά αλλά είσαι σίγουρος ότι έχεις μυρίσει φρεσκοκουρεμένο γκαζόν;
τζαστ σέηινγκ.
Πολλές φορές :)
Τυχερός είσαι πάντως, εμείς συνήθως τριφύλλι βάζουμε, δεν τρώγεται με τίποτα.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
shrike

:) :) :)

Το σωστό βέβαια, είναι αυτό που είπες πιο πάνω. "Γούστα είναι αυτά..." :wink:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 20:22 Παρε εναν προς εναν ολους τους τομεις της ζωης και θ'ανακαλυψεις οτι σχεδον σε ολους οι Ιταλοι ειναι ανωτεροι απο μας και μαλιστα ειναι στο τοπ5 παγκοσμιως.
Αυτη ειναι και η μαγκια των Ιταλων. Ειναι "βελτιωμενη εκδοση Ελληνων", οπως εγω τους αποκαλω.
Παρολο που ειναι νοτιοι και ψιλοχαβαλεδες, ειναι στο τοπ5 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ τους σημαντικους τομεις της ζωης.

- Ομορφια
- Γαμησια
- Φαγητο
- Διασκεδαση/Ψυχαγωγια
- Ιστορια
- Αθλητισμος
- Επιστημη
- Τεχνολογια
κλπ.
Ομορφιά ναι. Στα γαμήσια τι εννοείς; Ότι γαμάνε περισσότερο; Θυμάμαι μια έρευνα της Durex που μας έβγαζε πρώτους, αλλά αντικειμενική μέτρηση σ' αυτό το πράγμα δεν μπορεί να υπάρξει.

Για διασκέδαση δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί έχουν κάποια διαφορά από τους άλλους Νότιους, αν και σαφέστατα σαν πιο γλεντζέδες είναι γνωστοί οι Ισπανοί και οι Έλληνες παρά οι Ιταλοί. Κι αυτό υποκειμενικό είναι, παρεμπιπτόντως.

Κλίμα έχουμε σαφέστατα καλύτερο, ιστορία μεγαλύτερη. Αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν αυτά με τον ίδιο τον λαό. Από τέχνες οι Ιταλοί έχουν μόνο ιστορία. Ο κινηματογράφος τους περιέχει μερικά ιστορικά αριστουργήματα αλλά δεν βρίσκω τίποτα το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην μέινστριμ κουλτούρα του και σαφώς δεν φτάνει σε αριθμό και μέγεθος αριστουργημάτων ούτε το Χόλιγουντ ούτε τον βρετανικό κινηματογράφο.

Για αθλητισμό δεν έχω άποψη.

Επιστήμη και τεχνολογία είναι αστείο και μόνο που το λες. Είναι ο πάτος στην λίστα των νομπελιστών της Ευρώπης, αφού φυσικά εξαιρέσουμε εμάς, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους. Πάλι για προηγούμενους αιώνες θα μιλήσουμε αν πιάσουμε τις επιστήμες. Σιγά την τρομερή συμβολή της Ιταλίας στην επιστήμη και την τεχνολογία του 20ού και 21ου αιώνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 20:22 Παρε εναν προς εναν ολους τους τομεις της ζωης και θ'ανακαλυψεις οτι σχεδον σε ολους οι Ιταλοι ειναι ανωτεροι απο μας και μαλιστα ειναι στο τοπ5 παγκοσμιως.

- Ομορφια
- Γαμησια
- Φαγητο
- Διασκεδαση/Ψυχαγωγια
- Ιστορια
- Αθλητισμος
- Επιστημη
- Τεχνολογια
κλπ.
Έχοντας ζήσει 8 χρόνια στην Ιταλία, διαφωνώ 100%
Σε αλλά είναι καλύτεροι, σε άλλα χειρότεροι.
Τουλάχιστον εμείς δεν είμαστε τόσο ξεφτιλισμένοι , κάθε 4 Ιουλίου, να κρεμάμε αμερικάνικες σημαίες στα μπαλκόνια.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Καλύτεροι-καλύτεροι, τον ήπιανε το 1940 από τους γύφτους γείτονές τους, που μπορεί να είχανε επίσης δικτάτορα, αλλά δεν τα έκανε πλακάκια και με τον μεγαλύτερο ψυχάκια της σύγχρονης ιστορίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

Πού τον ήπιανε; Στον Γράμμο;

(κι έτσι άρχισε ο καυγάς...)

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Έκανα πλάκα στον συγκάτοικο μου. Έπαιζε Ρεαλ , Μπαγιερν πχ, και του έλεγα με ποιον είσαι; Με οποίον κερδίζει; LOL
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”