Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 20:22
Παρε εναν προς εναν ολους τους τομεις της ζωης και θ'ανακαλυψεις οτι σχεδον σε ολους οι Ιταλοι ειναι ανωτεροι απο μας και μαλιστα ειναι στο τοπ5 παγκοσμιως.
Αυτη ειναι και η μαγκια των Ιταλων. Ειναι "βελτιωμενη εκδοση Ελληνων", οπως εγω τους αποκαλω.
Παρολο που ειναι νοτιοι και ψιλοχαβαλεδες, ειναι στο τοπ5 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ τους σημαντικους τομεις της ζωης.
Γι'αυτο και εχουν λυσσαξει μαζι τους Γαλλοι-Αγγλοι-Γερμανοι.
Γιατι τους τον δινουν στο στομα ψιλοχαλαρα.
Παραδειγματα του τι εννουμε με τον ορο "τομεις της ζωης":
- Ομορφια
- Γαμησια
- Φαγητο
- Διασκεδαση/Ψυχαγωγια
- Κλιματολογικες συνθηκες
- Ιστορια
- Τεχνη (κινηματογραφος, θεατρο κλπ)
- Αθλητισμος
- Επιστημη
- Τεχνολογια
κλπ.
Ομορφιά ναι. Στα γαμήσια τι εννοείς; Ότι γαμάνε περισσότερο; Θυμάμαι μια έρευνα της Durex που μας έβγαζε πρώτους, αλλά αντικειμενική μέτρηση σ' αυτό το πράγμα δεν μπορεί να υπάρξει.
Για διασκέδαση δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί έχουν κάποια διαφορά από τους άλλους Νότιους, αν και σαφέστατα σαν πιο γλεντζέδες είναι γνωστοί οι Ισπανοί και οι Έλληνες παρά οι Ιταλοί. Κι αυτό υποκειμενικό είναι, παρεμπιπτόντως.
Κλίμα έχουμε σαφέστατα καλύτερο, ιστορία μεγαλύτερη. Αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν αυτά με τον ίδιο τον λαό. Από τέχνες οι Ιταλοί έχουν μόνο ιστορία. Ο κινηματογράφος τους περιέχει μερικά ιστορικά αριστουργήματα αλλά δεν βρίσκω τίποτα το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην μέινστριμ κουλτούρα του και σαφώς δεν φτάνει σε αριθμό και μέγεθος αριστουργημάτων ούτε το Χόλιγουντ ούτε τον βρετανικό κινηματογράφο.
Για αθλητισμό δεν έχω άποψη.
Επιστήμη και τεχνολογία είναι αστείο και μόνο που το λες. Είναι ο πάτος στην λίστα των νομπελιστών της Ευρώπης, αφού φυσικά εξαιρέσουμε εμάς, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους. Πάλι για προηγούμενους αιώνες θα μιλήσουμε αν πιάσουμε τις επιστήμες. Σιγά την τρομερή συμβολή της Ιταλίας στην επιστήμη και την τεχνολογία του 20ού και 21ου αιώνα.