Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:40
sharp έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:28
Επειδή μάλλον δεν πρόλαβες το έντιτ
Εγκλωβίζεσαι στο να προσπαθείς να την δικαιολογείς, παραβλέποντας τι σού γράφουν τόσοι εδώ μέσα και αλλού. Στο κάτω κάτω αυτό δεν σε ενδιαφέρει, τι αντίκτυπο είχε; Ή μόνο να πείσεις για το δίκιο σου;
Ώστε οι μετανάστες φεύγουν για να πάνε σε πιο δροσερά μέρη.
Το δογματικός φαίνεται από τις γενικεύσεις που κάνεις και αναφέρεσαι σε δεύτερο πληθυντικό μονίμως λες και είμαστε φατρίες.
Δεν έχεις καταλάβει το ζητούμενο γι αυτό μπερδεύεσαι με το αντίκτυπο. Ο στόχος δεν είναι να πείσουμε τους αρνητές αφού είμαστε ήδη πλειοψηφία. Ο στόχος είναι να κινητοποιήσουμε τους ήδη γνώστες, να αρχίσουν να αλλάζουν τις συνήθειες τους επειδή το θέλουν αυτοί όχι κάποιος άλλος, να αρχίσουν να εξετάζουν εξονυχιστικά τις περιβαλλοντικές θέσεις των πολιτικών που ψηφίζουν, κλπ.
Αν νομίζεις ότι το κλίμα είναι "η δροσιά" νομίζω πάσχεις στα βασικά. Θα σου προτείνω να πας στο πρώτο ριπορτ που είχε λινκάρει για να καταλάβεις τι είναι η κλιματική αλλαγή, και μετά σε αυτό που θα ποστάρω τώρα περί κλιματικής μετανάστευσης.
https://www.ipcc.ch/apps/njlite/srex/nj ... hp?id=5866
Επομένως είσαι στρατευμένος. Εγώ πάντως δεν έχω το χρόνο να διαβάσω 64 σελίδες pdf, αν θες γράφεις με δικά σου λόγια, αν και υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην ξηρασία και τις επιπτώσεις στην καλλιέργεια. Πάντως οι μετανάστες δεν φεύγουν ούτε για δροσιά, ούτε από έλλειψη καλλιεργειών αλλά για καλύτερη ζωή όπως την βλέπουν πλεον καθημερινά στις καπιταλιστικές χώρες. Γι αυτούς και τα παιδιά τους και καλά κάνουν.
Είναι πολύ λάθος τα ποσοστά σου περί αρνητών και συμπαθούντων. Κατ' αρχάς δεν είναι τόσο ασπρόμαυρο και επειδή το θέμα έχει παρει διαστάσεις όπως το αριστερός, δεξιός, ισχύει ότι ο περισσότερος κόσμος είναι αδιάφορος ως προς το να πάρει μια θέση, όπως ίσως την φαντάζεσαι. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τεχνολογικό, είναι σαφώς οικονομικό και πολιτικό. Και εκεί δεν έχεις προφανώς θέση συγκεκριμένη δηλ. με νούμερα ή τουλάχιστον η φατρία σου, αφού δηλώνεις ότι ανήκεις σε αυτούς. Προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει καμμία πρόταση από το μαθητικό κίνημα, γιατί γι αυτό μιλάμε.
Γι αυτό ο Χέλης σάς δουλεύει και λέει θα βάλετε στο Σύνταγμα τον 1,5 βαθμό. So what? Στο περιβάλλον το είπατε να υπογράψει μαζί;