!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μέλι
- Οργισμένος
Re: Μέλι
Ολα τα μελια στα σουπερ μαρκετ ειναι χαμηλης ποιοτητας, και ειναι λογικο .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Πρώτα ξεκινάς απ το αν μπορείς να το διαθέσεις και τι μέλι στοχεύεις να βγάλεις.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:07 Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
Αν θελήσω να τα σπρώξω για να πάρω ποιοτικώς ΑΑΑ μελι, προς τα που να κινηθώ; τι προτείνετε;
Τα βασικά πάνω κάτω είναι να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου από τώρα το φθινόπωρο αναλόγως που βρίσκεσαι.
Οι χειρισμοί αλλάζουν αν είσαι στην βόρεια Ελλάδα, στην Κεντρική κ.ο.κ
Π.χ Αν είσαι βόρεια Ελλάδα επιβάλλεται μόνωση δεξιά-αριστερά στο μελίσσι με φελιζόλ και από πάνω.
Στην Κεντρική Ελλάδα μόνο δεξιά-αριστερά. Στη Νότια Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο αλλά έχει θετικά αποτελέσματα χειμώνα-καλοκαίρι καθώς το μελίσσι ρυθμίζει καλύτερα την θερμοκρασία του και καταναλώνει λιγότερες τροφές άρα και λιγότερο κόστος στο τάισμα.
Σε γενικές γραμμές οι μέλισσες του φθινοπώρου θα βγάλουν το σμήνος μέχρι την άνοιξη άρα χρειάζεται προσοχή να βγουν οι πληθυσμοί δυνατοί καλοταισμένοι και καθαροί από ασθένειες.
Ότι προετοιμασία κάνεις το φθινόπωρο θα το βρεις μπροστά στου σε μέλια την επόμενη χρόνια (αν έχεις το κατάλληλο μέρος να τα πας και αν σε βοηθήσει ο καιρός).
Αν στοχεύεις πχ μελιτοφορία Ελάτου την άνοιξη πρέπει να τα βοηθήσεις να γίνουν τουλάχιστον 20 πλαίσια με διάφορες τεχνικές (πχ διπλές βασίλισσες, συνενώσεις κλπ) και ταυτόχρονη πρόληψη της σμηνουργίας.
Δεν μπορείς να πας στον Έλατο με αδύναμα μελίσσια γιατί δεν θα έχεις καλές αποδόσεις
Αν στοχεύουν πάλι ανθόμελα πχ μέλι απ το παλιούρι αρκεί να έχεις 2 μέρη να τα πας. 'Ενα για να πετύχεις ανάπτυξη και ένα να τα μετακινήσεις αργότερα για να πάρεις μέλι.
Αν θες το μέλι σου να είναι ΑΑΑ ποιότητας δεν θα χρησιμοποίησεις χημικά σκευάσματα κατά την διάρκεια της ανθοφορίας και προφανώς δεν θα ταίσεις ζάχαρη μέσα στην ανθοφορία και πριν από αυτή αν υπάρχουν είδη προμήθειες εντός της κυψέλης.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Μάλλον δεν έγινα σαφής. Δε θέλω να παράξω μελι αλλά να αγοράσω.taliban έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:24Πρώτα ξεκινάς απ το αν μπορείς να το διαθέσεις και τι μέλι στοχεύεις να βγάλεις.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:07 Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
Αν θελήσω να τα σπρώξω για να πάρω ποιοτικώς ΑΑΑ μελι, προς τα που να κινηθώ; τι προτείνετε;
Τα βασικά πάνω κάτω είναι να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου από τώρα το φθινόπωρο αναλόγως που βρίσκεσαι.
Οι χειρισμοί αλλάζουν αν είσαι στην βόρεια Ελλάδα, στην Κεντρική κ.ο.κ
Π.χ Αν είσαι βόρεια Ελλάδα επιβάλλεται μόνωση δεξιά-αριστερά στο μελίσσι με φελιζόλ και από πάνω.
Στην Κεντρική Ελλάδα μόνο δεξιά-αριστερά. Στη Νότια Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο αλλά έχει θετικά αποτελέσματα χειμώνα-καλοκαίρι καθώς το μελίσσι ρυθμίζει καλύτερα την θερμοκρασία του και καταναλώνει λιγότερες τροφές άρα και λιγότερο κόστος στο τάισμα.
Σε γενικές γραμμές οι μέλισσες του φθινοπώρου θα βγάλουν το σμήνος μέχρι την άνοιξη άρα χρειάζεται προσοχή να βγουν οι πληθυσμοί δυνατοί καλοταισμένοι και καθαροί από ασθένειες.
Ότι προετοιμασία κάνεις το φθινόπωρο θα το βρεις μπροστά στου σε μέλια την επόμενη χρόνια (αν έχεις το κατάλληλο μέρος να τα πας και αν σε βοηθήσει ο καιρός).
Αν στοχεύεις πχ μελιτοφορία Ελάτου την άνοιξη πρέπει να τα βοηθήσεις να γίνουν τουλάχιστον 20 πλαίσια με διάφορες τεχνικές (πχ διπλές βασίλισσες, συνενώσεις κλπ) και ταυτόχρονη πρόληψη της σμηνουργίας.
Δεν μπορείς να πας στον Έλατο με αδύναμα μελίσσια γιατί δεν θα έχεις καλές αποδόσεις
Αν στοχεύουν πάλι ανθόμελα πχ μέλι απ το παλιούρι αρκεί να έχεις 2 μέρη να τα πας. 'Ενα για να πετύχεις ανάπτυξη και ένα να τα μετακινήσεις αργότερα για να πάρεις μέλι.
Αν θες το μέλι σου να είναι ΑΑΑ ποιότητας δεν θα χρησιμοποίησεις χημικά σκευάσματα κατά την διάρκεια της ανθοφορίας και προφανώς δεν θα ταίσεις ζάχαρη μέσα στην ανθοφορία και πριν από αυτή αν υπάρχουν είδη προμήθειες εντός της κυψέλης.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι αλλά στην πατρίδα ρε κορώνα... το επόμενο είναι η Κρήτη, νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερο από το δικό μας.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:07 Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
Και φυσικά δεν κρίνω από τα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά από ντόπιους παραγωγούς.
the end
-
stergiosbik
Νομιζω οτι σχεδον παντου στην Ελλαδα μπορεις να βρεις ποιοτικοτατο μελι.
Το θεμα ειναι,γι αυτο που λεει ο Ερμης,να βρεις σωστο παραγωγο που να μην θελει να κανει πουστια.
Νομιζω ομως οτι για μια αγορα σοβαρης ποσοτητας σε καλη τιμη για τον παραγωγο θα του λυσει πολλα προβληματα του Ερμη.
Απο το να το πουλαει χοντρικη σχεδον τζαμπα (3-3,5 ευρω,ισως και παρακατω),θα προτιμησει να το δωσει σε καποιον σαν τον Ερμη αν του δωσει καλυτερη τιμη.
Ετσι θα ξεστοκαρει γρηγορα και δεν θα τον συμφερει να χασει και εναν καλοπληρωτη αγοραστη αν του κανει μαΐμουδια.
Το θεμα ειναι,γι αυτο που λεει ο Ερμης,να βρεις σωστο παραγωγο που να μην θελει να κανει πουστια.
Νομιζω ομως οτι για μια αγορα σοβαρης ποσοτητας σε καλη τιμη για τον παραγωγο θα του λυσει πολλα προβληματα του Ερμη.
Απο το να το πουλαει χοντρικη σχεδον τζαμπα (3-3,5 ευρω,ισως και παρακατω),θα προτιμησει να το δωσει σε καποιον σαν τον Ερμη αν του δωσει καλυτερη τιμη.
Ετσι θα ξεστοκαρει γρηγορα και δεν θα τον συμφερει να χασει και εναν καλοπληρωτη αγοραστη αν του κανει μαΐμουδια.
Αυτός που έχω τώρα είναι δικός μας και έχει και μελίσσια στα Κύθηρα, Από εκεί παίρνω το θυμάρι.Πάνας έγραψε: 26 Σεπ 2019, 22:24Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι αλλά στην πατρίδα ρε κορώνα... το επόμενο είναι η Κρήτη, νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερο από το δικό μας.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:07 Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
Και φυσικά δεν κρίνω από τα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά από ντόπιους παραγωγούς.
Γιατί να μην δοκιμάσω όμως και κάτι αλλο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Κρήτη, εγγύηση, αλλά τσιμπάνε λίγο οι τιμές, οι τελικές που βλέπω...τα υπόλοιπα τα ξέρεις εσύ.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 22:39Αυτός που έχω τώρα είναι δικός μας και έχει και μελίσσια στα Κύθηρα, Από εκεί παίρνω το θυμάρι.Πάνας έγραψε: 26 Σεπ 2019, 22:24Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι αλλά στην πατρίδα ρε κορώνα... το επόμενο είναι η Κρήτη, νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερο από το δικό μας.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:07 Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
the end
Από κάποιον που παίρνω μέλι και έχει τα μελίσσια στην Μεσσηνία, έμαθα ότι δίνει μέλι και σε Κυθηριώτη μελισσοκόμο που το πουλάει για δικό του.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 22:39 Αυτός που έχω τώρα είναι δικός μας και έχει και μελίσσια στα Κύθηρα, Από εκεί παίρνω το θυμάρι.
Καλαματιανοί, τι περιμένεις;Μηχανικός έγραψε: 26 Σεπ 2019, 22:47Από κάποιον που παίρνω μέλι και έχει τα μελίσσια στην Μεσσηνία, έμαθα ότι δίνει μέλι και σε Κυθηριώτη μελισσοκόμο που το πουλάει για δικό του.Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 22:39 Αυτός που έχω τώρα είναι δικός μας και έχει και μελίσσια στα Κύθηρα, Από εκεί παίρνω το θυμάρι.
Γιατί να μην δοκιμάσω όμως και κάτι αλλο![]()
the end
Ο Κηθηριώτης κάνει την απάτη, ο Καλαματιανός πουλάει το μέλι του.
- Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
- Επικοινωνία:
Σας εχω την παραθεση σκέτη, μαντέψτε ποιος το εγραψεΑπό κάποιον που παίρνω μέλι και έχει τα μελίσσια στην Μεσσηνία, έμαθα ότι δίνει μέλι και σε Κυθηριώτη μελισσοκόμο που το πουλάει για δικό του.![]()
ωραία πύτισσα η ζωή
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 349 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-