!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέλι

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Re: Μέλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ »

Έπαιρνα για καιρο εξαιρετικό μελι δωρο απο παραγωγο που με ευχαριστουσε ετσι ταπεινά για τα 10ευρα που του ειχα κατά καιρούς με την σειρα μου δωρισει
ωραία πύτισσα η ζωή
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Oπως μπορει να εχεις ξδξ διαβασει εγω αγοραζω τυποποιημενο απο Συναιτερισμο Χαλκιδικης και Ικαρια
Ε τι να κανουμε αμα στειλει και κανας συγγενης να ειμαστε ακαταδεκτοι;
Μαυραγοριτες ψαχνετε καπου να παητσετε αλλα δεν ....
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

ST48410 έγραψε: 26 Σεπ 2019, 15:11 Υπάρχει κάτι να προσέξουμε όταν αγοράζουμε από τυχαίο παραγωγό ή άνετα μπορεί να μας πουλήσει νοθευμένο με ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο;
Το μέλι δεν νοθεύεται εκ των υστέρων με ζάχαρη, ούτε με κάποιο άλλο προϊόν που μπορεί με απλά μέσα να διαπιστωθεί, γιατί θα βρει άμεσα τον μπελά του κάποιος.. Νοθεύεται με τάισμα των μελισσιών με τεχνητές γλυκαντικές ύλες πριν τον τρύγο, πράγμα που απαγορεύεται αυστηρά, αλλά είχαμε κρούσματα.. Χρειάζεται χημική ανάλυση για να προσδιοριστεί η νοθεία σε αυτήν την περίπτωση..
Υπήρξαν επίσης κάποια περιστατικά που επιτήδειοι προσπαθούσαν να πουλήσουν σαν μέλι ένα εντελώς διαφορετικό τεχνητό προϊόν -αμυλοσιρόπι με αρωματικές ουσίες και χρωστικές που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό αντί για μέλι στη ζαχαροπλαστική-.

Η μεγάλη όμως πληγή, που για το λόγο αυτό και μόνο πρέπει να έχεις έμπιστο παραγωγό, είναι η παράνομη εμπορία μελιού που το αναμιγνύουν κάποιοι με την παραγωγή τους και το πουλάνε μετά σαν εξολοκλήρου δικό τους.. Δεν είναι ακριβώς νοθεία, αλλά είναι σίγουρα απάτη..
Πέρυσι η Ελλάδα εισήγαγε 8.000 τόνους μελιού από το εξωτερικό με τιμές γύρω στο 1.5 ευρώ το κιλό... Κάποια από αυτήν την ποσότητα, επιτήδειοι μπόρεσαν να την 'ελληνοποιήσουν' -θυμίζω ελληνικό μέλι >10 ευρώ το κιλό-.
Με γυρεοσκοπική ανάλυση μπορεί να βρεθεί στην περίπτωση αυτή η βοτανική προέλευση του μελιού και σε κάποιες περιπτώσεις αν περιέχεται γύρη από σπάνια φυτά που ευδοκιμούν σε συγκεκριμένα μέρη ή φυτά που δεν έχουμε στην Ελλάδα, και η γεωγραφική περιοχή του...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Japetus έγραψε: 26 Σεπ 2019, 18:29
ST48410 έγραψε: 26 Σεπ 2019, 15:11 Υπάρχει κάτι να προσέξουμε όταν αγοράζουμε από τυχαίο παραγωγό ή άνετα μπορεί να μας πουλήσει νοθευμένο με ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο;
Το μέλι δεν νοθεύεται εκ των υστέρων με ζάχαρη, ούτε με κάποιο άλλο προϊόν που μπορεί με απλά μέσα να διαπιστωθεί, γιατί θα βρει άμεσα τον μπελά του κάποιος.. Νοθεύεται με τάισμα των μελισσιών με τεχνητές γλυκαντικές ύλες πριν τον τρύγο, πράγμα που απαγορεύεται αυστηρά, αλλά είχαμε κρούσματα.. Χρειάζεται χημική ανάλυση για να προσδιοριστεί η νοθεία σε αυτήν την περίπτωση..
Υπήρξαν επίσης κάποια περιστατικά που επιτήδειοι προσπαθούσαν να πουλήσουν σαν μέλι ένα εντελώς διαφορετικό τεχνητό προϊόν -αμυλοσιρόπι με αρωματικές ουσίες και χρωστικές που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό αντί για μέλι στη ζαχαροπλαστική-.

Η μεγάλη όμως πληγή, που για το λόγο αυτό και μόνο πρέπει να έχεις έμπιστο παραγωγό, είναι η παράνομη εμπορία μελιού που το αναμιγνύουν κάποιοι με την παραγωγή τους και το πουλάνε μετά σαν εξολοκλήρου δικό τους.. Δεν είναι ακριβώς νοθεία, αλλά είναι σίγουρα απάτη..
Πέρυσι η Ελλάδα εισήγαγε 8.000 τόνους μελιού από το εξωτερικό με τιμές γύρω στο 1.5 ευρώ το κιλό... Κάποια από αυτήν την ποσότητα, επιτήδειοι μπόρεσαν να την 'ελληνοποιήσουν' -θυμίζω ελληνικό μέλι >10 ευρώ το κιλό-.
Με γυρεοσκοπική ανάλυση μπορεί να βρεθεί στην περίπτωση αυτή η βοτανική προέλευση του μελιού και σε κάποιες περιπτώσεις αν περιέχεται γύρη από σπάνια φυτά που ευδοκιμούν σε συγκεκριμένα μέρη ή φυτά που δεν έχουμε στην Ελλάδα, και η γεωγραφική περιοχή του...
Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.

Γνωρίζει κάποιος τίποτα για το μέλι της Ίου; Αξίζει να το ρισκάρω;
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

ST48410 έγραψε: 26 Σεπ 2019, 19:38 Γνωρίζει κάποιος τίποτα για το μέλι της Ίου; Αξίζει να το ρισκάρω;
Έχει παρενέργειες, βλέπε τι έχει πάθει ο seismic.

viewtopic.php?f=14&t=11896&start=1410#p868734
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

δεν ξέρω αν μπήκε.

αν όχι...άργησε...

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Ότι σου είπε ο Japetus .
Για να είσαι σίγουρος το πας σε χημείο.
Διαφορετικά υπάρχουν μερικοί τρόποι.
Μπορεί να πάρεις ένα κερί και να βουτήξεις το φιτίλι (να είναι από βαμβάκι) στο μέλι.
Τίναξε το περίσσευμα και άναψε το. Εφόσον καεί σημαίνει πως το μέλι σου είναι καθαρό αν όχι σημαίνει πως έχει γίνει υγρή τροφοδοσία κατά την διάρκεια της ανθοφορίας με σιρόπι (νερό με ζάχαρη) ή το μέλι τρυγήθηκε από ασφράγιστες κηρήθρες δηλαδή με σχετικά μεγάλη υγρασία πράγμα που μπορεί με τις κατάλληλες συνθήκες (υγρασία τον χειμώνα πχ) να οδηγήσει στο ξίνισμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taliban την 26 Σεπ 2019, 21:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

όταν μεγαλώσω θα γίνω κι εγώ μελισσοκόμος
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

νύχτα έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:01 όταν μεγαλώσω θα γίνω κι εγώ μελισσοκόμος
θα σε τσιμπάνε οι μέλισσες δεν είν ωραία.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

χαλάλι
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ψαράς και μελισσοκόμος είναι ασυμβίβαστα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
Αν θελήσω να τα σπρώξω για να πάρω ποιοτικώς ΑΑΑ μελι, προς τα που να κινηθώ; τι προτείνετε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μηχανικός έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:06
Ψαράς και μελισσοκόμος είναι ασυμβίβαστα.
δεν θα υπάρχουν μάρτυρες αφού

ό,τι θέλω θα κάνω
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

νύχτα έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:09 ό,τι θέλω θα κάνω
Η νάιδα νοιώθει περήφανη. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 21:07 Θα ήθελα να ρωτήσω τους δύο γνώστες.
Αν θελήσω να τα σπρώξω για να πάρω ποιοτικώς ΑΑΑ μελι, προς τα που να κινηθώ; τι προτείνετε;
A mono απο μικροπαραγωγο και φιλο.
Οσοι παραγουν πανω απο ενα σημειο , στην καλυτερη ταιζουν τα μελισσια τους με ζαχαρη, δλδ βαζουν διπλα στα μελισσια ζαχαρη, οι μελισσες παραγουν μελι απο ζαχαρη, δλδ τυπικα ναι ειναι μελι αλλα χαμηλης ποιοτητας.
Τυγχανει ναχω φιλο απο τα παλια, δυ και μικρο μελισσοπαραγωγο ,και παιρνω απο αυτον μελι. Τωρα ειμαι σουηδια και δεν θα παρω αλλα του χρονου θα κανινιζω να προμηθευτω 5-6 κιλα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”