Λεγεών έγραψε: 26 Σεπ 2019, 12:08
Το απλό κοινό δεν θα κάνει τίποτα, η μάζα ξεχνάει πολύ γρήγορα. Σήμερα το συζητάμε, αύριο όχι.
Επίσης το να λες στον απλό πολίτη "μην πας με αυτοκίνητο στη δουλειά" την ίδια στιγμή που ως κράτος δεν κάνεις υποχρεωτικούς ελέγχους εκπομπής ρύπων στα φουγάρα των εργοστασίων σου, είναι προβληματικό.
Το ζήτημα είναι να πάρουν το μήνυμα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, διότι μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Ποιος σου είπε ότι δεν κάνει ελέγχους και ποιος σου είπε ότι το κύριο πρόβλημα είναι τα 400 εργοστάσια και όχι τα 400 εκατομμύρια αυτοκίνητα που σουλατσάρουν ανά πάσα στιγμή στην Ευρώπη; Όχι μόνο τα αυτοκίνητα, φυσικά. Οτιδήποτε κάνεις ανά πάσα στιγμή εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου.
Είναι τριγελοίο να κραυγάζεις «μπράβο Γκρέτα» από το πληκτρολόγιό σου με φουλ την θέρμανση, για να μπορείς να κυκλοφορείς στο σπίτι σου με το σώβρακο.
Σε ό,τι νήμα έχουμε συζητήσει για τα πλαστικά, όπου έχω επανειλημμένα αναφέρει ότι είναι ταυτόχρονα η πιο υγειονομική και η λιγότερο ενεργοβόρα λύση για ένα κάρο εφαρμογές, οι μόνες απαντήσεις που έχω πάρει είναι μιμίδια, χαρακτηρισμούς και ειρωνείες. Είναι πρόβλημα που πολλά καταλήγουν στην θάλασσα; Ναι. Να φροντίσουμε να μην καταλήγουν. Αλλά ευρωγιδοβοσκοί σαν τον Σατανικό Εγκέφαλο θεωρούν εκσυγχρονισμό να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές λύσεις που εκλύουν πολλαπλάσιο CO2 και μετά έρχονται σε νήματα σαν αυτό για να ζητωκραυγάσουν για την Γκρέτα. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της αντίφασης, δεν ξέρω τι είναι.
Για τον ΣΕ και τον Νάνο, το όλο νόημα είναι ότι οι ηγέτες τους πρέπει να κάνουν κάτι (μαγικά, μάλλον) κι αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα ή παραδέχονται ότι περιμένουν το κράτος να τους αναγκάσει.