!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

sharp έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:14
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2019, 21:42 H ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεκινάει από τα αέρια του θερμοκηπίου είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει την άνοδο της θερμοκρασίας των τελευταίων δεκαετιών. Δεν υπάρχει ούτε ένα εναλλακτικό μοντέλο που να εξηγεί τα δεδομένα.
Και αυτό είναι που σε κάνει να πιστεύεις ότι η άνοδος της θερμοκρασίας οφίλεται 100% στο CO2;
Άντε πάλι με τη λέξη "πιστεύω".
Διάβασε μόνος σου. Τα ίδια ξέρεις έγιναν και με την τρύπα του όζοντος. Οι επιστήμονες την παρατήρησαν και βρήκαν το μηχανισμό που την προκαλεί.
Οι εταιρίες είπαν "ναι αλλά επειδή ΜΠΟΡΕΙ να την προκαλέσει αυτός ο μηχανισμός, δεν σημαίνει ότι την προκαλεί αυτός 100%, χρειάζονται χρόνια έρευνας". Προειδοποίησαν ότι θα καταστραφούμε και δε θα έχουμε ψυγεία και θα τρώμε ωμές σάρκες ζώων και τα μαλλιά μας θα είναι σαν των ναυαγών.

Οι πολιτικοί σε μια σπάνια κρίση ικανότητας (ή ίσως επειδή δεν παίζονται τρις στη βιομηχανία ψύξης και σπρέι) τους είπαν να πάνε να γαμηθούνε και μέσα σε λίγα χρόνια όλοι είχαν αναπληρωματικά αέρια και η τρύπα άρχισε να επουλώνεται. Πλέον σε λίγα χρόνια θα έχει κλείσει τελείως.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Σεπ 2019, 11:02
hellegennes έγραψε: 24 Σεπ 2019, 23:59
Έλα ξανά να συζητήσουμε όταν ενηλικιωθείς και πάψεις να μιλάς για αντιδράσεις και μαλακίες.
Για πες, στόκαρες πλαστικά καλαμάκια όπως μας έγραφες πριν λίγο; :P
Αυτό δεν είναι αντίδραση, είναι πρακτική ανάγκη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Owning the libtards by saving the biosphere

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Λεγεών έγραψε: 25 Σεπ 2019, 11:49 Έντιτ: Είμαι πολύ απογοητευμένος με τη στάση του Hellegennes. Τρομερά πολύ. Ακριβώς επειδή έχει από το παλιό φόρουμ ασχοληθεί με το ζήτημα, δεν περίμενα να είναι μέρος της κομπανίας που την βρίζει και κοροϊδεύει από το πρωί ως το βράδυ.
Δεν την βρίζω, λέω ότι δεν διορθώνει απολύτως τίποτα αυτό που κάνει και καταστρέφει την ευκαιρία της να κάνει στ' αλήθεια κάτι καλό για το μέλλον της ανθρωπότητας, σπουδάζοντας αντί σουλατσάροντας από συνέδριο σε συνέδριο. Το πρόβλημα το δημιούργησε η βιομηχανική επανάσταση και η τεχνολογία και το πρόβλημα θα το λύσει πάλι η τεχνολογία, όχι λογύδρια στον ΟΗΕ και στο TedX.

Κι αν στο μεταξύ θέλετε να κάνετε κάτι ο καθένας σας, ναι, ρε μαλάκες, μάθετε να ζείτε πιο λιτά. Μάθετε να ζείτε με λιγότερα ρούχα, λιγότερο φαγητό, μετακίνηση με ποδήλατο ή πόδια, λιγότερη θέρμανση, λιγότερο κλιματισμό, λιγότερες άσκοπες πολυτέλειες. Το σύνολο από όλες αυτές τις μικρές μαλακίες είναι που κάνουν την δουλειά, όχι τίποτα εξωγήινοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

alexandroso έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:12
Ειλικρινά τώρα, σε ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά όλους μας (ακόμα και τις γάτες και τους σκύλους μας), όπως το περιβάλλον, το πρόβλημα είναι το παιδί και όχι οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που γράφουν τους επιστήμονες εκεί που δεν πιάνει μελάνι;
α. Δεν είναι αλήθεια αυτό.
β. Αν ήταν αλήθεια, είσαι είτε πολύ ρομαντικός είτε πολύ ηλίθιος για να πιστεύεις ότι θα τους αλλάξει την γνώμη ένα ανίδεο πιτσιρίκι χωρίς επιχειρήματα και μόνο εφόδιο την συναισθηματική της φόρτιση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:21
sharp έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:14
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2019, 21:42 H ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεκινάει από τα αέρια του θερμοκηπίου είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει την άνοδο της θερμοκρασίας των τελευταίων δεκαετιών. Δεν υπάρχει ούτε ένα εναλλακτικό μοντέλο που να εξηγεί τα δεδομένα.
Και αυτό είναι που σε κάνει να πιστεύεις ότι η άνοδος της θερμοκρασίας οφίλεται 100% στο CO2;
Άντε πάλι με τη λέξη "πιστεύω".
Διάβασε μόνος σου. Τα ίδια ξέρεις έγιναν και με την τρύπα του όζοντος. Οι επιστήμονες την παρατήρησαν και βρήκαν το μηχανισμό που την προκαλεί.
Οι εταιρίες είπαν "ναι αλλά επειδή ΜΠΟΡΕΙ να την προκαλέσει αυτός ο μηχανισμός, δεν σημαίνει ότι την προκαλεί αυτός 100%, χρειάζονται χρόνια έρευνας". Προειδοποίησαν ότι θα καταστραφούμε και δε θα έχουμε ψυγεία και θα τρώμε ωμές σάρκες ζώων και τα μαλλιά μας θα είναι σαν των ναυαγών.

Οι πολιτικοί σε μια σπάνια κρίση ικανότητας (ή ίσως επειδή δεν παίζονται τρις στη βιομηχανία ψύξης και σπρέι) τους είπαν να πάνε να γαμηθούνε και μέσα σε λίγα χρόνια όλοι είχαν αναπληρωματικά αέρια και η τρύπα άρχισε να επουλώνεται. Πλέον σε λίγα χρόνια θα έχει κλείσει τελείως.
Σε ενοχλεί η λέξη πιστεύω, όμως όλο το σκεπτικό που ανέπτυξες παραπάνω από ένα σημείο και ύστερα είναι αυθαίρετο.

Αντί να λες τα τετριμμένα "ίσως επειδή δεν παίζονται τρις στη βιομηχανία", θα μπορούσες να σκεφτείς το πολύ απλό, ότι άλλο χωρίς ψυγείο και άλλο χωρίς όλη την τεχνολογία (γιατί γι' αυτό μιλάμε χωρίς πετρέλαιο). Καλά λέω ότι είναι η νέα αριστερά το κλιματολογικό, πάλι το κακό κεφάλαιο φταίει.
Λες και στις ΑΠΕ εν τω μεταξύ δεν παίζονται άλλα τόσα τρις.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:34
Λεγεών έγραψε: 25 Σεπ 2019, 11:49 Έντιτ: Είμαι πολύ απογοητευμένος με τη στάση του Hellegennes. Τρομερά πολύ. Ακριβώς επειδή έχει από το παλιό φόρουμ ασχοληθεί με το ζήτημα, δεν περίμενα να είναι μέρος της κομπανίας που την βρίζει και κοροϊδεύει από το πρωί ως το βράδυ.
Δεν την βρίζω, λέω ότι δεν διορθώνει απολύτως τίποτα αυτό που κάνει και καταστρέφει την ευκαιρία της να κάνει στ' αλήθεια κάτι καλό για το μέλλον της ανθρωπότητας, σπουδάζοντας αντί σουλατσάροντας από συνέδριο σε συνέδριο. Το πρόβλημα το δημιούργησε η βιομηχανική επανάσταση και η τεχνολογία και το πρόβλημα θα το λύσει πάλι η τεχνολογία, όχι λογύδρια στον ΟΗΕ και στο TedX.

Κι αν στο μεταξύ θέλετε να κάνετε κάτι ο καθένας σας, ναι, ρε μαλάκες, μάθετε να ζείτε πιο λιτά. Μάθετε να ζείτε με λιγότερα ρούχα, λιγότερο φαγητό, μετακίνηση με ποδήλατο ή πόδια, λιγότερη θέρμανση, λιγότερο κλιματισμό, λιγότερες άσκοπες πολυτέλειες. Το σύνολο από όλες αυτές τις μικρές μαλακίες είναι που κάνουν την δουλειά, όχι τίποτα εξωγήινοι.
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:34 Το πρόβλημα το δημιούργησε η βιομηχανική επανάσταση και η τεχνολογία και το πρόβλημα θα το λύσει πάλι η τεχνολογία, όχι λογύδρια στον ΟΗΕ και στο TedX.
Αυτό είναι σα να λες η τεχνολογία με έκανε να κοπάνησω το δάχτυλο μου με το σφυρί, η τεχνολογία θα μου το θεραπεύσει.
Ναι οκ, άμα σταματήσεις να ανεβοκατεβάζεις το σφυρί, παραδεχτείς ότι έχεις χτυπήσει και πας στο νοσοκομείο, βγάζει κάποιο νόημα η πρόταση.
Άμα είσαι ακόμα στο στάδιο της άρνησης, κάτι μου λέει ότι δε θα έρθει η τεχνολογία να σε πάρει σηκωτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 26 Σεπ 2019, 00:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

και αισίως μετά από ένα μεγάλο κύκλο αντιπαραθέσεων φτάνουμε πάλι σε αυτό το γνώριμο σημείο της συζήτησης

viewtopic.php?f=24&t=13979&p=813809#p813708
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:41
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:34 Το πρόβλημα το δημιούργησε η βιομηχανική επανάσταση και η τεχνολογία και το πρόβλημα θα το λύσει πάλι η τεχνολογία, όχι λογύδρια στον ΟΗΕ και στο TedX.
Αυτό είναι σα να λες η τεχνολογία με έκανε να κοπάνησω το δάχτυλο μου με το σφυρί, η τεχνολογία θα μου το θεραπεύσει.
Ναι οκ, άμα σταματήσεις να ανεβοκατεβάζεις το σφυρί, παραδεχτείς ότι έχεις χτυπήσει και πας στο νοσοκομείο, βγάζει κάποιο νόημα η πρόταση.
Άμα είσαι ακόμα στο στάδιο της άρνησης, κάτι μου λέει ότι δε θα έρθει η τεχνολογία να σε πάρει σηκωτό.
Μα κι εσύ, καλό μου, συνεχίζεις να κοπανάς το δάχτυλό σου και μάλιστα με πολλή περισσότερη λύσσα από ό,τι εγώ, αλλά όταν σου το επισημαίνω μού λες ότι είναι αντιπερισπασμός.

Νάνος: Τι μαλακία να κοπανάμε το δάχτυλό μας με σφυρί (κοπανώντας με λύσσα το δάχτυλό του)
Hell: Μα, τώρα δα κοπανάς το δάχτυλό σου δυνατά.
Νάνος: Whataboutism. :a038:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:21
Διάβασε μόνος σου.
Και κάτι ακόμα. Είσαι επαγγελματίας; Ή πιστεύεις ότι με όποια επιστήμη ασχοληθείς από το σπίτι σου την έχεις κατακτήσει σαν να την έχεις σπουδάσει και να είσαι στον επαγγελματικό χώρο; Γιατί με διάβασε φαντάζομαι δεν εννοείς εφημερίδα ή πολιτική αρθρογραφία, σωστά;
sharp

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:40

:smt023
Νταξ, υποτίθεται ότι έγινε τόσος ντόρος που πια και ο τελευταίος φύλαρχος άκουσε ότι κάτι τρέχει με το κλίμα. Δεν ενδιαφέρει η Γκρέτα αλλά το τσουνάμι που υποκίνησε (για να το πω με κλιματικούς όρους κι εγώ). Ωστόσο το βρίσκω κακό για ένα τόσο μικρό κορίτσι, που έχει και αυτό το σύνδρομο από πάνω. Μια βόλτα να κάνει στο ίντερνετ και να χαζέψει όλες αυτές τις φωτογραφίες που τις κοτσάρανε (ακόμη και δω μέσα) νομίζω ότι μάλλον θα την βλάψει τελικά.

Η δεύτερη παράγραφος με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 26 Σεπ 2019, 01:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

sharp αρκετά. Άσε τα κάτι ακόμα, δε βγαίνει άκρη. Έχουμε τελείως διαφορετικές γνωσιολογικές θεωρήσεις.
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:48
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Σεπ 2019, 00:41
Μα κι εσύ, καλό μου, συνεχίζεις να κοπανάς το δάχτυλό σου και μάλιστα με πολλή περισσότερη λύσσα από ό,τι εγώ, αλλά όταν σου το επισημαίνω μού λες ότι είναι αντιπερισπασμός.

Νάνος: Τι μαλακία να κοπανάμε το δάχτυλό μας με σφυρί (κοπανώντας με λύσσα το δάχτυλό του)
Hell: Μα, τώρα δα κοπανάς το δάχτυλό σου δυνατά.
Νάνος: Whataboutism. :a038:
Δεν σου είπα αν το κοπαναώ ή όχι, αρνήθηκα να σου απαντήσω γιατί το τελευταίο που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τον κόσμο με το μέρος μας είναι να υπαγορεύουμε στον καθένα την καθημερινότητά του και να τον κάνουμε να νιώθει ότι πρόκειται για σέχτα μιζέριας, ενώ το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο hands off με επεμβάσεις σε νευραλγικούς τομείς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”